Şimdi Ara

★★★ ACER Aspire V3 - 772G [Ana Konu] ★★★ (107. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.389
Cevap
40
Favori
202.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Marka: ACER
    Model : V3-772g
    İşlemci: Core i7
    İşlemci Üreticisi: Intel
    İşlemci Modeli: Core i7-4702MQ 2.2 GHz Turbo Boost 3.2 GHz 6MB önbellek 4-core 8-Threads
    İşlemci Sayısı: i7-4702MQ
    İşlemci Hızı: Core i7
    Önbellek Boyutu: 6 MB
    Ürün numarası: NX.M9VEY.002
    RAM Toplam Bellek: 16 GB DDR3-L 800Mhz
    EKRAN : Led Arka Işıklandırma
    Ekran Boyutu (inç): 17.3 inch Full HD ComfortyView LCD
    Grafik Kart 1 : Intel HD Graphics 4600 128bit
    Grafik Kart 2 : NVIDIA GeForce GT 750M 4GB 128bit
    Sabit Disk Kapasitesi: 1 TB
    OPTİK DİSK SÜRÜCÜ : DVD-Super Multi DL Drive
    İşletim Sistemi: Windows 8 64bit
    Mikrofon: Evet
    Webcam: Evet
    Batarya Hücre Sayısı: 6 Cell Li-ion
    Bluetooth : Ver. 4.0
    USB : 2 adet 3.0 -- 2 adet 2.0

www.webdenalalim.com üzerinden 2554TL'ye aldım
    Bir günde kargo yapıp gönderdiler.

Aldıktan sonra ilk yaptığım bios ve akran kartı güncellemesi oldu
    Sonra Fabrika Yedeğini boş bir hdd içine aldım
    Aynı hdd içine sürücü ve uygulamalar yedeğini de aldım
    Kendi kullandığım programları kurduktan sonra
    Acer sitesinde belirtildiği gibi intel ve nvida sürücülerini kaldırdım
    Mağaza uygulamasına girip win 8.1'e yükselttim

Yükseltme sonrası tek sorun mağaza ve diğer programlara tıkladığımda açılan pencere yada uygulama direkt görev çubuğuna iniyor ve tam ekran olmuyordu
    "Windows 8 Uygulama Onarma Aracı" isimli uygulamayı indirdim yönergeleri takip ettikten sonra sorun düzeldi
    İndirme link'i :http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=268423

Şimdi sıra geldi Samsung 840 EVO 128gb SSD takıp diski klonlamaya
    "Macrium Reflect Disk Clone Free Edition" programını deneyeceğim.
    Umarım işe yarar

Bu arada bios'a gömülü win8 key görmek isteyenler "Magical Jelly Bean - KeyFinder" programını kullanabilirler.

Şuanda win8 kurduğum anlara göre win 8.1 kurduktan sonra makinada gözle görülür bir yavaşlama var ama zannedersem kurduğum pogramların arka planda çalışmasından kaynaklanıyor

Antivirüs olarak da notron360 kullanıyorum
    Malwarebytes anti malware de aynı zamanda yüklü
    Notron360 v.6 yüklüyken güvenlik duvarı iptal olmuştu mağaza güncellmesi yapmıyordu
    win 8.1 kurduktan sonra norton360 2014 sürümünü yükledim bu sorun da çözüldü

• Arkadaşlar aynı leptoptan bende var. Dün bilgisayar başındayken ekranın parlaklığı azalıp artıyordu. (bilgisayarı fişe takılı kullandığım halde ve ekran kartını sürücüsüde güncel) Belli bir yerden sonra rahatsız etmeye başladı. Önce dedim ekran kartının ayarlarında bir değişiklik mi oldu diye baktım ama onla alakası yok sanırım.(Hiçte o ayarları kurcalamam halbuki! ekran kartında veya ekranda bir sorun çıktı sandım). İnternette ufak bir araştırma yaptım. Bu sorunla karşılaşan başka kişiler gördüm. Bir tanesinin sistemi geri yükle önerisi sayesiinde bu sorunu çözdüm.
    Acaba bu soruna ne yol açmış olabilir? Merak ediyorum bu sorun neden çıkmış olabilir. Cevap yazaccak kişilere şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar iki gündür ' windows güncelleştirmeleri yapılandırılmadı , değişiklikler geri alınıyor ' diye hata alıyorum güncelleştirme yapılırken. Çözümü nedir ? Windows 8 kullanıyorum.
  • walkersky 1907 W kullanıcısına yanıt
    sorun neydi tam olarak değişim kararını neye istinaden verdiler
  • Tam sınavlarım bitti alıyım dedim stoklarda tükenmiş
  • Arkadaşlar bilgisayar oyunlarda fazla ısınmaya başladı. Oyundaki sıcaklıkları 90 ları görmeye başladı Far Cry 3 , Sleeping Dogs gibi oyunlarda. Ve 60 fps den birden 20 fps yei iniyor. Bu hiç olmuyordu. Ekran kartı sürücüsünü baştan yükledim sorun aynı. Havalar sıcaklandığından mı böyle pc fazla ısınıyor ? Şu an pc boşta ve işlemci sıcaklığı 50 lerde. 60-70 bile oluyor. Fan fazla çalışmaya başladı. Tozlu bir yerde hiç kullanmadım aksine pc temizliğine aşırı dikkat ediyorum.

Edit : Far cry3 100 derece gördü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R_DeNiro -- 20 Haziran 2014; 20:45:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R_DeNiro

Arkadaşlar bilgisayar oyunlarda fazla ısınmaya başladı. Oyundaki sıcaklıkları 90 ları görmeye başladı Far Cry 3 , Sleeping Dogs gibi oyunlarda. Ve 60 fps den birden 20 fps yei iniyor. Bu hiç olmuyordu. Ekran kartı sürücüsünü baştan yükledim sorun aynı. Havalar sıcaklandığından mı böyle pc fazla ısınıyor ? Şu an pc boşta ve işlemci sıcaklığı 50 lerde. 60-70 bile oluyor. Fan fazla çalışmaya başladı. Tozlu bir yerde hiç kullanmadım aksine pc temizliğine aşırı dikkat ediyorum.

Edit : Far cry3 100 derece gördü.

Aynı durumdan bende müzdaribim.Gereksiz yere fps düşmelerini geçtim sadece nette gezinirken bile fan fazla çalışmaya başlıyor.SSD takviyesi yaptınız mı? SSD takanlarda ısınma sorunu var mı acaba?(Kullandığım 840 evo 128gb )

• Aynen nette takılırken bile fan çalıştığı oluyor anlamıyorum. Hava fena sıcak ve nemli ondan mıdır anlamadım ki. Hayır SSD kullanmıyorum. Sorunun tozlanma veya macundan kaynaklı olucağını düşünmüyorum çok dikkat ettim 1 yıllık olmadı daha pc. Son çare servise vericem. Bios güncellemesi bir işe yarar mı bilmiyorum daha güncellemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R_DeNiro -- 20 Haziran 2014; 21:24:20 >
  • R_DeNiro kullanıcısına yanıt
    Isınma nın sıcaklıklardan olduğunu düşünüyorum ancak şu fps düşmesi beni de ayar ediyor. Özellikle cs go da. Ekran kartı güncellemesi mi bu hale getirdi anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son ekran kartı güncellemesinden dolayı olmuş olabilir bu benimde aklıma geldi ondan önce bir şey yoktu çünkü. İnşaallah havaların fazla sıcak olmasından ötürüdür.
  • hocam bendede yaklaşık 6 aydır i7 32 gb ram olan model var ilk aylarda sıkıntı yoktu ama artık pc de oyun oynanmıyo 5 dk içerisinde işlemci aşırı ısınıyo pc otomatik olarak kendini kapatıyo. bi umut recovery yaptım düzelmedi eğer bi fikriniz varsa lütfen yardımcı olun ankarada oturuyorum servis istanbulda uğraşmak istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: matraksssss

hocam bendede yaklaşık 6 aydır i7 32 gb ram olan model var ilk aylarda sıkıntı yoktu ama artık pc de oyun oynanmıyo 5 dk içerisinde işlemci aşırı ısınıyo pc otomatik olarak kendini kapatıyo. bi umut recovery yaptım düzelmedi eğer bi fikriniz varsa lütfen yardımcı olun ankarada oturuyorum servis istanbulda uğraşmak istemiyorum

Bu sorun donanımsal olabilir yalnız. O kadar aşırı ısınma hiç olmadı.
  • Bende de acer aspire 8951g var. Laptop bir senesini doldurduktan sonra 90 dereceleri gormeye basladi. Performans dusmesi de cabasi.

Acerin kullandigi termal macunun dandik oldugunu, isinmanin sebebinin bu oldugunu okudum.

O zaman forumdan bir arkadas almayin acer isinma sorunu var demisti. Ancak full hd 18.4 ekran beni kandirdi.

Simdi laptopu parcalamadan acip, hakkiyla termal macunu yenileyebilecek servis ariyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentsecurity -- 21 Haziran 2014; 19:24:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dentsecurity

Bende de acer aspire 8951g var. Laptop bir senesini doldurduktan sonra 90 dereceleri gormeye basladi. Performans dusmesi de cabasi.

Acerin kullandigi termal macunun dandik oldugunu, isinmanin sebebinin bu oldugunu okudum.

O zaman forumdan bir arkadas almayin acer isinma sorunu var demisti. Ancak full hd 18.4 ekran beni kandirdi.

Simdi laptopu parcalamadan acip, hakkiyla termal macunu yenileyebilecek servis ariyorum.

Bunu kendimiz de yapabiliriz ancak garanti kapsamından çıkar sanırım.

Bir de havaların ısınması da etkilemiştir diye düşünüyorum. Donanımsal bir sıkıntı yok gibi. Oyunu ultra ayarlarda açsak da fps ani düşme oluyor, low ayarlarda da. (Tabii genel olarak cs go için konuşuyorum, uzun zamandır başka oyun oynamıyorum.)

• Bu sıcaklıklar konusunda beni de işkillendirmeye başladınız işlemci boşta 35 derece aşırı yüklenmede max 90 derece ekran kartı max 68-69 derece.
    Isınmadan şikayetçi olanların hepsinin ortak yanı daha uzun süredir laptopu kullanıyor olmaları herhalde. benim 3 ay 10 gün oldu. halen şikayetim yok hiç bu konuda. acaba laptop 6 aydan sonra falan mı ısınmaya başlıyor diye düşünmeye başladım
    Ani fps düşüşleri gibi sorunlarımda yok hiç dün 10 saat kadar kesintisiz CS GO oynadım sorunsuz şekilde

• quote:

Orijinalden alıntı: loast

Bu sıcaklıklar konusunda beni de işkillendirmeye başladınız işlemci boşta 35 derece aşırı yüklenmede max 90 derece ekran kartı max 68-69 derece.
    Isınmadan şikayetçi olanların hepsinin ortak yanı daha uzun süredir laptopu kullanıyor olmaları herhalde. benim 3 ay 10 gün oldu. halen şikayetim yok hiç bu konuda. acaba laptop 6 aydan sonra falan mı ısınmaya başlıyor diye düşünmeye başladım
    Ani fps düşüşleri gibi sorunlarımda yok hiç dün 10 saat kadar kesintisiz CS GO oynadım sorunsuz şekilde

Allah allah o zaman yazılımsal bir sorun değil gibi duruyor. Hocam görüntü ayarlarınızın Caps ini atabilir misiniz?

Yararı olmayacak muhtemelen ama düşüş ler can sıkıyor.

• pazartesi günü garantiye vereceğim ama hiç bişey yapacaklarını sanmıyorum sorunsuz diyerek geri gönderecekler sonucu yazarım bende donanımsal olduğunu düşünüyorum
  • arkadaşlar izmir yanıyo boyutları uygun soğutucu bulamadım ,zalmanın bi ürünü var oda çok pahalı var mı 50-60 liralık bi tavsiyeniz?
  • İşlemci fan hava girişi ızgaralarından el feneriyle bakmam sonucu fan kanatlarında toz olduğunu gördüm sanırım bu yüzden ısınıyor pc. El süpürgesini az ızgaraya tutarak çekmeye çalıştım ama tabiki hala toz var. Sizce Vatan'a gidip yetkili servise mi göndereyim ? Ancak bu baya uzun sürer gibi ? Direk vatanda temizleme işini yapıyorlar mı ? Garanti kapsamında olduğundan içini açmak istemiyorum.

edit : Bir de 'HDD'den sanırım' arada ' czzt ' gibi bir ses geliyo daha dijital bir ses 'bip' tarzında :) Sorun ne olabilir . Nadirde olsa oluyor bu ses . HDTune testi yaptım her şey normal gözüküyor sorun bulunmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R_DeNiro -- 22 Haziran 2014; 17:10:10 >
  • hanos kullanıcısına yanıt
    Vsync kapalı her şey full. buyrun yine de atıyorum ekran görüntüsünü

★★★ ACER Aspire V3 - 772G [Ana Konu] ★★★
  • 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.