Şimdi Ara

Acer Aspire 5920 Derneği (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.905
Cevap
33
Favori
919.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: LordGunthar

post etmeden once post ettiginiz topice daha once yazilanlari okuyun. Gonderdigim butun resimleri bluetoothla cep telefonumdan gonderdim, ve o gonderdigim resimlerin arasinda turbomemory'nin varligini dogrulayan bir tane de mevcut.

resimlere bakmıştım zaten ama turbo memory hakkında bir resim göremedim.
  • arkadaşlar ben bu vista dan bir verim alamadım, 64bit XP için sürücüye rastlayan oldu mu acaba?
  • arkadaşlar sanal alışveriş olmayan gidip alabileceğim (istanbulda olması gereken) en hesaplı yer vatan gözüküyo cardfınansla tabı bu modellere gore ozellık var yok olayı sacma geldı artı olarak fiyat konusunda yönlerdirme yaparsanız çok sevinirim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgrays -- 11 Temmuz 2007; 20:49:28 >

Orjinalden alıntı: dukenukem82

1499 dolar olmuş as5920g modeli novabilgisayarda ne dersiniz daha düşermi bunun fiyatı.

Ben bekliyorum acelen yoksa bekle derim; başıma geldi 2600 ytllik laptop(tam alacaktım bazı işler çıktı aradan alamadım) ama 2 ayın içinde 2100 e düştü
  • Arkadaşlar bende bu laptopla Monster laptop arasında kaldım.Acer 5920 kullananlar memnunlar mı? Ben daha çok oyun için kullanıcam.Performansı nasıldır? İnternette hep Vista driverlarını gördüm.Anladığım kadarıyla Laptopun yanında Driver cd si de vermiyorlar.Ben bu laptoba kendim Xp kurup XP driverlarını yükleyebilirmiyim yada nasıl yüklerim? Bide internette bazı yerlde Acer Teknik servislerinin pek iyi olmadığını okudum.Bu konudaki fikirleriniz nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • benim bu notebookla wireless problemim olmuştu vistadan kaynaklanan o sırada yazıcıoğlunun arka sokağındaki acer yetkili servisine bir uğradım. ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştılar.aynı yer dell'inde yetkili servisi.kendi dell notebookumda ilk aldğımda wireless yoktu sonradan yetkili servisinde taktırdım.çok hızlı ve çok temiz bir şekilde hallettiler.sonuç olarak teknik servis olarak bir problem yaşayacağımıza sanmıyorum.aradığınızda herzaman bir muhatap bulabiliyorsunuz.

(bu arada wireless sorunu vistadan kaynaklanıyor,ilk çıkan wireless modemlere wpa-tkip olarak bağlanımıyorsunuz.wep ile yada güvenliksiz bağlanmada sorun yaşanmıyor.airties rt-210 modemi satıp thomson speedtouch alarak sorunsuzca wpa-tkip ile bağlanıyorum)

evet bu makine de pcmcia yok onun yerine express card var. pcmcia eski teknoloji express card yeni. pci express veriyolunu kullanıyor. ii bir özellik.

The Soul Of BMW.
    endersoyuince, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.
    & DH PSP Topluluğu & DH NOKİA N SERİES KULÜBÜ
  • o zaman benim pinnacle pcmcia tv kartım elimde patladı desene

Orjinalden alıntı: celikcantxxl

arkadaşlar, bildiğiniz üzere kutudan cd?dvd hiçbirşey çkmıyor. kendi recovery dvd mizi nasıl oluşturabiliriz. bi bilgisi olan var mı?

Merhaba arkadaşlar,
    Dün ben de Vatan Computer'den 7300'lü modelini 1.563 USD + KDV'ye aldım.
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=28905

Makine çok karizmatik birşey, kesinlikle tavsiye ederim. Biraz kalın ama kaba görünmüyor, ayrıca bu durum ısınma problemini azaltıyor sanki.
    Kurulumu kendim yaptım, zaten birkaç seçenek seçip next diyorsunuz:)
    Cihazla gelen işletim sistemi Vista Home Premium 32 bit. İngilizce ve Türkçe sürümleri var, istediğinizi seçebiliyorsunuz.
    Daha önce arkadaşların da söylediği gibi, bluetooth var, çok da kaliteli.
    Robson olayına nereden bakıldığını bilmiyorum, bilen varsa söylesin, hep birlikte öğrenelim :)
    Disk 4 parça (evet öyle:)
    1 - 9,76 GB. Restore diski
    2- 69,77 GB. C: diski
    3- 66,27 GB. D: diski
    4- 3,24 GB. bölümlenmemiş alan:) Neden bilmem...
    TOPLAM : 149,04 GB = 160.030.481.448 bytes, kazık yemiyoruz:)

Ayrıca Disk 1 diye bir disk daha var. (Hard disk Disk 0 idi)
    Bunun boyutu 512 MB, FAT32. NVCACHE olarak adlandırılmış.
    Şimdi bu robson ise kazık yiyoruz, 1 GB değil (519.046.656 bytes).
    Yok eğer ekran kartının turbo cache belleği ise, o zaman tuhaf bir durum söz konusu, zira ekran kartı özelliklerine baktığımda 1 GB ram (256 Ayrılmış, 767 Paylaşılmış) görüyorum. O zaman Disk 1'in 767 mb olması gerekirdi. Kafam karıştı, bilen varsa söylesin:)

İlginç bir durum da şöyle, sistem rami 2 GB olarak görüyor, bunun 1.405 kb'ını önbelleğe alıyor, kalan 640 kb. görünmüyor. Bu 640 kb. ekran kartına ayrılıyorsa, kalan 128 mb. bellek nerede?

Ekran kartına ayrılan belleği ayarlayacağım bir yer bulamadım, 512 yapmak istiyorum, Vista 1.5 GB ile yavaş kalıyor biraz. Nasıl yapıldığını bilen varsa yardım etsin lütfen.

Cihazın kendi kurduğu sürücüleriyle Vistadan aldığı puanlar şöyle;
    4,9 : İşlemci
    4,8 : RAM
    4,7 : Grafik (Aero)
    5,2 : Oyun Grafikleri
    4,7 : Hard Disk

İlk dikkat çeken özelliklerinden birisi ses sistemi. Ses gerçekten güzel, altta bir subwoofer var, bas seslerde titreşimleri bileklerinizde hissediyorsunuz, çok hoş :)

Default ekran koruyucusu Acer'in kendi hazırladığı bir prezentasyon, mutlaka sonuna kadar izleyin derim;)

Sonra yaptığım ilk iş, DVD'leri oluşturmak oldu. Bunun için Empowering aracından Acer eRecovery Management'i seçip, alttaki sekmelerden Burn Disk'e gitmek gerekiyor. Oradaki seçenekler şöyle;

Create factory default disc : Mutlaka yapın. Partition'u olduğu gibi DVD'ye yazıyor, daha sonra bir problem olduğunda DVD'den açıp cihazı ilk haline getirebilirsiniz. 6,5 GB = 2 adet DVD gerekiyor. (Yazdıktan sonra diskleri kontrol de ediyor, bu çok zaman alıyor, isterseniz bu seçeneği kaldırabilirsiniz.)

Create user backup disc : Seçemiyorsunuz:)

Create current system configuration backup disc : Denemedim. Sanırım windows ayarlarını vs. diske yazıyor, sonra bu ayarları geri yüklemenize yarıyor.

Create driver and application backup disc : Bunu da yapın, driverler, bundle programlar vs. 1 DVD gerekiyor.

Tüm bunları Adana sıcağında aralıksız yaptım:) 1-1,5 saat falan sürdü. Cihaz ısındı bayağı ama el yakacak kadar değildi.

Bugün-yarın birkaç oyun alıp test yapacağım, benden önce yapan olmazsa sonuçları burada paylaşırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacarslan -- 12 Temmuz 2007; 9:45:20 >

• ürün çok güzel datronun wxs serisi öncülük etti gibi geldi bana bu beyazımsı klavye olayına ama iyi olmuş çok güzel duruyor barışnet inde dediği gibi beklemedeyim uygun bi fiyata düşsün hemen atlayacam
    tek korkum seçimlerden sonra doların yükselmesi o zaman el değilmez bunlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dukenukem82 -- 12 Temmuz 2007; 9:34:32 >
    saygılar..

Orjinalden alıntı: dukenukem82

ürün çok güzel datronun wxs serisi öncülük etti gibi geldi bana bu beyazımsı klavye olayına ama iyi olmuş çok güzel duruyor barışnet inde dediği gibi beklemedeyim uygun bi fiyata düşsün hemen atlayacam
    tek korkum seçimlerden sonra doların yükselmesi o zaman el değilmez bunlara

dolar yükselirse 22 temmuzdan sonra cidden yalan olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: sertacarslan

Ayrıca Disk 1 diye bir disk daha var. (Hard disk Disk 0 idi)
    Bunun boyutu 512 MB, FAT32. NVCACHE olarak adlandırılmış.
    Şimdi bu robson ise kazık yiyoruz, 1 GB değil (519.046.656 bytes).

Bak bu robson kesin, biri arkasını açıp foto çekse görsek robson modulunu

buda resmi

Acer Aspire 5920 Derneği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maedhaorx -- 12 Temmuz 2007; 18:40:16 >

• Mavi Bilgisayar'dan sipariş ettiğim ürün bugün geldi. Benim sorum şu: Ürünle gelen pilin kaç cell olduğunu nasıl anlarım? Pil üzerinde herhangi bir bilgi bulunmuyor. Yardım lütfen ??

Orjinalden alıntı: yzgulec

Mavi Bilgisayar'dan sipariş ettiğim ürün bugün geldi. Benim sorum şu: Ürünle gelen pilin kaç cell olduğunu nasıl anlarım? Pil üzerinde herhangi bir bilgi bulunmuyor. Yardım lütfen ??

Kendi sorumu kendim cevaplıyorum.

4800 mAh -> 8 cell
    4000 mAh -> 6 cell

Bana gelen bilgisayarda 8 cell kullanılmış.
    Aleti daha yeni kurdum. Asusa göre sanki daha şık. İşçişik kalitesi bence benzer seviyelerde.
    Bu cihaz vistada sanki azıcık daha hızlı. Bu deneyimi ofis programları ve genel kullanım için söylüyorum.
    Ekran kalitesi ( yarı profesyonel fotoğraf editliyorum ) kesinlikle Asustan daha iyi. Tuşlar Asustan daha yumuşak, umarım bu yumuşaklık kısa zamanda soruna dönüşmez. Asusta olan tuş sesi bunda yok.
    Isınma hem Asus ta hemde Acer da diğer laptopum macbookpro ya göre cok düşük. Macbook prolar ütü kadar ısınıyor :) Ama o cihazı bunlarla mukayese etmek ayıp olacaktır. Özellikle de işletim sistemlerini :)
    Vista şimdilik gerçekten yavaş ve sorunlu.

İlk izlenim notlarım:

Kısaca Asus Artılar

Azda olsa daha hafif, taşıyanlar bilir 150-200 gr. tüm gün yanında laptop taşıyan için ciddi bir farktır.
    Daha uzun pil ömrü. rahat rahat 3,5 saat ( ofis programları web vs) kullanıyordum.
    Portların yerleşimi daha ergonomik ( ofiste kullananlar için power ve ethernetin aynı tarafta olması gibi )
    Biraz daha iyi çanta

Kısaca Acer Artılar

Daha iyi ekran
    Daha iyi ekran kartı ( Oyuncular için geçerli ) X1700 bile photoshop vs için yeterli ve artar
    Yeni nesil işlemci ( malesef üstündeki ramlarin veri yolu hızı 800 değil )
    Daha iyi ses sistemi

Asus / Acer
    Processor : 4,9 / 4,9
    Memory : 4,5 / 4,8 ( iki cihazda 1+1 toplam 2gb vardı ) Asus ta kingston vardı. Acerin önde cıkması Aklıma intel turbo zımbırtısını getirdi. Acaba ondan mı ?
    Graphics: 4,4 / 4,6
    Gaming G: 4,8 / 5,1
    Hard Disk : 4,9 /4,7 ( Aynı hızdaki disklerde Asus daha iyi, herhalde disk markasından, cevabı bende merak ediyorum )

Lisanslı XP prom var. Bu cihazı Xp ile denemek isterim. Deneyen ve driverları bulan varsa lütfen paylaşsın.

Sevgiler Selamlar,

Hakan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hburkut -- 12 Temmuz 2007; 20:33:59 >

• arkadaslar. pilin normal ofis kullanimi ,oyun kullanımı gibi durumlarda dayanma süresi ne kadardır. ayrıca acer'in teknik servisi nasıldır? teşekkürler.
  • acer servisine ya telefonu açmıyolar, yada açıp yüzüme kapıyolar... operatör telefonunuzu bırakın biz size döneriz dedi, dün saat 2den beri dönmediler... Acer 5920 ile monster FL90 arasında kalmıştım, p.tesi FL90 alıyorum bu sebepten...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.