Merhabalar bilgisayara 3 defa format atmama rağmen sorunu çözemedim sanırım işletim sistemli bir sorun değil.Sorun şu; bilgisayarı açıyorum internet felan kullanıyorum hiç sorun yok fakat iş oyun açmaya gelince sorun yaşıyorum ekranda no signal yazıyor ve ses 5 saniye sonra felan cızırtıya dönüyo bu hatayı yaklaşık 3.5 aydır alıyorumlütfen yardım edin.Şimdiden Teşekkürler.
sorunu bıraz daha ayrıntılı yazarmısınız... hangı oyun ? ..ıkıncısı oyuna gırınce ekranda no sıgnal yazıyor demıssınz sonra ne oluyor goruntu gelmeyınce reset mı atıyorsunuz .. sese gelınce muhtemelen drıvere guncel degıldır ..
ekran kartı driverleri güncelle.Sorun ekran kartından kaynaklanıyor olabilir.
Merhaba,
Bu sorunun bir çok nedeni olabilir, fakat tam olarak sorunu yazmadığınız için ben net olarak bilgi veremiyeceğim.. Fakat olması muhtemel sorunları maddeler halinde yazacağım.
- Oyunu açmaya çalıştığınız anda ekran da "No Signal" yazısı çıkıyorsa, bunun anlamı sistem sinyal alamadığı için görüntü veremiyordur. Tabii burada sistem tamamen elektirik kesiyorsa o zaman sorunu biraz daha derinleştirmek gerekiyor.
- Kasa içerisini açıp sesin geldiği yeri tayin edebiliyormusun? Şayet sistem kapanıyorsa, ses iki yerden birinden geliyordur.. "Ekran kartı yada Power supyl" den.
- Anakart üzerinde "On board grafik kartı" mevcutsa harici ekran kartınızı kasa dan sökün ve sistemi "On board" grafik kartı ile test edin..
- Sıkıntı hala devam ederse, farklı bir "Power Suply" ile deneme yapmalısın. Sistem direk yük altına girdiği zaman, gerekli olan enerjiyi sağlayamıyorsa kendisini kapatması normal bir durum dur.
Ek olarak, yazmış olduğun sesi tayin et.. Ses "Power Suply" den geliyorsa, sistemi daha fazla çalıştırıp riske sokma. Verimliliği yüksek Power suply tercih et.