Şimdi Ara

ACİL EVLENECEĞİM KORKULARIM VAR! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
513
Cevap
9
Favori
26.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evleneceğin kızla eğri oturup doğru konuşman gerekiyor

Benim durumum bu sana bunları karşılayabilirim bunları karşılayamam

Dolar 3.5 lira

Euro 4.2 lira

Krediler ve faizler ortada

Ev kiraları fiyatları ulkenin özeti zaten

Vs vs

Baktın gördün anlaşamıyorsunuz yol yakınden vazgeçin sonra çooook acı çeker işyerinde ustlere altlara fahişe olur borçlarına karşı. Patronun müdürün sana sakso bile çektirir stressten kurur gidersin.

Ailelerin evlik hazırlıklaruna karışmamalı gençler ihtiyaç duyarsa sağlıklı iletişimle destek verebilir.

Bekarlıkta Sakın tek gece buluşmalara kalkışma durumun din ahlak boyundan bahsetmiyorum hastalıklar!

Bir bulaştımı sürüm sürüm eder hayatın zindana dönüşür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 6 Ağustos 2017; 12:12:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ACİL EVLENECEĞİM KORKULARIM VAR!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırarım Boynuzunu İblis -- 6 Ağustos 2017; 12:29:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Şöyle söyleyeyim kısaca evlenmeden önce tanışıyoruz o zamanlar gayet sakin anlayışlıydı şimdi şeytan oldu çıktı bağırıyor çağırıyor istediğini yapıyor bişey desen sinirleniyor ev işlerine yardım ediyorum etmiyorsun diyor sorun çıkarıyor daha mevzu çok da çocukların hatrına alttan alıyorum bazen diyorum ben cennete girersem sana sabrettiğim için girerim herhalde diyorum. Bu ay 3500tl kredi kartı ödedim %90 onun keyfi harcaması faturalar borçlar falan derken maaş 0 oluyor ya bi 100tl ver senin maaştan deyince yediğim simitin bile hesabını soruyor ben sormuyorum sadece ödüyorum. İşin aslını sorarsan şu haberlerde karısını doğramış öldürmüş adamları hiç kınamayın ,%99 u kadının suçu adamı dinden imandan çıkarıyor kadın sonra adam öldürünce öldürdü oluyor. Bu kadın milletinin kanı bozuk hiç üzülmüyorum

nick mesaj uyumu

kusura bakmayın hocam allah kurtarsın

• Bu saatten sonra öyle sevgi aşk uğruna fedakarlık yapılan evlilikler sanırım hayal. Evlenecek olan ister erkek olsun ister kadın çıkarlarını korumaya çalışıyor. İstisnalar tabii ki olabilir ama durum bu, çevremizde yaşananları görüyoruz duyuyoruz.
    Gençlerin işi zor. Herkes ev eşyaları tam olsun istiyor, hatta ev araba sıradan beklentiler oldu gibi. Ne diyeyim herşeyi baştan konuşmalı, anlaşılmalı, başka ne yapılabilir ki...
  • 300 bin ne be?
    Yazıyı yazan harbi kekmiş.
    Ben 2013 yılında 20-25 bin lira civarına evlendim.
    Koltuklarım istikbal, beyaz eşyam bosch, düğün denen saçmalık yok, sadece nikah.

Edit:
    Kısa sürede boşandım tabi onu da belirteyim.
    3 yıl süren davada 10.500 TL nafaka ödedim.
    Karşımdaki kişinin % 100 kusurlu olduğunu ispatlayamasaydım ömür boyu nafaka girecekti.

Uzun lafın kısası, evlenirken fazla masraf yapmayın, biraz boşanmaya da para saklayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 6 Ağustos 2017; 12:39:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1400 lira alan birisi 300bin tl düğün yapıyor
  • Karıya bak asgari ücretin nafakasını yiyip içecek, gezip tozacak

Böyle karım olsa stres atarım yeeeaa

• Asgari ücretli adam nasıl 300bin harcıyor lan bir de ev alsa 1milyon

Şaka maka 100bin ve üzeri paraya kaç tane ülke gezilir bir de evlenince o harcadığın paraya değecek mi bence değmez ben bekarım yaş 25 memurum kafan rahat evleneceğimi hiç sanmıyorum çeşitli nedenlerden ötürü (manevi nedenler] evlenmek isteyenin de Allah gönlüne göre versin

• Tyres kullanıcısına yanıt
    1400 tl taksitle ferrari almak gibi bir şey işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlicanNalbat

quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Hocam ben 2000 TL maaş alıyorum ben bile evlilikten çok tırsıyorum evlendikten sonra benimde başıma gelirse gerçekten hayatımın hatasını yaparım ve ömür boyu bu borçları çekerim.

Hocam 2000TL'yi gözünüzde büyütmeyin. Yani tabi ki buna da şükür demek en iyisi ama BEN BİLE biraz abartı olmuş :) Bu devirde 2000TL ciddi anlamda para değil... Sadece ortalama bir arabanın yakıtı vs. aylık 750TL gidiyor. :)

Ankara istanbulda ev kiraları 1000 liradan başlıyor ev alayım dersen 200k dan aşağı ev yok. Kışın doğal gaz desen 300-400 tl verirsin doğru düzgün ısınamazsın. Her şeyi geçtim yiyecek içecek pahalı. 2k ile büyükşehirde geçinmek bana imkansız geliyor.

• 10yıllık evliyim 2 çocuğum var bazen tartışmalarımız olur ama eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum. Bence evlilik kör bir kazan değil. Mutlu olabileceğiniz birini bulmak önemli olan. Çok şükür ufak tefek sıkıntılar dışında sorun yaşamadık. Düğün yapmak yerine nikahtan gitseydim keşke diyen bir karım var benim. Allah herkese iyi bir eş versin. Sanada bi tavsiye madem seni böyle görüyorlar evden ailesini kov gitsin. Karında karşına al düzgünce konuş yoksa bu acıyı bi ömür çekersin yaşın kaç bilmiyorum bu yüzden eşin belki yaşı küçüktür ne dediğini bilmiyor olabilir mantıklı olan eşimin aileyi kovman ben aynı şeyi yaşasam döverek kovardım. Karı da giderse gitsin.

• Türkiye gibi bir ülkede paran varsa değil evlenmek harem bile kurabilirsin

Paran yoksa fakirsen kredi çekersin kadın hep daha fazlasını istediği için ömrün git gide kısalır kredi borcun artar bir bakmışsın imam pamuk tıkıyor

Demem o ki arkana baba,anne,amca,abi vs kişileri alarak ve az buçuk bir birikim ile bu mümkün

Sıfırdan kredi işinde çıta yükseldiği için o evlilik mutlaka bozulur (Eş tercihi de önemli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starfield -- 6 Ağustos 2017; 13:39:0 >
  • Evli ve cocuklu biri olarak tavsiyem evlenme :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

O yeri bilmiyorum gerçekten çıkmazın içindeyim Ben sıkıntı çekmek için dünyaya gelmedim ne yapacağım bilmiyorum.

Mantıklı fikirleri devamlı dinliyorum herhalde evlenmekten vazgeçicem.

Kardeş boşan bence,her durumda nafaka ödemek zorunda değilsin.İyi bir avukat bulur,bazı eşyaları elden çıkarırsın.Yani sana tavsiyem en kısa sürede bir çözüm bul.En azından karının gözünü korkutmuş olursun,blöf değil gerçekten boşanacağını görmüş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomshardware

300 bin ne be?
    Yazıyı yazan harbi kekmiş.
    Ben 2013 yılında 20-25 bin lira civarına evlendim.
    Koltuklarım istikbal, beyaz eşyam bosch, düğün denen saçmalık yok, sadece nikah.

Edit:
    Kısa sürede boşandım tabi onu da belirteyim.
    3 yıl süren davada 10.500 TL nafaka ödedim.
    Karşımdaki kişinin % 100 kusurlu olduğunu ispatlayamasaydım ömür boyu nafaka girecekti.

Uzun lafın kısası, evlenirken fazla masraf yapmayın, biraz boşanmaya da para saklayın.

Haklısın hocam bu devirde evlenilecek kız kalmadı zaten Hepsi evlenip yan gelip yatma veya nafaka ve çocuk koparıp boşanma peşinde. Sen yine ucuz kurtulmuşsun şanslısın

• Parasi olana evlilik guzeldir nokta.

Evleneceksen git yabanci hatunla evlen bu tarz istekler olmayacaktir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaştığınız yazıda geçenlerin bire bir doğru olduğuna inanmıyorum, zira asgari ücretli birine 150 bin civarı kredi vermezler...

İçeriğe dönecek olursak, şu zamanda hadi bi düğün yapalım dediğinizde cebinizden en kötü 40-50 bin çıkacaktır. Her şeyin en iyisi olsun, marka olsun, şunu da alalım, bunu da alalım diye ıvır zıvır bir ton şey alınabilir; öncelikle ana ihtiyaçların listesini çıkarıp, bütçenize uygun eşyaları almaya bakın...

Anne-babasının ufaktan sizin eve yerleşme durumu gerçek, siz farkında olmadan ziyaretler artar, sizde kalmalar artar, hele çocuk olmuşsa çocuğa bakma bahanesiyle artık valizi de size gelmiş olabilir... İş söz, nişan aşamasına geldiğinde bu konuları mutlaka netliğe kavuşturun ve tavrınızı değiştirmeyin.

İmzadan sonra insanlar değişiyor, sadece kız değil erkek de birtakım farklı konuşma ve hareketlerde bulunabiliyor. Aslında bu, kişinin insan olmasıyla, dürüst olmasıyla alakalı bir şey. Nişan-düğünün heyecanıyla bazen istemeden abartılan olaylar, konuşmalar olabilir; sakin kafayla oturup çözüme kavuşturmak lazım. Eğer olay cidden kötüye, şahsi menfaatçiliğe dönüyorsa nikah öncesi tepkinizi koyup, gerekirse bitirin. "Düğün öncesi konu komşu, millet ne der?" şeklinde içinizi kemiren bir şeyler varsa, ileride daha çok sıkıntı yaşayabileceğinizi hatırlayın, adımlarınızı ona göre atın.

• Kanunda boşluk var. Hükümet bunun farkına vardı. Ömür boyu haraç ödeme devrini bitirecekler.

Ayrıca 300 bin rakamı biraz abartı ama 50 bin bile abartı. Ben şahsen bütçemi aşacak evliliğe girmem. Evlenmek sünnet ama bankadan kredi çekip tonla faiz ödemekte haram.

• quote:

Orijinalden alıntı: mkyb

Muhtemelen troll yazı. Boğazda düğün bile yapsanız 300.000 lira tutmaz. Şuanda düğün dahil 30-40 bin liraya evlenilir. İstanbul için konuşuyorum Anadolu'da dahada ucuza yapılır.

300 bin sadece düğün değil yalnız.

Bir de şu boşanma olayını pek bilmiyorum. Ne olursa olsun, kadın çalışsa da senin durumun çok iyi olmasa da, çocuk bile yokken ille de nafaka iteliyorlar mı yani ?

Öyleyse boşanmam umurumda olmaz tek yaşarım daha iyi arkadaş.
  • abi bu hayata tek geldim tek giderim gerek yok borca harca
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.