Şimdi Ara

[ACİL] Wolksvagen Jetta 1.6 2006 Comfortline ESP var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, araba alma arefesindeyim yarın arabaya bakıp nasipse alacağım ancak birkaç sorum olacak.

İnternette 2006 model Comfortline Jettada ESP'nin olmayacağına onun yerine PrimeLine ve MidLine modelinde bulunan ASR koyduğunu duydum.

Sorum net bir şekilde;
    1-) 2006 model Jetta Düz 1.6 hitler motorda ESP nin olup olmadığı.

2-) Aynı şekilde baktığım araç Otomatik şanzımana sahip. Ancak kimisi bu şanzımandan için, normal otomatik 6 ileri şanzıman diyor. Kimisi ise 6 ileri DSG diyor. Net olarak 2006 modelde hangi şanzıman kullanıldı?

3-) 1.6 Hitler 102 hp 6 ileri şanzıman Şehiriçi, Şehirdışı ve Karma olarak tüketimleri nedir?

4-) Birde lastik basınç sensörü nasıl çalışıyor

Unutmadan 1.6 hitler comfortline donanıma sahip arkadaşlar arac nasıldır? Kullanıcı görüşleri artıları ve eksileri benim için önemli..

Yardımcı olan ilgilenen herkese teşekkürler.

• Enistemde 2006 1.6 primlinr jetta var. Esp konusunu bilmiyorum ama galiba yok,yalan olmasin. Sanzimani dsg degil tiptronik vites,dsg 2008 sonrasindaki modellerde var.
    Yakit tuketimi lpg ile 25-30 kusur arasi yakiyor imis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 duz comfort 1.4 tsi kullandim,esp vardi.
    Normal otomatiktir, dsg degildir
    ..
    Bende yanitlar bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zytncat -- 15 Nisan 2015; 19:50:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esercan14 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. 25-30 kuruş için Benzini 4 liradan hesaplarsak 100Km/6.5-7.0 litre yakması lazım ki bence bu değerler şuan için normal seviyede. Cevabınız için teşekkür ederim iyi forumlar.
  • Zytncat Z kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim hocam. Araç sizce motor haricinde nasıldı? Kullanışlık olarak soruyorum
  • GReddy.x kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Ben cok severek aldim jettayi, sifir km idi. 65 bin km gezdim 3 sene, ev almak icin sattim.
    Gayet keyifliydi, nitekim hicbir araci oncesinde ve sonrasinda 30 Bin km den fazla kullanmadim..

• quote:

Orijinalden alıntı: GReddy.x

Teşekkür ederim hocam. 25-30 kuruş için Benzini 4 liradan hesaplarsak 100Km/6.5-7.0 litre yakması lazım ki bence bu değerler şuan için normal seviyede. Cevabınız için teşekkür ederim iyi forumlar.

Benzindeki yakitini bilmiyorum ama lpg ile 25-30 kurus yakiyor demisti enistem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zytncat Z kullanıcısına yanıt
    Sıra bizde o zaman birazda biz kullanalım bakalım İlgiliniz için teşekür ederim hocam sağolun.
  • İlk gelenlerde ESP yoktu. Yol bilgisayarı yarım ekrandı. 2006'nın sonlarında tam ekran yol bilgisayarlı modeller geldi ve ESP de konulmaya başladı. Sadece Comfortline modelinde ESP mevcut.

ESP tuşu vitesin hemen önündedir. ESP Off ve Lastik Basınç tuşu yan yanadır.

Bizde 2007 1.6 Comfortline var. Şehiriçi 10-12lt arası LPG yakıyor. Z avoli kit var.
    Şehir dışı da 8-10lt arasında LPG tüketimi var.

İmzamdaki aracımla aynı tüketime sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanc64 -- 15 Nisan 2015; 20:53:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zytncat

2006 duz comfort 1.4 tsi kullandim,esp vardi.
    Normal otomatiktir, dsg degildir
    ..
    Bende yanitlar bu kadar

2006'de TSI motor yoktu, yanlışınız var.

2008 olmasın?
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Hocam anladığım kadarıyla yarım ekran olanlar esp siz ancak tam ekran olanlarda esp mevcut öyle mi :) 03.07.2006 da trafiğe çıkmış araç o halde esp mevcut zaten.

Bu arada 102 hp ile 150 hp aynı tüketiyor birisi gittikçe gidiyor öteki eh işte ve tüketimler aynı Sağlık olsun ya

Bu arada, lastik basınç kontrolü nasıl oluyor. Bindiğim arabalarda uzun süre bastım bip diye bi ses geldi ekranda birşey gözükmedi bir kere bastın bu sefer hiçbirşey olmadı vs vs. bu işin aslı nedir nasıl olur

• 2006 fsi comfort'da olduğundan adım kadar eminim.

• quote:

Hocam anladığım kadarıyla yarım ekran olanlar esp siz ancak tam ekran olanlarda esp mevcut öyle mi :) 03.07.2006 da trafiğe çıkmış araç o halde esp mevcut zaten.

Bu arada 102 hp ile 150 hp aynı tüketiyor birisi gittikçe gidiyor öteki eh işte ve tüketimler aynı Sağlık olsun ya

Bu arada, lastik basınç kontrolü nasıl oluyor. Bindiğim arabalarda uzun süre bastım bip diye bi ses geldi ekranda birşey gözükmedi bir kere bastın bu sefer hiçbirşey olmadı vs vs. bu işin aslı nedir nasıl olur

Hocam bizde 2007 ocak çıkışlı ve ESP var:) 2006ların bazılarında da mevcuttu. Öyle yorum yaptım. Bildiğim kadarıyla tam ekranlı olanlarda ESP mevcut :)

Çok şükür ki 102hp ile 150hp'nin tüketimleri aynı 2 ay oldu ben alalı. ALmadan önce çok korkuyordum yakıtından

Lastik basınç sistemi de 4 tekerleğin devir sayısını sayma mantığıyla çalışıyor. ABS sensörlerini kullanıyor. Yolda giderken bir tekerde, diğer tekerlere nazaran dönüş sayısı farkı limitlerin dışına çıkarsa lastik basınç sistemi uyarı veriyor. Mesela bizim araçta 30PSI basınç vardır sürekli. LAstik basınç uyarı verdiğinde 22PSI dolayına düşmüş oluyor.

Lastikleri şişirdikten sonra yolda düz giderken lastik basınç sistemi tuşuna 2-3 saniye basılı tutunca hafızasını tazeliyor. Sıfırdan saymaya başlıyor tur sayılarını

Normalde tuşa basmanız gerekmez :) Uyarı verdikten sonra uyarıyı silmek için tuşa 2-3 saniye basılı tutmak gerekiyor

• quote:

Merhaba arkadaşlar, araba alma arefesindeyim yarın arabaya bakıp nasipse alacağım ancak birkaç sorum olacak.

İnternette 2006 model Comfortline Jettada ESP'nin olmayacağına onun yerine PrimeLine ve MidLine modelinde bulunan ASR koyduğunu duydum.

Sorum net bir şekilde;
    1-) 2006 model Jetta Düz 1.6 hitler motorda ESP nin olup olmadığı.

2-) Aynı şekilde baktığım araç Otomatik şanzımana sahip. Ancak kimisi bu şanzımandan için, normal otomatik 6 ileri şanzıman diyor. Kimisi ise 6 ileri DSG diyor. Net olarak 2006 modelde hangi şanzıman kullanıldı?

3-) 1.6 Hitler 102 hp 6 ileri şanzıman Şehiriçi, Şehirdışı ve Karma olarak tüketimleri nedir?

4-) Birde lastik basınç sensörü nasıl çalışıyor

Unutmadan 1.6 hitler comfortline donanıma sahip arkadaşlar arac nasıldır? Kullanıcı görüşleri artıları ve eksileri benim için önemli..

Yardımcı olan ilgilenen herkese teşekkürler.

2006 manuel vites 1.6 102 bg jetta kullanıcısı olarak cevaplar;

1-2006 model jettada esp yok asr var.Asr tuşuda vitesin önunde bulunuyor.

2-Manuel 6 vites olanlar fsi motor dıye tabir edilen jettalardır.Klasık 102 bg olanlar 5 vitesdir.DSG şanzuman değil normal otomatık vitesdir.

3-Lpg de 250-300 krş. arası yakmaktadır.

4- Lastik basınç sistemi; lastiğin birinde hava fazla oldugunda veya eksik olduğunda,sert bir cisim üzerinden (taş,çukur vb.) çok sert bir şekılde geçtiğinde veyahut tekerıne bir vida,çivi battıgında lastık basınç sistemi gösterge panosunda uyarı işareti verir.Vitesın önundeki lastık basın sensörunun tuşu bulunur.(Asr tuşu ile yanyana)
    3 sanıye basılı tutarsan sensör ışıgı söner ama lastıgının havası fazla veya eksık ıse bellı bır sure sonra tekrar uyarı verır.
    Son olarak lpgye uyumlu sorunsuz bir motor olan 1.6 hitler düşünmeden alınabilecek bir otomobıldırZaten donanım olarak size fazlasıyla yetecektır.

• hicranyarası kullanıcısına yanıt
    hocam bizim araç esp siz olacak o zaman sizce çok büyük eksiklik hissedermiyiz ?
  • Tabıkı esp li olsa daha ıyı olurdu ama ben ılk sahıbıyım aldıgımda esp yoktu.Şu ana kadar bi eksıklıgını duymadım.yol tutuşu zaten çok ıyı.
  • hicranyarası kullanıcısına yanıt
    ilginiz için çok teşekkür ederim hocam hayırlı geceler
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Selam. 2006 sonuydu, net hatirliyorum. Hatta ilk tsi araclardan biri olabilir Turkiye'de satilan. Model 2007 gecebilir, yil sonuna dogru bir artiyordu model yili o zamanlarda.. Ha, yeni motor ve model oldugu icin esp eklenmis olmasi da muhtemel tabi..
    Esp olmamasi cok sorun olur mu demis arkadas, bence olmasi onemli. Sakin karakterli kullanmama ragmen iki kez aracin kontrolunu kaybetmemi engellemisti. Benim icin onemli kriter olurdu esp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zytncat -- 16 Nisan 2015; 6:56:50 >
  • Benim aracım 2006 model Jetta comfortline 1.6 102 beygir olandan. Yol bilgisayarı yarım ekran. ASR düğmesi ve lastik basınç düğmesi var fakat ESP düğmesi yok.
    Fakat aracımda ESP var. Yüksek süratlerde su birikintisine girdiğimde ve kışın buzlu yollarda araç kayma yaptığında devreye otomatik olarak giriyor birkaç saniyeliğine sonra sönüyor. Buna defalarca şahit olduğum için biliyorum. ESP yok diyen arkadaşlar için bilgilendirme olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.