Şimdi Ara

[ACİL] Deniz Anası Soktu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz önce denizde yüzerken bianda koluma birşey yapıştı gibi oldu. Sonra şiddetli bir şekilde karıncalanma ve ağrı başladı kolumda tabi kabarıklık ve kızarıklıkta var. Deniz anasının soktuğu belli kolumda incecik beyaz birşey vardı hemen çıkardım. Sonrada yüzmeden eve döndüm hemen. Şuanda evdeyim hala devam ediyor ağrı sızlama sirkeyle ve tuzlu suyla tedavi uyguladım başka ne yapabilirim? Çok hafifde mide bulantısı var. 1 saat içinde falan geçmezse sağlık ocağına gideceğim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Deniz Anası Yanığı: Tedavi ve Önlemler

Deniz anası sokmaları, ağrılı ve rahatsız edici olabilir. Deniz anası yanığına maruz kalırsanız, derhal aşağıdaki adımları uygulamalısınız:

• Sudan çıkın ve etkilenen bölgeyi tuzlu suyla yıkayın.
    • Profesyonel tıbbi yardım alın ve deniz anasının dokunaçlarını temizleyin.
    • Ağrıyı ve şişliği azaltmak için soğuk kompres uygulayın.
    • Kabarcıkları patlatmayın, aksi takdirde enfeksiyon riski artar.
    • İdrar dökmek faydalı olabilir, çünkü deniz anası zehrini nötralize etmeye yardımcı olan maddeler içerir. Ancak idrarınızı yüze sürmeyin.

Deniz Anası Yanığı Nasıl Geçer?

Deniz anası yanığı tedavisi, yanığın şiddetine bağlıdır. Hafif yanıklar genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden iyileşir. Ancak daha şiddetli yanıklar tıbbi müdahale gerektirebilir.

Deniz anası yanığını tedavi etmek için kullanılabilecek çeşitli ev ilaçları vardır:

• Sirke: Etkilenen bölgeye sirke kompresleri uygulayın. Sirke, deniz anası zehrini nötralize etmeye yardımcı olur.
    • Kabartma tozu: Kabartma tozunu su ile macun kıvamına getirin ve etkilenen bölgeye uygulayın. Kabartma tozu, ağrı ve kaşıntıyı azaltır.
    • Aloe vera: Aloe vera jeli, iltihabı azaltan ve iyileşmeyi hızlandıran sakinleştirici özelliklere sahiptir.

Deniz Anası Yanıklarını Önleme

Deniz anası yanıklarını önlemek için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

• Denizde yüzme alanlarına dikkat edin ve deniz anası uyarılarına uyun.
    • Deniz anası bilinen alanlarda yüzmekten kaçının.
    • UV koruyucu giysiler giyin, çünkü deniz anası ışığı yansıtır.
    • Güneş batarken veya geceleri yüzmekten kaçının, çünkü deniz anası bu saatlerde daha aktiftir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hastaneye git ağrı kesici vururlar en azından rahatlarsın.
  • Hemen gitmelisin...Iyi cesaretlisin ben 1 dk durmazdim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bisey olmaz , dua et ki deniz babasi sokmamis :)

• Aga biride çıkıp deniz anası sokmaz ki dememiş ya
  • Kola dok üstüne yada 1 yaşında falan çocuk varsa koluna işettir

• deniz anası sokmamıştır ya değmiş veya sürtmüştür.Benim bildiğin değdiği yerin kabarması + yanması şeklinde reaksiyon vermesi gerekir.Bence size deniz anası sürtmüş ve başınıza güneş geçmiş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Denizanasının çeşitli türleri ve daha başka deniz canlıları dokungaçlarında zehir taşırlar. Dokundukları anda hatta hayvan ölü olduğu durumlarda bile zehirleyebilirler. Acı, ağrı, yara (lezyon) ve kırmızılaşma en önemli belirtilerdir. Kana karışan zehir büyük miktarda ise, nefes dariığı, bulantı, mide krampları ve ruhsal bunalım hissi olur. Daha ciddi sokmalar kas kramplarına, baygınlığa, öksürüğe, kusmaya ve nefes almakta güçlüğe neden olur. Daha seyrek olmakla birlikte ölüme götürecek reaksiyonlar görülebilir. (Anafilaksi s. 48,71 ) Portekiz savaşçısı denilen zehirli denizanası cinslerine Atlantik Okyanusu'nun Kanada kıyılarında Batı Hint Adalarına ve Akdeniz içlerine kadar rastlanır. Pasifik Okyanusu'nda Havai yakınlarında da yaşarlar.
    ACİL BAKIM
    1. Zehirli Denizanası türünden bir canlının ısırması halinde derhal sudan çıkınız. Şiddetli ağrı ve kramplar yüzmenizi önleyebilir, boğulabilirsiniz.
    2. Isırmanın vereceği ızdırabı, sirke, tuz, şeker ve hatta kuru kum serperek hafifletin. Yavaşça bu malzemeyi yaranın üzerine yayın. Rahatlama için ilk adımdır.

3. Yarayı temizleyin 15-20 dakika bekledikten sonra o bölgeyi deniz suyuyla yıkayın. Tatlı su kullanmayın ve deriyi ovalamayın çünkü her ikisi de daha çok zehir yayılmasına yol açar.
    4. Cilde yapışmış olan dokungaçları alın. Bunun için deniz suyu, kum veya talk pudrası, un veya karbonatla yapılmış bir macun kullanın. Artık kalan parçacıkları bıçak veya deniz kabuğu gibi sert kenarlı bir madde ile sıyırın. Bu işlemi yaparken en doğrusu eldiven giymektir.
    5. 0,5'lik hidrokortizon merhemi kullanın. Bu, kızarıklık ve şişliği hafifletir. Uyuşturucu etkisi olan benzokain gibi bir merhem ağrıyı ve kalemin losyonu kaşınmayı azaltabilir. Aspirin ve asetominofen gibi hafif analjesikler kullanılabilir ama daha şiddetli ısırıklarda mutlaka doktorun bir ilaç tavsiye etmesi gerekir.

• Tuzlu suyla yikaman lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: CiNDeRMooN_35

deniz anası sokmamıştır ya değmiş veya sürtmüştür.Benim bildiğin değdiği yerin kabarması + yanması şeklinde reaksiyon vermesi gerekir.Bence size deniz anası sürtmüş ve başınıza güneş geçmiş

deniz anası SÜRTMÜŞ? Hocam biraz daha açsanız diyorum çok yanlış anlaşılır bu

• İşte denizlerden nefret edip, havuzu sevmenin bir sebebi de bu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkyakem

Bisey olmaz , dua et ki deniz babasi sokmamis :)

güldürdü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Limon sürün ve bekleyin.
  • Beni de sokmuştu tam kasığımdan mosmor bir şey. Sonra sağolsun pilajdaki görevlilerde varmış sirke. Sonra geçti gitti. Merak etme geçer çok uzun sürmez.
  • nerene soktu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carfreak

Kola dok üstüne yada 1 yaşında falan çocuk varsa koluna işettir
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake LaMotta -- 4 Temmuz 2013; 9:45:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkyakem

Bisey olmaz , dua et ki deniz babasi sokmamis :)

Of gokay abi ya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mide bulantısı varsa zehirlenme olabilr bekleme hemen git tatlı suyada mümkün olduğunca değdirme ve uyuma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pietro Leatherchest

Beni de sokmuştu tam kasığımdan mosmor bir şey. Sonra sağolsun pilajdaki görevlilerde varmış sirke. Sonra geçti gitti. Merak etme geçer çok uzun sürmez.

Hocam bende sirke sürdüm. Tuzlu suyla falan yıkadım. Şuan geçti kabarıklıklar çok az kaldı. Ama ağrı devam ediyor.
  • Üzerine işemek iyi diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.