Şimdi Ara

Acer S232HL monitör kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Acer S232HL monitör kullanıyorum son 2-3 aydır monitör oyundayken kendi kendini kapatıyor ve sanki arkadaki görüntü kablosunu çekmiş gibi ekranın altındaki açma kapatma düğmesindeki mavi ışık yanıp sönüyor COD serilerini oynadım Battlefield 3 ü oynadım bu oyunlarda 1 kere dahi bu hatayı vermedi sadece ve sadece PES 2012'i oynarken alıyorum bu hatayı daha doğrusu bu sabaha kadar. Bu sabahta ilk defa youtube'dan video izlerken verdi aynı hatayı. Ekran kartında olabilir diye ekran kartımın driverını güncelledim hatta kullandığım hdmi kabloyu dahi değiştirdim yine bir çözüm bulamadım. Sorun monitörden mi kaynaklanıyor diye pc'yi salona taşıdım 42'' philips tv de PES 2012 oynadım saatlerce hatta 3-4 haftadır pes partileri düzenliyoruz arkadaşlarla dev ekranda sölemesi ayıptır :) tık demedi bir kere dahi bu hatayı almadım sadece monitörde veriyor bu hatayı ve ne hikmetse sadece PES 2012'i oynarken.. daha önce bu tarz problemlerle karşılaşmış yada bir cözüm getirebilecek arkadaşların yardımını bekliyorum yoksa mecbur son care monitörü servise göndercem..

• Monitörünüzü farklı arabirim kullanarak bağlamayı denediniz mi? Mesela VGA veya DVI'dan.

Orijinalden alıntı: SkyLord4u

Monitörünüzü farklı arabirim kullanarak bağlamayı denediniz mi? Mesela VGA veya DVI'dan.

Denemedim. Açıkcası daha önce aklıma geldi fakat monitörümün ve ekran kartımın full hd özelliğinden yararlanabilmek için ekran kartı ve monitörümü geçen sene değiştirdim açıkcası vga'dan bu sorun olmasa bile hdmı ile bağlayamadığım sürece malesef tatmin olamayacağım :(

Edit: Bu arada monitörümde DVI çıkışıda mevcutmuş şimdi kontrol ettim ben sadece vga var diye düşünüyordum. DVI'dan bağlıycam monitöre bildiğim kadarıyla çözünürlük bakımından bir sıkıntı yaşamam heralde. Sonuçta DVI'lada yüksek cözünürlüklü görüntü aktarımı yapabiliyoruz hatta bildiğim kadarıyla DVI'la sadece görüntü aktarımı yaptığımız için Hdmı dan daha sağlıklı bir görüntü aktarıcısı diye biliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsiL. -- 18 Şubat 2012; 18:45:48 >

• aynı sorun bendede var. sanırım monitörde aynı. ek olarak monitörün sağ sol alt ve üst kısmında boşlıklar var ne yaptımsa ekranı tam oturtamadım. 23 inch monitörü 21,5 gibi kullanıyorum. acil yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: crowley25

aynı sorun bendede var. sanırım monitörde aynı. ek olarak monitörün sağ sol alt ve üst kısmında boşlıklar var ne yaptımsa ekranı tam oturtamadım. 23 inch monitörü 21,5 gibi kullanıyorum. acil yardım lütfen

Muhtemelen ati-amd ekran kartı kullanıyorsun.Bu düzeltmeyi yapmak için Catalyst Control Center (CCC) yüklü ve çalışıyor olması lazım.Sonra ayar menülerinden;
    https://store.donanimhaber.com/84/4f/86/844f86ca15fa4721871b687200343dfc.jpg
    Muhtemelen ati-amd ekran kartı kullanıyorsun.Bu düzeltmeyi yapmak için Catalyst Control Center (CCC) yüklü ve çalışıyor olması lazım.Sonra ayar menülerinden;

veya;

Bu şekilde olması lazım kullandığın bağlantı birimine göre DTV veya display ayarlarından scaling %0 getirmen yeterlidir.

Not:Resimler DH forum alıntıdır.

@ASiL

HDMI ile DVI ayıran tek unsur HDMI ses taşıyabilmesidir.Görüntü aktarımı olarak dijitaldir aralarında kullanımda fark yoktur.

• bu söylediğinizi uyguladım be sorun çözündü fakat kapanma sorunu devam ediyor dvi kablom yok hdmi kablo ile bağlana mayacakmıyım?

Orijinalden alıntı: crowley25

bu söylediğinizi uyguladım be sorun çözündü fakat kapanma sorunu devam ediyor dvi kablom yok hdmi kablo ile bağlana mayacakmıyım?

Kapanma sorunu varsa zaten DVI'a da gerek yok hocam. Ben DVI'danda taktım denedim kapanma sorunu halen devam ediyor. Garantisi devam ettiği için büyük ihtimalle servise göndericem monitörü ne yaptıysam olmadı muhtemelen teknik bir arızadan kaynaklanıyor.
    asus vg279q ses sorunu
    6 yıl önce açıldı
    a660 lcd panel sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet bu monitör kaynaklı bir sorun olarak görünüyor.Garanti dahilinde teknis servise gönderilmesi en iyi çözüm olur.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.