Şimdi Ara

Acer Aspire 5920 Derneği (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.906
Cevap
33
Favori
897.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ok1907

    Sana da çok şey sordum kusura bakma ama son bişey sorucam bu robson memory nedir biliyomusun acaba ben sormuştum ama pek bişey anlamadım ayriyeten bu 8 ms ne işe yarıyo?

    estagfurullah, ne demek..

    robsonu aciklamistim bi ara ama herhalde daha detayli bi aciklama gerekio o yuzden bana ilkokul cocuu muamelesi yaptin deme en basidine indirgeyecem

    simdi hani usb flash bellekler var ya, onlar ve onlar gibi flash bellekler hard disklerden daha hizli rastgele data okuyup yazabilir, cunku sabittirler hard disk gibi devir yapmazlar. windows vistanin da bi ozelligi var, bu belleklerin hizindan sistemi hizlandirmak amaciyla faydalanabilio, readyboost adinda. BU ozelligi destekleyen usb belleklerden birini vista yuklu herhangi bi bilgisayara takip seceneklerden sistemimi hizlandir turu bisey secince vista otomatikman onu bir nevi ikincil ram gibi kullaniyo, normalde hard diskine yazacagi ve sonra ordan okuyacagi gecici datalari ona yaziyo boylece okumasi ve yazmasi daha hizli oluo sistem hizlanio. Bu robson olayi anladigim kadariyla su; adamlar almis 1gb lik readyboost destekli bi flash bellek, laptopun icine sokmus, vista direk bunu kullanip sistemi hizlandirsin diye.

    8ms olayi da tepki suresi, lcd monitorlerde tepki suresi denen bi olay var ben de tam olarak cozmus degilim, ama mantiken verinin ekran kartindan gonderilmesi ile ekranda gosterilmesi arasinda gecen sure falan herhalde, bu ne kadar az olursa o kadar iyi, yuksek olunca oyun film gibi hizla degisen goruntulerde bulaniklik olabiliyormus. 8ms su an icin laptoplardaki en iyi deger, normal lcd monitorlerde 2ms ye kadar dusebiliyor bu deger.




  • çok sağol şimdi anladım son demiştim ama aklıma bişey daha geldi bu son söz peki vista bilgisayarı yavaşlatıyomu çok ram falan yiyomu bilyomusun?
  • onemli degil merak etme uyanik oldugum surece memnuniyetle cevaplandiririm sorularini, hem bana da yapacak bisey saglio hem burada sorman iyi bilmeyen baska arkadaslar varsa onlar da gorur ogrenir.

    soruna gelince, evet vista cok ram yiyor gercekten, 1gb nin altinda ramle vista kullanmak imkansiz sayilir. kiz arkadasimin 1gb ramli asus f3jpsinde iyi calisiyor, ama cok hizli oldugu soylenemez, ama oyun olarak sadece WoW oynadigi icin cok sorun cikarmiyor. yalniz alet oyun falan acik degil, windowsda mesela bi internet explorer bir de bir iki sey daha acikken raminin %40-60inin kullanimda oldugunu gosteriyo gorev yoneticisi. yani kafadan ramini 512mb eksik say vistali bir pcnin gerci xp de direk 128-256 arasi birsey yiyor demek cok sallama olmaz herhalde..




  • Çok sağol dostum baya bişey öğrendim sayende testlerlede iyice pekiştirmeni temenni ediyorum Bu arada seni uyutmadım ama benim çok uykum geldi iyi geceler tekrar sağol
  • sen de sagol arkadasim. sana da iyi geceler ben de yatcam heralde benim de uykum geldi valla
  • arkadaşlar bu laptopu alıp kullanan varmı varsa peformansı hakkında bilgi verebilirmi bide arkadaş vermiş link hd dvd yazıyo acaba opsiyonel mi yoksa standart olarak geliyomu
    http://www.acer.com/products/notebook/as5920g.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentozi1905gs -- 6 Temmuz 2007; 4:04:24 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bulentozi1905gs

    arkadaşlar bu laptopu alıp kullanan varmı varsa peformansı hakkında bilgi verebilirmi


    bi topice cevap yazmadan once en azindan bi goz gezdirmeni oneririm, daha once de yazildigi gibi su anda yalnizca bir arkadasimizda 1.8ghz islemcili modeli var, ben dun siparisini verdim 2.0ghzli modelin, bi sorun cikmazsa bugun gidip alicam. artik yatayim da uykusuz uykusuz gitmeyeyim.. iyi geceler.

    edit: hd-dvd opsiyonel, turkiyede var mi bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordGunthar -- 6 Temmuz 2007; 4:05:46 >
  • saat 11 acaba gelmiş midir bilgisayar bende en az senin kadar heyecanlıyım arkadaşım umarım iyi bi bilgisayar çıkar da biz de alırız
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gateway_15

    saat 11 acaba gelmiş midir bilgisayar bende en az senin kadar heyecanlıyım arkadaşım umarım iyi bi bilgisayar çıkar da biz de alırız


    aradim urunun geldi paketledim burda dedi gorevli cikiyorum simdi. hadi hayirlisi..
  • hadi hayırlısı bahtımızaaaaa




  • yaşasınnn yarına kadar testleri alıcaz inşallah arkadaş umarım trafiğe falan takılmaz
  • hadi bakalım gateway bekliyoruz ilk izlenimlerini hayırlı olsun bu arada
  • bluet ben almadım lord gunthar alacaktı ona hayırlı olsun demen lazım
  • İnşallah göründüğü kadar iyi bişey çıkar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gateway_15

    bluet ben almadım lord gunthar alacaktı ona hayırlı olsun demen lazım



    hadiya pardon ona hayırlı olsun inş sanada hayırlı olur ilerde
  • Cümlemize
  • ups



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuulman1 -- 6 Temmuz 2007; 16:14:54 >
  • arkadaşın herhaldi işi çıktı umarım bir aksilik çıkmamıştır
  • arkadaşlar öncelikle iyi günler. forumda ilk günüm ve ilk problemim. bu sabah aspire 5920g toptopumu aldım ama wireless bir networke bağlanamadım. devamlı zaman aşımı hatası veriyor vista. 2 defa imaj kurdum 2 ay modem denedim biri usr 9110 dier airties rt-210. bu modemlere dell notebookum ve hp pavillion notebookum problemsizce bağlanmakta. (dell ve hp de xp home sp2 kurulu) anlayamadığım tüm ayarlar doğru. wpa ve tkip seçili.şifre doğru girili. neden bağlanmıyor? bir bilen varsa acil cevap. yoksa yarın bu notebooku iade edeceğim.
  • Arkadaslar aldim geldim sorun yok merak etmeyin, kadikoy sariyer arasi malum saatlerce yol teptim ellerim mahvoldu tasimaktan ama degdi gibi gorunuyor Anca windowsunu kurdum vs. suan backup imageini yaptiriyorum baya uzun suruyo.. yaninda recovery cdsi falan gelmiyor cok sinir oldum, o yuzden suan backup imagei yapmak zorundayim nolur nolmaza aradan cekelim..

    alet simdilik cok hos gorunuyor, kasasinin tasarimi belliydi zaten ama tutarken kullanirken bi kalite hissi veriyor, ki ben cok onem veririm elektroniklerde buna.. Yalniz resimlerde gorundugu kadar beyaz degil ic yuzeyi, gercekten de commodore grisini andiriyor cnettekilerin dedigi gibi, beni rahatsiz etmedi hatta hosuma gitti sayilabilir, goz yormuyor, ama kimilerine cok cirkin gelebilir rengi, almadan once bakin iyice. Resim cektim bikac tane onlari da post edicem. Windowsun ornek muziklerinden dinledim bir iki parca, ses kalitesi su ana kadar bi laptopta duydugum en etkileyici ses cikisi gercekten. elbette iddia edildigi gibi surround sound etkisi yok ama hafiften varimsi ama surroundu falan bi kenara birakirsak cok yuksek seste cok net ses veriyor, subwoofer da bass konusunda gayet hos, elleriniz uzerinde klavyeyi kullanirken basstan titresmesini hissetmek oldukca tatmin edici elbette bu dediklerim bir notebook ses sistemi olarak goz onune alindiginda gecerli, kaliteli bi harici 2+1 sisteme denk deil tabiki.

    onun disindaa.. ha ekran kartinin driverini indirdim, vista derecelendirmesinde daha saglikli puan ve daha iyi performans elde etmek icin indirmemi tavsiye ettiginiz baska driver var mi?

    elbette kotu yonleri de var, en basta recovery cdsiyle gelmemesi beni cok rahatsiz etti, yani kutuya bi cd eklemek cok zor olmasa gerek.. Bir de alet 15.4" bi laptop icin nispeten buyuk ve kalin, ama agirlik olarak normal.

    su anda aklima bunlar geliyor, duzgun biseyler post edicem tabiki ama dedigim gibi daha kullanmadim neredeyse hic. ha bu arada sagdaki usb portuna mouseimi taktim ve dvdyi hic engellemiyor

    @endersoyuince
    dedigim gibi dogru duzgun kullanmis degilim ama sunu soyleyebilirim, evde daha once 2 tane laptop (bi fujitsu bide f3jp)kullandim ikisi de wireless bulamiyordu kapsama alaninda, 3 kat ustteki dayimlarin wifisini bazen buluyordu o da cok ender ve gidip geiyordu, suan abimin laptopuyla yaziyorum bunlari, ayni masada 20 cm yaninda acer duruyor ve sorunsuz bi sekilde wifiden dayimlarin internetine baglanmis bulunuyor.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.