Şimdi Ara

Acil ! Asus P5G41C-M LX Anakart O.C Ram Yardımı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu an sistemimde kullanmakta olduğum anakartım ASUS P5G41C-M LX marka/model anakartın desteklediği ram değerleri şöyle;

2 x DIMM, Max. 8 GB, DDR3 1333(O.C.)/1066/800 Non-ECC,Un-buffered Memory
    2 x DIMM, max. 8 GB,DDR2 1066 (O.C.) / 800 / 667 MHz Non-ECC, Un-buffered memory

Şu anda sistemde 2x2 GB 1066 Mhz DDR3 Ram kullanmaktayım....

Desteklenen değerlere göre DDR3 1333 Mhz ram'leri çalıştırmak için O.C yapılmasını gerektiriyor...

Merak ettiğim şey DDR3 1333 Mhz ramleri O.C yapmadan taksak kabul görür mü ? bilgisayarı çalıştırır mı ?

2X4 GB DDR3 1333 Mhz ram almayı düşünüyorum ancak O.C felan uğraşmak istemiyorum pek anlamadığımdan ötürü vs vs bulaşmak istemiyorum...

Bahsettiğim gibi bu değerlere göre DDR3 1333 MHZ ramleri O.C yapmadan takarsak sorunsuz çalışır mı ? çalışırsa da sadece 1333 mhz değerlerinde çalışmaz mı sorun sadece o mu olur ?

Anakartın özellikleri:

http://www.asus.com.tr/product.aspx?P_ID=YraY16Bgg3U1mAW1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red mercury -- 5 Mart 2011; 15:21:11 >

• 1333 yerine 1066mhz de calisir. chip sayisina gore alirsaniz ramlerinizi anakartinizla uyum sorunu yasamazsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

1333 yerine 1066mhz de calisir. chip sayisina gore alirsaniz ramlerinizi anakartinizla uyum sorunu yasamazsiniz.

teşekkür ederim chip sayısı dediğiniz ne oluyor peki ? DDR olayı mı ?
  • uzerinde olan chipler 16 lik olmasi lazim. ramlerin belleklerinden bahsediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

uzerinde olan chipler 16 lik olmasi lazim. ramlerin belleklerinden bahsediyorum

anladım teşekkür ediyorum.bahsettiğiniz gibi chipleri vs uygun alırsam o zaman 1333 mhz ddr3'lük ramleri O.C yapmadan 1066 mhz olarak çalıştırabilirim
  • ANAKARTIM ASUS P5G41C-M LX BU ANAKART RAM SEÇİYOR SİTESİNDE Kİ UYUMLU RAM LİSTESİ YANLIŞ BİOSU DA GÜNCELLEDİM GENE OLMADI G SKILL KULLANIYORUM ŞU AN 2012 ÜRETİMİ AYNI GSKİLL RAM IN 2016 ÜRETİMİ OLANINI DA KABUL ETMİYOR Bİ TÜRLÜ UYGUN RAM BULAMADIM YARDIMA İHTİYACIM VAR

BU ANAKARTTA HANGİ RAMLAR ÇALIŞIR BULAMADIM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.