Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (850. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
70.082
Cevap
2.049
Favori
8.521.795
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
619 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 848849850851852
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar. Kapalı ortamda (Okul) kallanabileceğim, ağır olmayan, baymayacak parfümlerden oluşan bir liste hazırlamak istiyorum. Koku olarak Invictus tarzı hoşuma gidiyor. Nautica Voyage kullandım ama biraz sönük kalıyor. Listedeki kokuları daha önce denemedim. Sizce bahsettiğim kriterlere ve kör alıma uygun kokular mı?

Acqua Di Parma - Fico di Amalfi
    Alfred Dunhill - Desire Blue
    Carolina Herrera - CH MEN Prive
    Dolge & Gabanne - The One veya Jean Paul Gaultier - Le Male
  • 1)Chanel - Bleu de Chanel [CHN]
    2)Paco Rabanne - iNViCTUS [iNV]
    3)Paco Rabanne - 1 Million [1.M]
    4)Chloe Love [CHL]

Siparişi geçtim. Gelince yorumları paylaşacağım.
  • İyi akşamlar arkadaşlar. Gruba yeni dahil oldum ve gördüğüm olumlu yorumlar nedeniyle sipariş verdim umarım övgüleri hakeden parfümlerdir. Benim sormak istediğim ki büyük ihtimalle önceki sayfalarda cevabı vardır yüzlerce sayfaya bakmaya üşendim Hermes konusunda kullananların fikirlerini alabilir miyim. Orjinalini yakalama ve kalıcık konusunda. Bilgi verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
  • Obsessive* kullanıcısına yanıt
    Hocam Prive kesinlikle listende olsun 2 gündür kullanıyorum kesinlikle ana kışlık parfümüm oldu çok memnunum. Le male ve The One benim de gözüme kestirdiğim parfümler, orjinallerinin yorumları çok iyi ama kapalı ortam kullanılabilirlikleri hakkında fikrim yok. Hoşuna gitmezse takas ederiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • epey tercih edilen ve beğenilen kokulardan hocam..sizi tatmin edeceğini düşünüyorum
  • Hocam CH Men Prive ne zaman gelir?
  • Merhaba Eser bey. Bende parfümlerini sizden temin edenler grubuna dahil olmak istiyorum mümkünse :) Yalnız birkaç sorum olacak mümkünse. Bugüne kadar kullandığım parfümler arasında Hypnôse Homme Lancome, Rochas ve Armani Black Code en çok hoşuma gidenler olmuştur. Sizde sanırım bunlardan sadece Rochas mevcut. Diğer parfümleri de göz önüne alarak (özellikle Hypnôse'u) tavsiye edebileceğiniz parfümler nelerdir acaba? Kendini belli eden ben buradayım diyen kokular daha çok hoşuma gidiyor ama hafif narin sakin kokularda tercih edebilirim. Açık tenli biriyim, parfüm seçimlerimi bugüne dek hiç tenime uygun mu değil mi diye yapmadım işin açıkçası. Bu sebeple tavsiyeleriniz benim için referans olacaktır. Şimdiden teşekkürler hocam...
  • ÇAĞ Ç kullanıcısına yanıt
    Jax T. kullanıcısına yanıt
    Merhaba Çağatay Bey.

Armani b.code de mevcut.

ROchasdan yola cıkaran invictus önerebilirim. Yada vanilyalı boss (ikisi de en çok tercih edilenlerdir)

Armani hakkında benzer veya aynı tarz bir ürün benim aklıma gelmiyor açıkçası. Varsa aklıma bir şey gelen önerecektir size.

Hafiflerden Creed viw yada voyage olabilir.

Hypnos'u hiç koklamadım :/

-----------

Jax T.

Hocam fabrika 1 kilo esansı 2 haftada üretiyor. Biz 1 haftada bitirdik. 2.Gün yeni siparişini geçtim ama yetişmedi bitimine :/ Önümüzdeki hafta içine kalmaz yetişir diye tahmin ediyorum.

Bununla beraber şunu da yazayım şimdi aklıma geldi.

Amouage Epic man Pazartesi listemizde olacak.
  • Givenchy - insense Ultramarine [GV]

Frederic Malle - Musc Ravageur [Musc]

Victor & Rolf - Spicebomb [Spice]

Hugo Boss - Boss (Vanilyalı) [Bs.V]

Enpara havale yapıldı hayırlı işler Eser Hocam.
  • Eser kardeşim bir parfümü listeden çıkarmadan bildir bize olur mu ?

Bir fanatiği çıkar benim gibi almak ister...

• Bugün listemize yeni giren yaklaşık yanılmıyorsam 4-5 aydır listemizde olan Amouage Opus V ile beraberim. Eser'in yeni konseptine uygun, genel talepler doğrultusunda listeye giren bu parfüm biryerde okuduğum kadarı ile Katar Emirliğinin resmi parfümü. Yani bu parfüm sıradan ticari bir parfüm değil aslında.

Amouge markası niş parfümleri ile bilinen, diğer markaların parfümleri ile benzeşmeyen imza parfmü olacak kalitede üretim yapan bir marka. Bizim elimizdeki opusV de tam bu şekilde bir örnek.

Nasıl tasvir edeyim diye çok düşündüm ama parfümün tasvirlik tarafı yok çünki birçoğumuzun günlük hayatta görmediği İris çiçeği ve kökü temalı. Kokusuna aşina değiliz. Bu çiçek süsen gurubundan ve değerli bir çiçek. Opusv irisin hem çiçeğini hem de kökünü kullanmış bu parfümde. Yani parfümün ismi Opus Orris olsa olurmuş. Sonuçta iris kökü ile açılan, iris çiçeği ile devam eden arada gül ve yaseminin eşlik ettiği, katar emiri nasıl izin vermişse içine de biraz rom katılarak bence seyreltilmiş oryantal bir parfüm. Kalıcılık neyle sağlanmış odunsu öğeler ve bu civetta denilen havansı yağ ile.

Kokuyu tarif edemedik ama nasıl bir koku bu derseniz, bi önceki paragrafta ifade ettiğim gibi muhtemelen daha önce tatmadığınız kokular hissedeceksiniz. İris çiçeğinin kokusu size hoş gelirse bu parfümden vazgeçemeyeceksiniz. İris'i sevmezseniz yapabilecek birşey yok seçim yanlış olmuş demektir. Durağan bir parfüm opusv. İris'in arasında zaman zaman Gül kokusunun burna çarptığı uzun süre iris iris kokmayı garanti eden, hacı yağı ifadesinin yoğunluğu ve kalıcılığını almış ancak esans olarak da basite indirgeyemeyeceğimiz bir tasarım. Kasvetli değil ama heyacanlı da değil. Kapalı değil ama açık da değil. Herşey tam orta noktada. Kullanırken srpriz yaşatmayacak. İlk sıktıktan sonra acaba açılır mı, başka kokuya döner mi gibi endişeleriniz olmayacak. Açılışını sevdiyseniz korkmayın. Sevmediyseniz derin nefes alıp altında gizemli bir nota aramayın.

Kimler kullanır; kesinlikle 35 yaş üstü. Polo yaka t-shirt, kanvas pantolon; spor şık denen kıyafetlere uygun olur. Serin bahar aklamlarından kışa kadar yelpazesi var. Beyaz bir koku. Kör alımlık değil. Ancak iris'i bilmeyen için kör alım olacak:) Beğenmeyen babasına versin büyük ihtimalle babalar beğenir. Verirken Arap Şeyhinin kullandığı parfüm derseniz zaten derine nüfuz edersiniz. Herhangi bir yerde tster deneyecekseniz esansın regini anlamak için 5dk. yeter. Kalıcılık 10 üstünden 9.

Saygılarımla.
  • ÇAĞ Ç kullanıcısına yanıt
    Hypnose Homme içeriğine baktığımda Vakko ile benzeşiyor. Vakko deneyebilirsiniz. Bu tarzı sevenler genelde Xeryus Rouge, Channel Egoiste Platinium, Channel Allure, Xeryus Rouge gibi esansları beğeniyor. Rochas şekerli grubundan ancak Eser'de parfümlerin kalıcılığı oldukça iyi olduğundan şeker'in yoruculuğunu çok çekmeye gerek yok. Yine de benzer olarak invictus, diesel tatto olabilir.
    Armani Black Code çok özelliği olan bir esans değil. Bu parfüme ikame olarak ch men prive kullaılabilir.

Bunların haricinde yeni deneyimşer olarak; Herod, Gucci Guilty Intense, Dior Homme İntense, Boss Velvet ve yukardaki kombinlerden 8'li bir grup oluşturup, vazgeçemeyeceğiniz Tutaste dünyasına giriş yapabilirsiniz.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 20 Ekim 2016; 7:33:41 >
  • akreparda A kullanıcısına yanıt
    Ben son derece benzer gördüm. Bir arkadaşımız Edp ile çok benzeşmediğini edt'ye daha çok benzediğini belirtmişti. Açıkçası benim denediğim hangisiydi bilmiyorum. Esansın orjinalini kullanıyorsanız siz de aldığınızda yorum yapabilirsiniz. Kalıcılık konusunda endişeniz olmasın. Listedeki en kalıcılardan. Burada kalıcı ölçütü; bahsedilen parfümü o kıyafet bir daha giyildiğinde hatta birkaç gün sonra aynı kokuyu almanıza eşittir. Kalıcı olmayan dediğimiz 6 saat gider en az:)

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 20 Ekim 2016; 7:33:08 >
  • üstatlar gibi kokonun ayak ucundan tepesine kadar dalga dalga yorumlama yapamayacağımı bildireyim :) yaş 33 beyaz tenliyim..jpg le male i çok sevdiğimi belirteyim ki koku yönüm belli olsun :)
    daha çok sevdim sevmedim tarzı yorumlama olacaktır. alımların hepsi kör alımdır..

Givenchy - Xeryus Rouge [XER] : fena değil ne çok ağır ne çok hafif tarzında ama hoş esasnsları var..hertürlü denenbilir yani.

Parfums De Marley - HEROD [PDM] / Delux: ilk açılışı falan çok güzel net olarak tütün vanilya geliyor ama ferahlatıcı tarzda geliyor yani boğukluk yok..hoşuma gitti .

Kinski - Kinski [Kins]: kinski buzmaana kadar kokladığınız tüm parfümleri bir kenara ayırın bu kokuyu bir kenara 100 parfüm arasında çok net olarak ben kinski yim diyecek tarzda bir koku..öyle bir kaç nota falan alamadım çok net ve sert olarak tekdüze koku aldım ama öyle böyle değil çok karizma yani..asil erkek kokusu gibi öyle çiçekli böcekli değil hani ama kesinlikle denenmeli el altında olmalı diye düşünüyorum..

Nasomatto - Black Afgano [AFG] / Delux ,Frederic Malle - Musc Ravageur (Yeni) [Musc] : nedense bu iki kokuyu birbirine çok benzettim notalar arası geçişlerde kesinlikle birbirlerinin izlerini taşıyorlar:) yani ben öyle algıladım tabiki..aslında nasomota ya ısınmak istedim ama bilmem ısınamadım ikisinede..zaman ne gösteriri bilemiyorum ama şimdilik uzağım..musc biraz daha ağır ve koyu tütsü ve hacı yağını anımsattı:( diğer arkadaşların yorumlarında falan portakallı parfümlerle karıştırılması falan söylenmişti..roma ouomu ile deneyeceğim ayrı olarak..

Alfred Dunhill - Desire Blue (Yeni) [DSR]: açık tonlu parfümlerden diyebilirim yani invictus tarzı le male tarxı gibi ferah yani boğukluk yok genç arkadaşlara hitap edebilir..

Hugo Boss - Velvet Amber (Yeni) [HBA] : ilk sıktığınızda amber keskn olarak kendisini belli ediyor hacı yağı tabirini kullanmak istemiyorum ama anlaşılması açısından öyle söyleyelim buna da..ama bir müddet zaman geçince koku farklı ve daha yumuşak oluyor..kışın kıyafette iyi olur diye düşünüyorum.

M.Micallef - EMiR (Yeni) [Emir]: bu kokuyu kesinlikle not edin derim..eser hocam tester göndermiş.yok böyle bir koku desem yeridir..kokuda bariz kalite ve farklılık kendisini belli ediyor,böyle tam bir beyefendi kokusu,ağır abi gibi ama koku kesinlikle burnu yormuyor itici gelmiyor,böyle nasıl denir çok net ver erkeksi.. class bir koku..bentley markalı araçtan inen yakışıklı cengaver kokusu :) her erkek denemeli desem yeridir o derece yani..başka parfüm almayı düşünmüyordum ama sırf bunun için bi liste daha yapılır:) bu arada şunu merak ediyorum bu ismin diğer kokusu Avant-Garde hakkında yorumlarınız nedir acaba.o da bu tazrda mı yoksa daha fresmi şayet bu markanın fresh kokusu varsa o da denenbilir diye düşünüyorum

Acqua Di Parma - Fico di Amalfi (Yeni) [FiCo]: çok net ve ferah bir koku le male invictus falan tarzlarında ama onlardan daha rahat daha ferah bir koku..tabiri caiz se üstü açık ferrari den inen adamın kokusu:) o derece sport ve güzel :)

Acqua Di Parma - Colonia Intensa Oud Eau de Cologne Concentree (Yeni) [P.OD] : çoook sert bir koku :) tütsünün en ağır hali gibi..kısa süreli koklaması zevk veriyor ama üzerimde taşıyacağımı sanmıyorum..ama dediğim gibi koklaması zevk veriyor :)
  • Avant-Garde M. Micallef

Straight to Heaven By Kilian

Love by Kilian

L’Homme Ideal Guerlain

Musc Ravageur Frederic Malle

bunlar hakkında yorum alabilir miyim ?
  • Epic için teşekkürler Eser bey bu yıl niş senesi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okis -- 20 Ekim 2016; 11:33:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇAĞ

Merhaba Eser bey. Bende parfümlerini sizden temin edenler grubuna dahil olmak istiyorum mümkünse :) Yalnız birkaç sorum olacak mümkünse. Bugüne kadar kullandığım parfümler arasında Hypnôse Homme Lancome, Rochas ve Armani Black Code en çok hoşuma gidenler olmuştur. Sizde sanırım bunlardan sadece Rochas mevcut. Diğer parfümleri de göz önüne alarak (özellikle Hypnôse'u) tavsiye edebileceğiniz parfümler nelerdir acaba? Kendini belli eden ben buradayım diyen kokular daha çok hoşuma gidiyor ama hafif narin sakin kokularda tercih edebilirim. Açık tenli biriyim, parfüm seçimlerimi bugüne dek hiç tenime uygun mu değil mi diye yapmadım işin açıkçası. Bu sebeple tavsiyeleriniz benim için referans olacaktır. Şimdiden teşekkürler hocam...

Merhaba, malumunuz Hypnose Homme klasik aromatik bir koku değildir, kısaca amber ile tatlandırılmış bu sayede oryantal çizgiye kaymış bir lavanta kokusudur diyebiliriz.

Eski kafa lavanta arayanların uzak durması gereken bir kokudur, günümüz trendlerine uygun bir koku da diyebiliriz, hatta zihinde daha canladırmak adına bileşenleri nasıl bir birliktelik sağladılarsa koku yer yer muz, hatta çiğ muz kokusu yaymaktadır, bu yoruma varan parfümsever adedi azımsanmayacak seviyededir.

Hypnose kendi kulvarında farklı ve başarılı bir koku, benzeri koku piyasasında yok gibi, en azından elinden yüzlerce koku geçen bir parfümsever olarak ben rastlamadım.

Hypnose benzeri olmasa da size tercihlerinizden çıkarımla ilk önereceğim koku lezzetli yapısıyla Chanel Allure Homme olacaktır. Bunun dışında Gucci Guilty Intense, Creed Original Santal ve Givenchy Xeryus Rouge önereceğim diğer kokular.

Selam ve sevgilerimle.
  • Wirm kullanıcısına yanıt
    Prive kalmamış hocam :( Gelmesini bekleyecez artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okis

Epic için teşekkürler Eser bey bu yıl niş senesi oldu

Sorma abi aynen biraz designerlere yönelmem lazım :)
  • Yorumu geçmiş bahsetmemek olmaz, bence parfümlere ilgili ve alakalı olan herkes en azından bir kere Hypnose Homme denemeli. Benim çok beğendiğim bir koku, biraz tekdüze ama kesinlikle çok kaliteli. Hatta ben daha önce böyle bir lavanta kullanımı görmedim desem yeridir. Invictus, Le Male gibi modern designer parfümlerle karşılaştırılmamalı, zira Hypnose bunlardan bir kaç gömlek üstün. Biraz gece kullanımına uygun, ama kesinlikle uygun dozajlama yapıldığı sürece ağır bir koku değil, günlük de sırıtmaz sadece biraz yaş ister 25 ve üzeri gibi. Parfümlere merakı olup denemeyen herkese bir an önce denemelerini tavsiye ediyorum, geçen eser hocama da bahsettim umarım iyi bir esans bulur da listede görürüz.

Edit: Kokuyu çok fazla açmak istemedim, sürpriz olsun. Hafızanıza kazınacak iddialıyım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 20 Ekim 2016; 12:53:20 >
  • 
Sayfa: önceki 848849850851852
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.