Şimdi Ara

ADALET BAKANLIĞI RESMİ İCRA E-SATIŞ SİTESİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
20
Favori
86.642
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buhari73

    arkadaşlar e satışı benim yukarda yazddıgım gibi tam anlamıyla kullanan (alışveriş yapan) varmı ben toplamda e satış üzerinde 4 araç aldım ama işin aslı pek kar ettıgım söylenemez birde bir otomobilin muhammel bedeli 20000tl iken ihale başlangıç bedeli 25000tl verilmiş bu kısmı anlamadım ben bilen arkadaşlar bizi bilgilendirirse sevinirim.Haaa birde alışveriş yapacak arkadaşlar iyi araştırın arabanın dumunu gecen gün ben afyonda bir imamın arabasına talip olduk ama adam kendisi almak istedi bizde çekildik .MAL SAHİBİNİNDİR ÖNCELİKLE almak isterse...............

    Bu sadece işin etik kısmı.
    Mal sahibi senden düşük verirse öncelikli falan olamaz.
    Yani geenlde piyasa raconu bu , mal sahibi gelirse kimse ihaleye girmiyor ve ona kalıyor.
    Yoksa siz 5 lira yüksek verir alırsınız.

    quote:

    Orijinalden alıntı: gekren

    ben bu sistemden şunu anlıyorum. bizim buradan verdiğimiz teklif aslında sadece mezat yerindeki taban fiyatı yüksektiyor. mezatta yüksek fiyat veren yine alıyor aracı vs. biraz gezdim site içinde araçlar denildiği gibi genelde hor kullanılmış araçlar. ayrıca ne durumda olduğu da bilinmiyor araçların. en kötü ihtimal gözü kararttık aldık bir araç. peki bunun yeni ruhsatında vs. sorun oluyor mu?



    Aynen öyle anlık açıkartırma olmalı daha şeffaf işlem için.
    Nasıl ki ESKİDJİ yapıyor koca bakanlık gayet tabii bunu da yapılabilir alt tarafı her ile bir sistem konacak , ya da her ile bir satış salonu yap tüm ihaleler online olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merzer -- 21 Mart 2013; 9:47:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aragonReddevils

    ağlayanın malı gülene hayır edermi acaba fırsatcı bir toplum olduğumuz her zaman belli oluyor

    Ben bu görüşe katılmıyorum. Çünkü bir kişi iflas edince o kişinin diğer borçlularına borcunu bir şekilde ödemesi gerekiyor. Eskiden bir adam kul hakkı ile gitmemek için herşeyini satar borcunu kapatırdı ancak şimdi maalesef öyle olmuyor Devlet yada avukatlar yoluyla uğraşıp birşeylerini sattırıp paranı tahsil edebiliyorsun.
    Ben bankacıyım ve Özellikle satış ihalelerinde muammen bedel denen olay bence çok kötü önce %60 satılmazsa malın %40'ndan ihale ediliyor.
    misal adamın 100.000-TL bankaya borcu var ve bu evin değeri 100.000-TL ihaleye kimse girmez veya ihaleye giren 3-5 kişi anlaşıp girerse evi 60.000-TL ye alabilir yada 2. ihaleden 40.000-TL ye alabilir. böyle bir durumda bu adamın her halikularda bankaya 40.000-TL veya 60.000-TL borcu kalır ki bu sefer diğer malları varsa onlara satış gider.

    İcradan satış illaki olacaktır. Ancak bu satış temiz ve şeffaf olmalı ki malı satılan kişinin de borcunu karşılasın hatta eline 3-5 kuruş kalsın. Şu da unutulmamalı şuana kadar hep icra satışları kimse bilmeden değer fiyatın yarısından yapılıyordu işte o zaman Ağlayanın malı gülene yaramaz. Ben öyle bir mal almam rabbim aldırmayı da nasip etmesin.




  • ayrıca buradan araç almaya karar verirseniz yediemin otoparkından aracı görmek gerekiyor. bazı ilanlar fotoğraflı ve kaput içinin fotoğrafı var araç selde kalmış gibi leş gibi içi :) iş buradan teklif vermekle olmuyor. açık arttırma günü sizin teklifin de en yukarda olması gerekiyor. sanıyorum bu site üzerinden kazanıp alan çok azdır. ayrıca buradan araç almak için en az 3 araçlık paranızın kenarda olması lazım ki 2-3 alternatife teklif verebilesiniz. zaten teklif vereceğiniz araç eli yüzü düzgün olacağı için size de yar olmaz gibi geliyor bana :) açıkçası orta sınıf bir araç için ihaleye giresim var.

    ama bu işi al sat için yapacak olan varsa yüzü astarından pahalıya gelebilir. çünkü ilanların bulunduğu otoparklar avcılardada var büyükçekmecedede var çekmeköydede. her aracı görmek için teptiğiniz yol, üzerine buradan ihale size kalmama ihtimali ve her araç için ayrıca yüksek bedel peşinat yatırma olayı riskli. ayrıca iddia ediyorumki buradan alınan en temiz aracın bile en az 1500 tl masrafı çıkar ki bunu da hesaba katmak gerekir.




  • arkadaşlar bende bir kaç araca baktım edevletten üstünde 10 - 15 kurum haciz koymuşbiz burdan aracı aldık diyelim o hacizlerin hepsi kalkacak mı bunlarla teke tek bizmi uğraşacağız
  • Araçların hacizi kaç tane olursa olsun hiç bir önemi yok. Satış sırasında hepsi kalkıyor, evrak olarak tertemiz araç alıyorsunuz.
  • benim de 2 sorum olacak. daha doğrusu en önemlisini cevaplamışsınız zaten.

    1-aracı aldık mesela ancak araç çalışmıyor. motor bitmiş, yatak sarmış böyle bir ihtimal var mı?

    2-mesela ruhsatı olmayan araçlar var. bunlar için ruhsat prosedürü çok fazla mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gekren

    benim de 2 sorum olacak. daha doğrusu en önemlisini cevaplamışsınız zaten.

    1-aracı aldık mesela ancak araç çalışmıyor. motor bitmiş, yatak sarmış böyle bir ihtimal var mı?

    2-mesela ruhsatı olmayan araçlar var. bunlar için ruhsat prosedürü çok fazla mı?




    1- Genelde yüksek modelli araçlar satılıyor. Aracın durumunu aracı gördüğünüzde az cok anlıyorsunuz. Anlamıyorsanız da ihaleye katılan galericiler boya ölçüm makinalarıyla geliyorlar. Aracın durumunu sorup öğrenebilirsiniz.

    Araçta hasar varsa bu yazılıyor.Sağ kapı göçük muhtelif cizik vb. gibi acıklamalar dikkate alınacak seyler değil.Tamponda 0.2 mm lik bir boya atması görünce bunu yazıyorlar.Ayrıca beyin yok motor parçaları eksik gibi acıklamalarda oluyor.


    Aracın calısmamasının sebebi aracın 2 ay gibi süre otoparkta yatmasından akü kaynaklıda olabilir. Eger bunun haricinde bir sorun varsa - misal motor parçaları eksik vs.- ayıplı mal satışı dolayısıyla dava açılabiliyor.


    Fakat yüksek modelli araclarda bu problemlere rastlamadım. En fazla karsılasacagınız problem stepnenin olmaması , aracın benzinin olmaması vs.





    2- ihalenin size kalması durumunda ;

    -arac bedelini icra müdürlüğü hesabına yatırırsınız,1 hafta beklersiniz

    -8. gün icra dairesine 2 adet resim ve nüfus cüzdanı fotokopinizle gidin. size verilen kağıtla aracın mtv borcunu ödeyin ( önemli : burada trafik cezası cıkarsa ödemeyin).. Dekontu icra dairesine götürün.(ödediğiniz mtv ertesi gün hesabınıza transfer edilir). Size 2 kağıt verecekler. Biri otoparka verilecek diğeri ruhsat islemleri icin.. Eger aracın trafik borcu varsa herhangi bir vergi dairesinden , aracın bağlı bulunduğu nakil vasıtaları vergi dairesine icra müdürlüğünden almıs oldugunuz tescil belgesini fakslayın.

    -icra müdürlüğünden size verilen kağıtla otoparka gidin aracınızı alın ve sigortanızı yaptırın. ardından Tuvtürk'te sıra almadan ve ücret ödemeden tespit işlemi yaptırın( şasi motor no)

    -aracta trafik cezası varsa ; size yakın bir vergi dairesine tescil belgenizle gidin . aldıgınız il ve plaka aynı sehirse bu islemi orda hallediyorlar, farklı il ise faks cekiliyor. sisteme giris yapılıp anında borclar siliniyor

    -aracın sigortasını yaptırdıktan , ek-1 formunu doldurduktan sonra size verilen 2. kağıtla emniyete gidin. belgeleriniz verin ruhsatınızı alın.



    not : aracın anahtarı yok ruhsatı yok diye yazılsa da genelde ruhsat ve anahtarları oluyor. otoparkcı size soyler zaten.ruhsatı bulduk at bişeyler diye. 20 lira atın fazlasını vermeyin.




    not 2: Uyap üzerinden teklif verecekseniz arac basındaki acık arttırmada da bulunun.

    not 3: hic bir arac muhammem bedelinin %60 ından ve ya %40 ından satılmaz. cok spesifik aracları belki %20-25 iskontolu alabilirsiniz.piyasası cok olan araclarda %10 iskontolu alsanız iyi. zaman zaman da şans işi. cok katılan olmazsa uygun fiyata alabilirsiniz.kimi araclara 20 kişi kimi araclara 2 kişi katılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hceb -- 21 Mart 2013; 21:48:35 >




  • son olarak ;ağlayanın malı edebiyatına kulak asmayın.

    sizin ihaleye girmeniz borclunun borcunun daha fazla ödenmesine sebep olacak.

    su ana kadar 30 ihaleye girdim. aslında hicbirinde gercek alıcı değildim cok düsük kalan tekliflerde pey sürdüm. 30 ihalenin hicbiri bende kalmadı fakat borcuların hanesine +100.000 tl gibi bir katkım oldu.


    aslında bu ihalelere vatandaşın girmemesi , pazarı belli kişilere bırakması, malın degerinin cok altında satılması dolaylı olarak bir ah almadır.

    ah alma; ihaleye katılan kişilerin anlasarak her mala teklif vememesi, araçları kendi aralarında paslaşması ile olur.

    ağlayanın malı lafını kullanan iyi niyetinden süphe etmediğim arkadaslar olayı daha detaylı tahlil etmelidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagatay_c

    bırakın şu ağlayanın malı edebiyatını... 1 yıldır elimde patlayan karşılıksız çekle uğraşıyorum. ben alacaklı olarak zil takıp oynadım mı sanıyorsunuz? patlak çek yüzünden ödemelerim gecikti, faiz ödedim, kendi aracımı kelepir fiyata satmam gerekti.. borçlu olan şerefsizin altındaki arabaya haciz koydurdum.. hacizle güle oynaya alırım arkadaş.. istediği kadar ağlasın. benim uğradığım zararın yarısını bile karşılamayacak ama ağlasın! icraya düşürecek mal sahibi olmayı bilen adam vaktiyle malı elden çıkarıp borcunu ödemeyi bilsin arkadaş!

    "Ağlayanın malından hayır gelmez" lafını her duyduğumda sizin durumunuza benzer bir senaryo ile anlatıyordum. Hiç bu kadar etkili anlatamamıştım. Ağzınıza sağlık

    Ek olarak, geçmiş olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hceb

    quote:

    Orijinalden alıntı: gekren

    benim de 2 sorum olacak. daha doğrusu en önemlisini cevaplamışsınız zaten.

    1-aracı aldık mesela ancak araç çalışmıyor. motor bitmiş, yatak sarmış böyle bir ihtimal var mı?

    2-mesela ruhsatı olmayan araçlar var. bunlar için ruhsat prosedürü çok fazla mı?




    1- Genelde yüksek modelli araçlar satılıyor. Aracın durumunu aracı gördüğünüzde az cok anlıyorsunuz. Anlamıyorsanız da ihaleye katılan galericiler boya ölçüm makinalarıyla geliyorlar. Aracın durumunu sorup öğrenebilirsiniz.

    Araçta hasar varsa bu yazılıyor.Sağ kapı göçük muhtelif cizik vb. gibi acıklamalar dikkate alınacak seyler değil.Tamponda 0.2 mm lik bir boya atması görünce bunu yazıyorlar.Ayrıca beyin yok motor parçaları eksik gibi acıklamalarda oluyor.


    Aracın calısmamasının sebebi aracın 2 ay gibi süre otoparkta yatmasından akü kaynaklıda olabilir. Eger bunun haricinde bir sorun varsa - misal motor parçaları eksik vs.- ayıplı mal satışı dolayısıyla dava açılabiliyor.


    Fakat yüksek modelli araclarda bu problemlere rastlamadım. En fazla karsılasacagınız problem stepnenin olmaması , aracın benzinin olmaması vs.





    2- ihalenin size kalması durumunda ;

    -arac bedelini icra müdürlüğü hesabına yatırırsınız,1 hafta beklersiniz

    -8. gün icra dairesine 2 adet resim ve nüfus cüzdanı fotokopinizle gidin. size verilen kağıtla aracın mtv borcunu ödeyin ( önemli : burada trafik cezası cıkarsa ödemeyin).. Dekontu icra dairesine götürün.(ödediğiniz mtv ertesi gün hesabınıza transfer edilir). Size 2 kağıt verecekler. Biri otoparka verilecek diğeri ruhsat islemleri icin.. Eger aracın trafik borcu varsa herhangi bir vergi dairesinden , aracın bağlı bulunduğu nakil vasıtaları vergi dairesine icra müdürlüğünden almıs oldugunuz tescil belgesini fakslayın.

    -icra müdürlüğünden size verilen kağıtla otoparka gidin aracınızı alın ve sigortanızı yaptırın. ardından Tuvtürk'te sıra almadan ve ücret ödemeden tespit işlemi yaptırın( şasi motor no)

    -aracta trafik cezası varsa ; size yakın bir vergi dairesine tescil belgenizle gidin . aldıgınız il ve plaka aynı sehirse bu islemi orda hallediyorlar, farklı il ise faks cekiliyor. sisteme giris yapılıp anında borclar siliniyor

    -aracın sigortasını yaptırdıktan , ek-1 formunu doldurduktan sonra size verilen 2. kağıtla emniyete gidin. belgeleriniz verin ruhsatınızı alın.



    not : aracın anahtarı yok ruhsatı yok diye yazılsa da genelde ruhsat ve anahtarları oluyor. otoparkcı size soyler zaten.ruhsatı bulduk at bişeyler diye. 20 lira atın fazlasını vermeyin.




    not 2: Uyap üzerinden teklif verecekseniz arac basındaki acık arttırmada da bulunun.

    not 3: hic bir arac muhammem bedelinin %60 ından ve ya %40 ından satılmaz. cok spesifik aracları belki %20-25 iskontolu alabilirsiniz.piyasası cok olan araclarda %10 iskontolu alsanız iyi. zaman zaman da şans işi. cok katılan olmazsa uygun fiyata alabilirsiniz.kimi araclara 20 kişi kimi araclara 2 kişi katılıyor.








    Cevaplar çok açıklayıcı ve doyurucu teşekkür ederim. Son bir şey örnek olarak muammen bedeli 25.000 tl olan bir fiesta mesela. Ben bunu almak istesem yüzde 10 iskontolu 22.500 e gelecek araç. Ayrıca yattığı için ve oradaki şartkar sebebiyle vuruk kırıklar için ve işlemler için 1500 tl gitse zaten pazarlıkla malum ikinci el sitesinden alınacak fiyatlara geliyor. O zaman şöyle demeliyiz bence 100.000 tl ve üzeri araç alacaklar bu işten karlı çıkarlar veya kenarda paran olacak internet üzerinden düşük teklif vereceksin ya tuutarsa misali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dayanamadım bir tane merso otobüs aldm kendime
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gekren


    quote:

    Orijinalden alıntı: hceb

    quote:

    Orijinalden alıntı: gekren

    benim de 2 sorum olacak. daha doğrusu en önemlisini cevaplamışsınız zaten.

    1-aracı aldık mesela ancak araç çalışmıyor. motor bitmiş, yatak sarmış böyle bir ihtimal var mı?

    2-mesela ruhsatı olmayan araçlar var. bunlar için ruhsat prosedürü çok fazla mı?




    1- Genelde yüksek modelli araçlar satılıyor. Aracın durumunu aracı gördüğünüzde az cok anlıyorsunuz. Anlamıyorsanız da ihaleye katılan galericiler boya ölçüm makinalarıyla geliyorlar. Aracın durumunu sorup öğrenebilirsiniz.

    Araçta hasar varsa bu yazılıyor.Sağ kapı göçük muhtelif cizik vb. gibi acıklamalar dikkate alınacak seyler değil.Tamponda 0.2 mm lik bir boya atması görünce bunu yazıyorlar.Ayrıca beyin yok motor parçaları eksik gibi acıklamalarda oluyor.


    Aracın calısmamasının sebebi aracın 2 ay gibi süre otoparkta yatmasından akü kaynaklıda olabilir. Eger bunun haricinde bir sorun varsa - misal motor parçaları eksik vs.- ayıplı mal satışı dolayısıyla dava açılabiliyor.


    Fakat yüksek modelli araclarda bu problemlere rastlamadım. En fazla karsılasacagınız problem stepnenin olmaması , aracın benzinin olmaması vs.





    2- ihalenin size kalması durumunda ;

    -arac bedelini icra müdürlüğü hesabına yatırırsınız,1 hafta beklersiniz

    -8. gün icra dairesine 2 adet resim ve nüfus cüzdanı fotokopinizle gidin. size verilen kağıtla aracın mtv borcunu ödeyin ( önemli : burada trafik cezası cıkarsa ödemeyin).. Dekontu icra dairesine götürün.(ödediğiniz mtv ertesi gün hesabınıza transfer edilir). Size 2 kağıt verecekler. Biri otoparka verilecek diğeri ruhsat islemleri icin.. Eger aracın trafik borcu varsa herhangi bir vergi dairesinden , aracın bağlı bulunduğu nakil vasıtaları vergi dairesine icra müdürlüğünden almıs oldugunuz tescil belgesini fakslayın.

    -icra müdürlüğünden size verilen kağıtla otoparka gidin aracınızı alın ve sigortanızı yaptırın. ardından Tuvtürk'te sıra almadan ve ücret ödemeden tespit işlemi yaptırın( şasi motor no)

    -aracta trafik cezası varsa ; size yakın bir vergi dairesine tescil belgenizle gidin . aldıgınız il ve plaka aynı sehirse bu islemi orda hallediyorlar, farklı il ise faks cekiliyor. sisteme giris yapılıp anında borclar siliniyor

    -aracın sigortasını yaptırdıktan , ek-1 formunu doldurduktan sonra size verilen 2. kağıtla emniyete gidin. belgeleriniz verin ruhsatınızı alın.



    not : aracın anahtarı yok ruhsatı yok diye yazılsa da genelde ruhsat ve anahtarları oluyor. otoparkcı size soyler zaten.ruhsatı bulduk at bişeyler diye. 20 lira atın fazlasını vermeyin.




    not 2: Uyap üzerinden teklif verecekseniz arac basındaki acık arttırmada da bulunun.

    not 3: hic bir arac muhammem bedelinin %60 ından ve ya %40 ından satılmaz. cok spesifik aracları belki %20-25 iskontolu alabilirsiniz.piyasası cok olan araclarda %10 iskontolu alsanız iyi. zaman zaman da şans işi. cok katılan olmazsa uygun fiyata alabilirsiniz.kimi araclara 20 kişi kimi araclara 2 kişi katılıyor.








    Cevaplar çok açıklayıcı ve doyurucu teşekkür ederim. Son bir şey örnek olarak muammen bedeli 25.000 tl olan bir fiesta mesela. Ben bunu almak istesem yüzde 10 iskontolu 22.500 e gelecek araç. Ayrıca yattığı için ve oradaki şartkar sebebiyle vuruk kırıklar için ve işlemler için 1500 tl gitse zaten pazarlıkla malum ikinci el sitesinden alınacak fiyatlara geliyor. O zaman şöyle demeliyiz bence 100.000 tl ve üzeri araç alacaklar bu işten karlı çıkarlar veya kenarda paran olacak internet üzerinden düşük teklif vereceksin ya tuutarsa misali.

    sitede sık sorulanlar kısmında bir çok konu açık bir şekilde açıklanmış.
    muammen bedeli 25.000 TL olan bir araba için açık artırma 12.500 TL den başlıyor. bu durumda kafadan %50 daha ucuz bir fiyata alma şansı doğuyor.
    bence en önemli eksiklik online açık artırma yapılamaması.
    daha önceki yorumlarda da belirtildiği gibi mezat salonunda sizin vereceğiniz teklifin 1 kuruş yukarısı teklif verilmesi durumunda mal o kişide kalıyor.
    anca şunu unutmamak lazım bu başlangıç. ilerleyen zamanlarda daha iyi hale geleceğinden eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abducar1 -- 22 Mart 2013; 11:16:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustrix

    quote:

    Orijinalden alıntı: aragonReddevils

    ağlayanın malı gülene hayır edermi acaba fırsatcı bir toplum olduğumuz her zaman belli oluyor

    Ben bu görüşe katılmıyorum. Çünkü bir kişi iflas edince o kişinin diğer borçlularına borcunu bir şekilde ödemesi gerekiyor. Eskiden bir adam kul hakkı ile gitmemek için herşeyini satar borcunu kapatırdı ancak şimdi maalesef öyle olmuyor Devlet yada avukatlar yoluyla uğraşıp birşeylerini sattırıp paranı tahsil edebiliyorsun.
    Ben bankacıyım ve Özellikle satış ihalelerinde muammen bedel denen olay bence çok kötü önce %60 satılmazsa malın %40'ndan ihale ediliyor.
    misal adamın 100.000-TL bankaya borcu var ve bu evin değeri 100.000-TL ihaleye kimse girmez veya ihaleye giren 3-5 kişi anlaşıp girerse evi 60.000-TL ye alabilir yada 2. ihaleden 40.000-TL ye alabilir. böyle bir durumda bu adamın her halikularda bankaya 40.000-TL veya 60.000-TL borcu kalır ki bu sefer diğer malları varsa onlara satış gider.

    İcradan satış illaki olacaktır. Ancak bu satış temiz ve şeffaf olmalı ki malı satılan kişinin de borcunu karşılasın hatta eline 3-5 kuruş kalsın. Şu da unutulmamalı şuana kadar hep icra satışları kimse bilmeden değer fiyatın yarısından yapılıyordu işte o zaman Ağlayanın malı gülene yaramaz. Ben öyle bir mal almam rabbim aldırmayı da nasip etmesin.

    Aynen evin değeri 100 ise 100 verirsiniz kul hakki falanda olmaz ne şekilde alirsaniz alin 100 binin alri kul hakkidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bir de ekspert olayı kesinlikle olmalı. en azından belli bir değerin üzerinde muammen bedel belirtilen mallar için. insanlar ne aldıkları konusunda emin olurlar.
    başaka bir konu 7 emin depolarının güvenliği. bu konuda da çalışma yapılması lazım.
    7 emin depolarından geçinen ve ciddi rant sağlayan kişiler var. bunun önüne geçilmesi lazım.
    icralık adam zaten darbe yemiş bu hale düşmüş birde elindeki mal değerinin çok çok altında satılınca daha büyük darbe yiyor. adam hangi duruma üzüleceğini bilemiyor.
    (sen nerden biliyon diye soran olursa yakın akrabamızın başına geldi) :(
    ALLAH kimsenin başına vermesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabrina_

    1 traktör, 1 kamyon aldım. Haber veren arkadaşa teşekkürler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gekren

    quote:

    Orijinalden alıntı: hceb

    quote:

    Orijinalden alıntı: gekren

    benim de 2 sorum olacak. daha doğrusu en önemlisini cevaplamışsınız zaten.

    1-aracı aldık mesela ancak araç çalışmıyor. motor bitmiş, yatak sarmış böyle bir ihtimal var mı?

    2-mesela ruhsatı olmayan araçlar var. bunlar için ruhsat prosedürü çok fazla mı?




    1- Genelde yüksek modelli araçlar satılıyor. Aracın durumunu aracı gördüğünüzde az cok anlıyorsunuz. Anlamıyorsanız da ihaleye katılan galericiler boya ölçüm makinalarıyla geliyorlar. Aracın durumunu sorup öğrenebilirsiniz.

    Araçta hasar varsa bu yazılıyor.Sağ kapı göçük muhtelif cizik vb. gibi acıklamalar dikkate alınacak seyler değil.Tamponda 0.2 mm lik bir boya atması görünce bunu yazıyorlar.Ayrıca beyin yok motor parçaları eksik gibi acıklamalarda oluyor.


    Aracın calısmamasının sebebi aracın 2 ay gibi süre otoparkta yatmasından akü kaynaklıda olabilir. Eger bunun haricinde bir sorun varsa - misal motor parçaları eksik vs.- ayıplı mal satışı dolayısıyla dava açılabiliyor.


    Fakat yüksek modelli araclarda bu problemlere rastlamadım. En fazla karsılasacagınız problem stepnenin olmaması , aracın benzinin olmaması vs.





    2- ihalenin size kalması durumunda ;

    -arac bedelini icra müdürlüğü hesabına yatırırsınız,1 hafta beklersiniz

    -8. gün icra dairesine 2 adet resim ve nüfus cüzdanı fotokopinizle gidin. size verilen kağıtla aracın mtv borcunu ödeyin ( önemli : burada trafik cezası cıkarsa ödemeyin).. Dekontu icra dairesine götürün.(ödediğiniz mtv ertesi gün hesabınıza transfer edilir). Size 2 kağıt verecekler. Biri otoparka verilecek diğeri ruhsat islemleri icin.. Eger aracın trafik borcu varsa herhangi bir vergi dairesinden , aracın bağlı bulunduğu nakil vasıtaları vergi dairesine icra müdürlüğünden almıs oldugunuz tescil belgesini fakslayın.

    -icra müdürlüğünden size verilen kağıtla otoparka gidin aracınızı alın ve sigortanızı yaptırın. ardından Tuvtürk'te sıra almadan ve ücret ödemeden tespit işlemi yaptırın( şasi motor no)

    -aracta trafik cezası varsa ; size yakın bir vergi dairesine tescil belgenizle gidin . aldıgınız il ve plaka aynı sehirse bu islemi orda hallediyorlar, farklı il ise faks cekiliyor. sisteme giris yapılıp anında borclar siliniyor

    -aracın sigortasını yaptırdıktan , ek-1 formunu doldurduktan sonra size verilen 2. kağıtla emniyete gidin. belgeleriniz verin ruhsatınızı alın.



    not : aracın anahtarı yok ruhsatı yok diye yazılsa da genelde ruhsat ve anahtarları oluyor. otoparkcı size soyler zaten.ruhsatı bulduk at bişeyler diye. 20 lira atın fazlasını vermeyin.




    not 2: Uyap üzerinden teklif verecekseniz arac basındaki acık arttırmada da bulunun.

    not 3: hic bir arac muhammem bedelinin %60 ından ve ya %40 ından satılmaz. cok spesifik aracları belki %20-25 iskontolu alabilirsiniz.piyasası cok olan araclarda %10 iskontolu alsanız iyi. zaman zaman da şans işi. cok katılan olmazsa uygun fiyata alabilirsiniz.kimi araclara 20 kişi kimi araclara 2 kişi katılıyor.








    Cevaplar çok açıklayıcı ve doyurucu teşekkür ederim. Son bir şey örnek olarak muammen bedeli 25.000 tl olan bir fiesta mesela. Ben bunu almak istesem yüzde 10 iskontolu 22.500 e gelecek araç. Ayrıca yattığı için ve oradaki şartkar sebebiyle vuruk kırıklar için ve işlemler için 1500 tl gitse zaten pazarlıkla malum ikinci el sitesinden alınacak fiyatlara geliyor. O zaman şöyle demeliyiz bence 100.000 tl ve üzeri araç alacaklar bu işten karlı çıkarlar veya kenarda paran olacak internet üzerinden düşük teklif vereceksin ya tuutarsa misali.

    Alıntıları Göster

    Cevaplar çok açıklayıcı ve doyurucu teşekkür ederim. Son bir şey örnek olarak muammen bedeli 25.000 tl olan bir fiesta mesela. Ben bunu almak istesem yüzde 10 iskontolu 22.500 e gelecek araç. Ayrıca yattığı için ve oradaki şartkar sebebiyle vuruk kırıklar için ve işlemler için 1500 tl gitse zaten pazarlıkla malum ikinci el sitesinden alınacak fiyatlara geliyor. O zaman şöyle demeliyiz bence 100.000 tl ve üzeri araç alacaklar bu işten karlı çıkarlar veya kenarda paran olacak internet üzerinden düşük teklif vereceksin ya tuutarsa misali.

    Muhammem bedelin üzerine çıkan çok araç var. Ve şu ana kadar 25.000 muhammem bedelli bir aracın 12.500'e satıldıgını görmedim.

    Yuzde 10 iskontosunu örnek olarak verdim.
    Ihale belki 22.500 e belki 21.000 e belki 26.000' e kapanır. Bu tamamen verilen teklif sayısına bağlı. Dediğim gibi çok düşük fiyatlara araçlar satılmıyor..Katılım sayısı fazla.

    Ihaleden sonra %1 KDV, ruhsat masrafları ,araç masraflarını hesaba katarak teklif verin. 25.000 tl'lik bir arac icin bu masraflar maksimum 500 tl tutar.

    100.000 tl üzeri araclara da talep var. Bazı otoparklarda bazen günde 20 araç satılıyor. Benim tavsiyem aracı gidin görün, teminat tutarını cebinize koyun , teminatınızı yatırın bekleyin. Kafanızdaki fiyatın altında kalan araclar icin teklif verin. Her arac icin ayrı ayrı teminat götürmenize gerek yok.




  • Orijinalden alıntı: hceb


    Cevaplar çok açıklayıcı ve doyurucu teşekkür ederim. Son bir şey örnek olarak muammen bedeli 25.000 tl olan bir fiesta mesela. Ben bunu almak istesem yüzde 10 iskontolu 22.500 e gelecek araç. Ayrıca yattığı için ve oradaki şartkar sebebiyle vuruk kırıklar için ve işlemler için 1500 tl gitse zaten pazarlıkla malum ikinci el sitesinden alınacak fiyatlara geliyor. O zaman şöyle demeliyiz bence 100.000 tl ve üzeri araç alacaklar bu işten karlı çıkarlar veya kenarda paran olacak internet üzerinden düşük teklif vereceksin ya tuutarsa misali.

    Muhammem bedelin üzerine çıkan çok araç var. Ve şu ana kadar 25.000 muhammem bedelli bir aracın 12.500'e satıldıgını görmedim.

    Yuzde 10 iskontosunu örnek olarak verdim.
    Ihale belki 22.500 e belki 21.000 e belki 26.000' e kapanır. Bu tamamen verilen teklif sayısına bağlı. Dediğim gibi çok düşük fiyatlara araçlar satılmıyor..Katılım sayısı fazla.

    Ihaleden sonra %1 KDV, ruhsat masrafları ,araç masraflarını hesaba katarak teklif verin. 25.000 tl'lik bir arac icin bu masraflar maksimum 500 tl tutar.

    100.000 tl üzeri araclara da talep var. Bazı otoparklarda bazen günde 20 araç satılıyor. Benim tavsiyem aracı gidin görün, teminat tutarını cebinize koyun , teminatınızı yatırın bekleyin. Kafanızdaki fiyatın altında kalan araclar icin teklif verin. Her arac icin ayrı ayrı teminat götürmenize gerek yok.



    o zaman bu iş için siteyi ne zaman nerde mezat yapılacak onu öğrenip gitmek için kullanmak en akıllıcası. çünkü bence buradan verilen teklifin belki yüzde 10 ihtimali var aracın bize kalması için. mevcut mezata gitmek yüzde 100 e yakın etkili oluyor. teşekkürler.




  • İcralık malların büyük çoğunluğu ağlayanın değil AĞLATANın malıdır. Ayrıca mala ne kadar çok talep olursa gerçek ağlayanın yarasına o kadar merhem olacaktır.
    Hala bu edebiyatı yapanlaradır lafım..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • üye olurken dikkat sms le onay kodu isterseniz 1 tl. emaille isteyin ben yandım siz yanmayın :((((((
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huseyinoner

    quote:

    Orijinalden alıntı: cagatay_c

    bırakın şu ağlayanın malı edebiyatını... 1 yıldır elimde patlayan karşılıksız çekle uğraşıyorum. ben alacaklı olarak zil takıp oynadım mı sanıyorsunuz? patlak çek yüzünden ödemelerim gecikti, faiz ödedim, kendi aracımı kelepir fiyata satmam gerekti.. borçlu olan şerefsizin altındaki arabaya haciz koydurdum.. hacizle güle oynaya alırım arkadaş.. istediği kadar ağlasın. benim uğradığım zararın yarısını bile karşılamayacak ama ağlasın! icraya düşürecek mal sahibi olmayı bilen adam vaktiyle malı elden çıkarıp borcunu ödemeyi bilsin arkadaş!

    "Ağlayanın malından hayır gelmez" lafını her duyduğumda sizin durumunuza benzer bir senaryo ile anlatıyordum. Hiç bu kadar etkili anlatamamıştım. Ağzınıza sağlık

    Ek olarak, geçmiş olsun.

    Teşekkür ederim arkadaşım.
    Keşke borçlular iş icraya uzamadan ellerindeki malı çıkartıp borçlarını kapasalar da kimse bu kadar gerilmese...




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.