Bildirim
ACİL YAYINLARINDAN AYKIRI YORUM SORUSU
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Cevap d değilmi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
A mı büyük b mi bilmiyoruz d olamaz hiç biri olamaz sanki nasıl bir soru bu ? Varsa doğru cevabı bilen dinlemek isterim
a ile e şıklarının doğruluk değerleri denk olduğundan her ikisi de olamaz.b şıkkı ise positifliği bozuyor.
Geriye kalan şıklar c ve d şıkkı; c şıkkı için a = 3, b = 1 durumu sağlayan pozitif sayılar bu durumda |a-b| <= 2 sağlanıyor yani c şıkkı doğru ise d şıkkı da doğru olmak zorunda. Bu yüzden c şıkkı da olamaz.
Geriye kalan şık d şıkkı doğru cevap. -
A şıkkı doğruysa e de doğru olmak zorunda gider zaten c de a=3b doğruysa biri 1 biri 3 diyelim D şıkkını da sağlar bu durumda b doğru gibi
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
evet ama nasıl yaptın ? -
b şıkkı da olmaz çünkü b=-1 cıkıyor öncülde pozitif sayılar diyor -
c şıkkı doğru ise d şıkkı da doğru oluyor işte anormallik burada diğer şıkların neden olmadığını anladım c vd d den emindim ama neden d c kesin bir sonuç çıkardığı için mi onu almadık onu anlayamadım -
genel olarak memnunum bazı yorum soruları beynimi yaksada memnunum sınavda bu kadar zor cıkacağını sanmıyorum sırf alısmak için çözüyorm -
"c şıkkı doğru ise d şıkkı da doğru oluyor" yani doğru şık sayısı 1'den fazla oluyor demek. bu durumda c doğru olamaz çünkü soruda verilen şeyle çelişiyor. d için c her zaman doğru değil bu yüzden d tek başına doğru olabilir.
lisede hala mantık işleniyor mu bilemiyorum ancak "c ise d" doğru ve "d ise c" doğru değil, mevzu tamamen bununla alakalı. -
Haklısın ona dikkat etmedim. Üstteki arkadaş bitirdi işiquote:
Orijinalden alıntı: pcoyun
b şıkkı da olmaz çünkü b=-1 cıkıyor öncülde pozitif sayılar diyor
Soru kolay hızlı okuyunca 20-30saniyede çözülüyor yavaş çözünce bir sürü şey düşünülüyor gerek Yok böyle soruları hızlı çözmek lazım neyse çözümü a ve e den biri doğruysa diğeri de doğru oluyor o yüzden a ve e gitti b zaten yanlış c de doğruysa d de doğru oluyor soruda tek doğru var dediği için cevap d çünkü d de mesela a 5 b 3 deseniz hiçbir şık doğru olmuyor d hariç
Nasıl d bana c gibi geliyor
eyw hocam sağolasın -
üstteki arkadaşın yorumundan şunu anladım cevap c olursa d şıkkıda doğru oluyor ama cevap d olursa doğru cevap c olumuyor sadece tek bir şekkilde doğru oluyor ondan cevap d şıkkı imiş inş yanlış anlamamışımdır. yanı kısacası d şıkkı daha bir genel şık imiş -
B şıkkını çözünce üstteki tanımı sağlamaz gitti
A şıkkı ve E şıkkından biri doğru dersek diğeri de doğru olur tek biri doğru olduğu için bunlar doğru olamaz.
C ye doğru dersek D de doğru olur dolayısıyla C ye yanlış deyip Dye doğru dememiz gerekiyor
Yapanlar güzelce açıklamış ama bide ben anlatayım
A ile e ikiside aynı kapıya çıkıyor biri doğruysa diğeride doğru oluyor soruda ise tek doğru şık var diyor bunları ele
B zaten olmuyor ikiside pozitif dedği için uymuyorlar
C doğru gibi gözüküyor ama c doğru olursa b'de doğru oluyor yine şıklarda tek doğru olacak dediği için bozuyor;c yi de eledin
Kalan bi tek d şıkkı o da doğru cevap
Hocam kitap genel olarak tyt nin uzerinde mi? Cozmek zaman kaybi olur mu sizce? 345 tyt mat sb den sonra bir sb daha cozmek istiyorum.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
eyw hocam yinede sağolasın
Benzer içerikler
- o palyaço benim
- istanbul sağlık ve teknoloji üniversitesi - ekşi
- 21 yaşında üniversiteye başlamak
- 20 yaşında üniversiteye başlamak
- tus zor mu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X