Şimdi Ara

Adam Gibi Bi Arabaya Binmek İçin Bir 100.000 den Fazla paramiz mi olmasi gerekiyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
6.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kerotobil

Evet ülkemizde bazı şeyler pahalı, fakat kimse bu fiyatları koyarken millet bazında olumsuz şeyler düşünerek zam yapmıyor. Gelişmete olan devletlerin tipik bir örneği. Kimse inkar edemez bunu. Keşke daha erken gelişseydik bugün böyle olmazdı belki.

Ekleme: 2012 senesi bile olsa sıfır araç almam. İkinci el sitelerinden bakarım max 5bin km istediğim modellere. Eminim 5 lira daha aşağısına bulunabiliyor. Günümüzdede ikinci el olarak bakarsak 65-70 bin liraya adam akıllı arabaya binilebilir bence.

Devlet bu fiyatları koyarken elbette olumsuz şeyler düşünmüyor. Ne yani olumsuz şeyler düşünerek yapacak hali yok ya.. Devlet bir tarafta savurganlığın dibine vururken, kendine bol kepçeden dağıtırken, milyonluk makam araçlarıyla, sınırsız harcamalarıyla, bin odalı saraylarıyla, meclis başkanının pahalı halılarla döşenmiş makam odalarıyla gündeme geldiğinde gelişmekte olan ülke imajı çiziyor mu peki? Çok maaş alan vekilleri, bakanlarıyla, kıyak emeklilik sistemiyle zengin ülke profili çizmesini biliyor ama! emekliye, çalışana, asgari ücretli işçiye, akaryakıta, doğalgaza, vergilere gelince gelişmekte olan ülke olmanın gereği öyle mi?

Yok öyle yağma! Madem gelişmekte olan ülkesin, kendine bol kepçe dağıtırken de elini vicdanına koyacaksın o zaman.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Formdas

Birazda halinize şükredin be kardeşim. Hep ağlıyorsunuz.

IMF’nin Satınalma Gücü Paritesi (SPP) raporuna göre, kişi başına milli gelirimiz, 25 bin doların üzerine çıktı. Türkiye, bu verilerle dünyanın 13’üncü büyük ekonomisi oldu. Ekonomimizdeki bu yükseliş AB ülkelerini geride bıraktı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine göre, satınalma gücü paritesi ile Türkiye’de kişi başına milli gelir 25 bin doların üzerine çıktı. Bu rakamla Türkiye 13. büyük ekonomisi oldu. Önceki gün resmi twitter hesabından ilgili rapora değinen AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz “Kişi başı gelirimiz 2002-2016 döneminde 3 bin 500 dolar mertebesinden 11 bin dolara yaklaştı. Milli gelirimiz, bunca iç ve dış saldırıya rağmen 2002’de 230 milyar dolarken, 2016’da 860 milyar dolara yükseldi. IMF satın alma gücü paritesine göre, milli gelirde dünyada 13. büyük ekonomi olduk. Bu bazda kişi başı gelirimiz 25 bin dolara çıktı. 2002-2016 döneminde yıllık ortalama 5,7 büyüyen ekonomimiz, 2023 hedeflerine de güven ve istikrar içinde yürüyecek” şeklinde paylaşımda bulundu.

BREZİLYA GİBİ RAKİPLERİ SOLLADIK

Geçtiğimiz hafta benzer içerikli bir paylaşımda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de Türk ekonomisinin geldiği noktayı dünyanın en büyük 13. ekonomisi olarak açıklamıştı. IMF’nin satınalma gücü paritesine ilişkin raporunda, kişi başına milli gelir 2017’de 25 bin 780 dolar olarak açıklandı. 2010 yılında 16 bin 900 dolar seviyesinde olan bu rakam 8 bin 800 dolar bir artışa karşılık geliyor. Türkiye gibi yükselen ekonomiler sınıfında değerlendirilen Brezilya’nın satın alma gücü paritesine göre 15 bin 490 dolar oldu. Yine 2010’da ilgili rakam 14 bin 340 dolar seviyesindeydi. Brezilya'da sadece bin 150 dolarlık bir artış yaşadı. Uzmanlar, Türk ekonomisinin rakiplerine göre daha hızlı bir büyümeyi gerçekleştirdiğine dikkat çekiyor.

SİYASİ İSTİKRARIN SONUCU

Cevdet Yılmaz da sosyal medya hesabındaki açıklamasında bu noktaya dikkat çekerek, “16 Nisan sonrası siyasi istikrarı kurumsal güvenceye kavuşturmuş bir ülke olarak, 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyeceğiz. 15 yıla yaklaşan AK Parti hükümetlerinin ekonomide elde ettiği başarı güven ve istikrar kelimeleri ile özetlenebilir” bilgisini paylaştı.

AB ortalamasının üzerinde büyüme

IMF raporuna göre, 7 yıl önce 8 bin 290 dolar olan gelişmekte olan ülkelerin milli geliri 2017’de 11 bin 760 dolar oldu. Böylece Türkiye’nin milli geliri gelişmekte olan ülkelerin de üzerinde büyümüş oldu. Avrupa Birliği ülkelerinin ortalamasına bakıldığında ise, 2010’da 29 bin 440 dolardan 2017’de 35 bin 830 dolara çıktığı görüldü. (Yeni Şafak)

Kaynak : Star gazetesi

Kişi başına düşen milli gelirin bu kadar yüksek olması daha da kötü. Asgari ücretle bu ortalama gelirin farkını kıyasladığınızda, bu gelirin nasıl dağıtıldığını zaten az çok tahmin edebilirsiniz. Zengin kesimin daha da zenginleşip, orta ve alt sınıfın daha da kötü bir ekonomik duruma doğru ilerlediğini gösteriyor bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: werneke

kişi başı 25000 dolar ne demek açıklayabilirmisin ?

Google amcaya sor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formdas -- 4 Şubat 2018; 19:30:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: werneke

kişi başı 25000 dolar ne demek açıklayabilirmisin ?

Google amcaya sor.

harbiden inanıyormusunuz bunlara
  • quote:

Birazda halinize şükredin be kardeşim. Hep ağlıyorsunuz.

IMF’nin Satınalma Gücü Paritesi (SPP) raporuna göre, kişi başına milli gelirimiz, 25 bin doların üzerine çıktı. Türkiye, bu verilerle dünyanın 13’üncü büyük ekonomisi oldu. Ekonomimizdeki bu yükseliş AB ülkelerini geride bıraktı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine göre, satınalma gücü paritesi ile Türkiye’de kişi başına milli gelir 25 bin doların üzerine çıktı. Bu rakamla Türkiye 13. büyük ekonomisi oldu. Önceki gün resmi twitter hesabından ilgili rapora değinen AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz “Kişi başı gelirimiz 2002-2016 döneminde 3 bin 500 dolar mertebesinden 11 bin dolara yaklaştı. Milli gelirimiz, bunca iç ve dış saldırıya rağmen 2002’de 230 milyar dolarken, 2016’da 860 milyar dolara yükseldi. IMF satın alma gücü paritesine göre, milli gelirde dünyada 13. büyük ekonomi olduk. Bu bazda kişi başı gelirimiz 25 bin dolara çıktı. 2002-2016 döneminde yıllık ortalama 5,7 büyüyen ekonomimiz, 2023 hedeflerine de güven ve istikrar içinde yürüyecek” şeklinde paylaşımda bulundu.

BREZİLYA GİBİ RAKİPLERİ SOLLADIK

Geçtiğimiz hafta benzer içerikli bir paylaşımda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de Türk ekonomisinin geldiği noktayı dünyanın en büyük 13. ekonomisi olarak açıklamıştı. IMF’nin satınalma gücü paritesine ilişkin raporunda, kişi başına milli gelir 2017’de 25 bin 780 dolar olarak açıklandı. 2010 yılında 16 bin 900 dolar seviyesinde olan bu rakam 8 bin 800 dolar bir artışa karşılık geliyor. Türkiye gibi yükselen ekonomiler sınıfında değerlendirilen Brezilya’nın satın alma gücü paritesine göre 15 bin 490 dolar oldu. Yine 2010’da ilgili rakam 14 bin 340 dolar seviyesindeydi. Brezilya'da sadece bin 150 dolarlık bir artış yaşadı. Uzmanlar, Türk ekonomisinin rakiplerine göre daha hızlı bir büyümeyi gerçekleştirdiğine dikkat çekiyor.

SİYASİ İSTİKRARIN SONUCU

Cevdet Yılmaz da sosyal medya hesabındaki açıklamasında bu noktaya dikkat çekerek, “16 Nisan sonrası siyasi istikrarı kurumsal güvenceye kavuşturmuş bir ülke olarak, 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyeceğiz. 15 yıla yaklaşan AK Parti hükümetlerinin ekonomide elde ettiği başarı güven ve istikrar kelimeleri ile özetlenebilir” bilgisini paylaştı.

AB ortalamasının üzerinde büyüme

IMF raporuna göre, 7 yıl önce 8 bin 290 dolar olan gelişmekte olan ülkelerin milli geliri 2017’de 11 bin 760 dolar oldu. Böylece Türkiye’nin milli geliri gelişmekte olan ülkelerin de üzerinde büyümüş oldu. Avrupa Birliği ülkelerinin ortalamasına bakıldığında ise, 2010’da 29 bin 440 dolardan 2017’de 35 bin 830 dolara çıktığı görüldü. (Yeni Şafak)

Kaynak : Star gazetesi

Adam Gibi Bi Arabaya Binmek İçin Bir 100.000 den Fazla paramiz mi olmasi gerekiyor ?

• Ben olsam kirada oturmak yerine idare edicek bir araba alip ev almaya bakardim.

Zaten ev aldiktan sonra kiraya verecegin parayi arabaya yatirsan kisa zamanda 0km Astra Focus Corolla Civic gibi arabalara binebilirsin.

• sorrento kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz durumlar ülkenin ekonomisini derinden etkilemeyen meseleler. Kabaca söyle açıklayayım misal tüm devlet araçları bir segment aşağısında olsaydı devletin şuan edeceği tasarruf ülke ekonomisine devede kulak nispetinde katkısı olur. Ama ötv yi %5 kısarsan çok daha kuvvetli etki eder. Gelişmkte olan ülkeyiz ama aynı zamanda büyük görünmeliyiz. Siyasal Ekonomi konuları uzar da uzar. Gereksiz uzatmaya lüzum yok. Şunu da belirtiyim bu durumdan memnunum sanmayın.Keşke herkes istediği şeyi satın alabilse. Ne yazıkki gerçekler böyle.

• Bu devirde tek kişi çalışıp birde kirada oturdu mu, adamın belini büküyor malesef.. böyle bir gerçek var.. kira dediğiniz 1500 liradan aşağı yok nerdeyse.

• Yoksulluk sınırı 5500tl

• Eleştiren kardeşler umarım sandıkta bu yazdıklarınız aklınıza gelir. Herkes mutsuz herkes istemiyor ama 15 yıldır herşey aynı. Bende bunu anlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: xkingx42

Eleştiren kardeşler umarım sandıkta bu yazdıklarınız aklınıza gelir. Herkes mutsuz herkes istemiyor ama 15 yıldır herşey aynı. Bende bunu anlamıyorum.

her şey danışıklı dövüş bence
    ben hiç bir muhalefet liderinin dahi gerçekten muhalefet olduğunu düşünmüyorum
    biri lastiği patlattı zaten il başkanı gibi oldu
    diğerleri de hikaye
    hükümet ile ortak iş tutuyorlar bana göre
    yaptıkları ve yapmadıkları ile bunu net olarak ortaya koyuyorlar bence

ülkede suriyeli diye bir vaka var
    her hangi bir parti lideri çıksa ben geldiğim anda bunların alayını gönderiyorum sınıra da duvarı örüyorum dese her partiden oy alır , almaması diye bir durum yok
    ben 11 yıldır sanayilerde gezen adamım , işimi icabı da çok insan ile muhattap oldum
    bunların arasında ihracat yapan firma sahibi de var , tezgahın başında 2bine çalışan adam da var
    kesinlikle suriyeliler burada kalmalı benim şikayetim yok diyene rastlamadım görmedim duymadım
    hem de her görüşten

neden kullanmıyorlar bunu ?
    yıllardır siyasetin içinde olan bu insanların bunun farkında olmaması mümkünmü ?
    toplumun her kesiminin ortak nokta da buluştuğu konular da dahi uyuz uyuz takılıyorlar
    sinan çetin in oğlunun kaza olayı mesela bu da bir örnek

her şey al gülüm ver gülüm

• werneke W kullanıcısına yanıt
    6-7 yıldır diyorum halada aynı görüşteyim. Bir ara iyi parti çıktığında aha dedim oluyor galiba ama malesef. Ülkeye kökü olmayan parti lazım. Neden kökü olmayan ? Çünkü siyasi partiler babadan oğula geçen sistem gibi herşey aynı. Sıfırdan dinamik ,çağdaş ,akıllı, dünya malında çok gözü olmayan, yaşlılarla onlar gibi sürekli kavga içinde olmayan(şimdikilerin hepsi böyle 65 yaşında koca insanların çağ dışı kavgalarını izliyoruz hepimiz) kişiler çıkıp bu düzene du demeliler. Umarım çocuklarımıza efsane gibi gelen inanamıyacakları şey gibi gelen şimdiki olayları anlatırız. Umarım ilerde güzel günler bekler bizi. Misal bana biz çocukken muz yiyemezdik dediklerinde çok şaşırırdım gerçi şimdide o zamana gitmeye başladık yine alamıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Bahsettiğiniz durumlar ülkenin ekonomisini derinden etkilemeyen meseleler. Kabaca söyle açıklayayım misal tüm devlet araçları bir segment aşağısında olsaydı devletin şuan edeceği tasarruf ülke ekonomisine devede kulak nispetinde katkısı olur. Ama ötv yi %5 kısarsan çok daha kuvvetli etki eder. Gelişmkte olan ülkeyiz ama aynı zamanda büyük görünmeliyiz. Siyasal Ekonomi konuları uzar da uzar. Gereksiz uzatmaya lüzum yok. Şunu da belirtiyim bu durumdan memnunum sanmayın.Keşke herkes istediği şeyi satın alabilse. Ne yazıkki gerçekler böyle.

Ülkenin ekonomisini elbet derinden etkilemez fakat sizin samimiyetinizi ortaya koyar. Ekonomik gidişat, kemer sıkma, enflasyon vs teranelerine sığınarak zam ve vergiyi vatandaşa yapıştırıp aynı politikalarını devlet nezdinde yapmaz isen bu Müslümanlığa da sığmaz, devlet idare anlayışına da.

• quote:

Orijinalden alıntı: xkingx42

6-7 yıldır diyorum halada aynı görüşteyim. Bir ara iyi parti çıktığında aha dedim oluyor galiba ama malesef. Ülkeye kökü olmayan parti lazım. Neden kökü olmayan ? Çünkü siyasi partiler babadan oğula geçen sistem gibi herşey aynı. Sıfırdan dinamik ,çağdaş ,akıllı, dünya malında çok gözü olmayan, yaşlılarla onlar gibi sürekli kavga içinde olmayan(şimdikilerin hepsi böyle 65 yaşında koca insanların çağ dışı kavgalarını izliyoruz hepimiz) kişiler çıkıp bu düzene du demeliler. Umarım çocuklarımıza efsane gibi gelen inanamıyacakları şey gibi gelen şimdiki olayları anlatırız. Umarım ilerde güzel günler bekler bizi. Misal bana biz çocukken muz yiyemezdik dediklerinde çok şaşırırdım gerçi şimdide o zamana gitmeye başladık yine alamıyoruz.

ben 34 yaşındayım evet çocukken muz lüks kalırdı babam getirince sevinirdik
    annemiz yemeği ekmek ile yememizi söylerdi
    şimdi ben çocuğuma az ekmek ye diyorum

ben o zaman kapının önü değil bisiklete atlar 2 ilçe öteye gider akşam ezanında gelirdim
    benim çocuğum kapının önüne hiç çıkamıyor

• Ulan adamlar zulümden zevk alıyor resmen, çoluk çocuğunun rızkını vergiye (hırsızlara) veriyor bide çıkıp savunuyor.

• Başlığa cevaben; 0 km istiyorsan evet.
  • Üzgünüm istanbulda yaşamaktan vaz geçmelisin.
  • İşin kötüsü artık yeni biri başa gelse bile değişen birşey olmayacak.

Beklentimiz ötv kalkması ya da yakıt fiyatlarının düşmesi mi?.... İmkansız.

Yeni biri gelecek, kendi bürokratını, hakimini bakanını atayacak...Çünkü biz Türk halkı olarak 77 sülalemizi kalkındırmayı, adamcılığı severiz.

Tembeliz, megolamanız, kıskancız...

• quote:

Orijinalden alıntı: pprodigyy

İşin kötüsü artık yeni biri başa gelse bile değişen birşey olmayacak.

Beklentimiz ötv kalkması ya da yakıt fiyatlarının düşmesi mi?.... İmkansız.

Yeni biri gelecek, kendi bürokratını, hakimini bakanını atayacak...Çünkü biz Türk halkı olarak 77 sülalemizi kalkındırmayı, adamcılığı severiz.

Tembeliz, megolamanız, kıskancız...

O kadar kaliplasmissiniz ki baskasi gelse duzelmeyecekmis.

Kardesim bu ulke her sene 50-60 milyar TL bütce acigi veriyor bunun 5 milyar TL si ile Saab i borclariyla alabiliyorduk.

Her sene binlerce kalifiyeli insan yurt disina kaciyor.

Suriyelilere milyar eurolar gitti. Her belediye baskani A8L biniyor A8 bile degil.

Emin ol degistirilecek cok sey var. Yeter ki ciddi olunsun ve masraflar kisilsin

• Fikret'in Sis, Rücu ve 95'e Doğru isimli üç şiiri vardır

Sis'te İstanbul'u aslında istibdadı yerden yere vurur

Rücu'da, Sis'te söylediklerinden geri adım atar

95'e Doğru'da, tekrar Sis'teki noktaya döner

Evet 2000 öncesi ev araç almak zordu, 2008 sonrası parasal genişlemenin de etkisiyle belli bir refah dönemi oldu ancak şu an tekrar eskiye döndük. 2 yıl önce 50k olan araç şu an 100 k. 2yıl önce 2 k olan maaş şu an 2.8 k

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.