Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (1375. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70.082
Cevap
2.050
Favori
8.522.087
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
619 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13731374137513761377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kullandığım parfümleri faydalı olabilmesi için yorumladığım biraz uzun bi yazı yazdım fakat konuya mesaj olarak atmak istediğimde hep bu kadar kısa sürede 2 mesaj atamazsınız uyarısı alıyorum neden sizce ? Foruma yeni üye oldum sırf insanlara faydası olsun arasıra tavsiye isteyene yardımcı olurum falan diye ama anlayamadım.Uzun olduğu için mi acaba ?
  • 8Efe kullanıcısına yanıt
    Hocam DH nin domaini sıkıntılı bu işlerden pekte anlamam aslında ama istersen önce bir kısmını gönder daha sonra mesajında bulunan işlemlerden düzenle diyip geri kalanını oraya yapıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyes_19 -- 4 Aralık 2017; 23:8:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba , 23 yaşında üniversite öğrencisiyim ve yaklaşık olarak 12 – 13 yaşlarımdan beri parfüm hobim var.Elimde onlarca orijinal parfüm ve tabiki tutasteler var.Uzun zamandır tutasteden alışveriş yapıyorum ve forumu takip ediyorum.Orjinal kullanıcak durumum olmasına rağmen eser abinin herkes tarafından bilinen insanlığı , esnaflığı ve kaliteli ürünleri dolayısıyla burdanda severek alışveriş yapmaktayım.Elimden geldiğince kullandıklarımı sizlere fikir vermesi açısından yorumlamak istiyorum.Sırf parfüm severlere faydası olur belki diyerek foruma kayıt oldum ve bu paylaşımı yapmak istedim.Uzun bir yazı olabilir sorun olursa söylersiniz silerim.
    Ayrıca yazdıklarımı www.fragrantica.com sitesinden parfümün notalarını , beğeni oylamasını , kışlık yazlık gündüz ve gece kullanımı gibi detaylarını inceleyerek değerlendirirseniz çok daha faydalı olabilir zaten listede parfümün adına tıkladığınızda sizi sayfaya yönlendirmekte.Çok fazla şu notası var bu notası var tarzı olsun istemiyorum açıkçası okuyanlarda parfüm gurmesi gibi o notalardan kafalarında nasıl canlandırabilirler bilemiyorum hani burnunuzun iyi tanıdığı ve sevdiğiniz notalar yada hakkında fikir sahibi olduğunuz notalar var mı diye kontrol edersiniz bu siteden rahatça ben pek detayına girmicem daha genel fikirler olucak.Tabiki yazdıklarım yeterli olmayacağı gibi sadece fikir vermesi içindir mevcut her bilgiyi değerlendirip koklayamadan bir koku alıcağınız için umarım yardımcı olur.Yabancı diliniz varsa youtubeda parfümlerin review videolarını izleyebilirsiniz türkçe olarak çok az video oluyor maalesef.

DİOR SAUVAGE : Bu parfüm benim listedeki favorilerimden ,elimde orjinalide bulunmakta.Bu koku hem fresh tarzda gibi olup hemde yoğun ve karakteri olan bi koku , orjinalinde bunu ambroxan notası sağlıyor.Açılış orjinalde çok daha iyi olsada bir süre sonra benzer bi hal alıyorlar yani bi tık altı tutaste olan.Şuan piyasada en iyi benzeri olan versiyon tutastedir emin olun… Kendim severek kullandım.Fark edilirlik yüksek , kalıcılıkta normal.Etrafınızdaki insanlar tarafından beğenilen bir koku.Belki bu koku çok mu basit ya falan diye düşünebilirsiniz ama yinede çekici bir koku.İnsanlar çoğu zaman siz çok güzel koksanız da bunu dile getirmezler hep bir iltifat veya geri dönüş beklememek lazım.

BLUE DE CHANEL : Fresh tarzda bir koku arayanlara kesinlikle tavsiye ediyorum.Koku hem fresh hemde turunçgiller ve birazda baharatla beraber karakteri olan kokulardan kimisi basit bulur ama bence değil.Bayanlar tarafından beğenilmekte ve elimdeki orjinali ile benzerlik oranı gayet iyi kokulardan.Her yaş grubuna gidebilecek erkeksi ve şık bir koku , günlük kullanıma uygun.Ofis kullanımına çok uygun.Yani günlükte günlük şık giyimde şık kokacak her şekle uyum sağlayabilecek joker bir koku.

AVENTUS ve AVENTUS PRİVE : Aventus hem meyvemsi aroması olan hemde dumansı bir yanı olan harika bir koku.İkisi arasındaki fark esans kalitesi ve normal aventus meyvemsi kokarken priveda dumansı bi koku var ve meyvemsi yanı çok daha lezzetli ve kaliteli kokuyor.Kesinlikle her yaş grubu erkeğe gider ve yine çok beğeni alan kokulardan birisi.Ben prive olanı tavsiye ederim.Orjinalinin fiyatı göz önüne alındığında bu koku bu fiyat ve perfomansa gayet başarılı.Ufak bi not daha , piyasada bulunan her aventus benzeri parfüm normal aventus gibi meyvemsi ağırlıklı kokmakta ama prive olan gibi dumansılığı verebilen henüz görmedim.

CH MAN PRİVE : Bu koku hakkında çok yazan olmuyor ama listenin gizli kahramanlarından bence.Bu kokuyu ne zaman sıksam kesinlikle kızlar tarafından sorulmakta ve iltifat almakta.Bence herkes bi şans verip deneyebilir fakat yaz aylarında kullanıma pek uygun değil bayabilir.Aroması yoğun ve viski notası olan bir koku , hafiften baharatlarda kendini hissettiriyor.

LA NUİT : Bu koku benim kesinlikle en sevdiğim kokulardan birisi fakat elimde olan orijinal kadar iyi kokmuyor tabiki.Şunuda belirtiyim bu kokuyu orjinali kadar benzetebilen görmedim duymadım ama denediklerim arasında tutaste diğerlerine nazaran çok daha başarılı.Bu kokuda kesinlikle kızlar tarafından sevilmekte olan bir koku fakat günlük kullanımdan ziyade daha şık giyimlere uygun gibi geliyor bana , kendim böyle kullanıyorum.Yine aroması yoğun ve baharatların harika karışımıdan oluşan bir koku.

THE ONE : Bu koku orjinalinden daha yoğun geliyor bana zaten kalılıcığıda gayet iyi olan bir kış kokusu.Şekerli ve baharatlı yoğun bir koku , şekerine aldanmayın erkeksi ve güzel bir koku.Farkedilirliğide çok yüksek.Kışlık bir koku

ALLURE HOMME SPORT : Bu koku sıkıldıktan biraz zaman sonra daha güzel olan , günlük kullanıma uygun güzel ve risksiz bir koku.Orjinali biraz daha lezzetli koksada yinede benzerlik oranı yüksek bir koku.Her mevsim kullanıma uygun ve bence her yaşın kullanımına uygun.Önceleri bu allure serisinde çekici olan nedir merak ederdim ama sonra bayanların tepkileri ve çıkan onca flankerdan sonra çokta merak etmiyorum :)Ayrıca Allure Homme Sport Eau Extreme'i bu versiyona tercih ederdim fakat ikisi de çok iyi kokular.Turunçgillerin çok güzel ve dengeli kullanıldığı , çok güzel bir aroması olan hafifte vanilyalı bir koku.

EGOİSTE PLATİNUM : Bu koku kesinlike sert , fresh ve maskulen bir koku.Bence çekicide bir koku.Özellikle +30 yaş grubu için risksiz kokulardan birisi.Genç arkadaşlarda kullanabilir ama arayışları bu belirttiklerimse eğer.Yine şık giyime uygun kokulardan bir tanesi , kalıcık ve fark edilirlik iyi.Ağır olmayan baharatların yoğunlukta olduğu bir koku

BVLGARİ POUR HOMME : Bu kokuyu kendim severek kullanıyorum.Çok elegant bi koku , risksiz , şık ve erkeksi bir koku.Genel beğeniye uygun gayet başarılı bir koku.Her yaş gurubu her mevsim her giyime uygun.Baharatlı bi yapısı var ama kesinlikle çok dengeli , asla rahatsız edecek bir yapıda değil.Yine günlük giyime günlük şık giyime şık kokabilecek joker kokulardan ve bence yine listenin gizli kahramanlarından.

BVLGARİ BLV : Bu koku bana nedense niveanın erkek ürünlerini hatırlatıyor , kendim kullanırken bu nivea bunun parfümünü yapsa alırım derdim sonra bu kokuyu koklayınca çok beğendim ve benzettim.Fresh temiz şık ve risksiz bir koku.Kesinlikle genel beğeniye uygun ve maviyi çağrıştıran bir koku.

GREEN İRİSH TWEED : Cool water kullanan kişilere şunu söyleyebilirim tarzları aynı ve birbirlerine benzemekteler.Bana göre gren iris tweed çok daha iyi bir koku.Kesinlikle çok ferah çok fresh ve ilginç bir o kadarda kalıcı bir koku.Kimisi arko traş kolonyası diyor kimisi çimen diyor böyle bir efsane kokuya haksızlık ediliyor :) Adındanda anlaşılacağı üzere irish çiçeğinin özellikle orjinalinde çok yoğun koktuğu serin tarzda ve yeşil temalı olan bir koku.+30 kişiler için risksiz genel beğeniye uygun bir koku.Bu fiyata yine çok güzel kokulardan birisi.Her mevsim gider , özellikle yazında kullanıma uygun olan bir koku.Günlük kullanımda günlük , şık kullanımda şık kokacak bir koku daha

SİLVER MOUNTAİN WATER : Bu kokuyu çok seviyorum adı gibi gümüş dağ suyu kokuyor sanki.Çok erkeksi kesinlikle genel beğeniye uygun bembeyaz bir erkek kokusu.Fresh olmasına rağmen kalıcılık çok iyi ve insanlardan beğeni alan bir koku.Her yaş grubuna ve her mevsime uygun bir koku.Ferah yeşil ve marine su gibi ferah bir koku.

ARMANİ D’AROMES : Bu kokuyu kendim çok seviyorum.Yani elim sürekli buna gidiyor.Nedense bu parfümü koklamayı seviyorum.Çok hoş bir koku.Genel beğeniye uygun ve hafifliğine rağmen kalıcılığı çok iyi olan kokulardan birisi.İddialı olduğu için vs değil ama nedense kendim seviyorum bu kokuyu koklamak hoşuma gidiyor o yüzden markete oraya buraya ıvıra zıvıra nereye gidecek olsam hemen bunu sıkıyorum.Ben bu kokuya özensiz davranıp asla sık kullanılanlarıma almasamda insanlar her sıktığımda soruyor fark ediyor ve beğeniyor.Aroması yoğun ve güzel ayrıca turunçgillerin hissedildiği tatlı ve meyvemsi bir koku

FUEL FOR LİFE : Bu kokuyu lise yıllarımda çok uzun süre kullanmıştım bayada beğeni alırdı.Nostalji olsun diye almıştım.Genç arkadaşlara gidecek olan genel beğeniye uygun güzel bir koku.Tatlı ve meyveli yumuşak yapıda bir koku.

MUSC RAVAGEUR : Bu kokuda ilginç bir şey var.İlk sıktığınız halini genelde kimse sevmez ve yarım saat sonra yine koklattığınızda aaa çok güzelmiş ne bu derler… Kesinlikle riskli bir koku , hayvansal kokan , ağır kokan fakat durdukça güzelleşen , kalıcılığın nirvana yaptığı kokulardan birisi.Ben kendim baya seviyorum bu kokuyu.Günlük kullanıma uygun değil bence , gece bi yere giderken şık giyime uygun bir koku daha çok ve kış kullanımına uygun.Orjinali daha hafif kokuyor sanki , hayvansallık çok daha ön planda ama tutaste versiyonunda vanilya daha ön planda gibi ve bu onu daha beğenilir kılıyor.

HEROD : Bu koku viski ve vişne karışımı gibi kokan , kışlık kullanıma uygun , kalıcılığın yine nirvana yaptığı kokulardan birisi.Bu tarz kokuları bi yere sıkıp koklamaktan ziyade başkalarına sıkıyorum ve esintisini kokluyorum (musc ravageur vs).Hani genel beğeniye uygun mu desem değil mi desem bilemedim ama çokta riskli bir koku değil.

NAUTİCA VOYAGE : Bu koku deniz temalı fresh ve çok güzel kokan yine kalıcılığın nirvana yaptığı kokulardan birisi.Ben bu kokuyu spor salonunda sıkıyorum.Rahatsız etmeyen yapısı nedeniyle.Her mevsim her yaşa gidecek başarılı bir koku.Çok risksiz bir koku.Serin ve sucul.

SANTAL 33 : Koku inanılmaz odunsu.Bu tarz arayan insanların gözü kapalı alabileceği bir koku.Bildiğin taze kesilmiş ağaç gibi kokuyor yada marangoz atölyesi gibi.Bu tarz kokular tarzım değil ama soranlar ve sevenler oluyor forumda.

FİCO Dİ AMALFİ : Yine deniz temalı fresh ve çok güzel kokan kokulardan birisi.Canlı neşeli bir koku. Sanki greyfurt-limon-mandalina karışımı gibi.Sadece yaz kullanımına uygun gibi.Çok ferah geliyor bana

TUSCAN LEATHER : Bu kokuyu zamanla daha bi sever oldum.Deri temalı hatta bu temanın hakkını fazlasıyla veren riskli bir koku.Genel beğeniye uygun değil , yine santal 33 de olduğu gibi arayışı belli kişilerin tercih etmesi gereken bir parfüm.Ama ben esintisini sevdim.Kalıcılık yine nirvana

BVLGARİ AQUA : Yine deniz temalı ama aralarında en karakterli olan koku.Bence çok güzel bir kokusu var.Genel beğeniye uygun , risksiz ve her yaşa her mevsime her duruma gidebilecek bir koku.Deniz temalı ve turunçgillerinde hissedildiği bir koku.

ULTRAMALE : Bu koku çok genç bir koku , enerjik , şekerli , fazla şekerli ve kalıcılığın nirvana yaptığı kokulardan.Fuel for lifeda olduğu gibi lise ve üni grubuna tavsiye edebilirim.Kış kullanımına uygun bir koku.Bence güzel bir koku.Aroması yoğun , vanilya şeker ve meyvelerin yoğun hissedildiği bir koku.

ULTRAVİOLET MAN : Bu koku benim çok hoşuma gidiyor.Genel beğeniye uygun tipik bir paco rabonne kokusu.Bu koku tanımlamak çok zor inanın bana cidden güzel bir koku ama nasıl kokuyor sorusuna verilebilecek cevap biraz zor.Elimden geldiğince söyliyim aromalı ve meyveli bi yanı var ve içinde amberde var ve tüm bunları saran bi tatlılık.Günlük kullanıma uygun risksiz bir koku.Özellikle genç yaştaki erkeklere daha iyi gidebilecek bir koku.Bence yine listede kıyıda köşede kalmış çok güzel kokulardan.

PRİVE 3 AMBER : Bu koku kesinlike çok kaliteli kokuyor.Genç olmasaydım kesinlikle bu kokuyu sıkardım.+30 grubu için uygun bir koku.Oryantal bir koku , baharatlı ve doğu temalı bir koku.Ülkemizde böyle kokular cami önlerinde yağ olarak satıldığından bizler beğenmiyoruz pek ama yurtdışında cidden çok farklı karşılanıyor ve çok beğeniyorlar buda zaten neden böyle büyük bir markanın böyle pahalı bir parfümünün böyle koktuğunu açıklıyor.Kalıcılık yine nirvana.

SERGE LUTENS PRİVE 2: Bu koku tatlı bir koku ve bu tatlılık sanki bal gibi kokuyor.Bu kokuyu aslında çokta anlayamıyorum sanki notalarının üstü örtülü kokuyor gibi değişik bi koku.Bal gibi kokan tatlı kremsi ve tatlı tütünümsü kokusu var.Pek kör alışa uygun değil.

PRİVE 6 LEATHER : Bu kokuda çok kaliteli kokuyor.Dior homme’un bütün flankerlarını orijinal olarak elinde tutan birisi olarak en zor kokusu bu olduğu halde bunuda seviyorum.Kesinlikle ağır ve kış kullanımına uygun bir koku.Dior homme , dior homme intense , dior homme sport vs kullanmış kişiler bu kokuyu bunların daha ağır versiyonu olarak düşünsün.O yumuşak dokunun yerini daha çok vintage bir hava alıyor.Kalıcılık yine nirvana bir koku. Aventustan sonra genel beğeniye en uygun ikinci prive kokusu bence.Odunsu çiçeksi ve deri temalı bir koku.

DİOR HOMME İNTENSE : Ben dior homme u daha çok seven birisiyimdir (Keşke listede olsaydı) ama bu kokununda seveni çok fazla kız vardır emin olun.Diorun her kokusu mutlaka kızlara hitap eder ve onları çeker.Bu koku kış kullanımına uygun ağır ama yumuşak bir dokuya sahip olan , birazda bayanların makyaj çantaları gibi kokan , özellikle ruj gibi , bir parfüm.Genç arkadaşlara tavsiyem denemeleridir.Orjinali biraz daha lezzetli koksada onun bi tık altı tabiki tutaste versiyonu.Seven çok sever sevmeyende cidden sevmez bu kokuyu.

FAHRENHEİT : Bu kokuyu nasıl tarif edeyim bilemedim zaten çok bilindik bir kokudur , yıllarca çok kişi tarafından kullanılmış ve çok kız tarafından sevilmiş ve sevilen bir koku.Kış kullanımına uygun ve baharatlı bir koku. Orjinaline benzerliğide iyi olan bir koku.Daha önce kullanmış ve seven kişiler akıllarında varsa rahatça alabilirler.

ACQUA Dİ GİO PROFUMO : Bu koku isim benzerliği taşısada aqua di gio gibi fresh değil onun daha baharatlı hali ve daha olgun ve karakterli hali gibi.Bence aqua di gio efsane bir kokudur zaten yıllarca yakaladığı başarıyla ismi klasikleşti.Bu kokuda bence çok güzel bir koku , ikisininde elimde orjinalleri var ve tutaste olanları var.Benzerlikler çok iyi.Şunu söyliyim profumo versiyon kış kullanımınada uygun bir koku serin baharatlı yapısı ile. Yine çekici bir koku ve +23 yaş grubu herkes kullanabilir gibi geliyor bana ben severek kullanıyorum.Deniz temalı ama baharatlı bir koku

ARMANİ CODE PROFUMO : Bu kokuda isim benzerliği taşısada Armani code’dan daha farklı kokan bir flanker.Ağır bir koku aroması yoğun baharatlı hafiften hayvansı ve amber notasıda olan şekerli kışlık bir koku , kalıcılık iyi kokuda güzel ama benim tercihim Armani code’dan yana olucaktır.Kış kullanımına uygun çok güzel ve şık bir koku.Hem code hemde code profumo alınıp code daha günlük profumo ise daha resmi kullanılabilir.

ACQUA Dİ GİO : Bu kokuyuda şimdi size nasıl tarif ediyim bilemedem yılların kokusu ve herkes adını bilmesede bi yerlerde burnuna gelmiştir.Efsane kokulardandır.Yazlık çok güzel ve risksiz bir kokudur her yaşa gider sıkanı üzmez ve pişman etmez.Hatta benim gibi klasikler ölmez diyenlerdenseniz alın kullanın.Deniz temalı ve turunçgillerinde hissedildiği bir koku.

ARMANİ BLACK CODE : Bu koku çok güzel bir koku harika bir aroması var , her yaşa her mevsime her duruma gider.Kesinlikle kör alıma uygun , rahatça ve severek kullanabileceğiniz ve kızlarında sevdiği bir kokudur.Özellikle genç arkadaşlara tavsiyem.Yumuşak bi yapısı olan ama erkeksi bir koku.Kör alışa uygun.

VİRGİN İSLAND WATER : Bu koku baya yazlık bir koku ve hoş bir havası var.Hani bi yaz içkisi yada kokteyli gibi kokuyor sanki . Bence denenmeye değer güzel yazlık kokulardan birisi.

FİERCE : Listede sevemediğim nadir kokulardan birisi , o yüzden çokta yorumlayıp insanları şaşırtmak istemiyorum.Kötü bir koku değil sadece benim sevmediğim tarzda bir koku.Genç arkadaşların kullanımına uygun ve kalıcılığı çok iyi kokulardan.Fresh ve sert bir koku.

CH MAN : Prive a göre daha yumuşak bir yapısı olan , daha az şekerli ve yazında kullanılabilecek bir koku.Çekici bir koku.Bu kokuyu seven kızlar var.Yine listede adı az geçen güzel bir koku.

PEONY : Bu kokuda yine genel beğeniye uygun ve bence erkek kullanımına uygun olan bir koku.Bence çok güzel bir koku olmuş.Kendim severek kullandım.Kalıcılıkta çok iyiydi.Koku çok farklı bir koku , klasik parfümler gibi değil , yumuşak ama sert , çiçeksi ama fresh olan her tür tezatı içinde barındıran bir koku kesinlike tavsiye edebilirim.

SPİCEBOMB : Adı üstümde baharatlı bir koku ve bir o kadarda şekerli.Güzel bir koku , kalıcılığı nirvana olan kokulardan.Genç arkadaşlara gidebilecek bir koku.Kışlık kullanıma uygun.Kesinlikle şekerli ve baharatlı koku seviyor olmalısınız.

TOM FORD GREY VETİVER : Bu koku vetiver temalı harika bir koku.Çok beğendim.Çok risksiz çok güzel kokan çok erkeksi ve şık bir koku.Kokuyu o kadar sevdimki test etmek için orjinalinide denedim ve aldım.Benzerlik gayet iyi gereksizdi aslında :).Bence herkes alsın bi denesin.Özellikle +30 grubun kesinlikle bir sonraki siparişlerine eklemeleri gerekir diye düşünüyorum.Ferah temiz ve maskulen bir koku , yumuşak ve asla rahatsız etmiyen yapıda.Kalıcılıkta gayet iyi.

DESİRE BLUE : Bu kokuda sporda kullandığım kokulardan.Bu kokuyuda çok seviyorum , fresh , serin , erkeksi ve sportif bi yapısı olan maviyi çağrıştıran genel beğeniye uygun kokulardan.Her yaş grubu günlük kullanımda spor giyimle her mevsim kullanabilir.

BİRAZDA BAYAN KOKULARINDAN BAHSETMEK İSTİYORUM ;

HYPNOTİC POİSON : Bu kokuyu herkese tavsiye ediyorum.İnanılmaz güzel kokan , kalıcılığıda iyi olan , vanilyanın şekerin ve sanıyorum bademin karışımından gelen çok kışkırtıcı ve feminen bir koku.Bence genel beğeniye uygun ve size çevrenizden iltifat aldıracak bir koku , her yaşa gidebilir.Günlük kullanımda günlük , şık kullanımda şık kokacak bir koku.

POİSON GİRL :Bu kokuda çok cekici bir koku.Bence hypnotic posion ile çekicilik oranları aynı fakat poison girl biraz daha genç kızlara yönelik bir koku.Bu kokuyuda alın ve aldırın :)

LA VİE EST BELLE : Bu kokuda çok güzel bir koku.Kalıcıkta çok iyi ve orjinali ile benzerliğide çok çok iyi.Genel beğeniye uygun , her yaşa uygun , risksiz ve yine size çevrenizden iltifat aldıracak kokulardan.Şekerli vanilyalı ve meyveli bir koku

SCANDALOUS : Bu parfüm çok canlı , çok tatlı ve çok feminen bir yapıda.Tam bir genç kız kokusu ve çok çekici bir koku.Bence genç arkadaşların mutlaka denemesi gereken bir koku.Orjinalinide elinde bulunduran birisi olarak bu kokuyu çok seviyorum.

CHANEL NO 5 : Bu koku kesinlikle günümüz trendlerinden uzak olan ama efsane bir koku.Ben genç bir erkek olduğum ve belirttiğim bu duruma rağmen bana çok çekici gelmekte , çok güzel yumuşak ve feminen bir koku.Bence kesinlikle denenmeye değer.Prive olmasıda cabası.Bence her yaş grubu kullanabilir ve özellikle şık giyimlerde üzerinize harika yakışacak bir koku.

MİSS DİOR : Bu koku yumuşak ve feminen bir koku.Risksiz ve güzel , her yaşa gidebilecek çiçeksi bir koku.Tatlı ve sevimli , yine çekici ve çevrenizden iltifat alabileceğiniz kokulardan.

LİGHT BLUE : Eğer yazlık bir koku arıyorsanız bence havalar ısınır ısınmaz denemenizi tavsiye ediyorum.Kadında fresh bir koku yapmak ve bunu böylesine biraz fresh biraz tatlımsı ve çekici bir havada yapabilmek böyle bir parfümle mümkün sanırım.Cool water falan gibi bir freshlik değil.Çok beğendiğim çok güzel bir koku.

TOM FORD VELVET ORCHİD : Bu koku bana kesinlikle çok fazla kadınsı geliyor asla unisex değil.İnanılmaz güzel ve buram buram çiçeksi kokan bir koku.Kalite kokan çiçeksi ve tatlı bir bayan kokusu arıyorsanız kesinlike tavsiye ederim.Şık giyime özellikle harika gidicek bir koku.Her yaştan şık giyinmiş bir bayana çok şık bir bayan kokusu.

CHANEL COCO : Bu kokuyu +30 bayanlara yakıştırıyorum.Güzel bir koku.Annem kullanmakta ve fark edilirliği yüksek , kalıcılığı çok iyi bir koku.Başka bayanlar sürekli parfümünü soruyorlarmış buda ayrı bir not.

NARCİSO RODRİGUEZ FOR HER : Genel beğeniye uygun , feminen yapıda , bence çokta güzel kokan bir parfüm.Klasik şekerli vs kokulardan değil.Sanırım içinde musk notası baya ağır basmakta ve onun yanında çok güzel bi çiçeksilikte var.Bence denenmeye değer çok güzel bir koku her yaş için.

A LA ROSE : Bu koku tam bir gül kokusu.Annem kullanmakta +30 yaş bayanlara gidebilecek güzel bir koku.Kendim bir çok kez tanık oldum başka bayanlar tarafından parfümü soruldu.Bende gül kokularını çok severim acaba parfümünüz nedir şeklinde.Gül kokusu sevenlere tavsiye ediyorum.

MİDNİGHT FANTASY : Tam bir genç kız kokusu daha , feminen ve genç yapıda , risksiz çekici bir koku.Özellikle lise ve üniye giden bayanlara yönelik gibi geliyor bana.

TOUCH OF PİNK : Bu koku benim sevmediğim tarzda bir bayan kokusu olduğu için yorumlamak istemiyorum çok fazla kafa karıştırmamak için , koku kötü değil sadece bana hitap etmiyor onca başka favorim varken.Turunçgil ve tatlı kokan bir koku sanırım genç bayanlara hitap edicek günlük tarzda bir koku.Kuzenimin daha önceden kullandığı kokusuydu ve baya severek kullanıyor şuan.

ARMANİ CODE : Yine risksiz ve çekici bayan kokularından.Her yaşa gidebilecek gayet güzel bir koku.Tatlı ve çiçeksi bir koku.Zaten güzel bir koku olduğu içinde onlarca devam flanker çıkarttıkları bir koku denenmeye kesinlikle değer.

Evet arkadaşlar elimden geldiğince kullandıklarımı yorumlamaya çalıştım , umarım okuyan herkese biraz olsun faydası olur.Bir hatam varsa şimdiden kusura bakmayın lütfen.İnanın bana mevcut listede aradığınız parfüm mutlaka vardır.Asla en güzel koku asla en kötü koku yoktur.Herkesin zevki farklı , kimisi bi kokuya bayılır kimisi diğerinin sevdiği kokudan nefret eder.Müzik gibi , her müzik güzeldir ama her müziği herkes dinlemez onlarca tarz onlarca zevk var.Umarım size en mutlu hissettirene ulaşırsınız...

Şimdilik bu kadar.Okuldan dolayı bir süredir yurtdışındaydım ve birçok parfümle beraber İNVİCTUS AQUA diye bir parfüm satın aldım.Yok böyle bir şey , kesinlikle harika bir parfüm ve kızlar tarafından inanılmaz beğeniliyor.Limited edition olduğu için bizde yok ve üretimide durdu fakat eser abiden özel ricam bu parfümü listene al ve bizi mutlu et şayet ben çok tutulacağına inanıyorum bu kokunun.Şu kardeşinize güvenin sizde ısrarcı olun belki ikna olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8Efe -- 4 Aralık 2017; 23:12:35 >
  • reyes_19 R kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim işe yaradı
    Eline sağlık kardeşim. Büyük zahmete girmişsin. Sağ ol var ol.
    Rica ederim

Birazdan yazını okuyacam okadar emek vermişsin okumasak ayıp olur 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyes_19 -- 4 Aralık 2017; 23:28:32 >
  • EserKozmetik kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek :)
    Merhaba yazını büyük bir zevkle okudum ve Armani black code ve ch men prive bana uygun gibi geldi sanki ama yinede ben sana birkaç parfüm ismi soracam bilgin varsa bu parfümler hakkında dinlemek isterim bu arada sarışın beyaz tenli ve 32 yaşındayım 😂 (evlilik programına başvuruyormus gibi oldu 😂)

Black orchid

Commo des garçons kyoto

İssey miyake

Paco rabenne Black xs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyes_19 -- 5 Aralık 2017; 0:6:28 >
  • @hiranyagarbha hocam benim herseyim siyah hangisini alayim bak d&g the one, killian straight to heaven, creed aventus(izmirde yasiyorum hocam kislari cok sert degildir ama gidermi kisin) not: yaş 17

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyricrocgargo -- 5 Aralık 2017; 0:33:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Genel beğeniye uygun ve sanırım biraz dikkat çekici kokular size uygun o zaman. Şöyle söyliyim black orchid ve kyoto çok güzel kokular olsada bu kategoride değiller.Black xs kışlık ve riskli olmayan bi koku bi dönem orjinalini kullandım olumlu tepkiler aldığım bir paco rabonne kokusuydu yine .Şekerli ve yoğun bi kokudur kalıcılık iyidir kesinlikle kışlık bir koku.issey miyakede yine genel beğeniye uygun kokulardan eser abidekini denemedim bu iki kokuda orjinalden yorumluyorum ama özellikle black xs benzerdir bence baya zor bi koku değil çünkü

Hocam Commo des garçons bu kyoto değil. Cdg 2 unisex.

Bu ürün
  • Dolce Gabbana The One
    Dior Sauvage
    Bvlgari Man Black
    M.Micallef - Royal Vintage

İkisini arkadaşıma ikisini kendime aldım.
    Piyasa da denediğim parfümler arasında orjinaline en yakın benzerleri diyebilirim. Kalıcılıkları ve yoğunlukları orjinallerine göre çok daha iyi.
    Tekrar sipariş verirmiyim kesinlikle.
    Umarım Eser bey'in bu başarısı hiç bozulmaz saygılar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_aKReP -- 5 Aralık 2017; 1:9:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8Efe

Genel beğeniye uygun ve sanırım biraz dikkat çekici kokular size uygun o zaman. Şöyle söyliyim black orchid ve kyoto çok güzel kokular olsada bu kategoride değiller.Black xs kışlık ve riskli olmayan bi koku bi dönem orjinalini kullandım olumlu tepkiler aldığım bir paco rabonne kokusuydu yine .Şekerli ve yoğun bi kokudur kalıcılık iyidir kesinlikle kışlık bir koku.issey miyakede yine genel beğeniye uygun kokulardan eser abidekini denemedim bu iki kokuda orjinalden yorumluyorum ama özellikle black xs benzerdir bence baya zor bi koku değil çünkü

Hocam elinize saglik cok guzel bi rehber olmuş , denemediyseniz opus v deneyin eserden cok şık elegant ve kalici bir koku begeneceginizi umuyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Cyricrocgargo

@hiranyagarbha hocam benim herseyim siyah hangisini alayim bak d&g the one, killian straight to heaven, creed aventus(izmirde yasiyorum hocam kislari cok sert degildir ama gidermi kisin) not: yaş 17

karanlık biriysen saydıklarından sth al ama begenmezsen kızma bana çünkü ben sevmiyorum..gerçi 17 yaşında bi çocuk ne kadar karanlık olabilir ki the one da sevmiyorum ben..nedense içinde beni rahatsız eden baş ağrısı yapan bir nota var...aventus herkese her ortama uyacak bir parfüm..prive olanı al ama dumansı olandan varsa onu iste...kaldıysa ben de alıcam da zannetmiyorum :) royal vitage al kafan rahat etsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiranyagarbha -- 5 Aralık 2017; 9:40:28 >
  • Comme Des Garcons 2

Tom Ford Tobacco Vanilla

Tom Ford Noir

Channel Coco Mademoiselle

Dior Hypnotic Poison

Olarak siparişimi verdim :)

• hiranyagarbha kullanıcısına yanıt
    Cyricrocgargo kullanıcısına yanıt
    17 yaşında bir gence bu kokular önerilmez hocam. STH Royal Aventus gibi kokuları o yaş biri taşıyamaz. Genç birine cüppe giydirmiş gibi olur. Kesinlikle önermiyorum.

Cyricrocgargo

invictus
    lacoste red
    Polo blue
    Nautica voyage
    Diesel brave

bu tür kokulara bakmanızı öneririm. Niş kokular için biraz daha ileri yaşlarda denemenizi öneririm. Niş, özgün kokular genelde herkese hitap etmez.
  • CDG bitti arkadaşlar, bilginize...

120 adet kadar numune dağıtıldı. 57 adet kadar da şişesi satıldı.(1 tane benim :) İlgi gösteren, deneyen, satın alan ve yorumlayan herkese teşekkür ederim. Güle güle kullanmanız dileği ile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EserKozmetik -- 5 Aralık 2017; 12:27:38 >
  • -burak kullanıcısına yanıt
    Hocam kendim begenmeme karsin erkek bi kac arkadas begenmedi. Oda parfumu falan gibi dediler :) Daha cevremdeki kız arkadaslarima sorma imkanım da olmadı gerci ama siz ne dusunuyosunuz ve aldiginiz yorumlari ogrenebilir miyim Issey miyake hakkında?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Konuyu yeni gördüm CDG2 için 4lü sipariş geçmeyi planlıyordum. Kısmet değilmiş eldekilerin bitmesini bekleyeceğim yeni sipariş için.
    Eser bu CDG2 neden limitli olarak geldi. Merak ettim. Bir kez üretilirse bir daha üretilir gibi geliyor bana... :)
  • 
Sayfa: önceki 13731374137513761377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.