Şimdi Ara

acılmayan monıtor/uyarı sınyali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadasımdan aldıgım kasada ki dvd re-writer ı kendi kasama taktım,bu arada onun ram lerinide takmayı düşünüyordum(3 tane 128 ram vardı onun kasada),ancak kurcalarken ne olduysa(belki rami sokete ters yerleştirdim) bir yanık kokusu geldi makınayı kapadım,once monıtor sandım, o saglam....ama benım makınayı calıstırdıgımda,monıtor acmıyor,ve aralıklarla biiip diye bir uyarı veriyor kasa,....anakartım p4s533mx,256 mb ram var-dı uzerınde:),sizce ram ölmüş olabilirmi,yoksa anakart komple mi gitti,ekran kartının oradaki yeşil led yanıyor,bir tek yukardaki sorunlar var.yardımcı olacak arkadaslara şimdiden teşekkürler.



  • Yanık izi var mı anakartta?
  • Yanık kokusu hayra alamet değil bişeyler kesin gitti ve korkarım anakart gitmiş olabilir. Ram'leri takarken Bilgisayarı !!!FİŞTEN!!! çekmen gerekir çünkü bilgisayar kapalı bile olsa fişte olduğu sürece elektrik almaktadır ve PSU'ya ve dolayısıyla anakarta elektrik gelmektedir. Anahtara bastığında devre tamamlanır ve bilgisayar açılır. Bilgisayar fişteyken ram takmak için anakarta yüklendiğinde anakartın arkasındaki lehimler kasanın diğer tarafına dokunmuş olabilir. Bu şekilde kısa devre ile devreyi tamamlaman anakartı yakman anlamına gelecektir.

    O biiiiiiiiiiip sesleri önemli. Tam olarak nasıl bir ses olduğunu söylersen (iki kısa bir uzun veya tek bir uzun ses gibi) sorunun ne olduğunu daha isabetle tespit edebiliriz. Geçmiş olsun.
  • Ufak bir hatırlatma yapayım. Kısa devre sonucu yanan anakart beraberinde işlemci ve ramide götürür... Çok az bir ihtimaldir sadece anakart ile kurtulmak. Geçmiş olsun.
  • ilginize tesekkurler arkadaşlar,
    1-bip sesi 5 saniye suruyor, duruyor, 8 sanıye sonra ,yıne 5 sanıye kadar ötüyor,böyle tekrar edıyor ,kulak çınlaması gibi
    2-fanlar(işlemci ve diğeri) çalışıyor,yani acılısta hersey normal baslıyor ,sonra biplemer gelıyor ve monıtoru acamıyor(monıtor saglam)
    3-içerde yanık birşey gormedim ama hafıf nir yanık kokusu var.
    3- dvd yazıcıda gorunurde calısıyor yanı kasa uzerınden kapagını acma kapama komutlarını alıyor,dıger dvd okuyucuda oyle(sadece kasayı calıstırıp,monıtorsuz ve klavyesız az once tekrar baktım)

    tek korkum anakartın gıtmesi,su an kullandıgım compaq p3 733mhz 384mb ram,arızalı olan,celeron2000,256 mhz ram



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marşandiz -- 6 Aralık 2008; 14:40:38 >
  • merhaba arkadaslar;
    dediğiniz gibi anakart (asus p4s533-mx) gitmiş,yapacak birşey yok...

    şu anda baska bır makıne ıle ıdare edıyorum (msı-ms6199),ancak bu makına daha once ofıs ortamında oldugu için sanırım fazla ayrıntılı degıl (p3 733mhz,384mb ram,10gb hdd).

    arızalanan makınadaki harddsik(40gb),dvd wrıter,dvd player gibi parcaları bu makınaya baglayabılırmıyım?baglarken herhangı bır ayar gerekıyormu?tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marşandiz -- 9 Ocak 2009; 23:27:07 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.