Arkadaşlar dün akşam vatan bilgisayardan "Acer Aspire 5602WLMi" Laptop aldım ama dünden beri 3 kere mavi ekran verip reset attı makina bunu neden yapar? Mavi ekranda birseyler yazıyor sonra kapanıyor.. Ek olarak notebook a 512 ram ekledim bundan olabilirmi Neden mavi ekran verir? En son dvd takarken verdi..
aynen ondan dolayı verir , eklediğin ram uyuşmuyordur kesinlikle...
Rami ben eklemedimki aldıgım anda servisine eklettirdim peki simdi ne yapmam lazım? Ikiside aynı ram gibi gözüküyor hatta cpu z resmi cekiyorum sizde bakın.. Üstteki resim orjinal ram alttaki resim sonradan eklettigim ram anormallik nerede??
büyük ihtimalle ramden kaynaklanıyor.ramler uyumsuz çalışıyor bu yüzden reset atıyordur.ram i değiştirirsen sorun büyük ihtimalle çözülür.kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: Deniz
Arkadaşlar dün akşam vatan bilgisayardan "Acer Aspire 5602WLMi" Laptop aldım ama dünden beri 3 kere mavi ekran verip reset attı makina bunu neden yapar? Mavi ekranda birseyler yazıyor sonra kapanıyor.. Ek olarak notebook a 512 ram ekledim bundan olabilirmi Neden mavi ekran verir? En son dvd takarken verdi..
Ram ama uyumlu herseyi ile? Aynı modeller..
ram bozuk da olabilir..benm de ramlerden biri bozulmştu 2 tane 256..512 gösteriodu ama biri çalışıomuş ramlerin..birini çıkardıktan sonra anladım..sen bi kontrol ettir onu..
3 Saatir açık sorun yok acaba çok ısındıgı zamanmı reset atıyor? Eger devam ederse yarın götürüp kontrol ettirticem..
bir tanesi KINGSTON diğeri HYUNDAI ELECTRONİCS diyor . bundan şu anlaşılıyor , kıngston ram snn alete uymuyor . twınmosla fln değiştir...
Ben de acer 5602 aldığımda 512 mb twinmos ram taktırdım ve bende de daha önce buraya yazdığım gibi donma oluyordu arada bir bilgisayar kilitleniyordu yeniden başlatmam gerekiyordu düzelmesi için. Ben anladım ram'den dolayı olduğunu ve bu yüzden rami geri verdim üzerindeki rami de satıp tek 1024 mb 667 mhz ram taktırdım düzeldi bir daha donmadı. Bence sende de benzer problem var ramler uyşmuyordur aynı özelliklerde olsa bile marka seçebiliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme