|
Açıköğretim Kayıt Sildirme: Adım Adım Kılavuz
Açıköğretim Lisesi'nde kayıtlıysan ve çeşitli nedenlerden dolayı kaydını sildirmek istiyorsan, izlemen gereken adımlar şöyledir:
1. Kayıt Sildirme Dilekçesi Doldur
Öncelikle, Açıköğretim Lisesi'nin resmi web sitesinden kayıt sildirme dilekçesini indir. Dilekçeyi dikkatlice doldur ve imzala.
2. Gerekli Belgeleri Topla
Kayıt sildirme dilekçesine ek olarak, aşağıdaki belgeleri de hazırlaman gerekir:
- Nüfus cüzdanı veya pasaport fotokopisi
- En son öğrenci belgesi fotokopisi
3. Belgeleri Gönder
Doldurduğun dilekçe ve gerekli belgeleri, Açıköğretim Lisesi'nin resmi adresine taahhütlü posta yoluyla gönder. Adres şu şekildedir:
Açıköğretim Lisesi Müdürlüğü (Kayıt Silme Birimi) Eskişehir Yolu 10. Km. Yenimahalle/ANKARA
4. İşlemin Sonuçlanmasını Bekle
Açıköğretim Lisesi, belgelerini aldıktan sonra kayıt sildirme işlemini en geç 10 iş günü içinde gerçekleştirir. İşlemin sonuçlandığını Açıköğretim Lisesi'nin resmi web sitesinden veya ALO 147 Açıköğretim Çağrı Merkezi'ni arayarak öğrenebilirsin.
Önemli Notlar:
- Kayıt sildirme işlemi, sadece akademik yılın başında ve sonunda yapılabilir.
- Kayıt sildirme işlemi tamamlandıktan sonra, daha sonra yeniden Açıköğretim Lisesi'ne kayıt yaptıramazsın.
- Açıköğretim Lisesi'nden kaydını sildirdikten sonra, daha önce aldığın dersler ve krediler iptal olur.