Şimdi Ara

Açıköğretim lisesi ders seçimi (yardımcı olabilecekler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar "31" kredilik ders seçimi işlemi yaptım fakat şuan aöl sayfasına girdim göremiyorum ders seçim işlemini 3 4 hafta önce falan yapmıştım şuan ders seçim işlemi sonlandı doğru mudur sadece seçtiğim dersleri görebiliyorum ekle, çıkart yapamıyorum

Temel dini bilgiler, peygamberin hayatı ve seçmeli edebiyat seçtim zorunlu derslere ek olarak umarım b*ku yemem çıkmış sorulara baksam yeterli olur mu çalışayım mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Birde oturum diye bir şey yazıyor bende oturum 1, 2 ve 3 var bu hangi saatler ve gün sınava gireceğimi mi kastediyor

• Ben de bu sene yeni açığa geçtim, birkaç hafta oldu. Muhtemelen 170+ krediye sahipsin, 226 krediyle başladım ben. Kredin 170 ve fazlasıyla seçmeli derslere gerek yoktu bence, ben hiçbir seçmeli dersi seçmedim. 4 tane zorunlu derse çalışıp onlardan en yüksek notu almaya çalışacağım ki pek zor bir şey değil. Hele ki YKS sürecinde daha da basit oluyor onlara çalışmak :)

Soruna gelirsek pek bir cevabım yok. Seçmeli derslerle ilgili pek araştırmam olmadı ama internette cevap bulabilirsin bence sorunu doğru aratınca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peãce -- 21 Ekim 2021; 17:16:53 >
  • İmam hatipli veya din bilgisi yüksek biri değilsen din seçmelisi seçme hatta belli derslerde gerçekten iyi değilseniz obp yükselticem diye seçmeyin, daha düşürebilir 30 kredilik ders sonuçta.

Dine gelince, zorunlu derslerinin zorluğu bile okul sınavlarına yakındı bence, hatta aölde en düşük sınavlarımdan biri din 8di.

Açık lise sınavları kolay ama abartıldığı kadar kolay değil bence.
    yine de sınavdan önce 1-2 gün çalışmanız lazım, normalde 5 tane bilgi sorusu falan anca olurdu ama onlineda kopya çekildiği için sınav soruları çıkmışlara göre daha zor soruldu (dönem 2 bariz zordu örneğin çıkmışlara göre ).
    Online sınavlar 20 soru 25 dakika, sınavda yapamadığın/emin olmadığın geriye dönme yok. Yandan sekme açmayın sınava girdiğiniz cihazdan herhangi bir uygulama açmayın kopya diye sınav yanar.

Şimdi örgün sınavlar olursa kopya çekilemeyeceği için online sınavlara göre daha kolay olur, e sınav merkezinde falan yapılmasın onlinedan daha kötü olur e sınav merkezleri.sınavlar kağıt-kalem usulu olacaksa sizin için iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• medness M kullanıcısına yanıt

Bir de şunu ekleyeyim eğer sınavlara çalışmadıysanız seçmeli derslerin sınavlarına girmeyebilirsiniz. Ortalamanızı yükseltmez ya da düşürmez, sadece sınavına girdiğiniz dersler ortalamanızı etkiler(hatta girdiklerinizden 45 altı aldıysanız o da ortalamayı etkilemiyor, geçemediğiniz için kredisini de alamıyorsunuz ortalamanıza da katılmıyor). Bunu da buraya yazayım, seçmeli alıp pişman olduysanız sorun yok.

Çok teşekkür ederim fakat din bilgim düşük değil temel dini bilgilerinde çıkmış sorularına baktım neredeyse çoğunu cevapladım o yüzden girmek bence daha hayırlı kredim artar

• Dinin iyiyse sorun yok iyi olmuş.

170 krediyi tamamladıysanız kredi sayısı çok önemli değil, o kredili derslerden kaç puan aldığınız önemli, ortalamanıza da bağlı ama onlardan 95-100 alırsanız obp artar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peãce kullanıcısına yanıt
    benimde 220 kredim mi ne var sadece 4 zorunlu ders var onları yine seçme onaylama işlemi yapma zorunlulugu gibi bi durum var mı acaba ? 12 yim bende

• s4nanur S kullanıcısına yanıt
    Zorunlu dersleri otomatik seçiyor ama başka ders eklememiş olsun açıköğretim sitesine girip size hangi dersi atadığını kontrol edin

Hocam ben seçmeli edebiyat seçtim ek olarak sınava girmesem bir şey olur mu kredim 210 düşürür mü

• Hocam seçmeli edebiyat 3 mü seçtiniz eğer onu seçtiyseniz zorunlu edebiyat 7 ile aynı konular ve sorular çıkıyor girebilirsin istersen girmezsen de birşey olmaz

kredi düşmesi diye birşey yok geçmediğin ders kredi sayını azaltmaz, geçtiğin ders kredi sayını arttırır. Geçmezsen sadece geçtiğin dersler eklenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medness -- 22 Ekim 2021; 12:30:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.