Şimdi Ara

Açık öğretim 2 yıllık-4 yıllık ilk giriş.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaşım 36. meslek lisesi mezunuyum.
    Farklı alanlarda olmak üzere toplam 13 yıllık iş tecrübesi, orta seviye İngilizce bilmeme rağmen iş bulmakta ciddi sıkıntı yaşıyorum.
    Şu an halihazırda çalışıyorum ancak bir yandan da iş arıyorum.
    iş ilanlarına bakıyorum, çalıştığım sektörde en az 2 yıl tecrübe diyor, tercihen yabancı dil biliyor.
    Ben ise o sektörde 4 yıl çalışmışım + yabancı dil var ama lise diploması var diye mülakata bile çağırmıyorlar.

Belki 1 yıldır başvurduğum en az 50 firmanın hiçbiri dönüş yapmadı.
    O kadar sinirlendim ki madem ki bütün keramet o diplomada ne yapıp edip o diplomayı alacağım dedim.

Yaşadığım şehirdeki açıköğretim bürosunu aradım, daha önce hiç sınava girmediğimi söyledim.
    direk geçiş hakkım varmış, bana öyle söylediler.
    şimdi 2 ya da 4 yıllık farketmez 2014 ocak ayında kayıtlar başlıyormuş. O zamana kadar ne yapmalıyım, hangi kitaplara çalışmalıyım?
    Bu kitapları nerden temin edebilirim? tercih işini şimdiden mi yapacağım kayıtlardan sonra mı?

Okuduğum bölüm mobilya ve dekorasyondu, ama o işin üzerine gitmedim.
    Çalıştığım sektörler bilgi işlem, maliyet muhasebesi, depo yönetimi, satınalma.

Bu konuda yardımcı olur musunuz?

• öncelikle üniversite sınavına girmeniz lazım enazından başvuru yapmanız gerekiyor.açıköğretim birosu eksik söylemiş sınavdan barajı geçmeniz lazım. sınavsız geçış hakkınızı kullanmak için de diploma noturuzla tercih döneminde tercih yapıcaksınız ama aöf te direk geçiceğiniz mobilya dekorasyon bölümü yok malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerleyeksan -- 30 Mayıs 2013; 11:14:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniziminkızı290

öncelikle üniversite sınavına girmeniz lazım enazından başvuru yapmanız gerekiyor.açıköğretim birosu eksik söylemiş sınavdan barajı geçmeniz lazım. sınavsız geçış hakkınızı kullanmak için de diploma noturuzla tercih döneminde tercih yapıcaksınız ama aöf te direk geçiceğiniz mobilya dekorasyon bölümü yok malesef.

"öncelikle sınava girmeniz lazım" diyorsunuz... oysa meslek lisesi mezunları sınavsız giriş yapabiliyorlar.... Yoksa bu kapsamdan çıkarıldı mı.... Arkadaş yanlış yönlendirilmesin...
  • Aöf burosundakı şahıs direk geçiş dedi bu sınavsız geçiş olmuyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frekans33

quote:

öncelikle üniversite sınavına girmeniz lazım enazından başvuru yapmanız gerekiyor.açıköğretim birosu eksik söylemiş sınavdan barajı geçmeniz lazım. sınavsız geçış hakkınızı kullanmak için de diploma noturuzla tercih döneminde tercih yapıcaksınız ama aöf te direk geçiceğiniz mobilya dekorasyon bölümü yok malesef.

"öncelikle sınava girmeniz lazım" diyorsunuz... oysa meslek lisesi mezunları sınavsız giriş yapabiliyorlar.... Yoksa bu kapsamdan çıkarıldı mı.... Arkadaş yanlış yönlendirilmesin...

ösym den sınavsız geçiş başvurusu yapmadan ve ösym sisteminden tercih yapıp yerleştirilmeden olmaz ister sınava girersiniz ister girmesin .
    hiç bir üniversite direkt lise diploması ile geleni almaz
    öyle bir şey olsaydı ben yapardım vakti zamanında ticaret lisesi diplomamı götürür üniversiteye beni alın derdim ben ösym ye 8 tercihimi verdim 1,sine yerleştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerleyeksan -- 30 Mayıs 2013; 13:37:35 >

• quote:

http://eogrenme.anadolu.edu.tr/Sayfalar/default.aspx
    bu linke bir bakın bakalım mobilya dekorasyon varmı?
    http://www.atauni.edu.tr/#birim=acik-ogretim-fakultesi

Atatürk Üniversitesi Erzurum'da var mobilya ve dekorasyon.
    şimdi benim buraya mı başvurmam gerek?
    tam anlayamadım da..

http://www.atauni.edu.tr/#birim=mobilya-ve-dekorasyon-programi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • örgün olarak vardır tabi ben açıköğretimi kast etmiştim.
    önce ösym ye başvurucaksınız sınavsız geçiş için tercih vakti geldiğinde yani ağustos gibi ösym nin sisteminden tercih ediceksiniz .yerleşirseniz eylül başında okula gidip kayıt olucaksınız.
  • Yalnız ben Sakarya'da yaşıyorum.
    Erzurum'a mı gitmem gerekiyor?
    Bir de bu örgün eğitim ne oluyor?
  • quote:

quote:

quote:

ösym den sınavsız geçiş başvurusu yapmadan ve ösym sisteminden tercih yapıp yerleştirilmeden olmaz ister sınava girersiniz ister girmesin .
    öyle bir şey olsaydı ben yapardım vakti zamanında ticaret lisesi diplomamı götürür üniversiteye beni alın derdim ben ösym ye 8 tercihimi verdim 1,sine yerleştim.

Mesajınızda "öncelikle sınava girmelisiniz" demişsiniz... Sınava girmeye gerek yok... sınava girme zamanına birikimine sahip olan birinin de zaten ikinci üniversite için buralarda dolanmasına gerek yok... her halükarda aöf ü kazanır... Bir öğrencinin sınavsız aöf hakkını kullanması yolu.. örgün öğretime girmek isteyen kişilerin önünü açmasını sağlayan bir uygulama....

Tercih konusuna gelince... Aöf de neyin tercihi yapılacak... Zaten hangi bölümü istersen kontenjansız bir şekilde girebiliyorsun... Adı üzerinde Aöf...

Uzaktan eğitimle Aöf ü karıştırmayalım lütfen...

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Yalnız ben Sakarya'da yaşıyorum.

Arkadaşım anladığım kadarıyla çalışan ve belirli bir yaşı geçmiş kişisin... hem işi hem okulu bir arada yürütmek ve okulunun işinin önüne geçmesini ve işini etkilmesini istemiyorsun...

Eğer doğru anladıysam.... ANADOLU ÜNİVERSİTESİ nin açıköğretim fakültesi bölümleri senin işini görür.... Diğer üniversitelerin yeni yeni açmış olduğu açıköğretim adı altındaki Uzaktan eğitim sistemleri senin işinin aksamasına neden olabilir... İyice araştırmadan tercih etme...

Kafana takılan soruların yanıtını daha sağlıklı almak istiyorsan da Aöf e mail gönder ya da telefon et...

Kişisel görüşüm; çalışan birinin aynı paralelde okulunu bitirmek için en ideal üniv... Anadolu Üniv.. Aöf tür...

• quote:

quote:

Arkadaşım anladığım kadarıyla çalışan ve belirli bir yaşı geçmiş kişisin... hem işi hem okulu bir arada yürütmek ve okulunun işinin önüne geçmesini ve işini etkilmesini istemiyorsun...

Eğer doğru anladıysam.... ANADOLU ÜNİVERSİTESİ nin açıköğretim fakültesi bölümleri senin işini görür.... Diğer üniversitelerin yeni yeni açmış olduğu açıköğretim adı altındaki Uzaktan eğitim sistemleri senin işinin aksamasına neden olabilir... İyice araştırmadan tercih etme...

Kafana takılan soruların yanıtını daha sağlıklı almak istiyorsan da Aöf e mail gönder ya da telefon et...

Kişisel görüşüm; çalışan birinin aynı paralelde okulunu bitirmek için en ideal üniv... Anadolu Üniv.. Aöf tür...

Aynen öyle arkadaşım.
    kendim evde çalışarak, belli tarihlerdeki sınavlara girerek bu diplomayı alabilir mişim. (tabii sınavları geçersem)
    Dolayısıyla bunun için gerekli olan adımların ne olduğunu öğrenmem gerek.

• abicim bende 22 yaşımdayım bu sene allahın izniyle mezun olcam işletmeden.

ayrıca 2 yıllık makine bölümü mezunuyum meslek lisesinden geçiş yaptım. tecrubem yok sizin gibi dilimde az. acaba iş bulmakta sıkıntı çekermiyiz.
  • Sınavsız geçiş hakkın olduğu için eylül ayında (ekim ayına da sarkabiliyor) aöf bürosuna gidip gereken belgeleri verip seçtiğin bölüme kayıt olabilirsin.
    Senden lise diplomanı/fotokopisini/mezuniyet belgesini isteyebilirler. Eğer elinde yoksa mezun olduğun okula gidip arşivlerinden mezuniyet belgeni çıkarttırabilirsin.
    Diğer istedikleri askerlik ve adliyeyle ilgili şeyler. fotoğraf ıvır zıvır.

Bürodaki görevliye sor hangi bölümleri tercih edebileceğini net bir bilgin olsun elinde. İktisadi bölümleri tercih etmende fayda var. işletme iktisat gibi.

Kaydın tamamlandığında 1-2 ay sonra öğrenci belgen geliyor. Sen bundan önce aöf'ün internetteki öğrenci işlerine girerek hesabını aktive et ve telefon numaranı kaydet.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Mesajınızda "öncelikle sınava girmelisiniz" demişsiniz... Sınava girmeye gerek yok... sınava girme zamanına birikimine sahip olan birinin de zaten ikinci üniversite için buralarda dolanmasına gerek yok... her halükarda aöf ü kazanır... Bir öğrencinin sınavsız aöf hakkını kullanması yolu.. örgün öğretime girmek isteyen kişilerin önünü açmasını sağlayan bir uygulama....

Tercih konusuna gelince... Aöf de neyin tercihi yapılacak... Zaten hangi bölümü istersen kontenjansız bir şekilde girebiliyorsun... Adı üzerinde Aöf...

anadolu üniversitesi aöf artık kontenjanlı oldu çok 1,5 milyon öğrenci var diye. ösym nin sayfasına bakın derim ben. 2yıllıklarda birkaç tanesinde kontenjan yok. orada haklısınız.
    ösym sistemine başvuru ve terçih bildirimi yapmadan yerleşmeden hiç bir üniversite elini kolunu sallayarak geleni almaz . bu böyledir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

anadolu üniversitesi aöf artık kontenjanlı oldu çok 1,5 milyon öğrenci var diye. ösym nin sayfasına bakın derim ben. 2yıllıklarda birkaç tanesinde kontenjan yok. orada haklısınız.
    ösym sistemine başvuru ve terçih bildirimi yapmadan yerleşmeden hiç bir üniversite elini kolunu sallayarak geleni almaz . bu böyledir.

Olayları çarpıtıp insanların kafalarını karıştırmayalım...

Arkadaş meslek lisesi mezunu ve sınavsız olarak aöf okumak istiyor...

Meslek lisesi mezunları sınavsız geçişlerinde iki yıllık programlara dahil olabiliyor... o da kendi alanlarıyla ilgili bölümlere....

İki yıllık programlarda Adalet haricinde diğer bölümlerde kontenjan sınırı yok...

Dört yıllık lisans programlarındaki kontenjanlar bile doldurulamıyorken... ne diye kafa karıştırıyorsunuz...

Neye hizmet ediyorsunuz anlayamadım...

Bizler okumuş olduğumuz bölümde öğrenci hizmetleri bölümlerinde kafamızdaki soru işaretlerini gidermek için ilgili kişilerden net cevaplar alamazken siz uzağında olduğunuz bölümle ilgili konularda aklınıza gelen herşeyi öne sürüyorsunuz...

Soruyu soran kişi çalışan biri... baba parasıyla evinde oturan biri değil... O nedenle soru soran kişileri normal bir öğrenci statüsüne koyup farklı mecralara yönlendirmeyelim...

• quote:

quote:

quote:

Aynen öyle arkadaşım.
    kendim evde çalışarak, belli tarihlerdeki sınavlara girerek bu diplomayı alabilir mişim. (tabii sınavları geçersem)
    Dolayısıyla bunun için gerekli olan adımların ne olduğunu öğrenmem gerek.

Arkadaşım öncelikle mezun olduğun okula gidip müdüre.... ben sınavsız aöf okumak istiyorum... Aöf te hangi bölümleri tercih etme şansının olduğunu ve neler yapabilmen gerektiğini sor(o okuldan mezun olup senin izlemek istediğin yolu izleyen çok öğrenciler olduğu için okulun sana verecekleri bilgiler en sağlıklısıdır).... Daha sonra en yakın aöf bürosuna gidip ne tür evraklar gerektiği konusunda bilgi iste ve ona göre hareket et....

Zaten iki yıllık bir bölümde okuma şansın olacağı için, işinin dışındaki zamanlarda gerek evde kitaplarla gerekse aöf ün sitesindeki ilgili dökümanlarla iki yılda rahat rahat mezun olursun... Zaten anladığım kadarıyla işinde tecrübeli olmana rağmen bunu bir diplomayla belgelendirememenin sıkıntısını yaşadığın için derslere kendini verecek potansiyele sahip olacaksın... Zaten o potansiyelin yarısını uygulasan çok rahat mezun olursun...

Hiç vakit kaybetme dediğim metodları uygula... Allah kolaylık versin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.