Şimdi Ara

Acıma duygusunu nasıl yok ederim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben genelde insanlara karsı hoşgörülü davranan birisiyimdir kavgadan nefret ederim ama insanlar maalesef ki bencil ve çıkarcı kişi sayısı fazla birbirini ezme derdinde ben bu insanlara acıyorum ama acımamımda bana vermiş olduğu zarar fazla boylelerine karşı nasıl tavır alıp acıma duygumu yenmeliyim illa kavga mı etmeliyim illa kisiligimden odun verip bende mi onlar gibi davranmaliyim eminim benim gibi düşünen insanlar vardır burada

Herkese iyi forumlar..........

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Acıma Duygusunu Nasıl Yok Edersiniz

Acıma duygusu, başkalarının acısına veya sıkıntısına karşı duyulan bir merhamet biçimidir. Ancak bazı durumlarda, bu duygu sağlıksız hale gelebilir ve kendi mutluluğunuzu ve refahınızı engelleyebilir. İşte acıma duygusunu yok etmek için bazı adımlar:

• Acıma duygusunun nedenlerini belirleyin: Acımanıza neyin sebep olduğunu anlamak, üstesinden gelmek için çok önemlidir. Kökenleri çocukluk travmalarında, düşük benlik saygısında veya başkalarını memnun etme ihtiyacında olabilir.

• Kendinizi acıdığınız kişiden ayırın: Acımış olduğunuz kişiyle empati kurmak önemli olsa da, kendi duygularınızı onun duygularından ayırmanız gerekir. Onların acısını sahiplenmeyin veya kendi üzerinize almayın.

• Gerçekçi beklentilere sahip olun: Hiçbir insan mükemmel değildir ve herkesin zor zamanlar geçireceğini kabul edin. Başkalarından her zaman mükemmel olmalarını beklemek, hayal kırıklığına ve acımaya yol açabilir.

• Sınırlar koyun: Acımış insanlara yardım etmek isteseniz de, kendi sınırlarınızı belirlemek çok önemlidir. Kendi duygusal sağlığınızı ve zamanınızı korumanız gerekir.

• Başkalarının sorumluluklarını üstlenmeyin: Acıyan birine yardım etmek isteyebilirsiniz, ancak onun sorunlarını çözme sorumluluğunu üstlenmemelisiniz. Onların kendi yollarını bulmalarına ve kendi deneyimlerinden öğrenmelerine izin verin.

• Negatif düşünce kalıplarını değiştirin: Acıma duygusu genellikle olumsuz düşüncelere yol açabilir. Bu düşünceleri fark edin ve bunların gerçekçi veya faydalı olup olmadığını sorglayın.

• Pozitif deneyimlere odaklanın: Acıma duygusu, olumlu duygulara odaklanmayı zorlaştırabilir. Günlük hayatınızdaki olumlu deneyimlere dikkat edin ve bunlara odaklanın.

• Profesyonel yardım alın: Acıma duygusundan kaynaklanan mücadeleler yaşıyorsanız, profesyonel yardım almak faydalı olabilir. Bir terapist, duygularınızı yönetmenize ve sağlıklı başa çıkma mekanizmaları geliştirmenize yardımcı olabilir.

Acıma duygusunu ortadan kaldırmak kolay bir süreç olmayabilir, ancak yukarıdaki adımları takip ederek sağlıksız semptomlarını azaltabilir ve kendi mutluluğunuza ve refahınıza öncelik verebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşlarından kazık yemek + Acımasız insanlarla gezip onların nasıl yaşadığını görmek + Aşk acısı yemek = Acımasızlık...

En azından bende böyle oldu. Ama her insanın karakteri farklıdır ne kadar oynamaya çalışırsan oyna sen özünde neysen osun bunu unutma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3_ok

Arkadaşlarından kazık yemek + Acımasız insanlarla gezip onların nasıl yaşadığını görmek + Aşk acısı yemek = Acımasızlık...

En azından bende böyle oldu. Ama her insanın karakteri farklıdır ne kadar oynamaya çalışırsan oyna sen özünde neysen osun bunu unutma.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: Balıklama Dalan Adam

Ben genelde insanlara karsı hoşgörülü davranan birisiyimdir kavgadan nefret ederim ama insanlar maalesef ki bencil ve çıkarcı kişi sayısı fazla birbirini ezme derdinde ben bu insanlara acıyorum ama acımamımda bana vermiş olduğu zarar fazla boylelerine karşı nasıl tavır alıp acıma duygumu yenmeliyim illa kavga mı etmeliyim illa kisiligimden odun verip bende mi onlar gibi davranmaliyim eminim benim gibi düşünen insanlar vardır burada

Herkese iyi forumlar..........

Merhamet göstericeğin kişi hakkında kötü yönlerini düşün zaten merhamet diye bişey ortadan kalkıyor..
  • Sen sabredenlerden ol.
  • Anneni öldür

• acıma yetime döner ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ho$ görürsen hor görülürsün.

• Merhamet insanların vicdan azabı çekmemesi için bizlere verilen bir hediyedir ve sen aldığın hediyeleri yok etmeyimi istersin yoksa o hediyeye bakıp içinin rahatlamasınımı ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.