Açıklandı hayırlı olsun

-
-
Up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunun olumlu olumsuz etkilerini oturup konuşurduk diye tahmin etmiştim ya bir etkisi yok ya da millet yine garip garip konularda takılıyor xd
Sabah gördüm sormayı unuttum. Sizce?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ne etkisi olacak kanka ya fakültenin ismi değişmiş sadece. bizim ctis de yüksekokulmuş. 4 sene önce de uygulamalı bilimler fakültesi olmuş. bölüm aynı dersler aynı hocalar aynı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6338ADE54 -- 14 Temmuz 2025; 20:12:16 > -
Güzel demek ki Hacetepede de 2-3 tane yapay zeka, bilişim soslu falan bölüm atacaklar. YÖK kafaya koymuş 5 seneye ceng inşaat gibi bir şey olacak.
Ben İTÜ'yü merak ediyorum kim bilir yine nasıl bir bölüm açacaklar CTIS falan açarlar bunlar. Tezek lojistiği mühendisliği falan da olur.
Yökten iytemize uçak mühendisliği hamlesi bekliyoruz muhtemelen elektronikten yüksek puanla alır :)
Sonunda CENG'ten CS'e dönüş mü yaşanıyor yoksa???
Bilgisayar belki yakında mühendislik olmayacak böyle giderse.
-
Yani açıkçası ben de çok bilmiyorum, bu saatten sonra bizi etkilemez büyük ihtimal ama belki bütçe artırımı gibi şeyler olursa dolaylı olarak etkisi olur
İsmi değişmedi mühendislikten ayrıldı kendi fakültesi oldu
Hacettepe ai müh 2019da açıldı xd
İşin ilginç yanı şu an çevremdeki insanlar ai okumaktan memnun, ee donanım derlsei almıyoruz direkt data Science ile 2den başlıyoruz diyorlar, ama bana kalırsa en baştan kendini kısıtlamak da çok mantıklı değil
Sonuç olarak ne fark ediyor?
Bizim bölüm sitesi dahil her yerde cs diyor geçiyor, sadece ismen ceng idi.
Yani yurt dışındaki gibi ceng cs ayrımı olması fena olmaz ama çok fazla bölüm olması da sıkıntı yani iş açığı o kadar yok ki sektörde
Hiçbir fikrim yok ama ben mezun olduktan 1 sene sonra yeni cs binası yapılır büyük ihtimalle
Adı bilgisayar mühendisliği olduğu ve mühendislik fakültesine bağlı olduğu için bazı mühendislik derslerini almak zorunda kalıyorduk mesela fizik bile bu zorunluluğun parçası diye biliyorum, bir de EE dersleri veriliyordu bunlar değişebilir gibi düşündüm eğer mühendislik fakültesinden ayrılırsa.
-
Doğru onu atlamışım
Geçen sene ileride ee dersi almayacak AIcılarla fizik labında epik düzlemde g hesaplıyorduk, hikaye bu kadar(ki ee'de de transistör falan var diye 1 sene fizikle uğraşılır mı ya)
Ama ee dersini atlayacaklarını pek sanmıyorum zaten 1 tane vardı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 14 Temmuz 2025; 21:13:23 >
Hocam biz 3 adet; logic giriş, devre tasarımı bir de embedded dersi aldık, hatta diferansiyel bile alınması gereksiz, sadece EE'cilerin işine yarıyor.
Bir de CENG'de EE'ci veya fizik temelli hocalar falan oluyordu, bunlar komple değişir herhalde bundan sonra.
-
Bizim ctis’te bile hocaların yarısı ee’ci nasıl değişcek ki
boğaziçi ybs'de yüksekokuldu. millet 5-6 sene önce bu sebepten yazmıyordu çok da bilinmiyordu zaten. Sonra değiştirdiler ama
-
Diferansiyel, sinyal vs bizde hiç yok gömülü de değil ama ben almayı düşünüyorum, gerçi bizim üni bu zorunlu olmama muhabbetini bir üst seviyeye çıkarıp network dersini bile seçmeli yapmış ve benden başka alacak bulamıyorum çevremde
Ur Be Rıhyoutube
Rıza Çalımbay yok hocam o kadar değilhttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=r6Df3MEntnw
Bizim bölüm başkanı ee çıkışlı bu arada, Oğuz ergin gibi mimari alanında çalışmalar yapıyor o yüzden değişmesin ya sonuçta ceng alanı yine hoca da çok iyi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 14 Temmuz 2025; 21:24:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- alttan ders varken yatay geçiş yapılır mı
- yönetim bilişim sistemleri en iyi üniversiteler
- altuğ güneş kimdir
- e devlette kayıt bulunamadi ne demek
- ilk 1000 bursu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X