Herkese merhaba Her şey düzgün devam ediyor sıkıntı yok ama Steam üzerinden Pes 2022 yükledim yükleyeli oyunu açıyorum açılıyor demo ekranın geçiyorum PC kendini kapatıp tekrar açıyor. Bir kaç defa BF1 oynarken de oldu Psu dan mı kaynaklanıyordur ? Ekran kartı 1080 Gaming X 8gb İşlemci :i7-6700K Ram : 16 GB |
ACİL Bilgisayar kendi kendini kapatıp açıyor PSU ?

-
-
Windows olay görüntüleyicisi hata kaydını tutmuş olabilir. Kırmızı ünlemle falan belli eder. Ne hatası vermiş bir kontrol ediniz.
Psu da bir sebep olabilir. Kaç watt? Marka model nedir? Epeydir kullanıyor musunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biraz inceledim genelde olay 10016 distributedcom hatası veriyor
geri kalanlar DNS client events
ama dediğim gibi geri kalanların hepsi olay 10016 distributedcom hatası
-
https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-10-distributedcom-hatasi.554000//
Psu değiştirip sorunu çözmüş olan da var. İlk önce yazılımsal çözümleri deneyiniz. Mesela ekran kartı sürücüsü temiz kurulum gibi.
Driver Booster lisanslı programı ile sürekli sürücülerim otomatik güncelleniyor. Dediğiniz gibi muhtemelen psu olabilir.
Sürücüler falan her şey normal ise işletim sistemi ve programlarda sıkntı yoksa donanımsal olabilir, psu çok eski bir şey mi marka ve model nedir . Pc kendini kapatırken işlemci ısısına da dikkat edilmeli
işlemcinin kendisinde mi sıkıntı var yoksa virüs falanmı var diye dikkat edilmeli. Ama sebeplerden biri muhtemelen psu da olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 9 Nisan 2022; 1:7:53 > -
-
Sıcaklıklarda bir sorun gözükmüyor işlemci de cpu da .Ben yinede bakılması gerekir diye tavsiye ettim yükseklerde geziyormu diye normal. Reset atması kendi kendine psudan da olabilir o zaman. Başka bir psu ile deneme fırsatı olursa iyi olur tabi mümkünse.
-
aga iki kere sormuşlar, PSU kaç watt?
-
Hocam pc için tedirgin olduğum için gözümden kaçmış kusuruma bakmayın
Üzerinde SP-650AH2NCB-A yazıyor
Corsair termaltek 650w 80+
-
Yok problem değil unutulmuş psu marka model söylenmesi neyse. Corsair değil o model corsair ayrı bir marka , thermaltake in smart modeli kendisi. Watt olarak yeterli gelebilir sisteme 650 watt ,ama içinde sıkntı varsa bileşenlerde
1000 watt ta olsa sorun çıkabilir. Kendisinde bir arıza var muhtemelen psuda.
-
Tavsiye edeceğiniz psu var mı acaba 1000 TL ye kadar
CORSAIR PSU - CP-9020226-EU CX650F RGB White 650W - 1070 TL
https://www.amazon.com.tr/dp/B08H5VNQTH/ref=cm_sw_r_awdo_dl_H7D48W41Y970WE88BHF9
Thermaltake ama giris seviye bir model, elinizde baska bir psu varsa onunla test ederek hedefi vurabilirsiniz. Yoksa da psu yu yenilemek iyidir. a-f-h hocamin önerdigi model uygundur. Alternatif olarak xpg pylon 650w da düsünülebilir.
Bütçe olarak 1000 TL geçemiyorum maalesef 1 ay beklemem gerekecek ödemelerim vesaire de var :(
Bu nasıl ?
-
Xpg pylon 650w - 950lira - akakce
Tamam o zaman bunu alayım çok teşekkür ederim
-
hocam sorun düzeldimi aynı sorunu yaşıyorum renk verip restart atıyor oyun oynarken
-
Psu değiştirdikten sonra sorun kalmadı hocam.
-
PSU yük altına girince 12V hattındaki gerilim çok düşünce tam olarak bu meydana gelir. Sorun PSU imiş zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- 360mm sıvı soğutma destekli kasa
- deepcool psu alınır mı
- inverter neden öter
- 650w psu önerisi
- kasa önerisi
- şok monitör
- asus oyun konsolu
- ayaneo air plus
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X