|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Etilen glikol bazlı organik değildir. katarsan sorun olmaz fakat içindeki antifriz kadar kaliteli değildir. Zamanında araştırma yaparken bunları öğrenmiştim ama kaynak veremem çünkü nerede okuduğumu hatırlamıyorum. Sana tavsiyem ya antifrizi tamamen değiştir yada hiç dokunma. Değiştirme konusunda hava yapar diye endişe etme çünkü Hyundai Kia motorları yedek su deposunun kapağını açıp 15 dakika çalıştırınca kendi kendisine havasını alıyor. Sadece bir hafta içinde iki defa değişim yapacaksın içinde eski antifriz kalmasın diye. Yani biraz masraflı:) Değişim yaparsan yüksek kaynama noktası nedeniyle motul öneririm. Eksi bilmem ne kaç derece önemli değil çünkü hepsi -30 veriyor zaten. Önemli olan yüksek kaynama derecesi. Ayrıca ksm 2142 (korean standart) ve jis K2234 (japanese standart) gördüğün etilen glikol bazlı antifrizler aracına uyar Not: gönderdiğin resimlerde arka yüzde etilen glikol diye yazıyor zaten < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 6 Kasım 2021; 11:38:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Arka yüzü göstersn fotoda etilen glikol diye yazıyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hocam şu konuda yanılıyo olabilirmisin etilen glikol kimya bilimine göre organiktir organikler kendi aralarında 4 e ayrılıyo piyasada genelde 2 tanedi bulunur
benim bildiğim bu şekilde < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 6 Kasım 2021; 11:47:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Yanılmıyorum çünkü renk konusunda bir standart yok. Kırmızı renk daha keskin oluyor bizim sanayi ustalarının uydurduğu birşey. Arabanın antifriz suyu değişmez diye diye millete arabaları 20 sene kullandirdilar sonra kırmızı antifrizler iyisi diye koydular radyatörler patladı ondan sonra kırmızı keskin oluyor dediler. Renk olayına takılma. Etilen glikol bazlı herhangi bir antifriz senin arabana oluyor. Vw grup yeni arabalarında gliserin bazlı antifriz kullanıyor. Etilen glikol bazlı antifrizi 10 yıla yakındır kullanmıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Po extended life Coolant antifriz kırmızı renkli organik şu keskin olan antifrizlerden ve etilen glikol bazlı. Aracının bilgilerini po sitesinde hangi yağ bölümünde girersen sana kırmızı renkli organik antifriz tavsiye eder. Motul,Total, OPET, petronas, eskiden mobil, Castrol,Shell hepsi kırmızı renk tavsiye ediyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Propilen glikol, etilen glikol, gliserin ve hyrid bazlı antifrizler içinde etilen glikol bazlı antifrizi seçeceksiniz. Bunlar da kendisi arasında g10,g11,g12,g12+,g13 şeklinde ayrılıyor. Renkler mavi, yeşil, sarı,pembe, kırmızı, turkuaz, eflatun vb. olabiliyor. Renk olayının sınırı yok. Castrol de radicool sf kırmızı renkli etilen glikol oat bazlidir. Shelin de kırmızı renk renkli etilen glikol oat antifrizi var. Hatta Shellin yeşil ve mavi antifrizi aynı çünkü rengi turkuaz. Millet alıyor ışığa göre mavi ve yeşil olduğu için şikayet ediyor. Castrol de radicool sf ile birebir aynı özellikte radicool nf isminde çok nadir bulunan yeşil antifriz var. BMW antifrizi diye geçiyor ve fiyatla geçiriyor:) malum en önemli şey renk! Etilen glikol bazlı antifrizin hepsinin oat olup olmadığını bilmiyorum çünkü farklı şeyler okudum diye hatırlıyorum. Ben hukukcuyum bende sizin gibi arabanın antifrizinin değişmesi için yerli ve yabancı sitelerden okuyup araştırma yaparak bilgi elde ettim. Forumda bu işi bilen bir iki kişi var ama bilgi vermezler. Verselerde kimya formülü yazarlar:) everestin tepesinden bakarlar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|