Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5520G Kullanıcıları Platformu... (341. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.819
Cevap
25
Favori
677.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 337338339340341
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar ;

    Bi sorunum var laptopumla ilgili. Ben şarjı takıyorum bilgisayarı açıyorum şarj bi 5 dk oluyor. Sonradan şarj ve bilgisayarın açık olduğunu gösteren ışık aynı anda yanıp sönüyor ve şarj olmuyor. Çok acil cevaplarınızı bekliyorum.
  • 2007 de bu laptopun konusunu takip ederken uye olmustum dh ye. Universiteye ilk basladigin yil hey gidi hey 2013 nisanda sizlere ömür parcalarini isteyen olursa uygun fiyattan veririm ekrani,ekran kartini

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konunun bir yerlerinde benimde mesajım vardı o zamanlar 5520 mim çalışıyordu hatta oyunları son ayar oynuyordu ati 4650m 1gb ile ama artık maalesef mefta anakart gitti galiba bende ramlarini sattım ekran kartını ilana koydum diğerr parçalar muhtemel elimde patlıyacak şimdilerr de yeni makina bakıyorum artık ama makina 10 numaraydı be yazık oldu.
  • **** KAPANMA SORUNUNA DAİR;

    -EĞER ISINMADAN KAYNAKLI DEĞİL VE POWER TUŞU YANIP SÖNÜYORSA:
    ARKA BÜYÜK KAPAĞI AÇIP KUZEY KÖPRÜSÜNÜ (İŞLEMCİNİN YANINDA OLANI) SAÇ KURUTMA MAKİNESİ İLE ISITIN ÖYLE ÇALIŞTIRIN, OLMAZSA BATARYADA DAHİL ELEKTİRİĞİ KESİP TEKRAR ÇALIŞTIRIN ÇALIŞIYOR. AMA SORUN İLERLEYEN TARİHLERDE DEVAM EDİYOR. TEKRAR TEKRAR ISITABİLİRSİNİZ.

    ACER 5520 LAPTOPUMU SATIYORUM:

    WİN 7 DEN XP YE GEÇİNCE BAŞIMA KAPANMA SORUNLARI ÇIKARDI :)

    BİLGİSAYAR BÜTÜN OLARAK SATILIKTIR. 200 TL DİR.

    TAMİR OLABİLİR, YAZILIMLA DÜZELEBİLİR, SİZ BİLİRSİNİZ.

    PARÇA OLARAK BU PARAYI HAYLİ HAYLİ EDECEĞİNE İNANIYORUM.

    ***ŞARJ ADAPTÖRÜ TÜM ACERLERE UYUYOR SANIRIM (YENİSİ 100TL DİYE BİLİYORUM)
    ***İYİ DURUMDA BATARYA 1 SAATTEN FAZLA 2 SAATE YAKIN GİDİYOR. (YENİSİ 100TL DİYE BİLİYORUM)
    ***1GB*2 ADET TOPLAM 2 GB (SİZ NE DERSENİZ O)
    *** 120 GB HARDDİSK (KAÇ PARADIR BİLMEM)
    *** SAĞLAM SORUNSUZ EKRANI (EKRAN KIRILMALARI SIK YAŞANDIĞI İÇİN İŞİNİZE YARAR - GEÇEN 150 TL YE NET BOOK EKRANI DEĞİŞTİRDİLER)
    *** KLAVYESİ (40 TL DİYE BİLİYORUM)
    --- TOUCH PED İLE DVD ROM U BEN ÇALIŞTIRAMADIM BOZUK OLABİLİR.

    İŞİNE YARAYAN OLURSA HEPSİNİ BÜTÜN OLARAK KARGOLAYABİLİRİM.

    TRABZON İLİNDE İKAMET ETMEKTEYİM.




  • Bende de satılıktır, kasa geyet temiz şarj aleti,hdd,işlemci,ekran kartı yoktur. Bunun dışında pırıl pırıl makine

    ekranı vs... sağlamdır

    Fiyat olarak 70 liradır.
  • arkadaşlar benim de emektar 7 senelik laptopum dayanamadı ve hayata gözlerini yumdu.
    sene sonunu çıkarabilseydi zaten yenisini alıp bunu çalışır şekilde kaldıracaktım ama nasip değilmiş.
    garanti süresinin bitmesine 1 ay kala anakart yanmıştı.
    bilgisayar yeşil ışıkları yanıyordu ama ekranda görüntü yoktu, bu olay klasik anakart yanması zaten. onu değiştirdiler.
    2.5 sene sonra ekran kartım yandı. ebay' den 100 liraya süper bi ekran kartı aldım, taktım.
    şimdi tekrar anakart yanınca bıraktım kendisini.
    huzur içinde yatsın
  • Arkadaşlar hazır konusuna denk gelmişken içimi dökeyim ben böyle laptop görmedim oyun oynarken ısınıp kapanıyordu zaman geçtikce iyice kötüleşti son zamanlarda windows 7 açılırken işareti ileri geri geliyordu oyle açılıyordu ya orda donuyordu ve açılmıyordu tam dondugu sırada klavyeye abaniyordum butun tuslara hizlica basiyordum oyle geçiyordu zamanlama yapmam gerekiyordu yani şimdi parçaladım ve böyle illet bilgisayar görmedim tavsiye etmem en son tatilden döndüğümde açmayı denedim açılmadı servise yolladım 1000tl fiyat dediler anakart bozuk durup dururken bozulmuş şimdi parçaladım parça olarak satıyorum parça arayanlar bana yazabilir :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aicacan

    alt f10 hallettim ama pc deki recovery silinmis bi işe yaramıyor yani

    lütfen kullananlardan yardım bekliyorum pc normal acılıyor ama ie firefox opera vs tıkladığım anda 3-4 dk sonra pc kitleniyo sonra tekrar baslattığımda bluescreen hatası alıyorum

    ama güvenli modda internete bağlanıyor hiç sorunsuz saatlerce takılmadan sorun cıkarmadan bağlanıyor

    çözüm konusunda yardımcı olabilirmisniz

    ekran kartı driverini sil standart vga bağdaştırıcısı olarak kalsın driveri yükleme sorunun çözülür bu makinalarda ekran kartı sorunu kronik nvlddmkm hatası verir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cossie

    Çalışan 5520G'si olan sahipler için!

    MCP sıcaklıklarınız ne durumda acaba? Benim alt kapak kapalı 90 derece, alt kapak açık 80 küsür derecelerde geziniyordu. Bugün çalışır halde MCP üzerindeki bakır boruya parmağımı bastırdım, MCP'nin 40 küsür derecelerde kaldığını gördüm. Cihazın standartında arka kapaktan bakır boruya baskı uygulayan bir sünger var. Bu sünger bilgisayarı ilk aldığımız zamanki gibi baskı yapamadığı için cihazlarımızı çöpe attık belki de. Bu süngere baskı yaptığınızda MCP sıcaklığınızın hızla düştüğünü göreceksiniz. O süngeri güçlendirecek bir şeyler yapmamız lazım, sizce ne yapmalıyım, oraya yeni sünger mi bantlasam? Tüm olay CPU ve GPU üzerine koyup, MCP'nin üzerine 4 tane vida koymamalarından kaynaklanıyor. İşte 5520G'lerimiz bu yüzden bozuluyor!



    Plastik conta gibi bir parça koyup arka kapağı kapadım. Notebook soğutucu çalıştırarak hiçbir çözüm elde edemediğiniz halde boşa elektrik yükü bindirdiniz bugüne kadar!

    Önce:


    Sonra:


    Bekler durumda, normal kullanımda 45 derece!!! Kapak kapalı ve soğutucu yok! Artık Aida64'te okuduğunuz en düşük sıcaklık MCP'nin sıcaklığı!

    ARKADAŞIM ÇOK ÖNEMLİ OLAN KONUYA DEĞİNMİŞSİN benimde dikkatimi çeken cpu ısısı 65 70 iken makinanın sebepsiz yere ekranı karartıp 4 5 sn sonra kapanmasıydı. soğutucu ile mcp arasına baktığınızda arada 2 3 mm civarı bir boşluk var ve bu boşluğa acer orjinalinde lastik tipi ısı aktarıcı koymuş çok basit bi sistemdi. ben bunun yerine aynı kalınlıkta alüminyum bir parça ayarladım ve işlemcide kulladığımız termal macunla bunu oraya yerleştirdim şimdi sebepsiz yere kapanma sorunu kalmadı makina sorunsuz gidiyor.

    ayrıca birçok arkadaş sormuş w7 kuralımmı diye ? ben makinayı 2009da aldım vista sıkıntılıydı xp kurmuştum ondan sonra w7 çıktı w7 ultimate kurdum ve bu makina için en verimli randımanlı sistem w7dir raminiz 2,3gb ise 32bit 4 gb ise 64bit ultimate kurun keyfinize bakın.

    şimdi sıra benim sorumda :)
    deneyen arkadaşlar vardır diye düşünüyorum. makinayı coşturmak için ssd takmayı düşünüyorum. sata hddyi ssd ile değiştirirsem makinanın değerinden fazla ssdye para vermem gerekecek arşiw çok. bu yüzden anakartta wireless kartının yanındaki slota takılabilecek ssd arıyorum nette Kingston MS200 60GB SMS200S3/60G SSD bu ürünü buldum arabirim msata diyor bizim anakartın slotunada mpci diyorlar ama görünüm olarak slot pin sayıları aynı gibi pinleri tam sayamadım sizce makina bunun görür boot edermi deneyen varmı ?






  • dostum benimkide sorunsuz çalışıyor ama ben makinayı oyun için kullanmıyorum genelde internet için kullanıyorum bunun yanı sıra video ve ses convert yapıyorum render yapıyorum yani ekran kartına yüklenecek fazla birşey yapmıyorum benimki en dolusu 2,20 tl64.
    aynı makinanın 1,9 olanı var dükkandada onu kullanıyorum onunda ekran kartı sorunlu onunda ekran kartının driverini kaldırdım şimdilik oda öyle idare ediyor aslında ati ekran kartı bulsam ekran kartlarını değiştirmeyi düşünüyorum ama olanda kaynanasının nikahını istiyor herşeyi zamana bıraktım olursa olur :)

    ama bu ssd olayını ciddi kafaya taktım makinayı hızlandırmam lazım
  • Arkadaşlar merhaba ekran kartı sorunu yaşayanlar mesaj atabilirler reballing , Bakım ve soğutucu modifikasyonu yapıyorum..


    312 417 6 417

    www.r a b i l i s i m.com (yapım aşamasında)
  • Arkadaşlar merhaba.bende 8 yıldır acer aspire 5520 yi kullanıyorum.Şimdiye kadar sadece 4 defa format attım.fakat son zamanlarda baş gösteren bir arıza.pc yi açtığımda acer yazısı ekranı geliyor ama sonrasında siyah ekran ve sol üst köşede yanıp sönen beyaz imleç geliyor ve ötesine gitmiyor.bilgisayarcıdan geldim az önce.anakarttan kaynaklı ve en az 100 tl diyor.sizce neyden kaynaklı olabilir arkadaşlar?? aynı sorunla karşılaşanlar varsa bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1.4 RXT

    Arkadaşlar merhaba.bende 8 yıldır acer aspire 5520 yi kullanıyorum.Şimdiye kadar sadece 4 defa format attım.fakat son zamanlarda baş gösteren bir arıza.pc yi açtığımda acer yazısı ekranı geliyor ama sonrasında siyah ekran ve sol üst köşede yanıp sönen beyaz imleç geliyor ve ötesine gitmiyor.bilgisayarcıdan geldim az önce.anakarttan kaynaklı ve en az 100 tl diyor.sizce neyden kaynaklı olabilir arkadaşlar?? aynı sorunla karşılaşanlar varsa bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler...

    harddiskinizde okumayla ilgili bir sorun var sanırım harddiskteki tüm bölümleri silip sistem kuracağınız bölümü yavaş format atarak oluşturup sistemi kurun sorun büyük olasılıkla düzelecektir
  • Acer Aspire 5520 notebook um var acaba notebook uma ssd hardısk takabılırımıyım yardımm
  • serkanözbaş kullanıcısına yanıt
    takmasına takarsın da verimli olmaz.. öyle 550mb/sn okuma yazma hızlarını desteklediğini sanmıyorum
  • Slm, elimde 5520 icw 50 model leptop var, acilmiyormus, anakarti boZuk demisler, baska bilgim yok, bu sekilde isine yarayacak olan var mi para eder mi bilmiyorum, yer bursa

  • Windows 10 yükleyen var mı aceba bu bilgisayara, sıkıntı yaşar mıyız? Benim pc halen yaşıyor :)
  • merhaba arkadaşlar 11 yıl oldu cihazı halen kullanmaktayım ssd olayını sata ssd takarak çözdüm yanlız bizim bioslarda ahci ide ayarı yok. cihazın service manualinde ise advanced bios menüsüne nasıl giriş yapıldığını anlatmış o şekilde bi türlü biosa giriş yapamadım advanced biosu bi açabilsem orda birçok şeşitli ayarı içeren menüler çıkacak.

    bios versiyonum son güncel versiyon olan 1.33 dür.

    service manual isteyenler için link burda: http://tim.id.au/laptops/acer/aspire%205520%205220.pdf

    açıklama şu şekilde:

    The BIOS Setup Utility is a hardware configuration program built into your computer’s BIOS (Basic Input/
    Output System).
    Your computer is already properly configured and optimized, and you do not need to run this utility. However, if
    you encounter configuration problems, you may need to run Setup. Please also refer to Chapter 4
    Troubleshooting when problem arises.
    To activate the BIOS Utility, press m during POST (when “Press <F2> to enter Setup” message is prompted
    on the bottom of screen).
    Press m to enter setup. The default parameter of F12 Boot Menu is set to “disabled”. If you want to change
    boot device without entering BIOS Setup Utility, please set the parameter to “enabled”.
    Press <F12> during POST to enter multi-boot menu. In this menu, user can change boot device without
    entering BIOS SETUP Utility.


    özetlersek şu şekilde anlatmış;
    bilgisayarı tetikleyin f2 enter bios ekranı gelince m tuşuna basarak biosa girin diyor ne yaptım ne ettiyem bi şekilde giremedim.
    m tuşu ile biosa girdikten sonra f12 boot menü seçeneğini aktif edin kaydedip çıkın diyor
    cihazı resetledikten sonra f12 ile boot menüye girip ordan enter setup derseniz advanced ayarları içeren bios ekranı karşınıza gelir diyor ben bi türlü getiremedim. bunu anlatan acer service manualin kendisi yani fix bios olayı değil faprikasyon bir özellik.

    ancak bi türlü advanced şekilde giriş yapamadım bilen veya daha önce deneyen varsa yardımcı olabilirmi acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamircihasan -- 28 Haziran 2020; 17:39:55 >




  • Bu cihaza sahibim. Açma düğmesine basında tepki vermiyor. Sanıyorum anakart arızalandı. Bu cihazın anakartını temin etme şansım var mıdır ya da işini bilen eli yatkın bir servis önerebilir misiniz?

  • 
Sayfa: önceki 337338339340341
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.