Şimdi Ara

ACİL YARDIM!! R9 280X CF vs R9 290x vs GTX 970

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selamlar, iyi forumlar

Hali hazırda R9 280x ekran kartım mevcuttur. Yaz vakti ramazanda yaklaşıyorken, geceleri 1-2 ay full oyun oynamak istiyorum, sistemim imzam da mevcuttur. Evet R9 280X CF oyun içerisinde daha performanslıdır, doğrudur; lakin genel olarak her yönden değerlendirilmek üzere, mevcut durumumda bir R9 280x daha alıp 8x 8x Cf mi yapılmalı yoksa bir r9 280x parası daha ekleneip elimde ki kartı satıp GTX 970 yada R9 290x mi alınmalı? Yazdığım gibi Haziran başı Temmuz ortası arası full oyun amaçlı sonrasında ihtiyacım kalmayacak.

Kartlar ikinci el alınacak; r9 280x 500-550 lira, r9 290x 900 lira, gtx 970 950 lira bandında, elimde de r9 280x mevcuttur.

Sizce hangisi mantıklı, ne yapmalıyım?

• 290x o fiyata bulunamaz gibi. İnternette testler mevcut bakıp öğrenebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam testler var; ama 8x 8x testleri pek yok, olanda da performans farkı son sistem pcı exp 3,0 ve haswell işlemcilerle test yok maalesef 8x 8x olarak.

Kaldı ki konu saf performans değil, sorunsuzluk, fiyat performans durumu ve 1-2 ay kullanım için oluşu da önemli, karar veremedim bir türlü...
  • up
  • hocam bence CF ile uğraşmana değmez die düşünüyorum, fazla güç çekmesi ısınması optimize gibi sıkıntıları, belki bu yazdığım sıkıntıların hiç birini yaşamayacaksın güçlü psu ve iyi bir kasan var ama, varsa imkanın GTX 970 e gec güzel güzel kullan, bende senin gibi r9 270 ile CF yapmayı düşünüyodum yalnız biraz daha bekleyip yeni seri r9 300 veya gtx 900 serisine geciş yapıcam
  • R9 280X den 290X veya GTX970 e geçmek pek mantıklı değil.Geçilecekse GTX980-780Tİ gibi kartlara geçilmeli.

Elinde ki kart herşeye yeterli.Macera aramak istiyorum dersen satıp 290X-970 gibi kart almanı değil, ikinci bir 280X i almanı öneririm.

Elindeki işlemci,anakart ve PSU CF kurulumuna müsait.Kasa desen hava sirkülasyonu çok yüksek olan kasalardan.Fanları doğru konumlandırdığında CF kurulumunda sıcaklık sorunu yaşayacağını bile pek düşünmüyorum..
  • anladıgım kadarıyla 1 ay kullanıcan bi 280x daha al işin bitince sat gitsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 yada gtx 1070
    8 yıl önce açıldı
    RX 570 vs GTX 970
    3 yıl önce açıldı
    [ALINIK] Asus gtx 780 veya Gtx 970
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • son iki mesaji atan arkadaslara katiliyorum 280x'e oc yapiyorsan 290 serisine gecince eee hani fark diyebilirsin o yuzden sana fark gosterecek bir sey lazim ve al ikincisini kullan istedigin kadar sonra bozup satmasi kolay.sistemin cf'ye uygun olmasa bunlari ne yukaridaki arkadaslar soylerdi ne de ben soylerdim ama cf yapman iyi olur 8x8 performansi iyidir yeter ki 16x4 olmasin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Supervisor_

anladıgım kadarıyla 1 ay kullanıcan bi 280x daha al işin bitince sat gitsin

Benimde aklımda ki bu aslında hocam, sonuçta 1-2 ay oyun oynayacağım sonrasında pek fazla işim olmuyor, çok canım sıkılırsa akşamları 2 saat online multiplayer cs go yada source oynuyorum o kadar, onada 280x yeter değil mi? Hani tek kartı düşünmemde ki maksat almışken alayım dursun, bu iki oyunda da online olduğundan fark olur mu düşüncesi hepsi o aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

son iki mesaji atan arkadaslara katiliyorum 280x'e oc yapiyorsan 290 serisine gecince eee hani fark diyebilirsin o yuzden sana fark gosterecek bir sey lazim ve al ikincisini kullan istedigin kadar sonra bozup satmasi kolay.sistemin cf'ye uygun olmasa bunlari ne yukaridaki arkadaslar soylerdi ne de ben soylerdim ama cf yapman iyi olur 8x8 performansi iyidir yeter ki 16x4 olmasin.

Hocam internetten biraz inceledim, hani son nesil kartlar ile haswell cpu 8x 8x vs 16x 16x şeklinde; ancak herhangi bir bilgi bulamadım. Sizin bildiğiniz bir link var mı bakabileceğim acaba?

Ben en fazla i7 2600k ve 7970 cf pcı exp 2.0 incelemeleri bulabildim yabancı siteler dahil, belki gözümden kaçtı bilemiyorum. Zaten asıl kafama takılan 8x 8x kombinasyonu acaba pcı 3.0 ve 280x ile üstü kartlarda bu cpu ile 16x 16x e göre performans farkı olup olmadığı

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

R9 280X den 290X veya GTX970 e geçmek pek mantıklı değil.Geçilecekse GTX980-780Tİ gibi kartlara geçilmeli.

Elinde ki kart herşeye yeterli.Macera aramak istiyorum dersen satıp 290X-970 gibi kart almanı değil, ikinci bir 280X i almanı öneririm.

Elindeki işlemci,anakart ve PSU CF kurulumuna müsait.Kasa desen hava sirkülasyonu çok yüksek olan kasalardan.Fanları doğru konumlandırdığında CF kurulumunda sıcaklık sorunu yaşayacağını bile pek düşünmüyorum..
    Hocam macera için para harcayacak bir tip değilim öncelikle onu belirteyim

Benim maksat, 1-2 ay en son oyunları gözün alabildiği ve oynanabilecek en full detay akıcı ve sorunsuz biçimde oynamak, keyif kısacası

• R@ kullanıcısına yanıt
    O halde;

1 adet GTX980
    1 adet Asus VG248QE 144Hz
  • quote:

Orijinalden alıntı: R@

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

son iki mesaji atan arkadaslara katiliyorum 280x'e oc yapiyorsan 290 serisine gecince eee hani fark diyebilirsin o yuzden sana fark gosterecek bir sey lazim ve al ikincisini kullan istedigin kadar sonra bozup satmasi kolay.sistemin cf'ye uygun olmasa bunlari ne yukaridaki arkadaslar soylerdi ne de ben soylerdim ama cf yapman iyi olur 8x8 performansi iyidir yeter ki 16x4 olmasin.

Hocam internetten biraz inceledim, hani son nesil kartlar ile haswell cpu 8x 8x vs 16x 16x şeklinde; ancak herhangi bir bilgi bulamadım. Sizin bildiğiniz bir link var mı bakabileceğim acaba?

Ben en fazla i7 2600k ve 7970 cf pcı exp 2.0 incelemeleri bulabildim yabancı siteler dahil, belki gözümden kaçtı bilemiyorum. Zaten asıl kafama takılan 8x 8x kombinasyonu acaba pcı 3.0 ve 280x ile üstü kartlarda bu cpu ile 16x 16x e göre performans farkı olup olmadığı

son zamanlarda bakmadim ama benim hatirladigim kadariyla amd'de 8x8 ile 16x16 arasinda fark olmuyordu tabi o zamanki kartlarla simdikiler bir degil ama yeni nesil bile olsa farkin fazla olmamasi lazim diye dusunuyorum 8x8 de iyidir dedigim gibi sorun yapan 16x4 olanlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

O halde;

1 adet GTX980
    1 adet Asus VG248QE 144Hz

Hocam yazmak için yazmasak iyiymiş
  • R@ kullanıcısına yanıt
    Anlamadım usta?

Full ultrada akıcı şekilde oynamak istiyorsan GTX980 ve 120-144Hz monitöre sahip olman lazım.280X CF yapsan bile bazı oyunlar CF desteklemeyebilir.O zaman tek GPU performansı alırsın.Ama yukarıda dediğim gibi 980-780Tİ gibi kartlara geçmeyeceksen,kendine macera arıyorsan 280X CF yapabilirsin.Sistemin,kasan bu konfigürasyon a uyumlu.

Oyun yağ gibi aksın istiyorsan monitörde çok önemli
  • cf yap sen bak o sistemle performans alamazsan bana sutlarsin karti mumkun degil yani o sistemle kotu olmasi yani 100 alirken 140 olmasi gibi.ne problem olabilir mesela oyuna cf destegi henuz gelmemistir yeni surucu istiyordur ona yapacak bir sey yok beklemekten baska ama destekli oyunlarda saglam bir basarim ya da scaling de denir alman gerekiyor ikiye katlayabilir yani fps ama stutter var dersin o da biraz monitorle insana gore goz farki olabilir.ben cf kullanirken hic takilma gibi algilamamistim yuksek fps'de ama 16x16 idi 8x8'in de iyi olmasi lazim.16x4'te takilma gibi algilaniyormus bir iki kisiden duydum o yuzden 16x4 problem diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Supervisor_

anladıgım kadarıyla 1 ay kullanıcan bi 280x daha al işin bitince sat gitsin

+1 ve o karttan arkadaşların da dediği gibi 970 veya 290x'e geçerseniz çok fazla fark hissetmeyeceğiniz için değmez yani 980'in altında bir karta geçmediğiniz sürece verdiğiniz paranın karşılığını tam olarak alamayacağınız gibi kartların arasındaki performans farkınında sizi tatmin etmeyeceğini düşünüyorum.
  • 1-2 ay oynuyacağın oyunlar cf de sıkıntı cıkarmazsa cf yap tabiki performans açısından.1-2 ay için boşa yeni kart alma var olana bios falan at hızlanır.

• Hmm anladım, teşekkür ederim, o zaman ben bir bakayım GTX 980 veya CF için
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    Aynen

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.