Şimdi Ara

adalet myo hakkında bilgisi olan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
11.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 yıl sonunda direk kpss den işe girmek kolay mı

• quote:

Orijinalden alıntı: voltrann

Sağlık bölümlerinden sonra ataması iyi olan bölümlerden tercih edilebilir.

işletme,iktisat falan okumaktan iyi dimi ?
  • Adalet myo iyidir.Not ortalaman iyiyse zayıf olsa bile hukuka geçme ihtimalin var.Mezun olunca katip,mübaşirlik falan yapabilirsin.İcra müdürlüğü sınavına girebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: voltrann

yani 2 si apayrı bölümler ama şöyle bak olaya işletme mezunu milyonlarca ama adalet mezunu öyle değil kpss de ataması çok olan bir bölüm.Cazip bir seçenek ama tabiki sen daha iyi bilirsin adalet Sözel Bir bölüm o yüzden okumasıda işletmeye,iktisata göre kolay olur diye düşünüyorum.

sözeli severim baya 2 yıllık olması korkutuyor insanı ama 4 yıllık işletme okuyup işsiz kalacağıma 2 yıl okuyup işe girmek daha cazip gelir her insana hemde devlet memuru olmak güzel fikir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mevzuat

Adalet myo iyidir.Not ortalaman iyiyse zayıf olsa bile hukuka geçme ihtimalin var.Mezun olunca katip,mübaşirlik falan yapabilirsin.İcra müdürlüğü sınavına girebilirsin.

açıktanda okusak sorun olmaz dimi ? işletmeden sürünmektense.

katip ve mübaşirlik hakkında kısa bilgi verir misin ?

icra müdürlüğü sınavıda çok iyi dayımda böyle yaptı şuan icra müdürü gerci onun zamanıyla şimdiki zaman aynı değil
  • Türk sinemasındaki davalı xx davacı yy diye bağıran adam,mübaşir
    Yaz kızım da katip Biraz espirili yazayım dedim.Maaşları 1200 falandır ama tahmin bu sadece.Bağlı olduğun hakim ya da savcı iyiyse rahat edersin değilse her türlü amele işini yaptırırlar.
  • Sağlık Meslek Yüksek okullarını kazanamıyorsan yada ben okuyamam diyorsan , adalet en iyisidir.
    Hatta Aöf ten okuyacaksan zaten okul yerine koyma çünkü 145 puan puan değil atan arkadaşım 152 puanla girdi.
    2 Yıl sonra klavyeni geliştir , adliyede katip olabilirsin diğer memurlara göre biraz ağırdır , hafta sonu geldiğin olur, akşam geç çıktığın olur , fakat işçilikten iyidir, maaşın garanti gelir, hakların fazladır v.s.... devlet memurluğu işte
    ----
    bu arada bende zabıt katibiyim , Adalet M.Y.O. sonra icra müdürlüğü sınavına girilebiliyor , 8 sene hizmet sonrasında yazı işleri müdürlüğü sınavları var, DGS ile intibaklı hukuk fakültesi okunabiliyor,

Maaş konusuna gelince 1200 lira yazan arkadaş az yazmış 2012 yılı itibariyle toplamda 1800 lira civarı para geçiyor elime...
    İcra müdürü olma niyetiyle girecek arkadaşlara birde kötü haberim var , Ben Dokuz Eylül mezunuyum , bu Aöf mezusu yüzünden artık Adalet mezunları İcra müdürlüğü sınavına alınmayacak , çünkü örgün okulların 300 puanlarda gezdiği bir sınavda 145 puanlık bir barajın konulması okulun prestijini yerler altına serdi... 152 puan alan arkadaş kitapçığı bile açmadım dedi siz düşünün artık.... ve örgünlerin 6-7 senede verdiği mezun sayısının 3 katı 1 yılda aöf e kayıt olmuş
    Kendimi enayi gibi hissediyorum 3 sene afyonda, 2 sene izmir de klasik sınavlarda süründük
    bu arada aöf kalem mezuatı sınavında kararı kim verir gibi ilk okul çocuğuna sorsan bileceği tarzda saçma sorular soruluyor merak eden soruları inceleyebilir kaliteyi siz düşünün artık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tarih mezunu var mı ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan312

Sağlık Meslek Yüksek okullarını kazanamıyorsan yada ben okuyamam diyorsan , adalet en iyisidir.
    Hatta Aöf ten okuyacaksan zaten okul yerine koyma çünkü 145 puan puan değil atan arkadaşım 152 puanla girdi.
    2 Yıl sonra klavyeni geliştir , adliyede katip olabilirsin diğer memurlara göre biraz ağırdır , hafta sonu geldiğin olur, akşam geç çıktığın olur , fakat işçilikten iyidir, maaşın garanti gelir, hakların fazladır v.s.... devlet memurluğu işte
    ----
    bu arada bende zabıt katibiyim , Adalet M.Y.O. sonra icra müdürlüğü sınavına girilebiliyor , 8 sene hizmet sonrasında yazı işleri müdürlüğü sınavları var, DGS ile intibaklı hukuk fakültesi okunabiliyor,

Maaş konusuna gelince 1200 lira yazan arkadaş az yazmış 2012 yılı itibariyle toplamda 1800 lira civarı para geçiyor elime...
    İcra müdürü olma niyetiyle girecek arkadaşlara birde kötü haberim var , Ben Dokuz Eylül mezunuyum , bu Aöf mezusu yüzünden artık Adalet mezunları İcra müdürlüğü sınavına alınmayacak , çünkü örgün okulların 300 puanlarda gezdiği bir sınavda 145 puanlık bir barajın konulması okulun prestijini yerler altına serdi... 152 puan alan arkadaş kitapçığı bile açmadım dedi siz düşünün artık.... ve örgünlerin 6-7 senede verdiği mezun sayısının 3 katı 1 yılda aöf e kayıt olmuş
    Kendimi enayi gibi hissediyorum 3 sene afyonda, 2 sene izmir de klasik sınavlarda süründük
    bu arada aöf kalem mezuatı sınavında kararı kim verir gibi ilk okul çocuğuna sorsan bileceği tarzda saçma sorular soruluyor merak eden soruları inceleyebilir kaliteyi siz düşünün artık

Usta ben aöf adalet okuyup hukuk kazanmak istiyorum.Dgs ile geçince bir ayrımcılık yapıyorlar mı sen dgslisin felan diye ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Orhankoxp

quote:

Sağlık Meslek Yüksek okullarını kazanamıyorsan yada ben okuyamam diyorsan , adalet en iyisidir.
    ----

Usta ben aöf adalet okuyup hukuk kazanmak istiyorum.Dgs ile geçince bir ayrımcılık yapıyorlar mı sen dgslisin felan diye ?

ustam bazı okullarda eskiden oluyordu , fakat yeni geçen arkadaşların hiçbirinden ayrımcılık falan duymadım zaten bu arkadaşlarımızın çoğu memur olduğu için okula sınavdan sınava uğruyorlar ayrımcılık olsa bille hissetmiyorlardır, artık kontenjanlar eskiye göre baya fazla olduğu için bir sıkıntı çıkmıyor , eskiden 1-2 kişi oluyordu bir sınıfta doğal olarak dışlama oluyordu bazı üniversitelerde şuanda bazı okullar neredeyse 40 kişi alıyor.....

• DOstum bak bu işleri iyi bilenlerdenim.5-6 yıl önce desen bunu hemen Adalete gir derdim ama artık demiyorum sebebi de KPSS'den Merkezi Atamalardan yok denecek kadar az alım yapılıyor artık...Adliyelere alımlar hep açıktan alımla oluyor ve Bilgisayar ve Adalet mezunları girebiliyor bu sınavlara...Ama torpil olmadan giriş yapman çok çok zor....Merkezi alımlardan ise( KPSS Sınavıyla) YSK baya bi alım yapıyordu Adaletten ama artık Bilgisayar mezunlarını tercih ediyorlar...Yani anlayacağın mezun olsan bile atanman için 87 ve üstü bi puan alman şart...O puanı almak da o kadar kolay değil tabi...Şuan memurlar netten adalet forumlarını araştırırsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın...Adamlar kan ağlıyorlar....

Bence sen illa bi bölüme girmek ve atanmak istiyosan önceliği sağlık bölümlerine ver...Kesin atanıyosun...
    Sağlık bölümleri olmuyorsa Bilgisayar Tekn ve Programcılığı bölümü en çok alımı yapılan bölümdür...2 senede en az 1500 kadro açarlar....Mesela mayısta son atama var ama ona rağmen şimdiye kadar toplamda 1600 kişi atandı bile PC Bölümünden...

Onun dışında da Muhasebe olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bystander1907 -- 20 Şubat 2012; 10:33:31 >

• Tandığım birçok lise mezunu mübaşir A.Ö.F. den bu okulu bitirip ülkenin değişik yerlerine icra müdürü olarak atandı.
    Ancak icra müdürlüğü sınavını geçmek öyle kolay değil, torpil şart. Mesela bir arkadaş yazılı sınavlarda Türkiye genelinde ilk sıralara girmesine rağmen torpil bulamadığı için 3. defa kazandığı yazılıya rağmen mülakatı geçirmediler ve müdür olamadı.
  • quote:

quote:

quote:

----

ustam bazı okullarda eskiden oluyordu , fakat yeni geçen arkadaşların hiçbirinden ayrımcılık falan duymadım zaten bu arkadaşlarımızın çoğu memur olduğu için okula sınavdan sınava uğruyorlar ayrımcılık olsa bille hissetmiyorlardır, artık kontenjanlar eskiye göre baya fazla olduğu için bir sıkıntı çıkmıyor , eskiden 1-2 kişi oluyordu bir sınıfta doğal olarak dışlama oluyordu bazı üniversitelerde şuanda bazı okullar neredeyse 40 kişi alıyor.....

Cevap için teşekkürler.Peki tercih yaparken , hem örgün lisans bölümü hem de aöf adalet seçmek mümkün mü? Bir de kaçıncı sıınftan başlıyorlar eğitime?

• quote:

quote:

quote:

quote:

----

Cevap için teşekkürler.Peki tercih yaparken , hem örgün lisans bölümü hem de aöf adalet seçmek mümkün mü? Bir de kaçıncı sıınftan başlıyorlar eğitime?

sorunuzu tam anlamadım fakat anladığım kadarıyla cevap vereyim , eğer üniversite sınavı ile örgün üniversiteye yerleşirseniz zaten AÖF' ün 2. üniversite diye bir programı oluyor aynı anda iki üniversite okunabiliyor bu kapsamda hem örgün hemde aöf okunabilir, DGS ile geçiş yapıldığında bazı üniversiteler 1. sınıftan başlatıyor, bazıları intibaklı 3. sınıftan başlatıyor , bazılarıda direkt 3 ten başlatıyor (direkt 3 ten başlatanlar artık kalmadı diye biliyorum)...
    bu tip konular her yıl değişiklik göstermekte ve takip gerektiren konular yani merak ettiğiniz okul hakkında bizzat arayarak bilgi alınmalı....
    AÖF konusu da aynı şekilde AÖF bürosunu aradığınız zaman zaten sizi yeterince bilgilendiriyorlar....

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Tandığım birçok lise mezunu mübaşir A.Ö.F. den bu okulu bitirip ülkenin değişik yerlerine icra müdürü olarak atandı.
    Ancak icra müdürlüğü sınavını geçmek öyle kolay değil, torpil şart. Mesela bir arkadaş yazılı sınavlarda Türkiye genelinde ilk sıralara girmesine rağmen torpil bulamadığı için 3. defa kazandığı yazılıya rağmen mülakatı geçirmediler ve müdür olamadı.

Hangi yıla ait icra müdürlüğü sınavını kastettiğini bilmiyorum fakat , bu üst sıralarda elenen arkadaşların içerisinde hukuk fakültesi mezunu arkadaşlarım vardı , bu arkadaşlar hakimlik sınavını da kazandıkları için elendi , mülakatta ise hangisini istiyorsunuz diye sormuşlar, 2. olarak üst sıralarda elenen bir kişinin okuldan arkadaşından öğrendiğim kadarıyla eleman okul döneminde bazı olaylara karışmış(siyasi değil yanlış anlaşılmasın) henüz sabıkasına işlenmemiş fakat hakkında soruşturma bulunuyormuş ,
    bende 3 senedir İMS sınavına giririyorum ve yaklaşık 5 senedir takip ediyorum, sınav dönemleri adliyede işlerimizin çok yoğun olması ve başıma gelen müsibetler nedeniyle doğru düzgün çalışamadım fakat farklı dönemlerde birlikte hazırlandığımız 6 arkadaş şuan icra müdürü ve torpil konusunda sağlam arkadaşlar değiller, sadece adalet meslek lisesi + örgün adalet meslek yüksek okulu mezunu + adliye personeli, arkadaşların bazıları okuldan bazıları adliyeden samimi arkadaşlarım...
    ----
    Sakın memurlar nette yazılan herşeye inanmayın kendini bilmez bir sürü seviyesiz insan memurlar net üyesi , bilmeden konuşan , forumlarda laf kalabalığı yapan adamlar %70 civarında doğrudan çok yanlışın kol gezdiği bir ortam ve bu konulara yabancı olan insanlar farklı bilgilendiriliyor...
    ----------
    İcra müdürlüğü sınavında referans konusuna gelincede tamamen torpilin döndüğü konusuna katılmıyorum , fakat her mülakatlı sınavda olduğu gibi referanssız bu işler olmaz yazılıyı geçtikten sonra küçük büyük birilerine söylemek gerekiyor bu kural her sınav için geçerli ama 87-90 civarı alan arkadaşlarımdan referanssız gidenlerde baya var....
    ---------
    TuVNeRa arkadaşım kusuruma bakma sizin arkadaşınızın başına gelenler doğru olabilir ama birçok yerde yanlış bilgilendirme olduğu için bunları yazma gereği duydum , sözüm meclisten dışarıdır , benimde Ersin diye bir arkadaşım var o da 3 senedir eleniyor neden olduğunu bilmiyoruz...
    Katiplik sınavı hakkında da bilmeden konuşuluyor , kendim için söylüyorum benimle birlikte mezun olupta işsiz kalan 1 tek arkadaşım yok , adliyelerde Z.katibi alımında torpilin çok olduğu doğrudur fakat bilgisayar v.s. bölümlerin öncelikli olduğu kesinlikle yanlış , sınav ilanlarında bile açıkça ADALET MESLEK YÜKSEK OKULU MEZUNLARI ÖNCELİKLİ OLARAK diye bir ibare mevcut ve çok dalavere dönen adliyeler haricinde 110 kelime üzeri yazan , kendini doğru ifade edebilen tüm arkadaşlarımız listelerin başında adliyelere girdi, giremeyenlerin bir kısmı kendi kusurları yüzünden giremeyen arkadaşlar...
    ----------
    Okul biter bitmez iş sahibi olunan okullar konusunda bilgim yeterince fazla, bir çok akrabamı da çeşitli yüksekokullara yönlendirdik ve bir çoğu daha 20 yaşına gelmeden memur oldular , ben de 18 yaşında memur oldum , kız kardeşimde röntgen teknikeri o da 18 yaşında ve 64 puanla memur oldu...sırada da birkaç akrabamız var.... bu konuların üzerinde ailecek ne kadar durduğumuzu siz düşünün.... yani işin özü heryer bilgisayar , muhasebe , işletme v.s. mezunu ve kpss den bu bölümlerden hiç 50-60 puanla atanan duymadım ama benim bahsettiğim bölümlerde hep bu puanlarla atanıyor , bir okul tercih edilirken önce birkaç yıllık kpss klavuzu incelenip o bölümün geleceği olup olmadığına puanların ulaşılabilirliğine bakılmalı yoksa haybeden 4 yıl üniversite okuyup , 25 yaşından sonra adliyeye yada polisliğe girecem diye kendinizi yırtarsınız.....
    ----------------
    yazdıklarımı kimse yanlış anlamasın , ucu açık yanlış bir şey yazdıysam affola tamamen bilgilendirme amaçlı yazdım , yazdığım herşeye güvenebilirsiniz duyum değildir.....

• Adalet Meslek Yüksekokulunun bir esprisi kalmadı artık , fakat 4 yıllık fizik , biyoloji , beden eğitimi öğretmenliği ,edebiyat v.s. (daha türetebilirim) okumaktansa Aöf adaleti yazıp hiç ders çalışmadan mezun olmak daha mantıklı, çünkü bahsettiğim bölümlerin sonrasında işsizlik kaçınılmaz.... bazen kadroların çok açıldığı oluyor ama tamamen oy kaygısı ile yapılan bedava kadrolar bunlar bir sonraki yıl çoğu zaman bu kadroların 10 da 1 i bile alınmıyor ....piyangodan para çıkmasına benziyor bu durum...
    Şahsi görüşümde şu yönde artık Adalet Meslek Yüksekokulunun da geleceği bitti , icra müdürlüğü olayı 2 yıl içinde hayalden başka birşey olmayacak bakanlıktan tanıdıklardan duyduğumuz ve kadroların gösterdiği üzere 2 yıl sonra İMS sınavı tıkanacak ve alım yapılmamaya başlanacak , daha sonraları da sadece Hukuk fakültesi mezununa dönmesi muhtemel....
    Katip olmak için de adalet okunmaz , gidin Halk Eğitimden hiç kursa uğramadan bir bilgisayar sertifikası alın 2 ay evde daktilo kitabındaki metinlere çalışın ezberleyin , birde adliyeden bir tanıdığınız oldumu zaten 91 yazsanız 150 yazan yerine torpilli olanı alıyorlar
    kolay yoldan memur olmak isteyen ve adliyeden sağlan tanıdığı olduğuna inanan birisi zaten kendini Z.katibi saysın , ne yazıkki diğer girenlerin çoğunda çark bu şekilde işliyor sınav öncesi metinleri alıp ezberlemeler mi ararsınız , 150 kelime yazan çok daha kaliteli adamlar yerine 2 koyun versen birini kaybedecek yalnız birilerinin akrabası yada yakını olup 91 kelime 70.100 kpss ile girenlermi.... mülakatta sırf seni almayacağızı dalga geçer gibi söylemek baabında "van gölünden kaç kova su çıkar , sen niye köyde çiftçilik yapmıyorsun " şeklinde sorular sorulup komik mülaakat sorularıyla elenenlermi... daha neler neler...
    Şunuda belirteyim bu ilginç sorular İzmir adliyesinde Adalet Meslek lisesi mezunu iki arkadaşa soruldu , birisi 151 kelime yazdı kpss puanı 82 , diğeri de ona yakın puanlara sahip.....

• quote:

Adalet Meslek Yüksekokulunun bir esprisi kalmadı artık , fakat 4 yıllık fizik , biyoloji , beden eğitimi öğretmenliği ,edebiyat v.s. (daha türetebilirim) okumaktansa Aöf adaleti yazıp hiç ders çalışmadan mezun olmak daha mantıklı, çünkü bahsettiğim bölümlerin sonrasında işsizlik kaçınılmaz.... bazen kadroların çok açıldığı oluyor ama tamamen oy kaygısı ile yapılan bedava kadrolar bunlar bir sonraki yıl çoğu zaman bu kadroların 10 da 1 i bile alınmıyor ....piyangodan para çıkmasına benziyor bu durum...
    Şahsi görüşümde şu yönde artık Adalet Meslek Yüksekokulunun da geleceği bitti , icra müdürlüğü olayı 2 yıl içinde hayalden başka birşey olmayacak bakanlıktan tanıdıklardan duyduğumuz ve kadroların gösterdiği üzere 2 yıl sonra İMS sınavı tıkanacak ve alım yapılmamaya başlanacak , daha sonraları da sadece Hukuk fakültesi mezununa dönmesi muhtemel....
    Katip olmak için de adalet okunmaz , gidin Halk Eğitimden hiç kursa uğramadan bir bilgisayar sertifikası alın 2 ay evde daktilo kitabındaki metinlere çalışın ezberleyin , birde adliyeden bir tanıdığınız oldumu zaten 91 yazsanız 150 yazan yerine torpilli olanı alıyorlar
    kolay yoldan memur olmak isteyen ve adliyeden sağlan tanıdığı olduğuna inanan birisi zaten kendini Z.katibi saysın , ne yazıkki diğer girenlerin çoğunda çark bu şekilde işliyor sınav öncesi metinleri alıp ezberlemeler mi ararsınız , 150 kelime yazan çok daha kaliteli adamlar yerine 2 koyun versen birini kaybedecek yalnız birilerinin akrabası yada yakını olup 91 kelime 70.100 kpss ile girenlermi.... mülakatta sırf seni almayacağızı dalga geçer gibi söylemek baabında "van gölünden kaç kova su çıkar , sen niye köyde çiftçilik yapmıyorsun " şeklinde sorular sorulup komik mülaakat sorularıyla elenenlermi... daha neler neler...
    Şunuda belirteyim bu ilginç sorular İzmir adliyesinde Adalet Meslek lisesi mezunu iki arkadaşa soruldu , birisi 151 kelime yazdı kpss puanı 82 , diğeri de ona yakın puanlara sahip.....

Elemek için soruluyor dediğiniz soruları biraz da sabırı ölçmek için soruyorlar çabuk sinirlenme vs var mı diye.

• Sınavda sorulan yazı metinleri var mı arkadaşlar?
  • quote:

Adalet Meslek Yüksekokulunun bir esprisi kalmadı artık , fakat 4 yıllık fizik , biyoloji , beden eğitimi öğretmenliği ,edebiyat v.s. (daha türetebilirim) okumaktansa Aöf adaleti yazıp hiç ders çalışmadan mezun olmak daha mantıklı, çünkü bahsettiğim bölümlerin sonrasında işsizlik kaçınılmaz.... bazen kadroların çok açıldığı oluyor ama tamamen oy kaygısı ile yapılan bedava kadrolar bunlar bir sonraki yıl çoğu zaman bu kadroların 10 da 1 i bile alınmıyor ....piyangodan para çıkmasına benziyor bu durum...

hocam pm attım

• Unuverste terchimi adalet yapcam sizce nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.