Şimdi Ara

Acoustic Energy AEGO M VS BOSE Companion 3 Series II

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yıllardır ses sistemleriyle ugraşıp dururum abartısız 20 tane sistem alıp kullanıp satmısımdır ama hiçbirisinde istedigim sesi bulamadım bu sefer beni mutlu edecek bir sistem almak istiyorum aylardır araştırıyorum forumlardan okuyorum ama hala bi karara varamadım sistemi almadan önce dinleme şansım olmadıgı için gene sizlere danışmak istedim aego ve bose arasında gidip geliyorum sebebi ise birinin en dogal en kalite sesi vermesi digerininde odayı sesle doldurması ve kısık seste bile bassların kaybolmaması bose bu yonden benı cezbedıyor cunku benım ıstedıgım ses böyle bi ses ama bu noktadada sesi simule etmesi gercek sesi vermemesı benı dusunduruyor.bu iki sistemide aynı fiyata alabiliyorum o yüzden fiyat olarak hiçbir karsılastırma yapmayın sadece ses olarak karsılastırırsak hangısını onerırsınız?

Ses kartım x-fi extreme gamer

• kardeşim bas vurması ilgi çekici ama sesin kaliteli çıkması bence daha iyi, en düşük sesle bile bass lı çalışıyorsa ses sorunu yaşarsın gibi geliyor bana... yinede seçim senin!
  • bose un bu ozelligini tam olarak yerine getirdiginden emin degilim. buyuk sitelerde yapilan review leri okumanizi oneririm. bose kesinlikle o fiyati hakeden bir urun degil, zaten turkiyede cok ust fiyatlara satiliyor. tavsiyem aego m. eger istanbuldaysaniz bl musicde deneme yapabilirsiniz.
  • Fiyatı gözardı etsek bile (yani companion 3 ile aego aynı fiyatta olsa bile) Aego M daha kaliteli ses sunuyor. Bunu, google da "Aego M Bose Companion" yazarak arama yaptıktan sonra, çıkan linkleri dikkatlice okuyarak öğrenebilirsiniz.

Daha önce Aego M i, Companion 3 e tercih edenler ve daha iyi olduğunu söyleyenlerle ilgili birçok link vermiştim.

Yalnız forumun bu tarz bilgilendirmelere alerjisi olduğu için ve kullanmadığı halde BOSE nin daha iyi olduğunu ateşli bir şekilde savunan ilginç fanatikler olduğu için bu konuyla artık ilgilenmiyorum.

Ama yine de bu topiğe özel bir yorum vereyim :

"The sound and build quality of the Acoustic Energy Aego M speakers is excellent and quite remarkable given the price. I have listened to the Bose Companion speakers and I don't think they match the Aego M system in terms of sound or build quality - yet they are twice the price! " -http://www.reviewcentre.com/review195107.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 16 Mart 2008; 12:52:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: CrwErEnnN

@Soultrap bildigim kadarıyla siz aego kullanıyosunuz kısık seste basslar nasıl diger setlerdeki gibi kayboluyomu

Aego M in içinde muzik için optimize edilmiş Smart Amfi bulunuyor. Bu sayede kısık seslerde bile çok dengeli ve müzikal bir ses sunuyor.

Sesi kısıp açtığınızda, tüm frekansların aynı oranda kısılıp açıldığı hissine kapılıyorsunuz. Ve subwooferinin tepki aralığı bu fiyattaki bir sete göre mükemmel diyebilirim.
  • İkisini de kullandım Boseyi tek geçerim herzaman aego-m de iyi fakat aralarında fark var üzgünüm....Ve artık bu mukayeseyi yorumlamaktan yoruldum...Dikkatinizi çekerim ikisinide gittim aldım bizzat kendim kullandım test ettim dinledim vs..vs...Bose Companion'u tek geçerim...Boseyi dinlemeyen kullanmayan arkadaşlar nasıl oluyorda sadece yazılanlara göre kıyas yapıyor AEGO-M'le anlamış değilim...

@zek;
    Gittigidiyor teklifini kabul etseydim benim BOSE'leri alıp şu anda kullanıyor olsaydın bu yazdıklarını yazarmıydın acaba???

İstediği kadar what HI-FI dergisi beş yıldız üzerinden 5 yıldız versin AEGO-M'e yine de fikrim değişmeyecektir,what HI-FI bence istisnadır ve milliyetçilik yapmaktadır çünkü Aego'da ingiliz malıdır o dergide ingiliz malıdır..Bu arada 5 yıldız üzerinden 5 yıldız vermek bir sisteme ne kadar inandırıcı sizce? Sistemin dört dörtlük olması lazım herşeyiyle ki bu mümkün değil ses açma kapama düğmesi 20 ytl lik ses sistemlerinde ki gibi subwoofer üzerinde basslar yüksek seste bozuluyor tizler yüksek seste çatlıyor vs..vs..daha saymak istemiyorum...Kesinlikle kötülemiyorum Aego-m'i ama kullanmam bir daha..

• Atalayalper nickli kullanıcının kullandım diye bahsettiği set Aego 2 dir. Ve Aego M ile tamamen farklı drivelar ve anfiyi kullanmaktadır. Bu durumda kendisi de Aego M kullanmamış oluyor.

Ki Bose Companion 3, Aego 2 ile bile kesinlikle yarışamaz. Ve adamın Aego 2 hakkında söyledikleri ise resmen komik.

VR-ZONE forumlarında en çok tututan ve yere göğe sığdırılamayan setlerin bizim forumdaki durumlarına bak. Bilmeyip hariçten gazel okumak bu olsa gerek...

Ek olarak BOSE Companion 3 ü yere göğe sığdıramayan bu adam bu seti büyük bir indirim yaparak satmaya çalışıyor, bu da ilginç bir raslantı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 16 Mart 2008; 20:24:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bose companion 5 control pod
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Atalayalper nickli kullanıcının kullandım diye bahsettiği set Aego 2 dir. Ve Aego M ile tamamen farklı drivelar ve anfiyi kullanmaktadır. Bu durumda kendisi de Aego M kullanmamış oluyor.

Ki Bose Companion 3, Aego 2 ile bile kesinlikle yarışamaz. Ve adamın Aego 2 hakkında söyledikleri ise resmen komik.

VR-ZONE forumlarında en çok tututan ve yere göğe sığdırılamayan setlerin bizim forumdaki durumlarına bak. Bilmeyip hariçten gazel okumak bu olsa gerek...

Ek olarak BOSE Companion 3 ü yere göğe sığdıramayan bu adam bu seti büyük bir indirim yaparak satmaya çalışıyor, bu da ilginç bir raslantı değil mi?

• merhaba atalayalper,

evet gittigidiyor teklifimi kabul etseydin bose u alirdim, cunku 450 ytl gercekden iyi bir fiyat ama daha fazlasini hak etmiyor. yorumumda da zaten bunu belirttim, fiyat farki olursa kesinlikle aego m tercih edilmeli diye ki ben oyle yaptim zaten. bizde keriz degiliz heralde, verdigimiz paranin hakkini almak isteriz, kimse burda fanatiklik yapmiyor. kaynaklar ortada, onemli sitelerin yaptigi review leri okumani tavsiye ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: atalayalper

İkisini de kullandım Boseyi tek geçerim herzaman aego-m de iyi fakat aralarında fark var üzgünüm....Ve artık bu mukayeseyi yorumlamaktan yoruldum...Dikkatinizi çekerim ikisinide gittim aldım bizzat kendim kullandım test ettim dinledim vs..vs...Bose Companion'u tek geçerim...Boseyi dinlemeyen kullanmayan arkadaşlar nasıl oluyorda sadece yazılanlara göre kıyas yapıyor AEGO-M'le anlamış değilim...

@zek;
    Gittigidiyor teklifini kabul etseydim benim BOSE'leri alıp şu anda kullanıyor olsaydın bu yazdıklarını yazarmıydın acaba???

İstediği kadar what HI-FI dergisi beş yıldız üzerinden 5 yıldız versin AEGO-M'e yine de fikrim değişmeyecektir,what HI-FI bence istisnadır ve milliyetçilik yapmaktadır çünkü Aego'da ingiliz malıdır o dergide ingiliz malıdır..Bu arada 5 yıldız üzerinden 5 yıldız vermek bir sisteme ne kadar inandırıcı sizce? Sistemin dört dörtlük olması lazım herşeyiyle ki bu mümkün değil ses açma kapama düğmesi 20 ytl lik ses sistemlerinde ki gibi subwoofer üzerinde basslar yüksek seste bozuluyor tizler yüksek seste çatlıyor vs..vs..daha saymak istemiyorum...Kesinlikle kötülemiyorum Aego-m'i ama kullanmam bir daha..

• Gerçek müziği mi dinlemek istiyorsun CrwErEnnN? Konsere gitseydin keşke....
  • bose'nin ses kalitesinin beni tatmin edeceğini düşünüyorum ama ses yüksekliği bana yetecekmi bu konuda kararsızım arkadaşlar setin wooferi yeterlimi bass seslerde yeri göğü oynatmasada bende burdayım diyormu?
    yani dinlerken odayı olmasa insanın içini titretebiliyormu bu? yoksa son seste woofer bass kalitesini ve gücünü kaybediyormu? ben enstrüman ağırlıklı müzik dinlediğim gibi bass ağırlıklı müziklerde dinlemeyi seviyorum bu yüzden seti aldığımda cılız bi woofer ile karşılaşmak istemiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: m_aakin

bose'nin ses kalitesinin beni tatmin edeceğini düşünüyorum ama ses yüksekliği bana yetecekmi bu konuda kararsızım arkadaşlar setin wooferi yeterlimi bass seslerde yeri göğü oynatmasada bende burdayım diyormu?
    yani dinlerken odayı olmasa insanın içini titretebiliyormu bu? yoksa son seste woofer bass kalitesini ve gücünü kaybediyormu? ben enstrüman ağırlıklı müzik dinlediğim gibi bass ağırlıklı müziklerde dinlemeyi seviyorum bu yüzden seti aldığımda cılız bi woofer ile karşılaşmak istemiyorum

eğer subwoofer ın konumunu doğru seçerseniz kendini fazlasıyla hissettirir. ancak şuda bir gerçekki o fiyata öyle 2.1 ler alınırki (klipsh in profesyonel monitor tipi setlerinden bahsediyorum) bose u hem sunduğu frekans aralığında hemde ses gücünde ezer geçer.

• selamlar
    müzik açısından g500 ü satıp AEGO M almak ne kadar mantıklıdır değermi yapılacak masrafa?
    400 liraya 12 taksitli bulabildim daha hesaplı almak mümkünmüdür?
  • merhaba, diger sistemim megaworks ve ses kalitesinde ciddi fark var. basslar dusuk seslerde ayni gibi ama yuksek seslerde aego cok iyi ve %60-70 den sonra az bir bozulma oluyor, bu nedenle yogunlukla muzik dinleyecekseniz deger, aksi taktirde g500 ile devam etmek daha mantikli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zek -- 19 Mart 2008; 19:56:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: termo6556

quote:

Orjinalden alıntı: m_aakin

bose'nin ses kalitesinin beni tatmin edeceğini düşünüyorum ama ses yüksekliği bana yetecekmi bu konuda kararsızım arkadaşlar setin wooferi yeterlimi bass seslerde yeri göğü oynatmasada bende burdayım diyormu?

eğer subwoofer ın konumunu doğru seçerseniz kendini fazlasıyla hissettirir. ancak şuda bir gerçekki o fiyata öyle 2.1 ler alınırki (klipsh in profesyonel monitor tipi setlerinden bahsediyorum) bose u hem sunduğu frekans aralığında hemde ses gücünde ezer geçer.

mesela hangi model?

• quote:

Orjinalden alıntı: zek

merhaba, diger sistemim megaworks ve ses kalitesinde ciddi fark var. basslar dusuk seslerde ayni gibi ama yuksek seslerde aego cok iyi ve %60-70 den sonra az bir bozulma oluyor, bu nedenle yogunlukla muzik dinleyecekseniz deger, aksi taktirde g500 ile devam etmek daha mantikli.

bozulma oluyorsa kesinlikle almam ben o seti ses kalitesi iyi olabilir ama o derecede de seslere hakim olması gerekir ve distorsiyona girmemesi gerekir
  • bozulmayan bir sistem istiyorsaniz 2000 ytl yi gozden cikartip Hi-Fi sistemlere bakmanizi oneririm.

quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

bozulma oluyorsa kesinlikle almam ben o seti ses kalitesi iyi olabilir ama o derecede de seslere hakim olması gerekir ve distorsiyona girmemesi gerekir
  • Aego un distorsiyon sorunu çıkarması için çok zorlanması gerekiyor, eğer 8-10m2 lik bir odada ürünün sesini %70-80 lere çıkarıyorsanız, ses yoğunluğu sizi rahatsız eder, keyif almazsınız fakat aynı ses yuksekliğinde kullandığınız oda boyutu 15-20m2 ye çıkınca işin rengi değişiyo.

Ek olarak 8-10m2 lik bir odada Aego nun %70-80 lik sesi tahammul edilmesi zor bir ses zaten, o kadar gürültüde müzik dinlemek pek zevkli olmamalı. Ses sorunu ile ilgili sıkıntılarınızı odanızı daha büyük bir oda ile değiştirerek çözebilirsiniz :)
  • Bu aego M söylenildiği kadar iyi mi. Eğer çok iyiyse müzikal performans ortalama 400 ytl fiyat çok iyi. Bir arkadaşa tavsiye edeceğim ama dinlemediğim için edemiyorum ancak sanırım herkes beğeniyor. Arkadaş şu an creative 5700 5.1 kullanıyor arada nasıl bir farkı olur aego 2.1 alsa?
  • cok fark olur:) ayrica oranranin dedigi gibi %60-70 ses seviyesi cok yuksek, ben %30 u gecemiyorum:)

quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Bu aego M söylenildiği kadar iyi mi. Eğer çok iyiyse müzikal performans ortalama 400 ytl fiyat çok iyi. Bir arkadaşa tavsiye edeceğim ama dinlemediğim için edemiyorum ancak sanırım herkes beğeniyor. Arkadaş şu an creative 5700 5.1 kullanıyor arada nasıl bir farkı olur aego 2.1 alsa?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.