Bildirim
açılıştaki bip sesini kapama
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
pc nin içinde küçük bi hoparlör vardır
bu ses ordan gelir
ve o tek bip pc nin sağlam olduğunun habercisidir
o bip sesine göre pc deki arızaları anlayabilirsin
mesela sürekli ses = güç kaynağı arızası
birçok ard arda bip = anakart arızası gibi
ah bi bilsen parça yakmış arkadaşlar
o bip sesini duymayı ne kadar severler :) -
quote:
Orjinalden alıntı: nocturneox
arkadaşlar açılıştaki tek bip sesini kapama şansımız varmı?
varsa nasıl? bios tandır ama nerden?
asus anakart var.
tahmin ettiğim iki şey vardı ikisini de diabled yaptım kesmedi sesi.
Açılıştaki beep sesleri diğer arkadaşın yazdığı gibi birçok olayı bize haber verir. Neden bir beep sesi rahatsız ediyor anlamadım.
Çok istiyorsan anakart üzerinden kablosunu çıkar beep sesi falan kalmaz sende rahat edersin bizde. -
aslına bakarsan kasanın biplemesi yararlıdır Bir sorun varsa anında haberin olur
-
bip sesini kapamanı tavsiye etmem.bir problem olduğunda anlamazsın ve sisteme zarar verebilirsin... -
Şayet gün gelir de o "bip" sesi "biiiiiiiiiiiiiiippp" haline gelirse anlarsın ki makinen ölmüs üstüne bir bardak soguk su icersin. Ama tabi sen o zamana kadar hırs yapıp bir sekilde kasa hoparlörünün sesini kesmis olursun haliyle de makinende bi problem olduunda anlamazsın gelir yine yazarsın buraya. Biz de sana "ha ha ha" efektiyle nanik yaparız..
Not:O sesi BIOS deil kralı gelsin kesemez. Anca hoparlörü cıkarırsan susar.. Susma sustukca sıra ekran kartına gelecek..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BugenhageN -- 16 Haziran 2008; 1:28:37 >
-
o bip sesi usb takılı iken geliyor bende 3 tane usb var açılırken 3 kre bipliyo
anlıcan usb varsa çıkar biplemesin -
quote:
Orjinalden alıntı: hepsi1lesme16
anlıcan usb varsa çıkar biplemesin
-
Arkadaşlar ben de istemiyorum o bip sesini. Fakat benimkisi hoperlörlerden geliyor. Pci ses kartı kullandığım zaman gelmiyor, sadece onboard ses kartı kullandığım zaman geliyor. Ben her ne olursa olsun kapatmak istiyorum o sesi. Yardımcı olun lütfen. -
ya arkadaşlar kapatma arıza sesi olursa anlamazsın falan demişsiniz ama
e şimdi anakarta arıza olsa ben o sesi duymasam da zaten makina ya açılmayacak ya da bi bozukluk olacak??
annamadım ben bu işi.
ya da ben o sesi duysam da hangi sesin ne manaya geldiğini bilmediğim için yine tekrar açmaya çalışacağım makinayı.
ha baktım hiç açılmıyo. ses de yok doğal olarak o zaman takarım hoparlörü. çift mi ötüyo 5mi ötüyo dinlerim. sonra öğrenirim 5ses ne demek diye .
yanlış mı düşünüyorum?
niye kapatıyosun diyosanız çok tiz ve yüksek bises. ses bütün ev içinde duyuluyo.yani yan odada falan uyuyan varsa duymama şansı yok.ondan kapatmak istiyorum. yada hoparlörü bişiyle felan mı sarayım ses azalsın ?
-
quote:
Alakası yok arkadasım istersen diil usbleri, bütün ne var ne yoksa cıkar anakartından, sadece islemci kalsın ki makine acılsın, yine öter.Ama arıza modunda öter o ayrı konu..
quote:
ya arkadaşlar kapatma arıza sesi olursa anlamazsın falan demişsiniz ama
e şimdi anakarta arıza olsa ben o sesi duymasam da zaten makina ya açılmayacak ya da bi bozukluk olacak??
annamadım ben bu işi.
ya da ben o sesi duysam da hangi sesin ne manaya geldiğini bilmediğim için yine tekrar açmaya çalışacağım makinayı.
ha baktım hiç açılmıyo. ses de yok doğal olarak o zaman takarım hoparlörü. çift mi ötüyo 5mi ötüyo dinlerim. sonra öğrenirim 5ses ne demek diye .
yanlış mı düşünüyorum?
niye kapatıyosun diyosanız çok tiz ve yüksek bises. ses bütün ev içinde duyuluyo.yani yan odada falan uyuyan varsa duymama şansı yok.ondan kapatmak istiyorum. yada hoparlörü bişiyle felan mı sarayım ses azalsın ?
Bilgisayarda meydana gelen her arıza makinenin acılmasını sekteye ugratacak die bir kaide yok. Farzet ki ramlerinden biri gevsedi ve makine uyarı verdi. Ama sen bu uyarıyı duymadın devam ettin makinen acıldı. O gevsek ram icerde kısa devre yaptırdı ve makinen yandı. Hadi bakalım ayıkla simdi pirincin tasını.. (Tamamen farazi bir senaryo ama olmaz olmaz die bisi de yok..
Sen iisi mi hic ellesme o ses cıksın. Ama hoparlörünü deistirip daha düsük ses veren bir tane takabilirsin. Yalnız anlamadıgım, sistem hoparlörünün capı ne ki dedigin kadar yüksek bir ses cıkarabilsin..?
-
quote:
Orjinalden alıntı: BugenhageN
Alakası yok arkadasım istersen diil usbleri, bütün ne var ne yoksa cıkar anakartından, sadece islemci kalsın ki makine acılsın, yine öter.Ama arıza modunda öter o ayrı konu..
nasıl alakası yok benim bilgisayarın açılışını duyuyorsun sanki
ben kendi bilgisayarımda dedim yukarda öyle yazdım bizzat denedim kaç tana usb takarsam o kadar bipliyo anlayacağım imzadaki sistemde.... -
bnm hiç biplemiyo.sürekli olarak 3 tane flash bellek takılı.
sadece açılışta daat sesi veriyo?
bide 3-5 tuşa basınca bip sesi veriyo? -
BugenhageN
tamam.ok o zaman
. ses dursun ama en iyisi hoparlöre biraz müdahale ederek sesi azaltmak -
Aslında bu sorun benimde sorunum. İlk aldığımda laptopumdan açılışta ses gelmiyordu. Eminim çünkü bunu başka laptoplarda denedim gelmiyor. Sonra ne olduysa ses gelmeye başladı. Bende ilk çözüm olarak sesi kapatmakta sanıyordum. lakin ilk açılıştaki sesi kesmedi. Gecenin bir yarısı evin içinde yankılanan bu ses gerçekten insanı deli ediyor. Ama sonra tesadüfi bir çözüm buldum. Çok tesadüf oldu. Hoparlör çıkışına hoparlörler bağlıyken kapatıp açmam gerekti aaaa birde baktımki ses mes yok. çoook sevindim. sonra nemi yaptım. çok dandik bir walkman kulaklığı aldım ve hoparlör yerine giren ucunu kestim yani sadece metal uç elimde kaldı. Onu hoparlör çıkışına taktım. Artık o ses beni rahatsız etmiyor. Arada bir gündüzleyin ucu çıkartıp kapatıp açıyorum buda test oluyor. bence deneyin.
:) -
quote:
Orjinalden alıntı: nocturneox
BugenhageN
tamam.ok o zaman
. ses dursun ama en iyisi hoparlöre biraz müdahale ederek sesi azaltmak
TÖBE, TÖBE.... -
quote:
Bu kadar gülmemiştim..Ne alaka yavv.
-
Bipr seslerinin süresi ve sayısı ne sıklıkla tekrarlıyor mesela bunlar arızanın sebebini ortaya çıakrtıyor kapartırsan arızanın ne olduğunu anlaman çok zor olabilir -
quote:
Şayet gün gelir de o "bip" sesi "biiiiiiiiiiiiiiippp" haline gelirse anlarsın ki makinen ölmüs üstüne bir bardak soguk su icersin.Ama tabi sen o zamana kadar hırs yapıp bir sekilde kasa hoparlörünün sesini kesmis olursun haliyle de makinende bi problem olduunda anlamazsın gelir yine yazarsın buraya. Biz de sana "ha ha ha" efektiyle nanik yaparız..
Not:O sesi BIOS deil kralı gelsin kesemez. Anca hoparlörü cıkarırsan susar.. Susma sustukca sıra ekran kartına gelecek..
Ben Konunun Kralı degilim Ama Bip sesi Kesilir arkadasım...
Sistem Bip leri Kapansın
Başlat, Çalıştır, Regedit HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Sound anahtarına ulaşın. Beep değerini no olarak değiştirin.
Pek Tavsiye etmem ama Normal Kullanıcılar için Problem olacagını sanmıyorum...
Siz fazla Kurcalamazsanız gereksiz programlar yüklemezseniz Zaten Bilgisayarınız yıllarca Sağlam kalır.. yeterki Kullanmayı bilin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_efe -- 16 Ocak 2009; 9:08:43 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: murat_efe
quote:
Şayet gün gelir de o "bip" sesi "biiiiiiiiiiiiiiippp" haline gelirse anlarsın ki makinen ölmüs üstüne bir bardak soguk su icersin.Ama tabi sen o zamana kadar hırs yapıp bir sekilde kasa hoparlörünün sesini kesmis olursun haliyle de makinende bi problem olduunda anlamazsın gelir yine yazarsın buraya. Biz de sana "ha ha ha" efektiyle nanik yaparız..
Ben Konunun Kralı degilim Ama Bip sesi Kesilir arkadasım...
Sistem Bip leri Kapansın
Başlat, Çalıştır, Regedit HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Sound anahtarına ulaşın. Beep değerini no olarak değiştirin.
Pek Tavsiye etmem ama Normal Kullanıcılar için Problem olacagını sanmıyorum...
Siz fazla Kurcalamazsanız gereksiz programlar yüklemezseniz Zaten Bilgisayarınız yıllarca Sağlam kalır.. yeterki Kullanmayı bilin...
Ölü konuyu hortlatmış olacağım ama bende bu sesi kapatmayı arıyordum. Teşekkür ederim. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sh@D0W -- 3 Nisan 2013; 20:06:19 >
Benzer içerikler
- kulaklıktan cızırtı gelmesi
- hata kodu 0x80070035
- takıda xp ne demek
- bu uygulama bilgisayarınızda çalışamıyor
- gigaset telsiz telefon son arayan numarayı görme
- dlss nedir
- steam açılmıyor
- telefon suya düştü ne yapmalıyım
- windows 10 ekran görüntüsü alma
- bilgisayardan ses gelmiyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X