Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5520G Kullanıcıları Platformu... (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.815
Cevap
24
Favori
678.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herşey iyi güzelde ben msn adresimi yazmayı unutmuşum aşıkmıyım neyim :) serkanceyhan@hotmail.com
  • Arkadaşlar ürün hepsiburadadan geldi 1 gb ram kampanyasına dahil olmama rağmen 1 gb ram göndermemişler bugün aradım cevap bekliyorum. ayrıca eğer arkadaşların dediği gibi içindeki ram 2x512 şeklinde ise ram gelse bile bir işime yaramayacak sizde ne yapmalıyız ürünü iade atme şansımız var mı

İçindeki rami 512x2 mi yoksa tek 1 gb mi nasıl öğreniriz arkasını açmadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 19 Kasım 2007; 21:11:54 >
  • internette arat memory test diye ufak baytlı yazılımlar olması lazım yükle ve sistemi test etsinler ama bilmediğin sitelerden indirme uyduruk yerler olmasın inndir ve tam indire bak belki vardır oralarda....ben hiren boot cd si kullanıyorum baya kullanışlı ve her türlü şekilde ihtiyacı karşılar teknik servisler hep onu kullanır...hayat kurtarıl....disk kolonlamadan bölmeye şifre kırmadan virüs taramasına hatta hdd lerin markasına göre üretici firmaların kullandığı disk doktorları bile mevcutur.....hayırlı olsun bu arada iyi günlerde kullan....
  • evet arkadaşlar cpu-z ile ram lere baktım ramler diyorum çünkü 512x2 adet ram var hepsiburadadan gelen pc de sinirden kafamı duvarlara vurasım geldi anlaşılan benim gibi birçok kişi daha hepsiburadanın tuzağına düştük hepsiburada 1 gb ram hediye deyince hepimiz tek parça 1gb ram var zannettik ama iş bundanda kötü durumda çünkü hepsiburada vadettiği 1 gb ramleri kimseye göndermemiş, alan varsa yazsın buraya.
    Valla açıkçası ben bu işin peşini bırakmak niyetinde değilim ne kadar platform varsa hepsinde hakkımı arayacağım bu yapılan açıkça sahtekarlıktır, ben bir değil bir kaç kere müşteri temsilcisi ile konuşup kampanyaya dahil olduğumu teyit etmiştim hatta bir kerede mesaj olarak sordum gönderdikleri cevap halen kayıtlı sitede bütün bunlara rağmen tek bana değil hiçkimseye ram gelmemiş anlaşılan arkadaşlar böylesine tanınmış bir firma böyle bir hata yapamaz yapsada herkese mi aynı hata yapıldı burada biz açıkça aldatıldık eğer birlikte hareket edersek hakkımızı daha kolay alabiliriz. Ben öncelikle bunu sikayetvar.com a yazacağım bu sorunu olan herkesi de oraya şikayetlerini yazmaya çağırıyorum.

• geçmiş olsun arkadaşım ama pc incelerken keşke dikkali davransaydınız çünkü ilk çıkan üniteler her zaman pahalı olur sonra bi üstü çıktıkça öbürün degeri düşer tek 1 gb ramle iki tane 512 düşünce şuanda o daha avantajlı veya şöle diyim elindeki kalanları takıp tüketiyorlar öle düşün bendeki bir artı bir 2 ram toplamda 2 gb 3-5 aya kalmaz yeni çıkacak makilnaarda tek 2 gb ram kullancaklar..........bence sen hediye ram in peşine düş onu almaya çalış digerine birşey yapamzsın......keşke yapsanız çünkü zaten iki slot var makinada 4gb kadar destekliyor sende 2 512 birde 1 olacak zarar olacak yeni bir tane 1 gb ram alsan elinde 2 tane 512 olacak....artık onuda net üzerinden sat yapacak bir şey yok...:(
  • quote:

anlaşılan arkadaşlar böylesine tanınmış bir firma böyle bir hata yapamaz yapsada herkese mi aynı hata yapıldı burada biz açıkça aldatıldık

firma zaten bunu hata olarak yapmıyor ki, strateji olarak belirlemiş, üçün beşin hesabını yapma konusunda Türkiye'nin en büyük firması olur kendileri. hepsi burada.com dan bir sürü gün bekleyip de uygun fiyata laptop aldığını sanan, içine benim de dahil olduğum bu "kendi kaşınan" grup şu an elinde 2 tane ıskartalık 512 ram, ve ramsiz bir laptop almış bulunmaktadır. 2 tane 1 GB ram parası verip bir de üstüne 899+kdv ye "ramsiz laptop" aldık diye sevinelim mi şimdi. Hb.com un o 1 gb ramleri zaten evvelden beri kimseye vermeyi düşünmediği gibi bir his de var içimde, günahı boynuma artık.
    Yanında 20-30 liralık uyduruk bir laptop çantası bile göndermemişler, rami verirler mi ya!
    Neyse işte, 512 leri nasıl değerlendirebileceğimiz konusunda fikri olan var mı??

• arkadaşlar

bence 512 gb ramlari gittigidiyor da satabilirsiniz. Ama hepsi buradanın vaadettiği 1 gb ramin peşini bırakmayın. Bence telefonla görüşün müşteri temsilcisiyle, sonuç alamassanız mesaj atın ve şikayet var.com a yazın. Aynı tuzağa bende düşmek üzereydim. Fakat sağolsun H ızlı al.com u gördüm, çok daha uygun fiyata 2 gb lik aldım. Herkese tavsiye ederim bu siteyi. Bence Hepsi burada artık şımardı zamanında gerçekten dürüst satıcılardı ama görüyoruz ki onlar da bozmuşlar. İnanın sizin ramlerin gelmemesine ben burada sinir oldum. Ben ce elinizden geleni yapın peşini bırakmayın gerekirse ürünü bile iade edin.

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crkoglu -- 20 Kasım 2007; 1:15:00 >
  • TU_NAVY kardeş bende bios update yaptım v1.7 olması lazım ondan nasıl kurtlurum tekrar yardım edebilirsen sevinirim saol şimdiden...
  • Ya bişi da sorcam arkdaşlar ben xp kurarken diskmaneger kullandım ve diski tekrar biçimlendirdim. Ve elimde Recorvy DvD leri yok onları nasıl elime geçirirm bileniniz varmı acerin yetkili servisiyle konussam yardımcı olurlarmı ve son olarak ankarada acer servisi varmı varsa nerde bilen arkadaslardan yardım beklıorm şimdiden herkese çok teşekkürler...
  • falco love...bendede recoveri cdleri yok aynı şehirde olan arkadaşlşar birbirine yardım ederse eger vistanın recoeriniyi cekip verillerse hiç bir sorun çıkmaz tüm makinalar aynı tek yükleyle yüklenmiş toplu lisansa yani ve extradan lisans paraları etiketleri alınmış ben izmirdeki servisi devemlı arıyorum geldiğinde bana vereckler yada tamire gelirse sana bilgi veriirm hatta getirilim ben aslen ankaralıyım görev icabı izmirdeyim:)bi kaç güne kadar izne gelecm hafta sonuna doğru arayacam gene umarım buluurm çünkü bu cihazı kardeşime verip daha üstünü almayı düşünüyom :) evet gelelim biosu silmeyi arkadaşlar yapacak tek şeyin eger pcinde donma başlarsa net takılıoyken bunu yapar eternet kablosunu yada wrilesi devreye sokmamassan bi sorubn çıkmaz ama nette pc donar....o dirver dosyasını silmey çalışsanda silemezsin hatta ben erased diye bi program kullanıyorum recoverde bile sildiğin dosya gelmiyor düşün okadar saglam bi program silmedi yedeklerini al tamamemn pc formatla sonra partionla ve yeniden kur format atman birşeyi değiştrimez diski tamamen formatlaman lazım...kolay gelsin.......

• ben hepsiburadaya mesaj yazmıştım ram ile ilgili en geç salı günü göndeririz demişler ancak bugün herhangibir kargo durumu7 yazmamışlar yani göndermemişler iyice düştü artık hepsiburada
  • ya bende 2gb ramli istiyorum izmirdeyim vatanda yokmuş aradim hepsiburada.com dan alicam galibaa ama oda 1 gb ramli napacam ben beyler yardim edinn
  • Arkadaşlar bu arada vatan bilgisayar da satılan model bizim modelin bir üst modeli galiba yani TL 60 2 Ghz işlemci var. Bir de bluetooth da var gözüküyor. Keşke biraz daha bekleyip bunu alsaydık. neyse hayırlısı.. Zamanla üst modellerin çıkması muhakkak zaten

AS5520G-502G16MI Notebook

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30976
  • quote:

Orjinalden alıntı: crkoglu

Arkadaşlar bu arada vatan bilgisayar da satılan model bizim modelin bir üst modeli galiba yani TL 60 2 Ghz işlemci var. Bir de bluetooth da var gözüküyor. Keşke biraz daha bekleyip bunu alsaydık. neyse hayırlısı.. Zamanla üst modellerin çıkması muhakkak zaten

AS5520G-502G16MI Notebook

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30976

evet ürün stoklarda bitmiş olmalı ki yeni ürün getirmişler ve bu üründe güncellenmiş sanırım.
    bluetooth yok diye usb stick alayım diyordum bir arkadaşım için ama şimdi buna da gerek kalmadı:)

o kadar önemli değil arkadaşlar 1.9'du eskisi birde bluetooth yoktu laptopunuzun keyfini çıkartın ufak detaylarla uğraşmayın.

• arkadaşlar bende 5520 almaya niyetim var fakat işlemcisi core2duo lar kadar başarılı mı diye merak ediyorum. forumda overclock bölümünde kullanılan asal test ve cpu-z programını buradan indirip test eder resmini koyarsanız sevinirim. hem kimin makinesi daha iyi belli olur ben kardeşimin bilgisayarda denedim toshiba a200 1bp core2dou 2gb ram 2.0ghz işlemci sonuç bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekin1923 -- 20 Kasım 2007; 22:33:06 >

• bende 5720g var t7300 core2duo 2.0 4MB 800mhz
    sonuç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrenos86 -- 20 Kasım 2007; 22:56:42 >
  • Aynen ben de hepisiburada'nın 1 GB ram olayı içindeyim. Yazdım onlara ama henüz cevaplamadılar, bekliyorum. Gönderirler gibime geliyor ama bence durum şöyle. Önce bu hediye ram'leri vermeye karar verdiler. Sonra anladılar ki laptop 2x512. Bu durumda hemen hediye yazısını kaldırdılar. zaten bu yazı fazla durmadı, ben de kıllanmıştım. Mesaj yazdım, ilk 50'ye girdiğimi bildirdiler. Ama şimdilik beklemedeyiz. Bence 1Gb ramler gelecek ama bi şeye yaramayacak. Ben gerçi avantajlıyım, öğrencilerime falan satarım 512 leri tanesi 20 ytl'den :)

Ayrıca madem bu duruma düştük, 6 ay 1 sene falan bu makinaları kullanıp sonra ayağa düşünce 2x2GB yapmalı ha?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 20 Kasım 2007; 23:00:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: evrenos86

bende 5720g var t7300 core2duo 2.0 4MB 800mhz
    sonuç.

bende zaten amd ile intel'in farkını öğrenmek istiyorum. değerler aşağı yukarı aynıysa çok iyi... ama yok fark fazla ise o zaman intel tercih edeceğim.
  • Ben bugün görüştüm hepsiburadanın müşteri temsilcisi ile ram in bugün gönderileceğini söyledi ben biraz üsteledim kimseye göndermemişsiniz bu yaptığınız sahtekarlıktır dedim; ben akşam sizi arayıp kargoya verildiğini teyit edeceğim dedi ve akşam 16.30 da bugün kargoya verildi diye aradı bakalım eğer gerçekten verdilerse yarın gelmesi lazım. Sonuçta ram gelse bile bu olay bu firmaya olan güvenimi büyük ölçüde sarstı açıkçası bundan sonra çok mecbur kalmadıkça bu siteden alışveriş yapmayacağım. Neyse inşallah gelirde bizde bu meselenin psikoloijk etkisinden kurtuluruz yoksa ramin parasında değilim.
    Görüşmek üzere
    Ek: Arkadaşlar pc hakkaten kendi kendine tıklıyo yazı yazarken, bu duruma çözüm bulan varsa yazarsa sevinirim.
  • Arkadaşlar daha düne kadar Acer 5720G almayı düşünüyordum.. Sizin bu mesajlarınızın "TAMAMINI" okuduktan sonra kafam biraz karıştı. Size sormak istediğim birkaç sorum var. Cevaplayabilirseniz sevinirim.

Şimdi..

Bu adrestehttp://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30976

AS5520G-502G16MI - ( AMD TURİON X2 TL-60 ) modeli var.

1 - Ekran kartının paylaşımlı olduğu kesin. Ama 128 mi 256 mı yazmamışlar.. Ekran kartı kaç mb acaba ?
    ( Ge Force 8400 895 MB TURBO CACHE ) Bilgisayara ek monitör bağlarsam rahat kaldırır mı ?

2- Bluetooth var görünüyor. Sanırım doğru bilgidir ?

3- Ses kartı belirtilmemiş. Onboard mudur yoksa Dobly midir ? ( Benim için önemli )

4- Wireless kısmında sadece wireless yazıyor.. Bu yeni teknoloji mi yoksa eski teknoloji wireless midir ? Yani 1. kattaki kişi 4. kattakinden sinyal alır mı? Sanırım yeni teknolojiden kastettiğim Draft-N teknolojisi mevcut mudur?

5- 64 bit e uyumlu mudur ? Üzerindeki vista 32 mi 64 bit vista mıdır ?

6- Cpu önbellek 1 mb yazıyor. Acaba 4 mb olsaydı çok fark eder miydi ?

7- Oyunlar önemli değil benim için. Önemli olan Photoshop gibi Corel gibi yüksek performans isteyen programlarda donma takılma çok bekleme yaşar mıyım ? Ve bu programları vistada kullanmak istiyorum. XP düşünmüyorum.

8- Yine bu adrestehttp://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=21.019.080 olan 5720g modeli var. Şimdi aralarında fiyat olarak bir uçurum var.. Yaklaşık 500 ytl Ben bu bilgisayarı iş için kullanacağım.. Sizce 500 ytl daha fazla ödeyerek 5720g almak mantıklı mı ? Bu iki bilgisayarın aralarında ne gibi farklar var ve performans farkı ne kadar hissedilir ?

9- Vatanın sitesinde tvout PCMCIA falan yazmıyor.. Ama herhalde hepsi vardır üzerinde?

Sorularımın hepsine cevap vermeye çalışırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 21 Kasım 2007; 1:20:54 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.