Şimdi Ara

Acilen bana bir akıl verir misiniz kafam allak bullak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
2
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaf 2-3-4 duruyor önümüzde 117 gün bitmesi için günde 14 sayfa filan çözmem gerek ama aşırı stres ve baskı yaptığım için sanki boşa çalışıyorum ve sanki çok zaman yiyor gibi sanki değil öyle tüm günüm matematikle geçiyor başka bir şey yapamıyorum başka bir derse hiç bakamıyorum hedefim ilk 10 bin üniversiteden mezunum bu nedenle temelim çok sağlam diyemem unuttum ama orta derece matematiğim var bir tık üstü belki bu saatten sonra biyoloji kimya kasıp onları fullemek bile daha garanti sanki ben nasıl bir program yapmalıyım arkadaşlar sizler iyi bilirsiniz kafla devam mı edeyim başka kaynak ile mi çözeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence kaf 4 çöz, diğerlerini bırak derim. Çok güzel kaynak olmasına rağmen günde 14 sayfa + diğer dersler için şöyle 7-8 saat masa başında durman lazım en azından verimli geçirebilmek için. Matematikte 345, Karekök gibi sınav ayarında kaynaklar çözsen sanki daha iyi olur gibi senin için. Diğer derslere de gereken önemi vermem gerekiyor. Kimya elbistan kanalında, soru başına düşen puan hesaplması yapılmıştı. Standart sapması falan da var tabi ama bu sene fene de ciddi anlamda önem verilmesi gerekiyor.

• Cevap için çok sağolun Hocam, peki konu anlatım olarak ne önerirsiniz bundan sonra nasıl götüreyim günde 10 sayfa falan çözüp yani bünyem ne kadar dayanırsa kaftan mı gideyim yoksa dediğiniz gibi karekök falan çıkıyorum alayım

Birde kaf 3 konularını permütasyon kombinasyon olasılık falan onları hiç çalışmamayı düşünüyorum hepsi yetişmez çünkü siz ne dersiniz o konuları çalılmamak çok büyük kayıp mıdır

• VerBeniYalnızlığa- V kullanıcısına yanıt
    Hocam valla bu tarz konuların sınavda nasıl geleceği hiç ama hiç belli olmuyor. Sınava sıfır pkob çalışarak girdim. Lys'de bilir misiniz bilmiyorum ama telefon numarası sorusu olan bir olasılık sorusu vardır. Daha önce hiç olasılık çözmememe rağmen soruyu 20 saniyede temelim ile yapmıştım. Dediğim gibi, çalışsanız da öyle köklü sayılar, eşitsizlikler gibi kalıp soruları olan bir konu değil malesef. Yamultabiliyorlar en iyi bilen adamı bile. Bence sonlara bırakıp zaman kalırsa çalışmanız en doğrusu olur. Hedefiniz nedir bilmiyorum ama en azından kalıp tarzda konuların soruları çözmeniz daha iyi olur.

Konu anlatımlı konusunda yine siz kendinizi daha iyi bilirsiniz, ben matematikte kitapla çalışmayı pek sevmiyorum o yüzden ceyhun hoca ve hocalara geldik izleyip direk soru bankasına yumuluyorum. Üstünde bir gün geçse, o soruları çözmesem konuları unuturum ama konuyu hocadan dinler dinlemez çözünce bir ay geçse de unutmuyorum bende tüm dersler için böyle. Siz kendinizi dediğim gibi daha iyi bilirsiniz ama kitapla falan uğraşmaya pek de gerek yok bence. İlla alacağım diyorsanız Palme konu anlatımlı falan alabilirsiniz. Fasikül olarak da özellikle Problemler ve Mat2'de Apotemi öneririm, İntegral için de yüzdeyüz kullanıyorum güzel kitap gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 25 Şubat 2018; 0:33:12 >

• Hocam hedefim ilk on bin bu sene olmasa dahi zaten üniversite mezunu olduğum için farketmez ama tekrar bunla uğraşmak istemiyorum 4 ay var önümde çalışabileceğim belki kazanılmaz ama taktiksel bir yol izlesem olur belki umudumu yitirmek istemem..

Ama vakit daralıyor diye stres yaptığım ve en çok mat beni zorladığı için vakit kaybediyorum hocam siz mezun musunuz kaç yapıyorsunuz bu şekilde denemelerde

Huzursuzlanmayın hocam elinizden gelenin en iyisini yapın zaten gerisi teferruat. Stratejiniz hep klasik ve eksik olduğunuz konuların üstüne gitmek olsun. Misal eşitsizlikler az çok biliyorsunuz, ama fonksiyon hiç bilmiyorsunuz. Eşitsizlikler her ne kadar kitapta öndeki konu olsa da sizin temeliniz olduğu için vakit kaybetmeden fonksiyona geçin. Eksik konuları bir an önce biririn zaten onları çözerken eşitsizlik de çözmüş oluyorsunuz. Yani anlatmak istediğim az çok bildiğiniz konuların üstünde çok durmak yerine yeni konuya geçin çünkü 4 ay kaldı.

Mezunluk konusunda evet mezunum hocam. Geçen sene ygs 180 bin, lys ile birlikte 100 bin geldi. Ygs'de 13 matematik neti yapmıştım. Gerçekten kötüydü benim için karekök soru bankasından problemleri de çözdüm ama hiç doğru düzgün deneme çözmediğim için sınavda patladım 2-3 tane problem çözebildim. Bu sene deneme ağırlıklı gidiyorum siz de öyle yapın matematikte 25 civarı olmakla beraber toplamda 70-80 net yapıyorum hedefim dediğim gibi 40k civarında. Daha iyisi olursa ne ala tabi ki. Tyt hedefim 90 netin üzerini görebilmek. Ayt kısmında ise matematikte integral hariç hepsinden temelim var. Hatta ayt bilgim ygs bilgimden daha iyi diyebilirim. Fen konularında ise totalde yarışındayım ama elektrik, sistemler gibi büyük konular hala duruyor ilk hedefim şu aralar onları bitirmek sizin de eğer böyleyse stratejiniz bu şekilde olsun.

• Hocam cevap için çok teşekkürler uzun uzun yazdığınız için ayrı teşekkür ederim.

Birde benim fizik sıfır ağırlık merkezi basit makine denge Tork falan bitti sadece az zaman kaldığı için fizik kimya biyoloji nasıl dengeleyebilirim sizce

Bu arada inşallah istediğiniz olur hocam çalışırsak önümüzdeki zaman da olur inanıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Fizikte ben de oralardayım hocam madde ve özellikleri bitti kaldırma kuvveti ve basınç falan da bitti. Kalan zamanda hızlı hızlı konu anlatıma çalışıp ya da video izleyip direk soru çözmek gerekiyor. Biyolojide videolar falan var ama izlemek ne kadar doğru bilmiyorum palme konu anlatımlı yeterli gibi geliyor bana biyolojide en azından bana öyle geliyor biyoloji için video izlemek zaman kaybı gibi. Kimyada ben kimyaözel ve kimyaadası izliyorum. Kimyaözel daha ağırlıklı tabi. Konuyu izler izlemez sorusunu çözüyorum bakın bu her ders için böyle o konuyu izledikten sonra soruyu çözmezseniz o konu uçar yani gece yatmadan izleyim sabaha çözerim derseniz konu uçar beyninizden tekrar izlemek zorunda kalırsınız o yüzden zamanlamayı iyi yapın bence. Fizikte ise kesinlikle umut öncül ile çalışın adam harika anlatıyor. Ben kitap olarak biyoloji ve kimya palme ile gidiyorum hem ygs hem lys, fizikte de sadece nihat bilgin tyt ayt soru bankası çözüyorum bana yeterli geliyor. Dediğim gibi eksik konularınızı hızlı hızlı izleyip sorusunu çözün fende de diğer derslerde olduğu gibi sorularla öğreniliyor konular.

• 14 sayfa çözmen imkansız.

sadece matematik çalıştığım zamanlarda maksimum 6tk/ut (6sayfa) çıkıyor. 14 2 günde yapamazsin
    ödev testi kts leri felan yapma sadece tk ve ut yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robin- -- 25 Şubat 2018; 2:58:45 >
  • hocam 6tk/ut = 12 sayfa :) siz "yaprak" ve "sayfa" kavramlarını karıştırmışsınız yani adamın sizin hesaba göre 7 sayfa yapması lazım 14 degil ve sadece matematik çalısarak nasıl 6tk/ut yapıyodunuz matematik temeliniz mi cok kotuydu ? 1tk/ut (15 soru) 1,5 saatinizi mi alıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafcafzee -- 25 Şubat 2018; 3:53:8 >
  • Aynen Hocam arkadaşın dediği gibi sayfa yaprak kavramı karıştı sizde günde 7 yaprak çözmem lazım yani o da 14 sayfa 7 tk falan yapıyor

günde 7 yaprak bitince sınavdan önceki gün mü bitiyo? yani ne zaman bitiyo?
  • Evet hocam sınavdan bir hafta önce bitiyor ama tekrar yapmadan girince hepsi birbirine geçmiş gibi sınava girince ya tüm konuları yapamassam

• quote:

Orijinalden alıntı: cafcafzee

hocam 6tk/ut = 12 sayfa :) siz "yaprak" ve "sayfa" kavramlarını karıştırmışsınız yani adamın sizin hesaba göre 7 sayfa yapması lazım 14 degil ve sadece matematik çalısarak nasıl 6tk/ut yapıyodunuz matematik temeliniz mi cok kotuydu ? 1tk/ut (15 soru) 1,5 saatinizi mi alıyor ?

temel ile alakası yok ki konular ağır. önceden bildiğim halde böyle hatta. olasılıkta tek tk ya 2 saatimi ayirdigim oldu.tamamen öğrenmeden geçmemek lazım yoksa öğrendim sanıp unutup gidiliyor ve o kadar emek boşa uçup harcanıyor

Yaa hocam kafta bir yaprakta 16 soru var.
    16 x 7 = 112 soru eder. Sen 10 yaprak bitir 160 soru olsun. Bir günde matematikten 160 soru çözüver bi zahmet. Abartmayın yahu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam olasılık permütasyon kombinasyon konularını atlasam çok büyük kayıp mı ki kaç soru geliyor diğerlerini tam öğreneyim yapayım en azından artık stratejik gitmem lazım vakit dar

• Hocam konu dinleyip gidince öyle olmuyor ki elime alıp direk o kadar soru çözsem neyse bir de geometri fizik kimya biyoloji var daha sizce nasıl ilerlemeliym

• quote:

Orijinalden alıntı: İnWonderland

Yaa hocam kafta bir yaprakta 16 soru var.
    16 x 7 = 112 soru eder. Sen 10 yaprak bitir 160 soru olsun. Bir günde matematikten 160 soru çözüver bi zahmet. Abartmayın yahu.

olmaz işte öyle soru bankası ile karşilastirma

• quote:

Orijinalden alıntı: VerBeniYalnızlığa-

Hocam olasılık permütasyon kombinasyon konularını atlasam çok büyük kayıp mı ki kaç soru geliyor diğerlerini tam öğreneyim yapayım en azından artık stratejik gitmem lazım vakit dar

yok sakin gecme deli gibi soru geliyor onlardan. ve çok baba sorular hepsi yaptığın an inanılmaz fayda sağlayacak sorular çünkü kimse yapamıyor doğru dürüst

Hocam behzat zaten soru üzerinden konu anlatıyor. Temel kavramların hepsini dinle. Diğer tüm soruları kendin çöz. YAPAMADIĞINI dinle geç.
    Sabah 8 den öğlen 1 e kadar behzat çalış. Geriye kalan zamanda ne çalışıypsan çalışırsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.