Şimdi Ara

Acil! LED monitör 'No Signal' diyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
10.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün Vatan Bilgisayardan yeni bir bilgisayar aldım kendime çok mutluydum eve geldim kurdum hemen ekranı kasayı açtım ama ekrana görüntü gelmedi sadece AOC diyor sonra no signal diyip uyku moduna geçiyor monitör. Bu neyden kaynaklanıyor acil yardım edermisiniz daha açamadım bile pc yi. Monitörün CD si var ama yükleyemedim sanırım işletim sistemi olmadığından kendim yüklücem işletim sistemini ama ekran gözükmediği için yükleyemiyorum. Donanım aşağıda acaba bir uyumsuzlukmu var o yüzdenmi no signal diyor.

İşlemci : AMD Athlon II X4 640 AM3 3.0GHz 2MB Cache 45nm İşlemci
    Anakart : ASUS M4A88TD-M AMD 880G/SB850 AM3 DDR3 1333MHz VGA&DVI
    Ram : KINGSTON 4 GB DDR3 1333MHz CL9 Dual KIT Ram (KVR1333D3N9K2/4G)
    HDD : SAMSUNG 1TB 32MB SATA2 7200 RPM
    Ekran Kartı : SAPPHIRE HD5750 Vapor-X GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11 Ekran Kartı
    Optik Sürücü : SAMSUNG SH-S223C 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
    Kasa : GIGABYTE SETTO 1000 550W MidT ATX SİYAH KASA
    Monitör : AOC 21.5" E2236SWA GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    Soğutucu : XIGMATEK RED SCORPION LGA775 & AMD AM2/754/939/940
    Klavye & Mause: LOGITECH MK120 DESKTOP
    Speaker : EDIFIER M1350 2+1 SPEAKER

• Kabloları doğru taktığına eminsen, bağlantı tipine göre uygun giriş seçeneğini monitör üzerinden el ile seçmen gerekebilir. PC'de kullandığın kabloya göre VGA veya DVI gibi.
  • yaptım tamam. ekran kartı kutusnun içinden bir parça çıktı monitör ekran kartı ayrıştırıcı heralde. direk anakarta takmışım ben monitör kablosunu. teşekkürler yinede.
  • Anladığım kadarıyla Anakartta da görüntü çıkışı var. Aynı zamanda da ekran kartı var. Biosda hangisi ayarlıysa ona göre görüntü alınır her isini de denemen lazım.
  • monitör NO SİGNAL Yani sinyal yok diyorsa o zaman yapılacak tek şeyler şunlar ekran kartındaki çıkışı monitöre taktığınızdan eminmisiniz VGA+VGA Vs gibi eğer doğru takıldıysa hala açılmıyorsa menü tuşlarından girişi seçmen gerekiyor.

ama bazısında sadece VGA oluyor tabi sende DVI dan takarsan o zaman sinyal yok yazması gayet normal ayrıştırıcı kullanırsan o zaman sorun oluşmaz birde olay şu anakartın üzerinde görüntü çıkışı var birde ekran kartı var ama ekran kartın ayrı tek olarak ise o zaman ona bağla eğerki ayrı ekran kartın yoksa o zaman anakartın üzerine takılması gerekiyor üstteki arkadaşın dediği gibi biosta hangisi ayarlıysa ona bakılması lazım.
  • hallettim zaten sorunu. ilk önce anakarta bağlamıştım monitör girişini olmamıştı daha sonra ekran kartı kutusunun içinden çıkan ayrıştırıcıyla ekran kartına bağladım monitör girişini o zaman oldu.
  • Halletiyseniz o zaman sorun yok diyeyim güle güle kullanın ilk kuruluşta bende kurulum hatası yaptım.. kablolar doğru takılmıştıda monitör dengede durmuyordu meğersem altındaki vidayı takmayı unutmuştum..

Tekrardan diyorum ana karttaki ekran kartı var ama onboard olarak geçer ve ayrı ekran kartıda oluyor iki tane oluyor ama sizde ayrı ekran kartı varsa o zaman görüntü ona ayarlandığı için ordan görüntü alınabiliyor onboard olsa bile farketmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anladım saol teşekkür ederim. anakart üzerinden yapsam anakarta çok yüklenmiş olurmyum yada ekran kartı üzerinden yapsam bir fark varmı.
  • arkadaşlar kasam çalışıyor ekran kartım yok anakart uzerınde goruntu cıkısım var kablolar saglam monıtoru daha bugun aldım leptopda denedım calışıyor goruntu gelıyor. yorumlarınızda bıos ayarlarından bahsetmısınız fakat aoc yzısı gelıyor arkasndan hemen sınyal yok dıyor . nasıl yapıcam bn bunu. bırde tuplu monıtorde hıc bır sorun yoktu neden bunda boyle bır sorun oluştu bılıyormusunuz bana acıl yardım edın lutfennn :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.