Bende ACER 5920 G var bu hafta laptopu gittigidiyordan satıyorum. Laptopu alalı beş ay oldu ilk aldığımda sistem kurulumu çıktı tam sistem kurulurken fişten çıkarttım ve o esnada da pil takılı değildi bu nedenle kurulum tamamlanamadı şu anda lisansız win vista ultimate kullanıyorum benim için sorun teşkil etmesede laptopu alacak arkadaş için sorun teşkil edebilir. Teknik servise telefon açtım ACER E ROCOVERY lazım dediler extra ücret istiyorlar. ACER sahibi olan arkadaşlarda eğer tekrar kurulumun dvd si varsa biz zahmet Aras Kargo Kadıköy şubesi Eser Demireli adına "ödemeli" gönderebilirler mi? Valla çok sevinirim böyle bir güzellik yaparsanız.. Teknik servis uzakta ve sistemi kendileri kuracaklarmış 25 $ + Kdv istiyorlar..
Bende ACER 5920 G var bu hafta laptopu gittigidiyordan satıyorum. Laptopu alalı beş ay oldu ilk aldığımda sistem kurulumu çıktı tam sistem kurulurken fişten çıkarttım ve o esnada da pil takılı değildi bu nedenle kurulum tamamlanamadı şu anda lisansız win vista ultimate kullanıyorum benim için sorun teşkil etmesede laptopu alacak arkadaş için sorun teşkil edebilir. Teknik servise telefon açtım ACER E ROCOVERY lazım dediler extra ücret istiyorlar. ACER sahibi olan arkadaşlarda eğer tekrar kurulumun dvd si varsa biz zahmet Aras Kargo Kadıköy şubesi Eser Demireli adına "ödemeli" gönderebilirler mi? Valla çok sevinirim böyle bir güzellik yaparsanız.. Teknik servis uzakta ve sistemi kendileri kuracaklarmış 25 $ + Kdv istiyorlar..
arkadaşım söylediklerinde hiç mantık yok
1 Senin elinde orjinal vista var key bilgisayarın altında yazıyor korsan ürünü ordan aktive edebilirsin yani bir vista dvdsi bulacaksın yüklemeyi ordan yapacaksın ama bilgisayarın altındaki key'i kullanarak aktive edeceksin
2 Eger zamanında recowery dvd'leri almadıysan şimdide alabilirsin eğer gizli bölümü silmediysen hatta alt+f10 tuşlarını tekrar çalışır hale getirip oardan yükleme bile yapabilirsin
3 istediğin dvdler her iblgisayara özeldir bunu dfalarca yazdım ama kimse önemsemiyor o dvd'ler içinde vista aktive edilmiş oluyor yani ordan yapılan yüklemelerde başka bilgisayarın aktivasyon keyini kullanmış gibi olacaksın bu durumda yine yasal bir durum olmayacak hatta internete girdiğinde vista kesin kontrol yapıyordur devre dışı kalabilir hata kalabilirler belkide recowery kopyası veren arkadaşınkide devre dışı kalır (emin değilim olma ihtimali yüksek)
şimdi buna ragmen hala dvd'leri istiyormusun gir bilgisayarıomdan/ özellikler ordan en altta vista aktivasyonu var yeni ürün anahtarı gir de ve bilgisayarın altındaki keyle aktive et ve orjinal vista işte (yüklediğin ürün bilgisayarda gelenle aynı olamlı mesela home premium gibi yada ultimate gibi neyse aytık yüklü olan veya ilk başta yükleme esnasında keyi girip ürünü kendisinin bulmasını saglayabilirsin.)
ya bu orjinal ürün mantıgını sanırım cd veya dvd olarak algılıyorsunuz ama bu ya bandroldür yada size verilen bir numaradır yani o dvdler beş para etmiyor sonuçda içlerinde aynı datalar var. onun için dvd'lerin peşinden koşmayı bırakın artık.
zaten orjinal key giriyorsun birşey olmuyor ve telefon gözüküyor etkinleştirme yaparken vista'da..
oraya telefon edip verilen numaraları tuşluyorsun ve sana etkinleştirme olmadı diyor.. daha sonra operatöre bağlıyor ve biri çıkıyor.. etkinleştirme yapamadım diyorsun sadece ve o da tekrar tuşladığın numaraları istiyor ve daha sonra sana başka numaralar verip onları vista'ya giriyorsun..
anlattığım kadar uzun bir işlem değil birkaç dakikanı alır.. eğer birşey derlerse laptop olduğunu söylüyorsun.. korkma:)
bizler acer'ın verdiği programları kullanmak zorunda değiliz temiz kurulum yapmakta en doğal hakkımız :)
ha eğer ben çok formatlarım boyna bunu mu yapcam dersen alırsın OEM olmayan bir KUTULU BOX vista internetten etkinleştirme yaparsın hiç kimseyi aramadan: