Şimdi Ara

ACİL YARDIM yavru kuş buldum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: clanthee

sakatsa başına kalır bence kurtul ondan yaşlı komşun fln varsa ona ver

Nası bi vicdan sahibisin merak ettim doğrusu, sadece sen değil aynı fikriyata sahip diğer tüm insancıklar

Orijinalden alıntı: Snowwlear

quote:

Orijinalden alıntı: seF[o]

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: unknown!!

ellersen annesi bakmaz zaten...

hocam yere düşmüş zaten annesi nerde belli bile değil

kardeş inek sütünü depakin isimli bir epilepsi ilacının yanında verilen özel enjektörüyle azına damlat hergün rahat 5-6 damla yada 15-18 damla içsin,

bu arada bu gayrimeşru kuşun bilinci yerindemidir_

bilmiyorumda öyle kendi çapında kıpırdanıyo
    , o zaman 5-6 damla inek sütü vermeyi deniyim bakalım napcak

eczacı tanıdığınız varsa size depakin ilacının kutusundan çıkan özel enjektörden versin,O enjektör çok işinize yarar tam onun ağızına uyar,
    Bulamam derseniz,Adresinize PTT ile Karşı ödemeli göndereyim hayrına (Abim kullanıyor ilacı),kargo max 3,5-4 lira tutar.

hocam önemli olan bu geceyi atlatmak sonrasını bi şekilde hallederiz
    direk süt versem bişe olur mu ya?yumurtalı mama için hiçbi malzeme yok evde

quote:

Orijinalden alıntı: uzak_dogu

Sanırım serçe, serçe yavrusu oldukca dayanıklı bir hayvandır, 2 mesaj üstte arkadaş nasıl besleyeceğini anlatmış, tüyleri çıkmaya başladıkdan sonra gaga tarız bişeyle yemeği ağzına onunla vermelisin, ben bu konuda hep mandal kullandım ve hepde başarılı oldum, en az 5-6 tane serçe yavrusu büyütüp doğaya salmışımdır, evde oyuncak kovanın içersine pamuk koyarak orda sıcak kalmasını sağlardım hep, biraz büyüdükden sonra sabah 5-6 da seni uyandırmaya başlar, karnı acıkınca gelirdi yatağımın içine girer bağırır dururdu =)
    sana alıştıkdan sonra çok iyi oluyor ama uçmaya başladıkdan belli süre sonra seni terkediyor, umarım ölmeden oda özgür hayatına kavuşur.

hocam mama için malzeme yok acaba süt versem olur mu? yada başka bişey

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kardeş inek sütünü depakin isimli bir epilepsi ilacının yanında verilen özel enjektörüyle azına damlat hergün rahat 5-6 damla yada 15-18 damla içsin,

eczacı tanıdığınız varsa size depakin ilacının kutusundan çıkan özel enjektörden versin,O enjektör çok işinize yarar tam onun ağızına uyar,
    Bulamam derseniz,Adresinize PTT ile Karşı ödemeli göndereyim hayrına (Abim kullanıyor ilacı),kargo max 3,5-4 lira tutar.

Ne gerek var ki ? En ufak boydaki şırınganın iğnesini çıkart, al sana söylediğin enjektörden. Ayrıca yukarıda uzak_doğunun dediği süper bi fikir. Bir kabın içine pamuk koyabilirsin. O onu sıcak tutar.

Yumurtalı mama tarifi;

Malzemeler: yarım havuç, 1 adet haşlanmış yumurta, 2-3 adet bebek bisküvisi veya yarım dilim etimek.
    Melekler Mekanı - Muhabbet Kuşları İçin Basit Yumurtalı Mama

* Tuzsuz etimeği toz tahline getirin, çok az miktarda bebek bisküvisi de katabilirsiniz. (1. resim)
    * Yumurta sarı ile ezin (2. ve 3. resim)
    * Rendelenmiş havuç ile karıştırın (4. ve 5. resim)
    * İnce ince kıyılmış yumurta beyazı ile karıştırın (6. resim)
    * Mamayı kuşlarınıza verdikten 5-10 saat sonra toplayın. Sıcak havalarda buna özellikle dikkat edin.
    * Bu malzemelerle hazırlanan mama miktarı 10 muhabbet kuşuna rahatlıkla yetecektir.
    * Ayrıca yumurta kabuklarını toz haline getirip mamaya katabilirsiniz.

Etimek bulamayabilirsin. Ekmek kırıntısı olur bence. Havuç olmasa da olur.

Bence senin yapman gereken en güzel şey şu. Ekmek kırıntısı, bebe bisküvisi varsa çeyreği kadarını ezip koy, bir de bir yumurtanın sarısından ve beyazından azıcık bir şekilde içine koy. Bunları iyice ez, toz haline gelsinler. Sonra ayrıca içine su koy çok değil tabi. Azıcık olsun yani mamayı sıvılandır. Ne çok su olsun, ne de az su olsun. Bu şekilde evinde şırınga türevinde birşey varsa ona doldurup ver. Olmadı bir buzdolabı poşetinin içine doldur, ucunu çok az kes. ve kuşun yemesini bekleyerek ara sıra ver. hemen hepsini boşaltma. Dediğim gibi kes azıcık ucunu torbanın. Yemi içine dökünce torbanın, hemen dökülecek kıvamda olmasın, yoksa bütün yemi kuşun üzerine boşaltırsın Dikkatlice ver kuşa. Arkadaşların da dedikleri gibi, şimdilik kaşık yardımıyla ağzına ılık süt verebilirsin. Dikkat et hocam, ölmesin kuş.

Bu arada saçma sapan yorumlar olursa şikayet edeceğim. Lafa bakar mısın boynunu kır çöpe at. Sen mi verdin ki canını boynunu kırmasını söylüyorsun. Seni klozetten atıp, suda boğsam nasıl olur? Boğulmak hoşuna gider mi ? Adam gibi yorum yapın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam önemli olan bu geceyi atlatmak sonrasını bi şekilde hallederiz
    direk süt versem bişe olur mu ya?yumurtalı mama için hiçbi malzeme yok evde

quote:

Orijinalden alıntı: uzak_dogu

Sanırım serçe, serçe yavrusu oldukca dayanıklı bir hayvandır, 2 mesaj üstte arkadaş nasıl besleyeceğini anlatmış, tüyleri çıkmaya başladıkdan sonra gaga tarız bişeyle yemeği ağzına onunla vermelisin, ben bu konuda hep mandal kullandım ve hepde başarılı oldum, en az 5-6 tane serçe yavrusu büyütüp doğaya salmışımdır, evde oyuncak kovanın içersine pamuk koyarak orda sıcak kalmasını sağlardım hep, biraz büyüdükden sonra sabah 5-6 da seni uyandırmaya başlar, karnı acıkınca gelirdi yatağımın içine girer bağırır dururdu =)
    sana alıştıkdan sonra çok iyi oluyor ama uçmaya başladıkdan belli süre sonra seni terkediyor, umarım ölmeden oda özgür hayatına kavuşur.

hocam mama için malzeme yok acaba süt versem olur mu? yada başka bişey

pastörize süt sakın vermeyin.Boğazını balgam bağlatıriboğulabilir, İnek sütü varsa evde verin yoksa, Normal suya kahveye katılan süt tozundann fazlaca ilave edin,Protein açısından yumurta beyazı ve çok az sarısının sıvı kısmını dökün kokteyl yapın,ama dikkat edin yumurta çok az olmalı ve ilave edile yumurta süt tozu su karşımına iyice karışmış olmalı,yoksa kuşta balgam tarzı birşey yaratır,çenesi damağına yapışır ağızını açamaz hayvan ölür . :(

• Bu şekilde çok zor ama umarım başarırsın, o daha yeni doğmuş bi bebek gagasını sen açıcaksın, en güzeli enjektörle yapmalısın, zaten 1 kaç ml ona yeticektir, zaten gözleri açılıp tüylenmeye başladığı zaman mamayı gagasını açıp kanatlarını hızlıca çırpıştırarak kendisi isteyecektir, o duruma geldikden sonrada gerisi kolay zaten, bol şanslar arkadaşım konu içersinde zaman zaman bilgilendir bizi
  • enjektorden kastın normal iğneyse var
    az önce süt verdim 6-7 damla inşşalah bişe olmaz az önce gözlrini açtı bakalım sütten dolayı bişe olmazsa

enjektorden kastın normal iğneyse var
    az önce süt verdim 6-7 damla inşşalah bişe olmaz az önce gözlrini açtı bakalım sütten dolayı bişe olmazsa

Sadece sütle olmaz ishal olur hayvancağız, arkadaşın tarifindeki gibi bi mama yapabilirsin, hiçbişey olmuyorsada ekmeği sütle ıslat en azından öyle ver, normal iğne ile olur ama gagasını şuan kendisi açamaz zaten senin açıp direk ağzına enjekte etmen gerek damla damla, o esnada birisi tutsun kafasıda yukarı doğru kalkık olsunki direk yutabilsin yoksa yutamaz geri çıkarır.

enjektorden kastın normal iğneyse var

normal iğne değil,

Normal iğnenin ucundaki metali çıkarttığınızı düşünün , 1,5mm kalınlığında 1cm uzunluğunda bir ucu var,tam gagasına girebilecek ebatlarda,isterin dersenz adresinizi pm ile yolayın yarın kargoya vereyim,
  • hocam gözleri açıktı bi ara, gagasını da açtı bi ara, kanat falan çırpıyo bi de hafiften ötmeye başladı en azından sesi çikiyo fazlada küçük değilmiş galiba , belki de uçmaya çalışırken düştü kaldı orda bilmiyorum
    sütle ekmek veriyim dicemde yiyebileceğini sanmıyorum hocam doymuştur büyük ihtimal
    şuan pamuk dolu karton kutuya koydum sabaha çıkarsa süper olcak

Snowwlear

tmm hocam sabaha hala yaşıyo olursa sana pm atarım

konuda katkısı olan herkese teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seF[o] -- 12 Mayıs 2010; 0:58:26 >

hocam gözleri açıktı bi ara, gagasını da açtı bi ara, kanat falan çırpıyo bi de hafiften ötmeye başladı en azından sesi çikiyo fazlada küçük değilmiş galiba , belki de uçmaya çalışırken düştü kaldı orda bilmiyorum
    sütle ekmek veriyim dicemde yiyebileceğini sanmıyorum hocam doymuştur büyük ihtimal
    şuan pamuk dolu karton kutuya koydum sabaha çıkarsa süper olcak

Kalır inşallah senin gibi yardım sever insanlar oldukca =)
    Sıcak tutmalısın özellikle bu gerekli annesi üstünde yatar çünkü, çok büyük değil tüyleri çıkmamış bile 1 kaç günlük olmalı ve uçmayı deneyebilecek kadar yürüyemez şuanda =)

ACİL YARDIM yavru kuş buldum

Orijinalden alıntı: blade8572

ekmek arası gider

ACİL YARDIM yavru kuş buldum

Zeka seviyeni merak ediyorum.. İnsan taklidi yapmaya çalışabilirsin..

Bence şimdilik kuş için süt- bebe bisküvisi ve yumurta karışımı yeterli. bildiğin şırıngayla ver özel enjektöre falan gerek yok sıvı halde zaten 3-4 damla doyması için yeter. İnşallah kanatlanıp uçtuğunu görürsün :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.