Şimdi Ara

Adaletin bu mu dünya? ...... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
11.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • diğer tarafta biteceğine inandım ben de
    içim bi nebze rahat bu yüzden
    tabi bu fotoğrafları görünce içimin sızlamadığı anlamına gelmez
    quote:

Orjinalden alıntı: iyiadam

Bu haksızlıklar bitmez inandım kabul ettim.

• HER NE KADAR iÇiMiZ KAN AGLASA BiLE BUNLAR HAYATIN GERÇEKLERi VE BUNLAR GÖRÜLMELi.BEN DAYANAMAYIM BAKMA SEN DAYANAMA BAKMA.KiM BAKICAK O ZAMAN BU iNSANLARA KiM GÖRÜCEK HAYATIN GERÇEKLERiNi?TELEViZYONDA AÇLIGI GÖSTEREN Bi HABER YADA PROGRAM ÇIKTIGINDA KANALI DEGiSTiREN, DENiZ FENERi GiBi PROGRAMLARA DENK GELDiGiNDE DiREK KANALI ATLAYAN iNSANLARA SESLENiYORUM.HiÇ KiMSE BU iNSANLARI GÖRMESSE, HERKES EViNDE MUTLU KENDi HAYATINI YASARKEN HER DAKiKA BiNLERCE KiSi AÇLIKTAN, iLAÇSIZLIKTAN ÖLÜRSE BU DÜNYA N'OLUR?"BUGÜN BANA YARIN SANA".KURTULUS SAVASINDA AFGAN HALKI BiZE EVLiLiK BiLEZiKLERiNi GÖNDERMiSTi...SiMDi DE BiZiM ÇOCUKLARIMIZIN SÜNNET ALTINLARI AFGANLARA GiDiYOR.HANGiMiZ KAYBETTiK.O BiLEZiKLERi GÖNDERENLER Mi?YOKSA SÜNNET ALTINLARINI GÖNDERENLER Mi?YOKSA BANANE AFGANLARDAN DiYENLER Mi?YARIN ALLAH KORUSUN SENiN O PARALARINLA ALDIGIN EV BASINA YIKILIRSA HANGi PARA SENi KURTARABiLiR?ENKAZIN ALTINDAKi PARA KiMSEYE YARAMAZ.

DUYARLI OLALIM

M. K. ATATÜRK

• BAKIN A.B.D DE ViLLA LARDA YASAYANLAR AÇLIKTAN, PiSLiKTEN ÖLDÜ!..

M. K. ATATÜRK
  • quote:

Orjinalden alıntı: polisaggarit

HER NE KADAR iÇiMiZ KAN AGLASA BiLE BUNLAR HAYATIN GERÇEKLERi VE BUNLAR GÖRÜLMELi.BEN DAYANAMAYIM BAKMA SEN DAYANAMA BAKMA.KiM BAKICAK O ZAMAN BU iNSANLARA KiM GÖRÜCEK HAYATIN GERÇEKLERiNi?TELEViZYONDA AÇLIGI GÖSTEREN Bi HABER YADA PROGRAM ÇIKTIGINDA KANALI DEGiSTiREN, DENiZ FENERi GiBi PROGRAMLARA DENK GELDiGiNDE DiREK KANALI ATLAYAN iNSANLARA SESLENiYORUM.HiÇ KiMSE BU iNSANLARI GÖRMESSE, HERKES EViNDE MUTLU KENDi HAYATINI YASARKEN HER DAKiKA BiNLERCE KiSi AÇLIKTAN, iLAÇSIZLIKTAN ÖLÜRSE BU DÜNYA N'OLUR?"BUGÜN BANA YARIN SANA".KURTULUS SAVASINDA AFGAN HALKI BiZE EVLiLiK BiLEZiKLERiNi GÖNDERMiSTi...SiMDi DE BiZiM ÇOCUKLARIMIZIN SÜNNET ALTINLARI AFGANLARA GiDiYOR.HANGiMiZ KAYBETTiK.O BiLEZiKLERi GÖNDERENLER Mi?YOKSA SÜNNET ALTINLARINI GÖNDERENLER Mi?YOKSA BANANE AFGANLARDAN DiYENLER Mi?YARIN ALLAH KORUSUN SENiN O PARALARINLA ALDIGIN EV BASINA YIKILIRSA HANGi PARA SENi KURTARABiLiR?ENKAZIN ALTINDAKi PARA KiMSEYE YARAMAZ.

DUYARLI OLALIM

çok hoştun be usta ben duyarsızlıktan bıktım ve onun için dedim kabul ettin suçluyum cezam ne ise çekerim dedim eğer bunları dile getirmekse suç

• BEN KiMSEYE iTHAF ETMEDiM BU SÖZLERi GENEL OLARAK KONUSTUM.

M. K. ATATÜRK
  • Son Resim Herkesi EtkiLiyor

Herkes Haddini Bilecek !
  • quote:

Orjinalden alıntı: polisaggarit

BEN KiMSEYE iTHAF ETMEDiM BU SÖZLERi GENEL OLARAK KONUSTUM.

hayır sana katıldım tasdik ettim yani yoruldum haykırmaktan sen güzel yazdın dedim. Hani karakolda red edersiniz ama işkenceden yorulur kaul edersiniz benim demem oydu yani bu haksızlıklar gördüğümüz her yerde yüreğimizi yakıyor ama umudumuz var diyoruz düzelecek diye ama o umut yavaş yavaş köreliyor

•  Adaletin bu mu dünya? ......

dünyanın suçu ne ? çark dönüyor yaşamla mücadele var resimdeki onu yiyecek onuda bir başkası

insanlık adına utanç duydum
    Zenginide var fakiride
    Mc donaldsta 8 ytl verip doymayan üstünde kebap yiyende var- Yukardaki resimdeki gibi yetersiz beslenmeden kemikleri sayılan...
  • vay be dünyam vay. Yemekten kusanlar yemeği beğenmeyip dökenler yine aynı yemeğimi yiyeceğiz diye evde huzur bırakmayanlar. Sanırım oruç bunları duymak için ama kaç kişi bunları duyup hissedebiliyor. Bilhassa hiltonda kuş sütüyle iftar açanlar ne kadar duyabiliyor. yoksa bellerinin 2 cm daha incelmesinden memnun halde mi hilton yemeğine kavulmanın zevkini eda ediyorlar.
  • bazıları eğlenmek için milyonlarca lira verip bilgisayar alır.Ya da milyonlarca lirayı internete verir.Bazılarıda açlıktan kıvranır.Acaba diğerlerine taş atarken kendimiz bu taşı alıyormuyuz.Evimizdeki 1000 dolarlık bilgisayar kaç kişiyi açlıktan ölmekten kurtarır.Kaç afrikalının belikide ömründe kazanacağı paradır.Dİğer para babalarına zaten laf etmiyorum onlara etsemde duymazlar ama birazda çuvaldızı kendimize batırsak mı?

Allah insanlara en iyi şekilde acıma duygusu, merhamet vermiş, ama bizler kullanmamakta ısrar ediyoruz.

2868 bir boş mesaj kampanyasında bir mesaj 5 ytl sayesinde sadece 1 kaç saat içinde 600,000 ytl mi yardım toplandı pakistanlı depremzeeler için.

Deniz fenerinin nijerlilere yaptığı yardım da çok güzel.

Evet 1 kişi 10 kişi 100 kişi ile değil ama binlerce insanın 5 ytl lik yardımı neredeyse 1 trilyona yapacak.

Belkide o 5 ytl en güzel sevaplarımızdan biri, vede Allah'ın yüce merhametine sığınmaya sağlayacak.

Her şeyin sorulacağı günde ufacık bir iyilik zor günde çok yarayacak bizlere.

İbret,ibret,ibret....
  • abi yapma çalışsalardı demişsinde adamlar yıllarca buraları sömürdü zencileri köle gibi kullandı.Sen zorla adamı al köle yap silahla bi çare duruma düşür.Azınlık diye ez.Yok abi bilimle dinle alakası yok bunun.
    Günümüz için konuşluyorsan doğruda birde şunu düşün.Dinimiz derki kardeşin komşun aç gezerken sen tok geziyorsan bunda bir yanlışlık vardır.Bilmem anlatabildim mi?
    Senin söylediğin mantık düşene vurmak mantığı.Yani adam çalışamıyorsa veya saf ise kafasına vurup ekmeğini al mantığı....
    quote:

Orjinalden alıntı: fatihgülçiçek

Evet resimler çok acı. Bilime önem vermeyen, tembellik eden toplumların sonu hep böyle olmuştur. Bu görüntüler bize ibret olmalı, ayağımızı ona göre denk almalıyız. Çalışsalardı Allah rızkını verirdi. Eleştirilerim ağır oldu biraz ama gerçekler böyle. Ama bu yardımları esirgeyin anlamına gelmez. Her ne durumdan dolayı olursa olsun kötü durumda olan insanlara yardım etmek ve hatalarını göstermek insanlık görevidir. En çok kızdığım nokta ise israf konusu. Her gün milyonlarca ekmek çöpe giderken insanlar orada açlıktan ölüyor. Neyse bu kadar öttüğüm yeter.

• hayır abi okudum dediğini.Ben senin dediğini kötü olarak yorumlamıyorum.Senin anlattığın olay(bilime önem vermiyo vs vsvs.)nasıl bir düşünce oldugunu söylüyorum.
    Ben hiç ilime öenm vermeyip sanatlara önem vermeyip vs vs vs duruma düşen ülke görmedim.Ama bence bazılara bunlara önem vermesede(veremesede) bu durumda olmamalılar.Kimse 10binlerce km den kalkıp başkasının parasını sömürmemeli.....

@khn

Sanırım iyi okuyamamışsın yazdıklarımı. İyice bi oku ondan sonra eleştirilerin varsa her zaman dinlemeye açığım. Düşene bir de biz vuralım demedim. Bu insanların neden düştüğünü anlatmaya çalıştım. Sonuç cümlemde her ne olursa olsun yardım etmeliyiz dedim. Çünkü güç ve müşkül durumdalar.

Sen hiç ilime önem vermeyip çalışkan olmayıp güzel standartlara ulaşan bir ülke gördün mü hayatında? İstersen bir daha düşün.

Yazımda seni muhatap alarak bir şey yazmadımki?Sözün herhalde diğer arkadaşa idi?

• hayatin acimasiz kurallari vardir bazen.
    tabiki bu durum icler acisi
    ama burada bu resimlere ici parcalananlar bosubosuna para harcamayi iyi biliyolar.
    oysaki kucuk de olsa yardimda bulunabiliriz.
    resimleri gorup uzulup 5 dakika sonra da unutmayalim diyorum ben.

saygilar.

dünya bana doğru eğildiğinde...
  • quote:

Evet resimler çok acı. Bilime önem vermeyen, tembellik eden toplumların sonu hep böyle olmuştur. Bu görüntüler bize ibret olmalı, ayağımızı ona göre denk almalıyız. Çalışsalardı Allah rızkını verirdi. Eleştirilerim ağır oldu biraz ama gerçekler böyle. Ama bu yardımları esirgeyin anlamına gelmez. Her ne durumdan dolayı olursa olsun kötü durumda olan insanlara yardım etmek ve hatalarını göstermek insanlık görevidir. En çok kızdığım nokta ise israf konusu. Her gün milyonlarca ekmek çöpe giderken insanlar orada açlıktan ölüyor. Neyse bu kadar öttüğüm yeter.

Bu görüşüne katılamayacağım arkadaşım. Dünyada kurulu bir düzen var ve bu düzen içerisinde hangi toplumun gelişim gösterip göstermeyeceğine maalesef başkaları karar veriyor.

Afrikayı, Nijer'i, Vietnam'ı sömürüp bu hale getirmelerinin tek amacı ucuza köle çalıştırmak içindir! Bu modern köleliktir! Dünyada belirli yerler fakirleştiriliyor ve ucuz işgücü için ya da başka sebepler için insan istihdam ediliyor!

Ve bu durumun bu hale gelmesinin tek sebebi gelişmiş toplumlar ve o toplumlardaki yaşayan biz duyarsız insanlarızdır!

Sizler paralarınızı lüks ve gösteriş için harcamaya devam ettiğiniz sürece, bu yardıma muhtaç insanlar da, ekmek bulabilmek uğruna, sizin ihtiyaçlarınızı karşılamak için sömürülmeye devam edeceklerdir!

Burada mesele, bu insanların bilime ya da ilime önem vermemeleri değil, bilimin ve ilimin ellerinden alınmalarıdır!

• quote:

Orjinalden alıntı: hayattakiler

quote:

Bu görüşüne katılamayacağım arkadaşım. Dünyada kurulu bir düzen var ve bu düzen içerisinde hangi toplumun gelişim gösterip göstermeyeceğine maalesef başkaları karar veriyor.

Afrikayı, Nijer'i, Vietnam'ı sömürüp bu hale getirmelerinin tek amacı ucuza köle çalıştırmak içindir! Bu modern köleliktir! Dünyada belirli yerler fakirleştiriliyor ve ucuz işgücü için ya da başka sebepler için insan istihdam ediliyor!

Ve bu durumun bu hale gelmesinin tek sebebi gelişmiş toplumlar ve o toplumlardaki yaşayan biz duyarsız insanlarızdır!

Sizler paralarınızı lüks ve gösteriş için harcamaya devam ettiğiniz sürece, bu yardıma muhtaç insanlar da, ekmek bulabilmek uğruna, sizin ihtiyaçlarınızı karşılamak için sömürülmeye devam edeceklerdir!

Burada mesele, bu insanların bilime ya da ilime önem vermemeleri değil, bilimin ve ilimin ellerinden alınmalarıdır!

Kesinlikle
    Bu tür haberler sadece çok kısa bir süreliğine bizim hayatımızı sorgulamamıza yarıyor. Kendi kendimize nereye gidiyoruz diyoruz, bu ne duyarsızlık... Ertesi gün yine o eski bildiğimiz lay lay lom hayatı. Hafıza-ı beşer nisyan ile malüldür derler ya, çok çabuk unutuyoruz.
    Babanın fazileti çocukların servetidir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.