Şimdi Ara

Acer Aspire One 722 AMD C60 APU Ürün incelemesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
5
Favori
23.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bir de ürünü sürekli şarjda mı kullanıyorsunuz, yoksa doldurup-boşaltıp mı kullanıyorsunuz?

    ben doldurup-boşaltıyorum şu ana kadar %11 batarya aşınmış

    benim bildiğim sürekli şarjda tutmak bozar bataryayı ama sürekli şarj yapan arkadaşlarım ve diğer tanıdıklarımın şu ana kadar %12 ve %16 aşınmış (2 senede)

    acaba sıkıntı laptopda mı? benim kullanımda mı?
  • Driver Update' i sanırım şununla yapmıştım...

    Program ekte var...

    İNDİRMEK İÇİN TIKLA
  • arkadaşlar bu netbooku şu an bulabileceğim bir mağza varmı
  • video izlerken donmalar oluyor arkadaslar bilgisayar kasıyor. bunun sebebi nedir acaba yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de acerin bir dünya programı var icinde onları ekle kaldırdan kaldırmayı dusunuyorum bir işe yarayan programlar mı bunlar ? Mesela acer updater var . Ben bunları kullanmıyorum ama bilgisayara zarar vericek bir şeyi silmekde istemiyorum. Yardımcı olursanız cok sevinirim.
  • Kıymetli Arkadaşlar ,

    Öncelikle konuyu başlatan ve son derece doyurucu ,adeta ansiklopedik bir inceleme arz etmiş olan arkadaşın emeğine sağlık.

    Ben de Acer 722 kullanıcısıyım.1 sene 4 aydır kullanmaktayım. Kullanıcı deneyimim hakkında yazmak isterim.

    Ben dayanamayıp tek modül 2 gb ram 'i değiştirip 4 Gb ram yaptuydum , işlemcim C60 benimde ,lakin benım satın aldıgım netbook -ao722- ilk serilerden oldugundan dolayı ekra cozunurlugu maksımum 1024x600 geriye kalan tum teknık ozellıkler aynı.

    1-HD Video : 1080p videoları ,bitrate'leri ne olursa olsun akıcı bir şekilde oynatıyorum ,bununla birlikte 45"inch plazmaya bağlayıp rahatlıkla izleyebiliyorm. 720 p videoları aynı anda iki tane açınız,rahatlıkla oynatabilmekte.
    Video işleri konusunda almayı düşünen arkadaşlar lütfen müsterih olsunlar,bir sıkıntı ile karşı karşıya gelmedim


    2-Oyun : Her ne kadar oyun oynamaya vakit bulamasam da , sırf takıntımdan dolayı Ao722'ye call of duty modern warfare 1 ve 2 yi kurdum , orta ayarlarda ve 1024x600 ile akıcı , 800x600 cozunurlukte ıse çok çok akıcı bır oyun deneyımım oldu.

    Her oyunun farklı grafık motoru oldugundan her oyun ıcın ayrı ayrı bır yorumda bulunmak gerektıgıne ınanıyorum.Lakin soyle bır ornek verebılırım :fifa 12 bu netbookta ve dıger tum netbooklarda bırakın akıcılıgı ,ana menusune gelmek bile hayal .Ancak fifa 11 , pes serilerinin tamamını rahat rahat oynayabılırsınız.

    Ben sımulasyon oyunları hastasıyımdır. Bu sebep ile :lock on ,il-sturmovik programlarını son derece rahat bır sekılde calıstırabılırsınız.

    kısaca 2010 ve eskı yıllara aıt hemen hemen butun oyunları orta ayarlarda oynatabılırsınız....

    3-Web deneyımı ve flash sayfalar :

    web deneyımı bırazcık da browserınızdakı eklentılerın sayısıyla alakalı bır deneyım. Masaustunde dahi kasılmaya sebep olacak şeylerden bırı de tarayıcınızdakı eklentı sayısıdır.
    Ben chrome kullanıcısıyım , eklentıler pek fazla yok. Bu netbook ile youtube ve benzerı sıtelerı rahat rahat açabılıyor ve çalıştırabılıyorum.flv vıdeo cozunurlugu 1080 'e geldıgınde haıfıf kasılmalar gerceklsıyor ,ornegın vimeo.com sıtesınde bunu gozlemleyebılırsınız.
    Bir de bır web sıtesınde aşırı derecede banner,reklam,flash video kutucukları var ise bu son derece ağırlastırmakta bılgısayarı.
    Flash uygulama ve sayfalara gelınce ornegın facebook oyunlarını bıraz kasmakta ancak facebook dısında herhangı bır flash sıteyı actıgınızda hıcbır takılma yok...,Bunu facebook un arka plandakı verı trafıgıne ve ıslemcıyı yormasına baglıyorum.

    kısaca ben bazen netbook kullandıgımı unutup masaustu muamele yapıyorum o derece ıyı ...

    4-ofis ve gunluk iş kullanımı :

    ofis programları ve ozellıkle grafık edıtor programlarını rahat rahat kullanbılırsınız buna boyutu 150 mb ı gecen ofıs dosyalarını dahı rahat calıstırmakta ,bır takılmayla kasılasmadım , Adobe Cs3 ve CS5 surumlerının tumunu calıstırabılırsınız (gpu'ya ttesekkurler)
    sql server ya da erp programları kurabılır sunucu veya clıent olabılırsınız sorun sıkıntı yok.

    5-pil ömrü : Ben kullanım rejimine göre 4 saat minimum verim alabılmekteyım .

    son olarak su anda işe gıtmem lazım , bır sorunuz olursa lutfen ıletınız yardım edebılırsem ne mutlu. Konuyu başlatan kıymetli arkadaşa (kendısının ıncelemesıni referans olarak addedin lutfen) ve sızlere saygı ve selamlarımla.




  • Kurban olayım biri yardım etsin az kaldı kafayı kırıcam ben. Öncelikle yeni internet bağlattım fiber optik 20 mb. Ama ne video izlersem izleyim kasılma oluyor. Bilgisayarda hiçbir şey yüklü değil yinede kasıyor anlam veremiyorum. Bilgisayar işinden anlamadığım için ne yapmam gerektiğini bulamıyorum. Format atsam bu alete nasıl format atılır bilmiyorum. Birisi yardım etsin lütfen sıkıldım artık işten. Cevabınızı bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.Sanchez

    Kurban olayım biri yardım etsin az kaldı kafayı kırıcam ben. Öncelikle yeni internet bağlattım fiber optik 20 mb. Ama ne video izlersem izleyim kasılma oluyor. Bilgisayarda hiçbir şey yüklü değil yinede kasıyor anlam veremiyorum. Bilgisayar işinden anlamadığım için ne yapmam gerektiğini bulamıyorum. Format atsam bu alete nasıl format atılır bilmiyorum. Birisi yardım etsin lütfen sıkıldım artık işten. Cevabınızı bekliyorum.

    recovery yapın derim... eğer bu sorunu çözmez ise, alet ısınıyor demektir...

    onun için de yardımcı olabilirim ama elleriniz ince işe yatkın mı? söküp parçalayabilir misiniz?

    bu arada

    YAW şu batarya aşınması ile ilgili bana yardımcı olur musunuz? %14 aşındı melet....

    eğer tam dolduğu andan sonra 1-2 dk daha beklesin hemen aşınıyor arkadaş!!

    arkadaşlarımın, laptop,netbookları var, sürekli şarjda kullanmışlar(2 senden fazla) %3 -%10 u geçmemiş... benim 6 ayda %14 olmuş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.Sanchez

    Kurban olayım biri yardım etsin az kaldı kafayı kırıcam ben. Öncelikle yeni internet bağlattım fiber optik 20 mb. Ama ne video izlersem izleyim kasılma oluyor. Bilgisayarda hiçbir şey yüklü değil yinede kasıyor anlam veremiyorum. Bilgisayar işinden anlamadığım için ne yapmam gerektiğini bulamıyorum. Format atsam bu alete nasıl format atılır bilmiyorum. Birisi yardım etsin lütfen sıkıldım artık işten. Cevabınızı bekliyorum.

    sorununuza biraz geç bir cevap olacak ancak forumda veya nette böyle sorunlara karşılaşanlar içinde örnek olsun diye yazıyorum.

    mobil pc nizin pil kullanım planı tasarruf modunda ise video izlerken bu tür donma sorunları yaşayabilirsiniz. bunun için şarj cihazını bağlayabilirsiniz(genelde dizüstüler şarja takıldığında performans modunda çalışır) veya pilin kullanımını normal yada performans(tavsiyem) olarak değiştirirseniz muhtemelen bu sorun çözülür. daha önce benzer sorunla dizüstümde karşılaşmış ve anlam veremeyip kurcalayınca bulmuştum bunu.




  • Çok eski bir konuyu hortlatmış gibi olacağım ama.. Belki merak edip gelip bakan olur diye yazıyorum. Bu Netbook'u aldığımdan 3.5 sene sonra 2. laptop olarak hala kullanıyorum. Diğer i7'li büyük laptopı genelde eşim kullanırken bu laptop da bana kalıyor . Biraz temiz de kullanırım.. Alet daha servis yüzü görmedi. Sadece geçenlerde kendi sakarlığımdan dolayı düşürüp ekranını kırdım. Bir ara başka laptop alsam mı ya da tablet mi alsam düşüncelerine girsem de internetten ekran alıp taktırmak 180 tl civarına mal olunca bu laptopta devam kararı aldım. Velhasıl en son olarak bilgisayara Windows 10 kurdum. Bende hala bilgisayarda kurulu gelen orjinal Win 7 starter vardı. Buradan Windows 10 Home'a yükseltme gerçekleştirdim. Starter'dan Home'a geçmek hoş oldu . Windows 10'a geçtikten sonra da bilgisayarın performansında gözle görülür bir artış var. Mesela eskiden Browser'da 2-3 sekme aldığımda kasma başlardı -biraz da ramle alakalı, halen geldiği 2 gb ramli şekliyle kullanıyorum 4 olsa belki win 7'de de toparlardı-. Şu anda en ufak kasma yok. Videolar vs. en ufak kasma yok. Yani Windows 10'u gönül rahatlığı ile bu netbook'a kurabilirsiniz arkadaşlar.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.