Şimdi Ara

ACİL YAYINLARINDAN AYKIRI YORUM SORUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gençler bu sorunun cevabını biraz daha iyi acıklayacak biri varmı ?
    ACİL YAYINLARINDAN AYKIRI YORUM SORUSU

Cevap D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcoyun -- 2 Eylül 2018; 20:40:31 >

• Cevap d değilmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A mı büyük b mi bilmiyoruz d olamaz hiç biri olamaz sanki nasıl bir soru bu ? Varsa doğru cevabı bilen dinlemek isterim

• a ile e şıklarının doğruluk değerleri denk olduğundan her ikisi de olamaz.b şıkkı ise positifliği bozuyor.
    Geriye kalan şıklar c ve d şıkkı; c şıkkı için a = 3, b = 1 durumu sağlayan pozitif sayılar bu durumda |a-b| <= 2 sağlanıyor yani c şıkkı doğru ise d şıkkı da doğru olmak zorunda. Bu yüzden c şıkkı da olamaz.

Geriye kalan şık d şıkkı doğru cevap.
  • A şıkkı doğruysa e de doğru olmak zorunda gider zaten c de a=3b doğruysa biri 1 biri 3 diyelim D şıkkını da sağlar bu durumda b doğru gibi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Barışş9999 B kullanıcısına yanıt
    evet ama nasıl yaptın ?
  • Glixby kullanıcısına yanıt
    b şıkkı da olmaz çünkü b=-1 cıkıyor öncülde pozitif sayılar diyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Queue Q kullanıcısına yanıt
    c şıkkı doğru ise d şıkkı da doğru oluyor işte anormallik burada diğer şıkların neden olmadığını anladım c vd d den emindim ama neden d c kesin bir sonuç çıkardığı için mi onu almadık onu anlayamadım
  • genel olarak memnunum bazı yorum soruları beynimi yaksada memnunum sınavda bu kadar zor cıkacağını sanmıyorum sırf alısmak için çözüyorm
  • pcoyun P kullanıcısına yanıt
    "c şıkkı doğru ise d şıkkı da doğru oluyor" yani doğru şık sayısı 1'den fazla oluyor demek. bu durumda c doğru olamaz çünkü soruda verilen şeyle çelişiyor. d için c her zaman doğru değil bu yüzden d tek başına doğru olabilir.
    lisede hala mantık işleniyor mu bilemiyorum ancak "c ise d" doğru ve "d ise c" doğru değil, mevzu tamamen bununla alakalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcoyun

b şıkkı da olmaz çünkü b=-1 cıkıyor öncülde pozitif sayılar diyor
    Haklısın ona dikkat etmedim. Üstteki arkadaş bitirdi işi

• Soru kolay hızlı okuyunca 20-30saniyede çözülüyor yavaş çözünce bir sürü şey düşünülüyor gerek Yok böyle soruları hızlı çözmek lazım neyse çözümü a ve e den biri doğruysa diğeri de doğru oluyor o yüzden a ve e gitti b zaten yanlış c de doğruysa d de doğru oluyor soruda tek doğru var dediği için cevap d çünkü d de mesela a 5 b 3 deseniz hiçbir şık doğru olmuyor d hariç

• Nasıl d bana c gibi geliyor

• Queue Q kullanıcısına yanıt
    eyw hocam sağolasın
  • gunners49 kullanıcısına yanıt
    üstteki arkadaşın yorumundan şunu anladım cevap c olursa d şıkkıda doğru oluyor ama cevap d olursa doğru cevap c olumuyor sadece tek bir şekkilde doğru oluyor ondan cevap d şıkkı imiş inş yanlış anlamamışımdır. yanı kısacası d şıkkı daha bir genel şık imiş
  • B şıkkını çözünce üstteki tanımı sağlamaz gitti

A şıkkı ve E şıkkından biri doğru dersek diğeri de doğru olur tek biri doğru olduğu için bunlar doğru olamaz.

C ye doğru dersek D de doğru olur dolayısıyla C ye yanlış deyip Dye doğru dememiz gerekiyor

Yapanlar güzelce açıklamış ama bide ben anlatayım

A ile e ikiside aynı kapıya çıkıyor biri doğruysa diğeride doğru oluyor soruda ise tek doğru şık var diyor bunları ele

B zaten olmuyor ikiside pozitif dedği için uymuyorlar

C doğru gibi gözüküyor ama c doğru olursa b'de doğru oluyor yine şıklarda tek doğru olacak dediği için bozuyor;c yi de eledin

Kalan bi tek d şıkkı o da doğru cevap

Hocam kitap genel olarak tyt nin uzerinde mi? Cozmek zaman kaybi olur mu sizce? 345 tyt mat sb den sonra bir sb daha cozmek istiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barışş9999 B kullanıcısına yanıt
    eyw hocam yinede sağolasın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.