Şimdi Ara

Acer vs Lenovo Laptop önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir laptop alcagim iki laptop arasinda kaldim yardımlarınızı bekliyorum.

1.Acer Aspire V Nitro VN7-591G-770E
    2.Lenovo IdeaPad Y50-70

özellikleri gorebilmek için bu sitelere girebilirisniz

1.acer için
    https://m.cyberport.de/p/Acer-Aspire-VN7-591G-770E-Notebook-Windows-8.1-%2B-Tasche-%26-Maus/1C26-9MW (Datenblatt yazan yerde donanım ozellikleri mevcuttur)

2.lenovo içinhttps://m.cyberport.de/p/Lenovo-IdeaPad-Y50-70-Notebook-i7-4710HQ-8-GB-1-TB-Full-HD-GTX860M-Windows-8.1/1C31-2KP (Datenblatt yazan yerde donanım ozellikleri mevcuttur)

Kisa bir sorum daha olacak ekran kartlarinda 2gb 4gb fark nedir onemi nekadar?
    Sectiginiz laptop icin kisa bir yorumda yazarsaniz sevinirim

Verdiğim laptoplarin donanımsal yakın önerilerinizide alabilirim.

Şimdiden çok teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdurmazz -- 9 Temmuz 2015; 21:38:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mdurmazz M kullanıcısına yanıt
    ikisi arasında durum şöyle
    acer artıları
    +bi tık (ama hakikaten sadece bi tık) yani 0.1 ghz daha iyi işlemci, başka bi işlemci artısı yok
    +daha iyi ekran kartı modeli
    lenovo artıları
    +daha fazla depo alanı
    +ekran kartı hafızası daha fazla

bu şartlar altında hangisini seçersin derseniz; ben acer alırdım(fiyat durumunu göz önünde bulundurmadan yapıyorum bu seçimi. çünkü, link attığınız yerden mi alacaksınız, türkiye'den mi vs vs... yani bütçe durumunu, ürünlerin fiyatlarını bilmiyorum olarak yaklaşıyorum duruma) sebeplere gelince, işlemci farkı önemsiz ama ekran kartı farkı da eklenince, tartışmasız daha iyi. hdd olarak daha düşük belki ama hdd ve ram gibi şeyler en kolay değiştirilen, çıkarılan parçalardır. yetmezse kolayca ve ucuza mâl ederek değiştirirsiniz hdd'yi ya da ssd takarsınız yerine (veya boş yer varsa yanına). ancak ekran kartı değişemez, bu nedenle ben yatırımımı, ekran kartı en iyi olacak olandan yana yapardım. ayrıca acer'ı bilmiyorum ama lenovodan yana ısınma konusunda çok şikayet var, marka bazında, yüksek ekran kartlı modelleri için geçerli bu durum. tam olarak bu modelde geçerli mi bilemem

ekran kartlarında 2-4 gb elbette bi farka neden olur. ancak bu farkı sadece o kadar hafıza isteyecek oyunlarda ve bu oyunu gerekli seviyede yüksek ayarlarda oynayabiliyorsanız hissedersiniz. yani lenovo bazı modellerinde gt840m'e bile 4 gb vram koymuş, alabildiğine gereksiz masraf. o kart, değil 4gb, 2gb bile dolduramaz, hiç bi şart altında söz konusu gtx860m ve 960m olduğunda ise gtaV gibi oyunlarda, yapılabilen en yüksek ayarlar seçilince biraz fark olacağını söyleyebilirim ama bu fark, aynı kartın 2 ve 4 gb'lık versiyonları arasında oluşacak bi farktır, hala üst modelini geçemez.
    bu kartlar 4gb doldurabilecek cinsten ama 4gb olmazsa çok mu düşer performansı? hayır!
    ancak gtx960m'in, 860m'e üstünlüğünü her zaman hissedersiniz. çünkü, fark direkt olarak çekirdekten, mimarisindeki ufak değişikliklerden vs geliyor. yani her daim aktif olarak gözlemlenecek bi fark. ha çok büyük bi fark mı? değil! ama değer. yani 4gb da olsa, gtx860m, 960m'den alt model neticede.

atacağım iki linkten ilkinde 4gb bir 860m'in gtaV'te high ayarlarda aldığı fps değerini, ikincisinde ise 2gb bi gtx960m'in yine aynı oyun ve aynı ayarlarda aldığı fps değerini göreceksiniz

4gb gtx860m:http://i.hizliresim.com/VVoPWZ.jpg

2gb gtx960m:http://i.hizliresim.com/DMzBvo.jpg

bütçe durumunuzu bilmiyorum ama monster veya victor size daha ucuza aynı donanımı sunacaktır muhtemelen, tabii eğer türkiyeden alacaksanız

edit: yazım hataları düzeltimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 11 Temmuz 2015; 1:34:27 >

• Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz gerçekten karar verdim sayılır sizin sayenizde. Okadar uzun iletiye kisa cevap vermek istemem ama yazacak birşeyde yok kusura bakmayin.

Tekrardan çok teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acer pişmanlıktır bence
  • mdurmazz M kullanıcısına yanıt
    ne demek, yardımcı olabildimse ne mutlu benim için sadece o "teşekkür" kelimesi bile kâfi ama bence biraz daha danışın, bizzat bu modelleri kullanmış veya kullanmakta olanlara özellikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 11 Temmuz 2015; 1:36:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.