Şimdi Ara

ADALETLİ OLMAK LAZIM. GAZETELERİN VE YAZARLARIN TARAFSIZ OLMASI LAZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ADALETLİ OLMAK LAZIM. GAZETELERİN VE YAZARLARIN TARAFSIZ OLMASI LAZIM

• havuz medyasi ve yandas basin kuruldu ya. bunlarda da magduriyet bitmiyor. tamam dogru cumhuriyet vs haber yapmiyor da akit star vs de sortlu kiza saldirilinca haber yapmiyor yada ustunde durmuyor. herkes iki yuzlu hep karsiyi sucluyor.
  • Doğrudan bir şiddet eylemi yok , yumruk veya tekme gibi. Ama tükürmesi ve sözlü tacizi (eğer gerçekse) cezayı gerektirir.

bu arada asansör derken engelli asansörünü mü kastediyor. Normal asansör yoktur herhalde .eğer kadın engelliyse sıkıntı daha büyük; yok kadın engelli olmadığı halde engelli asansörüne binmeye çalıştığı için laf yediyse kusura bakmayın hümanizm kasamam. Emniyet şeridini kullanan tiplere de gıcığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 22 Mart 2018; 12:32:17 >
  • öncelikle tarafsızlık diye bir taraf yok
    her insan yaşadığı olaylar ve eğitimi çevresinde.. etkilendiği olay ve kişilere göre harmanladığı yorumladığınız kelimeler veya eylemler sonucu diğer kişilere yansıtır.. gazeteci dediğimiz kelimeleri metin şeklinde sunan farklı bir yansıtmadır.. tual deki boya gibi kelimeleri seçer yerleştirir ve senin zihnine kelime dağarcığına sunar

son dönemde veya ülke gündeminde gazetecilik veya manşet haberler daha çok paparazi şeklinde sunuluyor
    adam siyasi haber yapacak ama reel olarak siyaset bilgisi veya... ekonomik yorum yapacak ekonomiye giriş dersini almamış hayatında...
    kahve köşesindeki adamın dediği gibi

ben başbakan olsa idim... ben o forvetin yerinde olsa idim.. ben o garıyı var ya sabbaha gaddar...

insanların tarafsızlığı diye bir mana yok. illem demogoji yapmak gerekiyor ise tarafsızlıkda bir tarafdır. felsefi olarak...

sorun sadece karşımızdaki kişiyi olayı anlatış şeklimiz ve hedef kitlemiz.
    yani malum tv de malum gazetecinin e-devlet şifres ile tc kimlik no sayısını bir gösterip
    "bizim nufusumuzun çinden fazla olması gerek....
    anneanemi sonunda öldürdük...
    150 yıl öncesinin neden bilinmesini istemiyorlar.. soy ağacında neden sadece 150 yıllık bilgi var"

gibi taraflı ve hedefli cümleler sarf etmek... bu resmen karalama çalışmasıdır

gazetec, tarafsız mıdır ?
    tv de görmüşsünüzdür.. yabancı bir kameramanın kaçan insana çelme takarak kendince haber içinde haber yapmaya çalışması...
    veya pkk lıların afrin diye dünyanın farklı yerlerindeki eski haber resimlerini yayınlaması ve bunu da bazı yerel gazeteci kimliğindeki kişilerin...
    ayrıca basın kartı olması ile gazeteci olmak ayrı birşey.

çevremde bir arkadaşım var. ..... gazetesinde baskı dizgi işlemleri ve ilk sayfa düzenlemesi yapıyor... ama millet onu tanıtırken gazeteci dediklerini duyuyorum. tamam ünv den mezuniyeti de var ama sonuçda bir gazete köşe yazarı olmak.. haber peşinde koşmak vs ayrı şeyler.

birde internet gazetecisi diye tabir var...
    adam sağdan soldan okuduğu manşetleri alıp kendinc yorumluyor... aslında yaptığı klasik bir blogger editörlüğü yazarlığı gibi bişi ama ne hikmet ise kendisine "internet gazetecisi" denmesini istiyor ve tanıtıyor kendisiniz... yaptığı hazırladığı bir haber yok.. sadece sağdan soldan devşirdiğini kendince yorumluyor

tarafsızlık mümkün değil...
    bi-taraf da taraf dır.
    örnek vermek gerekir ise..

ben 2 nizin arasında kavgaya karışmıyorum.. ne haliniz var ise.. demenin diğer anlamı.. seni bi güzel pataklasın bende seyredeyim demektir.. yani tarafsızlık değil
    balkanlarda o kadar insan soykırıma uğradı.. kayıtlara geçmiş 8.000 adet piç çocuk oldu sırp tecavüzünden.. tarafsız ve adil avrupa sesini çıkartmadı
    esad o kadar insanı linç ediyor biyolojik silah bile kullanmıyor bir hareket yok

ama iş pkk ya gelince..... demiri ayrı ülkeden çimentosu ayrı bir ülkeden... iş makineleri ayrı ülkeden ve silahları da amerikadan olan o terörist grubuna yardım etmişler... ve TSK nın Afrin deki son tutumundan Afrin halkı için endişe verici buluyorlarmışşşşşşşşşşşşş

yok öyle 3 köfte 5 kuruş.

az kaldı.. avrupa ülkelerinin bir çoğu ya iflas edecek yada farklı şekillerde parçalanacak.
    amerika kuzey afrikadan başlayan gelir kaynakları.. yani sömürgelerini ele geçirdi... ve artık ne libya petrolü... ne mısır pamuğu... nede ırak petrolleri kaldı...

amerika nın da kendi içinde çıkar çatışmaları ve çok farklı fikir görüşe sahip insanların oluşturduğu bir çatırdama olacak.

gelişen bu olaylar sonucundan en büyük zararı avrupa ülkeleri görecek maalesef ve onların sömürge etki altındaki ülkeleri..

Türkiye etkilenmez mi ?
    oldukça yüksek bir etkilenme olacak ama bu mısırdaki veya portekiz deki... veya yunanistandaki gibi olmayacak. ama oldukça fazla sıkıntı çekeceğiz
    bu yıl değil.. takındaki 3 yıl da değil.. 50 yıl gibi uzak sonra da değil.. 10-15 yıl içerisinde avrupa birikimlerini tüketmiş ve amerika içerisindeki çatlak sesler hem maddi hemde sayısal üstünlüğe kavuşmuş olacak

bugün amerikanın pkk/pyd/ypg ye verdiği silahları eleştirmeyen. pkk lı terörist cenazelerine katılan... fetö nün kalkışmasında tankların arasından kuyruğunu sıkıştırmış it gibi kaçıp gidenler... siha lara bahane arayanlar.. yarın kime nasıl sığanacaklar.. kimleri savunacaklar.. kimler için ankara istanbul arasında show yapacaklar.... veya göbek atacakları başka şehitlik kaldımı diye nereye gidecekler göreceğiz

Aklınızı başınıza sesleyin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ünlü olmak için ne yapmalı...
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.