Şimdi Ara

Açılıştaki 'Press F1 uyarısı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.Sistemim elektrik kesintisi sonucu (windows) çöktü ve yeniden kurdum.Fakat açılışta şu uyarıyla karşılaşıyorum:

    Ultra DMA mode-6 S.M.A.R.T. Capable but disabled

    Pri slave drive-ATAPI INCOMPATIBLE

    Bunun ardından da diğer bir sayfa açılıyor ve "PRESS F1" diyor.Bu şekilde windowsun açılması malesef 2dakikayı buluyor.

    Acaba ne yapabilirim?? YA da bu durum bir sorunun işareti olabilir mi?



  • F1 e bas ve sistem saatiyle takvimini kur sorunun hallolacaktır. eğer geçmezse bios pilin bozulmuştur. yenisini saatçilerden alıp değiştir.
  • Bu F1 olayı her pc açılışında oluyor mu ?? Yani pc açmak için F1 basmak zorunda mısınız??? Eğer böyleyse bu F1 hddnin artık yaşlandığının uyarısını veriyor..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JANT!

    Bu F1 olayı her pc açılışında oluyor mu ?? Yani pc açmak için F1 basmak zorunda mısınız??? Eğer böyleyse bu F1 hddnin artık yaşlandığının uyarısını veriyor..


    Evet malesef her açılışta bu uyarıyla karşılaşıyorum.Sanırım bilgileri yedeklesem iyi olur.Ya hazır konu açılmışken bu elektrik kesintisi malesef güç kaynağı ile güç kablosunun temassızlığı yüzünden de oluyor.Eski güç kaynağım kötü mötü idi ama " I/0 " tuşu vardı.Böyle kablo her oynadığında "zırt" diye elektrik gidip gelmiyordu.

    Bu soruya bağlı olarak bir soru daha soracağım:

    Ben ekran kartımı yeniledim (yeni dediğim atı radeon 9550 :D ) Bilinen bir bilgisayar dergisinden de ATI ekran kartı sürücülerinden 8-2 xp32 sürümünü indirdim fakat ekran kartını bilgisayar tanıdığı halde yazılımla alakalı bir donanim bulamadıgı gerekcesıyle program kurulmuyor.Acaba bu da son elektrik kesintisi ile ilgili olabilir mi? Çünkü ekran kartımı tanımasına rağmen ekran kartına baktım sistem çalışırken; buz gibiydi,fanı dönüyor ama sürücüyü yükleyemiyorum.




  • Ben sanmıyorum ki elektrik kesintisiyle ilgili olsun.. Ama bilen arkadşlar cıkabilir..
  • Bilgisayarın açıldığına göre ekranında sorun yok. indirdiğiniz driverin doğru olduğundan eminmisiniz.

    Ani güç kaybı anakart üzerinde dalgalanmalara sebep olur.Bazı parçaların yanma olasılığıda vardır ancak
    bir güvenlik sistemine benzettiğim şey sistem pilinin an güç kesintilerinde devre dışı kalmasıdır. Bios resetlenir. ayarlar değişir. bunlar saniselik bir zaman diliminde gerçekleşir. F1 sistemin zamanının yeniden kurulması gerektiğini belirten bir komuttur. bu zamanlama işletim sisteminin, yapılan işlemleri takip ve kontrol etmesine yardımcı olur. Yeni tarihli lisansı olan bir programın geçmiş tarihte ki bir makinaya kopyalanması sorun çıkartır. bu mantık galiba anlatmak istediğim şeyi açıkladı.
  • Bios"a Girip save"leyip Çıktıktan sonra Aynı Problemi veriyormu denedinizmi?
  • F1 e basıp biosa gir.açılan pencerede tarih ve saati elle girip F10 a bas. Sonra yes de. topu topu bunu yapacan. driverlerinide kontrol et. bilimsel açıklamada yaptım. hala şu varmı bu böylemi diyorsun arkadaşım. bi dediklerimizi yap. olup olmadığını söyle bizde çözüm üretelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ay0101 -- 13 Mart 2008; 23:44:32 >
  • biosa gir önce default yap sonra boot ekranına gir fisrt boot devicenn altında f1 enable kısmı vardır onu disable yap
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ay0101

    F1 e basıp biosa gir.açılan pencerede tarih ve saati elle girip F10 a bas. Sonra yes de. topu topu bunu yapacan. driverlerinide kontrol et. bilimsel açıklamada yaptım. hala şu varmı bu böylemi diyorsun arkadaşım. bi dediklerimizi yap. olup olmadığını söyle bizde çözüm üretelim.


    Arkadaşım sağol yardımların için ,bilime her zaman kapım açık da neden kızıyorsun,ben birşey demedim.Şu an evde olmadığım için(çünkü bilgisayar internete bağlı değil) sadece 1 adet tahmin yürüttüm belki sizin de aklınıza gelmeyip benim söylediğim şeylerle bazı şeyler aklınıza gelir diye.

    Ekran kartının sürücüsünü amd'den indirdiğim yeni bir sürücüyle deneyip yarın durumu bildiririm.




  • Arkadaşlar yaptığınız yardımlar için çok teşekkür ederim.Problemim düzeldi :) Ekran kartının sürücüsünü de yükledim çalışıyor :) VAkit ayırdığınız için tekrar çok teşekkürler.KAndiliniz mübarek olsun :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SCHumit

    Arkadaşlar yaptığınız yardımlar için çok teşekkür ederim.Problemim düzeldi :) Ekran kartının sürücüsünü de yükledim çalışıyor :) VAkit ayırdığınız için tekrar çok teşekkürler.KAndiliniz mübarek olsun :)



    Düzeldiğine sevindim.. Peki nasıl yaptığınıızı bizimle paylaşmak istermisiniz??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.