Şimdi Ara

Açıköğretim, Askerlik, Üniversite Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1) Şu an 4 yıllık örgün eğitim almaktayım ama bırakacağım kesin olarak. Adliye'de zabıt katipliğini kazandım. Normalde lise bittiğinde askerliğimi tecil ettirmiştim 2015'e kadar. Ancak benden istenen askerlik durum belgesini aldığımda 2019'a kadar tecilli gözüküyor ve okul tarafından tecil ettirilmiş. Şimdi ben kaydımı sildirdiğimde bununla ilgili bir problem olur mu?

2) 4 yıllık örgün eğitim alırken, 2 senelik Adalet ve 4 senelik İşletme okumak istiyorum açıköğretimden. Sizce önce 4 senelik İşletme mi yazayım önce yoksa 2 senelik Adalet mi? Önce 4 yıllık İşletme yazmak istiyorum fakat yazılamıyor diye biliyorum kaydımı sildirmeden.

3) Okulun verdiği askerlik teciil bozulması bir sıkıntı yaratır mı? Kaydımı sildirdikten sonra yazacağım 4 senelik İşletme de açıköğretim olması tecil yönünden bir sıkıntı oluşturur mu?

Cevaplayacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• 2.üniversite olarak aöf lisans veya önlisans programlarından birini seçebilrsin kaydını sildirmedikçe. eğer sildirirsn seçemezsin.şayet bu sene ygsye girdiysen seneye yeni kayıt oluşturabilirsin. tecil konusunda sıkıntın olmaz. aöf dışında,istanbul üniversitesi,atatürk üniversitesi de açıköğretim veriyor. 2.üniversite olarak onları da seçebilirsin. hatta hem anadolu aöf hem diğer ist veya ata aöf bölümlerinden birini de beraber alabilirsin. görevde yükselmekle birlikte ileride a kadro memurluk düşünüyorsan açıköğretim değil de en azından uzaktan eğitim bölümlerini tercih etmeni öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam. Puanım büyük ihtimalle uzaktan eğitime yeterli gelir ancak iş saatleri sorun yaratabilir diye tahmin ediyorum. Tabi daha detaylı araştırmak lazım.

Bu sene YGS'ye girdim. LYS'ye de gireceğim. Bugün aradım bulunduğum yerdeki Açıköğretim çağrı merkezini. Bana eğer kaydımı sildirip, ÖSYM üzerinden açıköğretim kazanırsam, tecil konusunu okulun halledeceğini söyledi. Ancak bir sonraki sene ikinci bir açıköğretim yazamazmışım. Sizin yazdığınıza göre Erzurum veya İstanbul'daki açıköğretimleri seneye yazabilirim.

Doğru mu anladım acaba hocam?
  • anadolu aöf e ygs ile kaydolduktan sonra atatürk veya istanbulu 2. üniversite kapsamında tercih edebilirsin. veya istanbul atayı seçip anadolu aöf ü 2. üniversite olarak seçebilirsin. uzaktan eğitimde devamsızlık çok sıkıntı olmaz dostum sanmıyorum. a kadrolar için açıköğretim mezunu olmak mülakatlarda eksi puan oluyor yazılanlara göre,düşünürsen diye aklında bulunsun dedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim hocam yardımcı olduğun için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yakita

Arkadaşlar bir kaç sorum olacak.

1) Şu an 4 yıllık örgün eğitim almaktayım ama bırakacağım kesin olarak. Adliye'de zabıt katipliğini kazandım. Normalde lise bittiğinde askerliğimi tecil ettirmiştim 2015'e kadar. Ancak benden istenen askerlik durum belgesini aldığımda 2019'a kadar tecilli gözüküyor ve okul tarafından tecil ettirilmiş. Şimdi ben kaydımı sildirdiğimde bununla ilgili bir problem olur mu?

2) 4 yıllık örgün eğitim alırken, 2 senelik Adalet ve 4 senelik İşletme okumak istiyorum açıköğretimden. Sizce önce 4 senelik İşletme mi yazayım önce yoksa 2 senelik Adalet mi? Önce 4 yıllık İşletme yazmak istiyorum fakat yazılamıyor diye biliyorum kaydımı sildirmeden.

3) Okulun verdiği askerlik teciil bozulması bir sıkıntı yaratır mı? Kaydımı sildirdikten sonra yazacağım 4 senelik İşletme de açıköğretim olması tecil yönünden bir sıkıntı oluşturur mu?

ygs ile girdin okula diyelim kayıt olduğunun ertesi günü öğrenci belgesini alıp istediğin aöf (istanbul atatürk ve anadolu aöf )gidebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yakita

Arkadaşlar bir kaç sorum olacak.

okula kayıt olduğunuz günün ertesi günü gidip öğrenci belgenizi alıp istediğiniz aöf ye kayıt olabilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite sonrası Subaylık
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.