Bildirim
Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2652. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Dostlar merhabalar,müsadeniz olursa eğer aşağıya mevsimlik listemi bırakıyorum.Sizlerden ricam şudur ki;Sunduğum listelerden tartışmasız nasıl birer kışlık ve yazlık 7'li paket oluştururdunuz?
Maison Margiela - FirePlace [Fire] ''kışlık''
Guerlain - iDeal [iDol] ''kışlık''
Thierry Mugler - Pure Malt [Malt] ''kışlık''
Parfums De Marly - HEROD [PDM] ''kışlık''
Parfums De Marly - Pegasus [Pega] ''kışlık''
Dolce & Gabbana - Velvet Desert Oud [VEL] ''kışlık''
Carolina Herrera - Bad Boy [BBY] ''kışlık''
Tiziana Terenzi - URSA [Ursa] ''kışlık''
Kilian – Black Phantom UNiSEX [PAN] ''kışlık''
Dolce & Gabbana - Velvet Desert Oud [VEL] UNiSEX ''kışlık''
initio – Side Effect [Side] UNiSEX ''kışlık''
Maison Margiela - Jazz Club [Jazz] ''kışlık''
------------------------------------------------------
Tiziana Terenzi - Gumin UNiSEX [GUM] ''yazlık''
Creed - Erolfa [Erol] ''yazlık''
By Redo - Bal D'Afrique [Redo] ''yazlık''
XERJOFF - Uden [Uden] ''yazlık''
Acqua Di Parma - Fico di Amalfi [FiCo] ''yazlık''
Creed - Virgin island Water [ViW] ''yazlık''
Kilian – Vodka On The Rocks [VOD] ''yazlık''
Dolce & Gabbana – K By [DGK] ''yazlık''
Atelier Cologne – Citron D’erable [ATC] UNiSEX ''yazlık''
Chanel - Deauville [DEA] UNiSEX ''yazlık''
Armani - Eau De Cedre [CED] ''yazlık''
Acqua Di Parma - Mirto di Panarea [Mirto] ''yazlık''
Montblanc - Explorer [Expo] ''yazlık''
Şimdiden alaka ve hassasiyetiniz için sonsuz teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoDuR -- 28 Nisan 2020; 22:8:28 > -
Hiç sormayın valla baya sevindim bu habere orjinaline para yetişmiyor -
-Kışlık-
Herod
Pegasus
iDol
URSA
-Yazlık-
Deauville
Uden
Dolce Gabanna K
Ben böyle yapardım açıkcası -
Mehmet abi denemişti onu. Müsait olursa alırız bi yorumunu :)
---
Dior homme'u da Sait hocamıza yolladık bugün. Kullanınca yazmasını rıca ederiz.
tnrvrd1996
Hocam denedik baktık ama Mehmet abinin dediği gibi alternatifi ürünler var pek gerekli bir koku değil bizim liste için. -
Merhaba 15 ml indirimde olduğu için değerlendirmek istiyorum .Neler önerirsiniz
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Listedeki beğendiğim parfümlerin çoğunu aldığımdan dolayı artık kör alış yapıyorum. Şu zamanlarda deneme şansımız artık yok zaten. Bugün Chergui yi denedim. Genelde ilk sıktığımda beğenmezsem sonrasında beğenmem zor oluyor. Parfümün açılışı beni kör etti :) çok yoğun bir açılışı var tarçın ve tütünü hissediyorsunuz kremamsı bir havası da var sonralarında. Kullanılan tütün çok farklı geldi bana sevemedim hele tarçınla beraber çekilmez oluyor. Kullanılan tütün TV ye hiç benzemiyor. Benim için güzel olmayan bir koku benzerliği hissiyatıyla başladı üst ve orta notaları bana boğucu geldi. Forumlarda çürük vişneye de benzeten var, kullanılmamış kaliteli bir ayakkabı kokusuna da neyi hayal ederseniz o kokuyor :) benim benzettiğim koku başka ama güzel bir hissiyatı olan bir benzerlik değil onu belirteyim.Tütün kokuları seven biri olarak bu parfümü beğenmedim. Fikir vermek açısından TV ve HEROD seviyorum ilk aklıma gelenler. Dip notalarındaki sandal ve vanilyamsı yumuşaklık hoşuma gitti ama yeterli değil. Seven seviyor parfüm bloglarındaki inceleme yazılarından etkilenip orjinal şişesini kör alış yapanların hüzünlü yorumları var :) herkese göre bir parfüm değil. Bende o yazıları okuyup 15 ml lik versiyonunu denedim 50 ml lik alsam üzülürdüm. Kısacası benim görüşüm Chergui Mistik bir koku olarak bakıldığında güzel ama parfüm olarak güzel olmadığını düşünüyorum almadan önce mutlaka denenmeli sevip sevmemenin arası olmayan bir parfüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graywolff -- 28 Nisan 2020; 23:51:29 > -
O liste biraz riskli hocam bunu baştan belirteyim. Benim beğendiğim parfümler; layton, pr7, mtw, kill, royl ve jubi. Yalnız jubi biraz ağır gelebilir. Bana zengin arap kokusu gibi geldi :) olgunluk isteyen bir parfüm herkese göre olmayabilir. Denemediğim birkaç koku daha var denediğimde yazacağım. -
Chergui'nin kullanım alanı pek geniş olmasa da çekmecenin köşesinde durması insana güven hissiyatı veriyor. Duruyor duruyor ve sonra bir an geliyor bugün Chergui günü diyorsunuz. Sıkıyorsunuz sonra ertesi güne kadar Chergui kokuyorsunuz. Chergui'nin nota zenginliğini ve kalitesini konuşmaya gerek bile yok. Beğenilmeyebilir tabi ama kalitesi arşta olan bir parfüm şaheseridir. Gece gece kokladık bu vesile ile Allah tüm günahlarımızı affetsin :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mirto Aslında Deauville’ye benziyor.
Aslında ben beğendim nota geçişleri çok güzel.
evimde 20 çeşit kolonya bulunduran, günde 10 kez kolonya süren, gördüğü her kolonyadan mutlaka alan deneyen birisi olarak şunu söylüycem 25 tane parfüm aldım hepri birbirinden ayrı güzel ama beni avangart kolonyasıyla yıkasınlar muhtemelen yakın zamanda litrelik alıp bi banyo yapacak gibiyim.
-
Hocam sunmuş olduğunuz listedeki kışlıklardan şunlar elimde mevcut:quote:
Orijinalden alıntı: BoDuR
Dostlar merhabalar,müsadeniz olursa eğer aşağıya mevsimlik listemi bırakıyorum.Sizlerden ricam şudur ki;Sunduğum listelerden tartışmasız nasıl birer kışlık ve yazlık 7'li paket oluştururdunuz?
Maison Margiela - FirePlace [Fire] ''kışlık''
Guerlain - iDeal [iDol] ''kışlık''
Thierry Mugler - Pure Malt [Malt] ''kışlık''
Parfums De Marly - HEROD [PDM] ''kışlık''
Parfums De Marly - Pegasus [Pega] ''kışlık''
Dolce & Gabbana - Velvet Desert Oud [VEL] ''kışlık''
Carolina Herrera - Bad Boy [BBY] ''kışlık''
Tiziana Terenzi - URSA [Ursa] ''kışlık''
Kilian – Black Phantom UNiSEX [PAN] ''kışlık''
Dolce & Gabbana - Velvet Desert Oud [VEL] UNiSEX ''kışlık''
initio – Side Effect [Side] UNiSEX ''kışlık''
Maison Margiela - Jazz Club [Jazz] ''kışlık''
------------------------------------------------------
Tiziana Terenzi - Gumin UNiSEX [GUM] ''yazlık''
Creed - Erolfa [Erol] ''yazlık''
By Redo - Bal D'Afrique [Redo] ''yazlık''
XERJOFF - Uden [Uden] ''yazlık''
Acqua Di Parma - Fico di Amalfi [FiCo] ''yazlık''
Creed - Virgin island Water [ViW] ''yazlık''
Kilian – Vodka On The Rocks [VOD] ''yazlık''
Dolce & Gabbana – K By [DGK] ''yazlık''
Atelier Cologne – Citron D’erable [ATC] UNiSEX ''yazlık''
Chanel - Deauville [DEA] UNiSEX ''yazlık''
Armani - Eau De Cedre [CED] ''yazlık''
Acqua Di Parma - Mirto di Panarea [Mirto] ''yazlık''
Montblanc - Explorer [Expo] ''yazlık''
Şimdiden alaka ve hassasiyetiniz için sonsuz teşekkürler.
initio – Side Effect [Side] UNiSEX
Thierry Mugler - Pure Malt [Malt]
Parfums De Marly - HEROD [PDM
Maison Margiela - FirePlace [Fire]
Esasında dördü de genel beğeni parfümü sayılmaz ve belki bir miktar da riskli ama listenin benim denemediğim kısmı bir miktar daha riskli olabilir kör alım açısından
Öncelikle "Herod" daha naif, uysal, uyumlu ve versatil bir koku bana göre. Esansı değişmiş ve yenilenmiş. Yeni versiyonunu denemedim fakat kokunun kendisi gayet hoş, öneririm, kışa yenilenmiş halini ben de edineceğim. "Side Effect" keza epey sağlam bir koku ama tatlı parfüm seviyor olmanız ve tütün noktasından hazzediyor olmanız lazım, bunu belirteyim. "Fireplace" enteresan bir koku zira yanmış odun, fındık ve vanilyalı marshmallow gibi kokuyor, yine favorilerimden, orijinaliyle de kıyaslamıştım o hususta da oldukça başarılı"Pure Malt" başta oldukça sevdiğim ancak zamanla biraz sıkıldığım bir koku esasında. Açılışını da biraz sert buluyorum, viski teması söz konusu tabii ama yaklaşık bir saat sonra koku tatlılaştıkça ehlileşiyor ve güzelleşiyor. Soğuk havalara daha bir güzel gidiyor lakin aşırı oturaklı, ciddi bir koku profilinden ziyade daha dinamik ve canlı bir koku. Yalnız kokladığımda tatlılığıyla beni bazen bayıyor, bazen de bende tekrar koklama isteği uyandırıyor. Yazlıklardansa "Cedre" banko✌️
Parfüme adını veren Myrtle yani Mersin çiçeğinin kokusunu sevmedim.Hemen tüm çiçekleri severim ama buna alışamadım.Deauville'de yasemin var ve ben yasemine bayılırım:)
Hocam kolonya seviyorsaniz rebul dark spice, ice ve greentea ,1881 den arabesque denemeni tavsiye ederim. Rebul özel seride de İstanbul ve Pera çok özel kolonyalar. Eyüp Sabri Özel serileri de var mutlaka denemelisin. Eser hocamın avangart kolonyası çok güzel aventus kolonyası buraya özel ve güzel :)
Eyüp Sabri’nin bütün özel kolonyalarını denedim çoğu yapay geldi beğenmedim.okyanus kokusu idare ederdi o kadar.
Eyüp Sabri nin çok fazla çeşidi vardı özel serilerini denedim belki denememissinizdir. Tütün sevenler cuba tobacco deneyebilir mesela normal serideki tütünden farklıdır. Eyup sultan, Egyptian Bazaar ve Hagia Sophia yi beğenmiştim. Okyanus sevdiyseniz rebul aqua yi tercih edebilirsiniz. Rebul Özel serileri de var ama biraz fiyatları yüksek değer mi tartışılır. İstanbul u bir denemenizi tavsiye ederim. Bunun parfümü de vardı mağazalarında sadece satılıyor. Kolonya piyasası da çok genişledi. Sevenler için Vakko nun kolonya serisi de var.
Eser hocam da kolonya serisini genişletiyor. Yeşil çay hariç denedim. Belki güzel farklı bir yorumla tütün kolonyası çıkarsa çok hoş olur.
Sevmediğim kokular
Channel blau - Dior Sauvage - Abercrombie Fierce - Armani black code - İssey miyake - Terre Hermes - Ck one - ck Europhia - Diesel only the brave - PacoRobbane Black Xs- invictus - 212 sexy men - Lacoste white - Burberry Clasic
Sucul, baharatlı,odunsu, aşırı şekerli kokular sevmiyorum
Sevdiğim kokular
Jpg Le male, Versace Eros, Hugo boss vanilyalı, aqua gio
Bana bu tarzda parfüm önerir misiniz? Özellikle le male favorimdir. 4 mevsim olursa iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4421B273C -- 29 Nisan 2020; 5:59:7 >
Deneyerek parfüm almanızı öneririm.
her kim ne yazarsa yazsın çok riskli. -
Bazılarını denedim bazılarını denemedim.Çoğunu beğenmedim açıkçası eyüp sabri tuncer bence sadece limon kolonyası veya tütün kolonyası üretsin.
Çok fazla yapaylık var bütün kokularında bariz anlaşılıyor.
Kolonya kısmındakilerin tamamını denedim.
İstanbul kokuları kısmındakilerin de %75'ini denedim yeni çıkanlar hariç.
Ham madde'yi Eser hocamın aldığı yerden alsa daha iyi olurdu aslında doğal olduğunu düşünmüyorum doğal yağ koyulsaydı bu kadar yapaylık gelmezdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 29 Nisan 2020; 8:35:57 > -
Blue hope
Mirto
Cedre
Yorumlayabilecek yok mudur? Cedre almayı düşünüyordum fakat içindeki kimyon ve adaçayı biraz düşündürdü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X