Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (848. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
70.082
Cevap
2.050
Favori
8.521.856
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
619 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 846847848849850
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eser Beyin söylediklerine ek olarak Xeryus Rogue ve Diesel Only Brave Yumruk bu ikisini tavsiye edebilirim
  • Ürünler elime ulaştı Eser Bey'e teşekkür ediyorum. Ürünler beklediğimden çok daha iyi çıktı.
  • Selam arkaşlar ilk defa burdan parfüm almayı düşünüyorum kış için 25 li yaşlar için tavsiye edeceğiniz parfüm nedir yorumlara bakdım ch men baya revanşta gibi daha önce invuctus kullandım hoşuma gitti ayrıca esmer tenliyim odunsu kokular daha kalıcı olur diye düşünüyorum tavsiyelerinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dedenet D kullanıcısına yanıt
    Guerlain L'Homme Ideal, Creed Original Santal, CH Men Prive, PDM Herod, YSL La Nuit De L'Homme, Boss Bottlet bildiğim ve kullandığım; genel beğeniye uygun kış kokularıdır. Ayrıca ilk sayfada parfüm isimlerinin üzerlerindeki linklere tıklayarak parfümlerin içeriklerini de inceleyebilir ve şahsi beğenilerinize daha uygun olacak parfümler seçebilirsiniz. Ürünün yaz ürünü mü olduğu kış ürünü mü olduğu Fragrantica sayfasında renkli barların olduğu kısımda belirtilmiştir. Winter Kış'ı ifade eder. Winter kutusu ne kadar yüksekse kışa o kadar yatkın bir parfümdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 19 Ekim 2016; 2:54:30 >
  • HAKGÜN68 H kullanıcısına yanıt
    Afgano ile Kinski sahiden ağır kokular. Hani yazın kullansanız 5 mt. çevrenizi bayıltır. Kışın yine katlanılabilir ama afgano yinede bi nebze, kinski çok çekici gibi gelmedi bana. Hani seksi değil bariz ağır ve yoğun ama şikayet edemiyorum nedense. Bi şekilde sevdirdi kendini.
  • Bugün parfüm olarak Vakko ile beraberim. Kışın kendini hissettirmesi ile beraber hepimizin aradığı koku tarzı biraz daha ağır, kalıcı ve şöyle 2 metre çevremde olanları etkileyecek parfümler şeklinde olmaya başladı. Şanslıyız ki bu sayfaları okuyanların kışlık alternatifi çok fazla. Yine daha şanslıyız ki; çok çok başarılı benzerliği olan ürünlerle kendi tarzımıza uygun parfümleri uygun fiyata deneyerek belirleme ve bundan sonrasında karar kıldığımız ürünle devam etme şansımız Eser sayesinde var.

Vakko benim için işte böyle parümlerden biriydi. Listede onlarca havalı moda, takı, aksesuar markalarının içinde Vakko parfümün ne işi var diyordum. Vakko güzel bir moda markası ama Türkiye'de parfüm işi başarılı değil diye düşünürken ve orjinalinin de ithal parfümlere göre daha da ucuz olması, Vakkon'nun dışarıya 3 kuruşa yaptırdığı parfümü marka adı altında 10 kuruşa sattığı algısını yaratıyordu bende.

Bu arada alanların yorumlarını okurken o kadar parfüm içinde genel olarak bu kadar beğeni alması da merak uyandırıyordu. Bir siparişim de Vakko'yu istemekle başladı tanışıklığımız. Sanırım 4 senedir kullanıyorum. Şu anda Vakko'nun bendeki yeri; şişesi bitmeden muhakkak elimde olmalı bir tane daha.

Bu kadar uzun girizgaha ne gerek vardı diyebilirsiniz ancak birçoğumuzun parfüm seçiminin; Türkiye şartlarında marakaya göre yapıldığını bildiğimden ön yargılardan uzak değerlendirmek ve belki de aradığınız parfümün Fransanın küçük bir kasabasında değil, hemen yanınızdaki avm'deki Vakko'da ya da Kabara mağazasında satılabileceğini anımsatmak ancak bize hepsinden çok daha yakın olan Eser'in Tutaste'sinde çok başarılı yorumu ile geldiğini belirtmek için ihtiyaç duydum.

Gelelim parfümümüze. V de Vakko. Bu parfümü şöyle tanımlayacağım. Uçağa bindiniz, arka koltuğa doğru ilerliyorsunuz. Burnunuza bir karanfil kokusu geliyor, sonra yaklaştkça turunç. Koltukta oturan birindne geldiğini farkediyorsunuz. uzaklaştıkça yasemin, hissediyorsunuz sonra çam, reçine derken ne güzel parfümmüş keşke markasını alabilseydim düşünceleri ile koltuğunuza oturuyorsunuz.

V'de Vakko öyle bir parfüm ki; kalıcılık anlamındaki tüm notaları bünyesine toplamış; musk, amber, vetivier, paçuli. Karanfilden, turunca geçerken sonra tekrar yasemin, sardunya, sonra çam, reçine... İşte tam böyle oryantal bir koku. Her nefes alışınızda parfümün farklı bir notasını duyacaksınız. Genelde alt, orta, üst nota, açılış, devam, kapanış gibi yorumlar yapılır ya parfümler ile ilgili. Bu parfmde hepsini unutun. Her enstrumanı, açılışta, kapanışta, ortada duyacağınız nefis mi nefis bir esans Vakko. Bu parfümün kendini sevdiren yanı devamlı aynı kokmaması. Sürekli farklı kokuları size ve çevrenize hissettirmesi. Baymaz, ancak uzun ve derin nefes almalarda biraz zorlayıcı olabilir turunç ve karanfil birlikteliği. Yanlız dediğim gibi her nefes alışta farklı bir enstruman olduğu için de devamlı koklanmak istenen bir esans.

Kime hitap eder; tam bir baba parfümü:) Küçüklüğünüzden hatırlayın, eline parfüm bulaşmış biri sizin yanağınızı ya da saçınızı okşadığında burnunuza çarpan kokuları hatırlayın. İşte böyle bir baba kokusu. Baba değilseniz dayı, amca kokusu diyelim de potansiyel kitleyi daraltmayalım. 30 ama daha çok 35 yaş üstü. Takım elbiseli. Uzan saatler çalışan ve parfüm tazelemeye vakit bulamayan, terlemeye müsait olan, uzun yol yaparken bırak parfümü, su içmeye fırsat bulamayan. İşte onlara göre bir parfüm. Ağırlık olarak kışlık ama yazın daha az miktarda kullanılarak uygun olabilir. Renk olarak açık sarı. Kalıcılık:10 üstünden 10.

Not: Orjinal ürünlerde reformula nedeni ile geçmişe göre beğenisinin azaldığı ve daha kolonyamsı olduğu söyleniyor. Eser'dekiler hala eski esansa yakın ve en beğenilen haliyle.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 19 Ekim 2016; 7:38:05 >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Yorumlarin icin tesekkurler eline saglik.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık hocam, çok güzel yorumlamışsın. V de Vakko benim kullanmayı sevmediğim, ama başarılı bulup gurur duyduğum bir koku. Özellikle yerli bir markadan, kültleşmiş yabancı moda markalarının bir çok parfümünü hem koku anlamında hemde en önemlisi özgünlük anlamında sollayabilecek bir parfüm çıkması gurur kaynağı.

• @GKHN1905, @berkan 197, Ben teşekkür ederim. Sizlerin de katkılarıyla birşeyler karalayıp güzel eserleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Tabi ki her parfüm herkese güzel gelmeyecek. BAzen subjektiflikten bu yarıyı yapmayı unutabiliyoruz.

Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

@GKHN1905, @berkan 197, Ben teşekkür ederim. Sizlerin de katkılarıyla birşeyler karalayıp güzel eserleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Tabi ki her parfüm herkese güzel gelmeyecek. BAzen subjektiflikten bu yarıyı yapmayı unutabiliyoruz.

Saygılarımla.

Hani borsacilar yatirim tavsiyesi degildir diyorlar ya parfum yorumcularinin da kullanin tavsiyesi degildir demesi gerekiyor

• Eser Hocam benim siparişlere aşağıdaki ürünleri ekler misin ? Havale 5 dk sonra kuveytturk hesabında ;)

Givenchy - Xeryus Rouge [XER]

Yves Saint Laurent - La Nuit de L'homme [YSL]

Kenzo - Pour Homme [KNZ]
  • İkinci siparişimizede geçtik hayırlısı bakalım. Oldukça erken davrandık ama sayfaya bakınca geç kalmış gibiyiz Umarım Eser hocam bugün yetiştirebilir. Olmazsa da artık sağlık olsun. Akbank havale yapılmıştır. Selamlar

Bond No. 9 - New York Amber [BND]
    Diesel - Fuel For Life [FUEL]
    Calvin Klein - Euphoria [EU2] (Bayan)
    Burberry Classic [Brb2] (Bayan)
    Gucci - Guilty intense [GGi]
    Terre D'Hermes [HRM]
    issey Miyake l'eau d'issey [iSY]
    Versace - Eros [ERS]
  • Ya eser hocam takım elbise üzerine güzel bir koku tavsiye edermisiniz. Yaş 30 böyle daha oturaklı olsa iyi olurdu.
  • Alacağım 3 tane parfümü belirledim 4. olarak notalarında kahve kokusunu hissedebileğim bir parfüm arıyorum.(Kurukahveci Mehmet Efendinin kahvesi gibi). :)) varmıdır acaba öyle bir parfüm.
  • Guerlain L'Homme iDeaL
    Yves Saint Laurent - La Nuit de L'homme
    issey Miyake l'eau d'issey

Dostlar selam, bir tane daha ekleyeceğim ama karar veremedim. frederic malle ya da terre by hermes kullanan var mı? Önerilere açığım ilk siparişim olacak. Y 25.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s_mail

Ya eser hocam takım elbise üzerine güzel bir koku tavsiye edermisiniz. Yaş 30 böyle daha oturaklı olsa iyi olurdu.

Cartier Declaration [DEC]
    Vakko - V'de VAKKO [VKK]
    Creed - Original Santal [SNT]
    Prada - Amber Pour Homme [PRD]
    Gucci - Guilty intense [GGi]
    Dolge & Gabanne - The One [THE]
    Dior - Fahrenheit [FHR]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAKGÜN68 -- 19 Ekim 2016; 12:10:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: copela

Guerlain L'Homme iDeaL
    Yves Saint Laurent - La Nuit de L'homme
    issey Miyake l'eau d'issey

Dostlar selam, bir tane daha ekleyeceğim ama karar veremedim. frederic malle ya da terre by hermes kullanan var mı? Önerilere açığım ilk siparişim olacak. Y 25.

Paco Rabanne - iNViCTUS [iNV]
    Victor & Rolf - Spicebomb [Spice]
    Hugo Boss - Boss (Vanilyalı) [Bs.V]
    Chanel - Egoiste Platinum (Yeni) [EGO]
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetix82

Alacağım 3 tane parfümü belirledim 4. olarak notalarında kahve kokusunu hissedebileğim bir parfüm arıyorum.(Kurukahveci Mehmet Efendinin kahvesi gibi). :)) varmıdır acaba öyle bir parfüm.

Listede tam olarak o tarz bir koku yok, fakat listeden Rochas Man ile A Men ikilisinden biri ya da ikisi belli ölçüde işinizi görür.

- Rochas Man [ROC]

www.fragrantica.com
    Attention Required! | Cloudflare
    http://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Rochas-Man-1426.html

- Thierry Mugler - A*Men [A*MN]

www.fragrantica.com
    http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/A-Men-705.html

Armani Attitude ve Attitude Extreme ise liste dışı araştırıp denemeniz gereken designerlar.

www.fragrantica.com
    http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Attitude-1067.html

www.fragrantica.com
    http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Attitude-Extreme-5743.html
  • Merhaba Arkadaşlar 55 yaşında annem için ağır olmayan fresh kalıcı koku tavsiye edermisiniz
    Armani code
    Armani she
    Lancome Miracle
    ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merok -- 19 Ekim 2016; 13:25:06 >
  • s_mail S kullanıcısına yanıt
    Hugo boss velvet amber diyeyim hocam. Aklıma daha ağır şeyler geliyor ama ben öneremem :)
  • 
Sayfa: önceki 846847848849850
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.