Şimdi Ara

Adaletin bu mu dünya? ...... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
11.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öf öf yeter nakka yaralarımız iyice derinleşiyor bunları gördükçe

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

Orjinalden alıntı: Cernunnos

son resmi çeken fotoğrafçı pek çok ödül aldıktan sonra intihar etmişti diye biliyorum. Doğru mudur?

evet doğru 1994 yılında Pulllitzer ödülünü kazanmış ve aynı yıl depresyona girip intihar etmiş.

fotoğrafta sudan da bm'nin yiyecek yardımı yaptığı yere ulaşmaya çalışan bir çocuk ve arkasında ölmesini bekleyen akbaba.

intihar sebebi çocuğu yardım merkezine ulaştırmak yerine bırakıp gitmesi sanırım...

iyiki hortlatmışsın topiği çok anlamlı fotoğraflar...

Orjinalden alıntı: Always0007

Kötü oldum

iyiki hortlatmışsın topiği çok anlamlı fotoğraflar...

ben de kötü oldum ama ibretlik...

Bunu değişik açılardan tahlil etmek üzere kültür bilim bölümüne taşınmasını istesem mümkün müdür sayın modlarım?
    *** Düşersin ama kalkarsın, kaçırırsın ama yakalarsın, vazgeçmezsen başarırsın...***
  • allah kahretsin ya.

bu fotoğraf ile ilgili bir iki şey söylemek istiyorum
    bu fotoğrafı çeken gazeteci Allah yılın fotoğrafı bu bununla kesin ödül alırım(ki son 50 yılda benzeri fotoğraflar sayesinde birçok gazeteci ödül almıştır) diye koşuyor
    sonra gidiyor bu resimle yarışmaya katılıyor ödülünü de alıyor güzel bir resim diye veriyorlar ödülü
    ama daha sonradan adamın aklına şu soru geliyor
    acaba o çocuğa ne oldu
    çünkü gazeteci çocuğu ölüme ve dolayısı ile akbabaya bırakıp gitti
    çocuk ölmek üzere ve belkide akbaba çocuğu yedi
    ve bu gazeteci daha sonradan öğreniliyor ki bu yüzden kafayı yemiş ve akıl hastahanesine yatırılmış
    orda o çocuğu akbaba ile niye bıraktım diye

yorum elbette ki sizin?

• İnsanlar aç sefil ve yardıma muhtaç bunları görmüyoruz evet bizlerde görmüyoruz lafım herkese kendimede onları anlamak için 1 gün yemek yemeğin ve görün yaşadıklarını ama malesef onlar hergün böyle

çalışanlar her ay maaşlarından 5 ytl ayırsa,

öğrenciler her ay haftalıklarından 1 ytl,

fakirlere yardım eden bir derneğe bağışta bulunsa, (parayı yiyorlar falan demeyin, yarısı yerine ulaşsa bile değer)

bunlar çok zor değil arkadaşlar, her ay 1 milyonu kenara koyacaksınız, 10 milyon olunca bankaya gidip havale yapacaksınız, masraf alınmıyor sanırım, ya da kontör aktararak bile yardım edilebiliyor bazı kurumlara.

10 milyon bizim için çok ufak bir miktar belki ama

10 milyon 40 ekmek parası, ya da 15 paket makarna...

arkadaşlar, seneler sonra sizin iç huzurunuza katkıda bulunacak şey
    sinamaya gitmeniz, marka giyinmeniz, son model ekran kartı kullanmanız olmayacak

eğer sizin sayenizde bir insan mutlu olmuşsa bunun yerini hiç birşey tutamaz.

bakın size kendimden bir hikaye anlatayım, çok salak bir şey belki ama her aklıma geldiğinde canım sıkılıyor, bazen gözlerim doluyor.

bir gün eve dönüyordum, elimde 500 ml coca-cola vardı,

evsiz-barksız üstü başı pislik içinde belki de zihinsel özürlü bi adam "bi kola versene abi" dedi.

korktum ben "saol" dedim (ne alakaysa)

yürüdüm gittim, be mal vese , versene kolayı , kim bilir ne kadar sevinecekti adam

eğer maddi durumu iyi bir ailede doğmuşsak , karnımız doğuyorsa, çok ciddi bir sağlık problemimiz yoksa, geri zekalı değilsek, iyi kötü bir eğitim almışsak (dünyada milyonlarca çocuğun okuma yazma öğrenme fırsatı bile yok)
    bu bize bir sorumluluk yüklüyor bence. "elhamdülillah" demek tek başına bir şey ifade etmiyor.

bir işe yaramalıyız, birilerine faydamız dokunmalı, yardıma muhtaç o kadar insan var ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 9 Temmuz 2006; 1:07:30 >

• quote:

eğer maddi durumu iyi bir ailede doğmuşsak , karnımız doğuyorsa, çok ciddi bir sağlık problemimiz yoksa, geri zekalı değilsek, iyi kötü bir eğitim almışsak (dünyada milyonlarca çocuğun okuma yazma öğrenme fırsatı bile yok)
    bu bize bir sorumluluk yüklüyor bence. "elhamdülillah" demek tek başına bir şey ifade etmiyor.

vese +1
  • birilerinin yokk etmeye çalıştığı birilerinin duyunca cinleri tepesine çıkan bir şey var. modern dünya çıkar ve kendi zihniyetini hakim kılmak savaşında. sadece karnını doyurmak için yapılmıyor bunlar.

komşusu açken tok yatan bizden değildir demeyecek hiç bir zaman o medeniyet.ama yinede o üsstün o yaşanası...

Konudışı artık hızlı akan sel sularına döndü. Ne kadar değerli konu açrasanız daha hızlı arkaya kalıyor.

Dünya gerçekten sosyalist ve emekçi gözüyle bakarsanız iki kutup halinde. Maddi açıdan iyiler ve olmayanlar.
    *** Düşersin ama kalkarsın, kaçırırsın ama yakalarsın, vazgeçmezsen başarırsın...***
  • kapitalizmde bunun alternatifi yok. biri(bir çoğu, milyonlarcası) aşırı yoksul olacak ki öbürü çok zengin olsun.

alışmamak lazım sorgulamak lazım. bu çocuklar hala bu şekildeler. şu an dünyanın bir yerinde böyle milyonlarcası var.

çalışanlar her ay maaşlarından 5 ytl ayırsa,

öğrenciler her ay haftalıklarından 1 ytl,

fakirlere yardım eden bir derneğe bağışta bulunsa, (parayı yiyorlar falan demeyin, yarısı yerine ulaşsa bile değer)

bunlar çok zor değil arkadaşlar, her ay 1 milyonu kenara koyacaksınız, 10 milyon olunca bankaya gidip havale yapacaksınız, masraf alınmıyor sanırım, ya da kontör aktararak bile yardım edilebiliyor bazı kurumlara.

10 milyon bizim için çok ufak bir miktar belki ama

10 milyon 40 ekmek parası, ya da 15 paket makarna...

bu tür organizasyonlara katılmak lazım, doğru söylüyorsun. bizi 10-20 hatta 50 lira etkilemez. orada ki insanlara haftalık, belkide aylık yiyecek olabilir.
    fahişeye fahişe, hırsıza hırsız, ahlaksıza ahlaksız diyemezsiniz.

• tanrının adaleti var arkadaslar oda reenkarnasyondur.
  • Elimizden şuraya yazacak 2 satırdan başka yapaliceğimiz birşey olsa keşke
    İmkan olsa
    Para olsa
    Keşke....

Kapitalizm e Silah a harcanan paraya Lanet yağdırmak yerinE
    birşey yapabilsek keşke...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 9 Temmuz 2006; 22:43:15 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.