Şimdi Ara

Acronis 2009 ve DVD hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Acronis ile ilgili bir başlık vardı ama bulamadım ya da gözümden kaçtı. Bir sorum olacaktı...

C sürücüsüne format attım, yeni Windows kurdum, sürücüleri kurdum, en sık kullandığım programları kurdum, Perfect Disk ile de defrag yaptım. Yüksek sıkıştırma ile yedeğini aldım ve DVD boyutlarında parçalara ayırmasını istedim.

İmajlarım hazır.

Sorum bundan sonra başlıyor. BOOT CD'sini de yazdırdım. Programın bana oluşturduğu iki adet bu dosyası DVD'ye nasıl yazdıracağım, normal imaj yazdırır gibi mi ? Yakın zamanda yeni bir HDD alacağım be şimdiki HDD'mi harici disk olrak kullanmak stiyorum. BOOT CD'si ile bilgsayarı başlatıp, elimdeki yedek dosyalarını nasıl kullanacağım ? Acronis'in bu imajları görmeme ihtimâli var mı ? DVD'ye yazdırma işlemi benim için cidden çok önemli...

Bu arada... 16GB'a yakın C sürücüsü, 6GB gibi bir rakam oldu, bir sorun olmaz umarım ?

• kullanacagin acronisin icin bir cd hazirla (cd test diyelim)
    cd ile bilgisayarini ac
    eger disklerini
    a) goruyorsan (misal yedek alir gibi yap, bakalim disk bolumleri cikiyor mu)
    --> o zaman istediklerini yaparsin, gerisini acronisciler cevaplar :).
    b) goremiyorsan :), korkma, eski dost ghost yardima yetisir :). Ben buralarda olmiyacagim, artik ogrenen bi arkadas el atar umarim.

her halukarda yapmak istedigin zaten sıkca yapilan bisi. kafani takma, sakin kafa ile yazilanlari oku google tekvando yap vs vs vs vs vs....
  • Hocam en başta dediğin, BOOT CD'si mi ?
  • tek dvd sürücüye bile sahip olsan o boot cdsi ile dvddeki imajını yükleyebilirsin
    cdden boot ettikten sonra cdyi çıkarıp yedeği yüklediğin dvdleri istendiği zaman takabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: sertacaygun

Hocam en başta dediğin, BOOT CD'si mi ?

evet, standart acronis boot cd si (forumlarda acronis boot cd si yaratma diye arat)
    gerisi onceki mesajda var :).
    eger boot cd si diski yada bolumleri goremiyorsa diye onceden test etmek bosuna cd/dvd yada hd ye acronis imaji almamani saglar :).

ayrica, imaj almana bile gerek yok, ghostta local disk to disk yada local partition to partition ile transfer direkt yapilabilir. Acronis ilede eger diskler cd ile gorunuyor ise muadili vardir. local disk to disk yeni boş hd alindiginda yeni hd ye gecmek icin kullanilan standart basit rahat bir islemdir :).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.