Şimdi Ara

Acilll - En iyi 2 yillik saglik bölümü hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar merhaba %50 burslu saglik bölümü tercih etmeyi düşünüyorum siz hangi bolumu onerirsiniz ve neden ?
     Acilll - En iyi 2 yillik saglik bölümü hangisi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

En İyi 2 Yıllık Sağlık Bölümü Hangisidir?

Sağlık sektöründeki giderek artan talep, 2 yıllık sağlık bölümlerine ilgiyi artırmıştır. Bu bölümler, öğrencilere sağlık hizmetlerinde yüksek talep gören alanlarda temel beceriler kazandırır.

En iyi 2 yıllık sağlık bölümü, bireysel hedeflerine ve ilgi alanlarına bağlı olarak değişir. Ancak, popülaritesi ve istihdam olanakları bakımından öne çıkan bazı bölümler şunlardır:

• Hemşirelik: Hemşireler, hastalara bakım veren ve tıbbi tedavi sağlayan lisanslı sağlık uzmanlarıdır. Bu bölüm, hemşirelik lisansı almak için gerekli teorik ve pratik eğitimi sağlar.
    • Radyoloji Teknolojisi: Radyoloji teknologları, X-ray, MRI ve BT taramaları gibi görüntüleme ekipmanlarını çalıştıran ve hastaların tıbbi görüntüleme prosedürlerine hazırlanmasına yardımcı olan kişilerdir.
    • Eczane Teknolojisi: Eczane teknologları, ilaçları dağıtır, müşterilere ilaçlar hakkında bilgi verir ve reçetesiz satılan ilaçlarla ilgili danışmanlık yapar.
    • Solunum Terapisi: Solunum terapistleri, akciğer hastalığı olan hastaların solunum bakımını sağlar, solunum cihazlarına yardımcı olur ve hastalara nefes egzersizleri öğretir.
    • Odyometri: Odyometristler, işitme bozukluğu olan kişileri teşhis eder ve işitme cihazı ve diğer müdahale cihazlarının uygulanmasına yardımcı olur.

Odyometrinin Önü Açık mı?

Evet, odyometrinin önü açıktır. İşitme kaybı, dünya çapında milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur ve odyometristlerin bu bireylerin işitmelerini geri kazanmalarına yardımcı olma konusundaki uzmanlığı çok talep görmektedir.

Hangi 2 yıllık sağlık bölümünün sizin için doğru olduğu konusunda bilinçli bir karar vermek için araştırmanızı yapmanız ve farklı programları karşılaştırmanız önemlidir. Seçtiğiniz bölümün itibarlı bir kurum tarafından akredite edildiğinden emin olun ve sektördeki en son trendleri takip ettiğinden emin olun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up up up

• yokmu arkadaşlar yardım edecek kimse okuyan falan ?
  • up
  • Paramediklik oku. Güzel maaşı var.
  • JessieJ J kullanıcısına yanıt
    hiç denk gelmedim nerelerde var ?
  • Acil tıp teknisyenliği yaz diğer adı paramedik

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iptal55 kullanıcısına yanıt
    2 yıllık acil tıp teknisyenliği okuyunca Paramedik oluyorsun, ambulansta yada Hastanelerin acillerinde çalışıyorsun.
  • JessieJ J kullanıcısına yanıt
    stellarium06 S kullanıcısına yanıt
    anladım onu zaten yazacağım ama gelir mi gelmez mi bilmiyorum.
    1.anestezi
    2. Att
    3. ameliyathane hizmetleri
    4. Tıbbi görüntüleme yazacağım.
    ameliyathane hizmetleri %70 gelir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iptal55 -- 27 Temmuz 2016; 19:38:57 >
  • arkadaşlar yorum yokmu daha ?
  • Dostum kuzenim ameliyathane hizmetleri okuyor stajda şuan hastane mezun olunca kal diye teklif yapmış açık var anliyacagin degerlendirebilirsin att bölümünü genelde sağlık meslekler geçişle dolduruyor pek dışarıdan almıyor yani

• Googledan bak kpss puanları kaç. En düşük hangisiyse en iyisi odur. Odyometrinin atamaları 70ten başlıyor. Ağı Diş Sağlığı 70-75ten. Fizik Tedavi teknikeri 80den vs.
    Sağlık olayı azıcık bile bana göre olsa hiş düşünmeden tercih ederdim ama yok değil işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: P L U T O

Googledan bak kpss puanları kaç. En düşük hangisiyse en iyisi odur. Odyometrinin atamaları 70ten başlıyor. Ağı Diş Sağlığı 70-75ten. Fizik Tedavi teknikeri 80den vs.
    Sağlık olayı azıcık bile bana göre olsa hiş düşünmeden tercih ederdim ama yok değil işte.

hocam odyometri ve ağız diş sağlığı en düşük puanla alan sağlık bölümlerinden ama kpss puanları düşük bu düşündürüyor beni ?
    KPSS puanlarının düşük olması neden düşündürüyor ki seni? Bu sandığın gibi kötü bir şey değil aksine iyi bir şey. 80-85 puan alırsan istediğin yere atanma ihtimalin çok yüksek oluyor çünkü kpss atama puanları düşük.
  • http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/KPSS/TERCIH3/KPSS_2016_3_Yerlestirme_MAX_MIN_Puanlar_Onlisans.pdf

Bu listeye bir bak istersen.
    Mesela Adıyamana laboratuvar 85 puanla atanırken ilk ve acil yardım 70 ile atanmış.
  • quote:

KPSS puanlarının düşük olması neden düşündürüyor ki seni? Bu sandığın gibi kötü bir şey değil aksine iyi bir şey. 80-85 puan alırsan istediğin yere atanma ihtimalin çok yüksek oluyor çünkü kpss atama puanları düşük.

yani puanları düşük çok giren olur bölümlere 2 sene sonra yüklenme olmasın ?
    laboratuar yazmayı düşünmüyorum zaten. Anestezi, att, ameliyathane şeklinde sıralayacağım. büyük ihtimal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iptal55 -- 28 Temmuz 2016; 15:12:14 >
    Hocam her bölümün toplamda ne kadar öğrenci aldığı belli. Toplam 5000 kişi girebiliyorsa o bölüme daha fazlası giremez zaten. Senin yapacağın şey kpss ile en düşük alanlar hangileri onu bul. Onlardan girebileceklerinden en sevdiğini seç ve 2 yıllık okurken bir yandanda kpss çalış. 80-85 alırsan eğer 5000 kişi mezun olmuş yada 15000 fark etmez çünkü puanın iyi olacak. Bazı bölümlerden alımlar az olabiliyor onlarıda bir araştır. Ben sağlığı sevmediğim için çok fazla araştırmadım.
    Peki o bölümleri yapabilecek misin? Anestezi insanlara iğne falan yapıyor. Att ambulanslarda kan falan sıkıntı olabilir. Bunları yapamazsan odyometri, fizyoterapi falan araştır.
  • quote:

Hocam her bölümün toplamda ne kadar öğrenci aldığı belli. Toplam 5000 kişi girebiliyorsa o bölüme daha fazlası giremez zaten. Senin yapacağın şey kpss ile en düşük alanlar hangileri onu bul. Onlardan girebileceklerinden en sevdiğini seç ve 2 yıllık okurken bir yandanda kpss çalış. 80-85 alırsan eğer 5000 kişi mezun olmuş yada 15000 fark etmez çünkü puanın iyi olacak. Bazı bölümlerden alımlar az olabiliyor onlarıda bir araştır. Ben sağlığı sevmediğim için çok fazla araştırmadım.

şimdi biraz araştırdım en düşük puanla alan bölümler. ATT ve ameliyathane hizmetleri. Ağız ve diş sağlığıda düşük puanla alıyor ama kızlara öncelik varmış sanırım onu geçtim.
    Kan vs sıkıntı olmaz benim için. Bu 2 mesleği yapabilirim sanırım

Peki hocam bol şans o zaman.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.