Şimdi Ara

Açılıştan sonraki yavaşlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı açtıktan sonra kendine gelmesi için bir süre bekliyorum. Açılır açılmaz herhangi bir şey açmaya kalksam çok geç açılıyor. Bu sizde de oluyor mu?

Windows hiç stabil değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Maalesef bu sorun bende de var, sanırım mekanik disklerde daha fazla hissediliyordur, SSD ile deneme fırsatım olmadı. Windows 8.1 kullanıyorum, diğer bölümde de Windows 10 Yapı 9926 var, onda durum biraz daha kötü, daha geç kendine geliyor, ilk saniyelerde başlata tıklayınca hemen açılmıyor ve tabii ki de birkaç saniye disk kullanımı %100 oluyor. Ancak sistem kendine geldikten sonra hiçbir sorun yaşamıyorum. i7 3630QM, 8 GB bellek ve 7200 rpm HDD var, görünen o ki 7200 rpm bile kurtarmıyor, artık SSD'ye geçin demek istiyorlar kısacası. Ubuntu 14.10 kurulu bir bölümde de onda Windows'taki kadar olmasa da(Windows kadar belli etmiyor kendine gelemediğini ) aynı sıkıntı mevcut yani programların ilk açılışı ile sonraki açılışları arasında çok bariz fark var. Bir ara hackintosh(OS X) denemiştim bu konuda en verimlisi oydu, ilk açılışlarda neredeyse fark olmuyordu. Ayrıca anti virüs vb. kullanmıyorum, açılışta çalışan ne varsa temizlerim genellikle.

Yine çok yazmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 14 Mart 2015; 19:52:45 >

• Windows Masaüstünün ekrana gelmesi için gerekenleri önce yüklüyor. Açılışı hızlı göstermek için. Masaüstü ekrana gelince diğer bileşenleri ve açılışta çalışmaya ayarlı programları çalıştırıyor. Bu da açılışın hemen ardından kasma olarak belli oluyor.
    msconfig den açılışta çalışan programlar ile gereksiz hizmetleri devre dışı bırakırsanız farkedilebilir bir iyileşme olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ToolwizCareFree ücretsiz programı deneyin fena değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.