Şimdi Ara

ACİL 25-35bin Arası Yüksek Modelli [Colt,Bravo,ibiza?] Model öneri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 5 aydır felan arabaları takip ediyorum model olarak. Aslında ilk Stilo'yu kafama koydum fiyatıda uygun olduğu için sonra vazgeçtim..

Amacım illa piyasa arabası almak değil aldığım zamanda bindiğimden keyifte almak istiyorum. Aracı 2-3 sene sonra satma ihtimalim yüksek. Ancak güzelde bi araç alırsam ve seversem satmayabilirim.

Araç ararken dikkat ettiğim iki özellik 1. 100 binKM altında olması 2. 2007+ modele sahip olması. Tabiki konfor özellikte önemli ancak nedense atıyorum 2005 model bir focusa 30binTL vermektense diğerlerine yönelmek daha mantıklı geliyor..

Bu fikir yanlış olabilir bana sadece 100bin KM deki bi araç yüksek gibi geliyor satarken sorun yaşarmıyım diye.

Bundan dolayı öncelikle Colt gözüme düştü. Baya bi araştırdım sordum soruşturdum ve hala listemde bulunan bir model. Ancak ikinci eli cidden zayıf ve temiz araç az , olanda 30binTL+ istiyor.

Bende 30binTL+ ona vermektense Bravo daha hoş durduğu için ona yöneldim.

33-37 civarına birçok Bravo buldum bi tanesinde karar kıldım 2013 model 80binKM 'de malum sitede. Adamlada görüştük..

Yanlız babama danışırken, bizde de 2014 model Courier var daha 25bin KM'de halbuki iyide yol yaptık, babam 2013 model araç 80bin KM fazla şirket aracı olmasın fazla kullanılmış dedi. Bir nevi caydırdı...

Lancer baktım 38 civarına temiz az.

En son olarakta bugün 30binTL civarında Ibızalar 2009+ model gözüme çarptı...

En küçük fikir dahi yararlı benim için..

Aklıma takılan sorular

1. 2013 model bi Bravo için 80binKM çok mu ? (ufak tefek değişende var araçta) ?
    2. Colttan ziyade Bravo hem satış hem konfor için daha mı iyi olur ? (Biris Japon diğeri Fiat ? )
    3. Ibıza ile iligli kronik sorunlar olduğunu araştırdım , Ibıza nasıldır ?
    4. Bunlardan ziyade daha düşük modelli farklı bir araç mı bakmalıyım ?

Araç günlük 8+8km olmak üzere üniversiteye gitmek için kullanılacak Sivasta malum soğuk yer.

Dizel yada LPG olmasını istiyorum Benzin masrafı fazla olmasın diye.

Arabayı üstüme alabilmem için 2 gün sürem olacak ondan dolayı şimdiden modelleri belirleyip kontrollerini yaptırmam lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.McNulty -- 25 Ağustos 2016; 15:19:08 >

Haktan hakikatten yana bakın siz. "

• 0 ibizalara baktın mı?

Orijinalden alıntı: shakircan

0 ibizalara baktın mı?

Yok hocam. Babamda sıfır alabilirsin diyorda. Ne bileyim LPG dönüşüm illaki alacağım yoksa Benzin üzer gibime geliyor . Açıkcası bakmadım ama illa da olmaz demiyorum..

Aracı dediğim gibi okuldan eve evden okula günlük 8+8km yol için kullanacğaım arada bir 800 -1000km lik sivas-afyon yada sivas-istanbul. onun dışında bi yere kullanmayacağım.
  • suzuki swift 1.2 bakabilirsin... Yakıt tüketimi düşük olduğundan lpg'ye de ihtiyaç duymuyor...Manuelleri 30'dan otomatikleri 36'dan başlıyor...Yıl olarak 2011'den başlıyor zaten...
  • Accent era 1.5 crdi bakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hesap yapacaksak... günlük 16 km yol yapacağım diyorsun. 1.2 tsi ibiza ile günlük yakıt masrafın 5tl olur. aylık kenara 120tl atarsın bence. hiç dizel lpgli araç bakmana gerek yok.

Sıfır mı diyorsunuz hocam ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • J.McNulty kullanıcısına yanıt
    Tabi ki sıfır.. Önce bir test sürüşü yap almadan mutlaka. Sitesinden başvur yarın ararlar şu gün gelin diye.

Multijet motoru dayanıklılık bakımından 10 numaradır. Kendim bizzat 2010 modelini 32 bin km de lübnana götürüp 2 yıl içerisinde lübnan suriye ortamında 45bin kilometre kullandım. Toz toprak kum dağ bayır ve benzinle fuel oil ile karışık leş gibi mazotton dolayı multijet motor gücünü kaybettsede (enjektör tıkanıklığı), aracın diğer yerlerinde herhangi bir sorun çıkmadı.

forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=119283902

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krtkartal -- 25 Ağustos 2016; 16:52:27 >

Tabi ki sıfır.. Önce bir test sürüşü yap almadan mutlaka. Sitesinden başvur yarın ararlar şu gün gelin diye.

Teşekkürler hocam listeme alayım bi danışayım aileme felan bakalım..

@krtkartal cevap için teşekkür ederim hocam. benim alacağım 1.4 lpg olacak. Dizellerin fiyatları aşıyor beni. Segment olarak B olduğunu biliyorum ama işte benimde karşılaştığım bir durum Fiat markasına karşı bi soğukluk var nedense. Dediğim gibi ben tam aracı almak için expertize sokun diyecektim babama KM açısından yüksek geldi. bakmaya devam ediyorum 2 hafta içinde alınacak araç
    Bravoyu bir kullan ondan sonra yorum yapmanı tavsiye ederim saydığın araçların hepsini tokatlar hem konfor hem motor açısından.

Multijet motoru taksicilere sor İstanbul'daki taksilere bak 300-400 bin giden var tık yok.

Araçları kullanmadan karar verme derim

Dacia Duster 1.0 ECO-G Comfort
  • Bravo.

II. Abdülhamid
    Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi

"Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."

2009 Renault kangoo 1.5 dci panelvan 85 hp.
    2017 Renault Megane sedan 1.5 dci edc icon 110 hp.
  • 308 bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Respectformuslims

Senelik 20-25 bin yapmış. Multijet için normal. Ben senede 40 bin km yapıyorum. Araç 140 bine daha tık yok maşallah

@Respectformuslims üstad Dizel değil motor 1.4 motor baktığım modeller. 1.4 motoru iyi midir ? Aslında 80bin Küsürde 1.6 multijetli bi modelde bulmuştumda nedense düşünmedim.

@Kavurma verin lan ! O modelede bakayım hocamda Pejo pek düşünmüyorum.

@erkaraman Teşekkürler üstad istanbuldan bakıyorum

Ek olarak yorum bekliyorum arkadaşlar. Özellikle yüksek kilometre konusu çok takılan birşey kafama.yüksek dediğim 80k+ benim için. Çok mu fazla takıyorum acaba.
    Arabadan öyle çok anlayan birisi değilim ama işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.McNulty

quote:

Orijinalden alıntı: Respectformuslims

Senelik 20-25 bin yapmış. Multijet için normal. Ben senede 40 bin km yapıyorum. Araç 140 bine daha tık yok maşallah

@Respectformuslims üstad Dizel değil motor 1.4 motor baktığım modeller. 1.4 motoru iyi midir ? Aslında 80bin Küsürde 1.6 multijetli bi modelde bulmuştumda nedense düşünmedim.

@Kavurma verin lan ! O modelede bakayım hocamda Pejo pek düşünmüyorum.

@erkaraman Teşekkürler üstad istanbuldan bakıyorum

Ek olarak yorum bekliyorum arkadaşlar. Özellikle yüksek kilometre konusu çok takılan birşey kafama.yüksek dediğim 80k+ benim için. Çok mu fazla takıyorum acaba.
    Arabadan öyle çok anlayan birisi değilim ama işte.

1.4 dediğiniz multiair değil ise atmosferik ve 90 beygirlik oluyor, 1.6 multijet ve 1.4 multiair varken alınmaz açıkcası..

• @Hayvan eti Yiyen. Malesef hocam 1.4 multiair fiyatları çok yüksek. Ayrıca 1.6mjet de temiz bulmak zor.

Benim baktıklarım 1.4 90hp olan Fire Pop yada 1.4active gibi modeller.
    Bence 120000 km kadar açın. Önemli olan ağır bakımlarının yapılması.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.