Şimdi Ara

Acil bir durumda konumunuzu tarif etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar merak ettiğim bir konuda sizlere danışmak istedim.

Öyle fazla yol ve yer bilgisi olan birisi değilim , uzun bir yola çıkacaksam veya gideceğim yeri bilmiyorsam google mapsten ve telefondaki navigasyondan
    yardım alarak gidiyorum.Yer bilgim çok kısıtlı ( istanbul ) daha önce hep otobüs minübüsle gittiğimde yol olsun kavşak olsan giriş çıkışları bilmiyorum.

Gelelim sadede Diyelimki uzun bir yola çıktık veya uzun kısa farketmez.Allah korusun kaza ,aracın arızalanması veya acil bir durumda bulunduğumzu yeri ve adresi tam bilmiyorsak Polis olsun , çekici veya ambulans 'a bulunduğumuz konumu , olay yerini mu nasıl tarif edebilriz ? Rahat bulunmak açısından ne gibi önerileriniz var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 24 Mayıs 2013; 12:07:22 >

• Merhaba.

Mutlaka yaklaşma tabelalarını okuyorum. Km tabelalarını okuyorum. Alışkanlık oldu. Konumumu belirleyebilecek bir sürü nokta tespit ediyorum. O kadar sorun değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Merhaba.

Mutlaka yaklaşma tabelalarını okuyorum. Km tabelalarını okuyorum. Alışkanlık oldu. Konumumu belirleyebilecek bir sürü nokta tespit ediyorum. O kadar sorun değil.

112 olsun 155 olsun telefondan yer tespiti yapabiliyormu acaba ?
  • Yok kendin tarif ediyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

quote:

Merhaba.

Edilebiliyor. Misal İzmir'de 155'i aradığınızda ev veya cep telefonu farketmez konumunuz ekranda görünüyor.
  • zamanında otobanda yolda kaldık mesela. karayollarını aradık. neredesiniz dediler. Dayım etrafındaki araziye bakıp tarif etmeye çalışırken aldım elinden imdat telefonunu. Dedim ki adama: Beyefendi. Biz sizi şu anda 25 numaralı direkteki imdat telefonundan arıyoruz. Arabamız bu direkten 400 metre kadar geride, İstanbul-Ankara istikametinde dedim.

Kısa zamanda gelip yardımcı oldular.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

quote:

Merhaba.

Ankara'nın ortasında, gece 23.oo gibi ters dönmüş vaziyette yanan bir araçtan yaralıyı çıkartıp 112 yi aradıktan sonra adresi nokta tarif etmemize rağmen ambulansın göz göre göre iki yanlış yola sapması üzerine 112 yi iki kez daha arayarak çıplak gözle gördüğümüz kaza mahalinne 40-45 dakikada ulaşmasını ancak sağlayabildik. (adreste mahalli karakolun yanıydı, öyle zor bir yer değil, gece olduğu için yanan araçta kabak gibi yerini belli ediyordu)

Gece 24.00 civarı; Hacettepe-İbni Sina hastanelerine bağırma mesafesinde (sıhhıye köprüsünden Kurtuluş istikametine uzanan cadde) yolda daha önce başka aracın çarpıp ortada bıraktığı ölmek üzere olan vatandaşa aramaya rağmen hiç ambulans gelmedi. Tabi yarım saat kadar sonra bitisik kurumun özel güvenliğine haber verip oradan ayrıldık. Sonra geldimi gelmedimi bilmiyorum. Bu sistemler Türkiye'de şehir içinde bile sağlıklı işleyemezken şehirlerarası yolda yaşanacak gecikme ve problemleri varın siz düşünün. Tabi en nihayetinde bir ambulans geliyor. Dilerim kimse kaza yapıp, bu yardıma muhtaç olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 24 Mayıs 2013; 12:29:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Google mapste yerinizi gösteren imlecin üzerine tıklayıp.Konumum yazan kutucuğa tıklayınız. Açılan sayfada konumumu diğerlerine gönder diye bir seçenek bulunmakta bunu mesaj veya mail ile iletebilirsiniz.
  • Yeni nesil telefonlar için bu işlere yarayan kullanışlı app ler var mı?

Konu güzel takipteyim
  • elin gavuru 911 i aradığında, hiç konuşulmasa bile ekip gelip kontrl ediyormuş.
    bizim burda 155 i aradığımızda adres tarif edemeiği için gelemyiz demişlerdi.
    aradaki kalite farkı malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

elin gavuru 911 i aradığında, hiç konuşulmasa bile ekip gelip kontrl ediyormuş.

Bizim Türkiye'de insanlar kaliteli değil ki kurumlar kaliteli olsun. Hiç bir konuda bilinçli değiliz. Ne kemer takmayı biliyoruz. Ne yönümüzü tarif etmeyi biliyoruz. Böyle millete böyle yönetim. Böyle kurum diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

elin gavuru 911 i aradığında, hiç konuşulmasa bile ekip gelip kontrl ediyormuş.

Aynen doğru. Arkadaşım Amerika'da oteldeki oda telefonundan yanlışlıkla 911'i aramış..1-2 çalmadan sonra hemen yanlışlık olduğunu anlayıp kapatmış. Sonuç: 10 dk sonra odaya polis gelmiş. Arkadaşım fırça yiyeyeciğini düşünürken polis demiş ki: Sorun yok. Yanlış aramış olabilirsiniz. Yeter ki yanlışlık olduğunu bize söyleyin, yoksa bir sorun olduğunu düşünüp geliyoruz. Iyi günler deyip ayrılmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah bizim ülke vah bizim ülkeciler de konuya teşrif etmişler.

topaz42 dışında sorulan soruya cevap veren yok ne hikmetse. Herkes eleştirmişte eleştirmiş. Adamın sorusuna cevap versenize be Müslümanlar.

Konuyu açan arkadaşa ; Yer tarifi konusunda tabelaların takibi yardımcı olabilir. Örneğin şuraya 2km kaldı tarzı tabelaları takip ederek kaldığınız yeri belirtebilirsiniz.

Ya da 155 telefon sinyalinden gerekeni yapacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Yeni nesil telefonlar için bu işlere yarayan kullanışlı app ler var mı?

Konu güzel takipteyim

benim ipad te var.
    store dan arama yerine polis yaz cıkıyor

ıhbar
    konumuna 112.110.155 çağır var.

basıyorsun gelıyor vesselam...

birde birkaç tane video eklemişler operasyon vs
    en yakın karakollar falan hepsi haritada
    ama senin için

konumuma gönder menusu aradığın şey olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARNİNG

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Yeni nesil telefonlar için bu işlere yarayan kullanışlı app ler var mı?

Konu güzel takipteyim

benim ipad te var.
    store dan arama yerine polis yaz cıkıyor

ıhbar
    konumuna 112.110.155 çağır var.

basıyorsun gelıyor vesselam...

birde birkaç tane video eklemişler operasyon vs
    en yakın karakollar falan hepsi haritada
    ama senin için

konumuma gönder menusu aradığın şey olabilir

Bilgi için teşekkürler android kullanıcısıyım marketi bir kurcalayayım bakalım ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Ah bizim ülke vah bizim ülkeciler de konuya teşrif etmişler.

topaz42 dışında sorulan soruya cevap veren yok ne hikmetse. Herkes eleştirmişte eleştirmiş. Adamın sorusuna cevap versenize be Müslümanlar.

Konuyu açan arkadaşa ; Yer tarifi konusunda tabelaların takibi yardımcı olabilir. Örneğin şuraya 2km kaldı tarzı tabelaları takip ederek kaldığınız yeri belirtebilirsiniz.

Herkesin profilinde dini müslüman diye mi yazıyor? Nasıl bu genellemeyi yaptınız?

• artık çoğu kişinin akıllı telefonu var. konum paylaşmayı sağlayan programlar kullanılabilir.
  • Google mapsı acarsin kordinatlari verirsin bulurlar seni
  • Turkcell'in Neredeyim diye bir servisini var sms atıyorsunuz size konumunuzu, en yakın karakolları vs bildiriyor. 500 metre hata yapma payı vardı yanlış hatırlamıyorsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrullah bozlak

quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Ah bizim ülke vah bizim ülkeciler de konuya teşrif etmişler.

Herkesin profilinde dini müslüman diye mi yazıyor? Nasıl bu genellemeyi yaptınız?

Hocam bu mesajımdana bu sonucu mu çıkarttınız gerçekten?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.