Şimdi Ara

Acer 5739G Fan Sesi Sorunu! Sorun ÇÖZÜLDÜ SS'Lİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İnternetten sipariş verebilirsin ben zalman tg2 kullnıyorum iyi sonuç veriyorhttp://www.vatanbilgisayar.com/zm-stg2-super-thermal-macun.html yadahttp://www.vatanbilgisayar.com/tg2-thermal-macun.html
  • 4 yıldır kullanıyorum cihazı bende de aynı fan sorunu var, bende ilgili linkteki firmadan sipariş verdim bakalım umarım ürün gelir ve sorunmu cozer.
  • 2,5 yıldır bende de aynı problem var... İhşallah yakında çözeceğim..
  • Benim makine şuan çıldırıyor google chrome'de sadece 8 sekme açık. Fan saç kurutma makinesine elini basıp çekip tekrar basıp çekermiş gibi hep p ritimde ve artık sanki dönen şeyin balansı kaçmış ve inceden gırr gırr diye ses yapıyor.
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Bakımını yaptırdınız mı yukarda konuştuğumuz gibi eğer yaptırdıysanız ve bu sorunu yapıyorsa fanınız bitmiş demektir yeni fan şart
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Yok hocam yaptırmadım ama çıkan sesten fanda bir sorun olduğuna eminim. Düzgün bir fan nereden uygun fiyata sipariş verebiliriz bilginiz var mı?

Hocam bunlar sıfırmıdır gerçekten?:)
  • Sıfır oluyor genel itibariyle.
    bendede bu laptop var 2010 dan beri fanı aldığım günden beri sürekli çalışıyor bi kez servis temizlemişti arada bir bende açıp basınçlı hava tutuyorum fanda çok toz olduğunu düşünmüyorum
    ama sürekli çalışıyor zaten artık oyun oynanmıyor vakti geçti laptopun fakat masa üstünde az sussa susmuyor kronik bir sorun gibi hiç durmuyor sadece devri düşüyor okadar.
    alıştım artık buna farklı görüş varsa alabilirim sonuçta aynı malı kullanıyoruz ama aldığım günden beri memnunum 5-6 kere yere düştü hiç bişey olmadı 3 kere servise gitti 1 i batarya değişimi
    2cisi fan temizliği 3 cüsü elektirikli süpürge ile toz çekerken hoparlörünü patlatmıştım o değişmişti fakat en son evdekilere kızmıştım bi ara fişinden çektim sert bi şekilde şarj aldığı yer yalama oldu
    temas problemi var şu anda bazen farkedemiyorum aniden kapanıyor bataryası 6 aydır ölü olarak kullanıyorum. 5 kerede recovery format gördü bu kadar olaya ramen hala çalışıyor ama laptopumu hergün siliyorum
    prıl prıl o konuda çok titizim bide ssd alıp takmak lazım hardisk performansı çok düştü 5. formattan sonra laptop olarak 3 sene daha kullanmayı düşünüyorum gideri var bence
    oyun için vs artık laptop almam 4000tl bütçe ayırıp oyun pc toplayacağım ama laptopun rahatlığı ayrı kucakta yemekte heryerde taşınıyor.

• ACER 5739 G ISINMA sorunu [ÇÖZÜLDÜ]

Arkadaşlar 2010 yılında aldım bu bilgisayarı ,2 yıl kullandıktan sonra sık sık durduk yere kapanmaya başladı bilgisayarım.Ney yaptıysam sorunu çözemedim.2013 yılına geldiğimde bilgisayarın fanı nekadar temiz olursa olsun ,termal macunu yenilenmiş olsun farketmiyor 5-10 dakika sonra kapanıyordu bilgisayarım.Tabi sorun kronik olduğu için yeni bilgisayar aldım.Eski 5739G mi de atmadım . Şuan bir yolunu buldum kapanmadan fan sesi olmadan kullanıyorum 5739G yi.
    ÇÖZÜM :
    UBUNTU 15 i bilgisayarımıza kuruyoruz.Ubuntu yazılım merkesizine girip “CPU frequency scaling indicator” diye aratıyoruz .Çıkan programı kurup bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
    Sağ üst köşede wifi simgesinin yanında yeni bir indikatör çıkıyor. 2,67 ghz turbo ; 2,13 ghz turbo ; 1,6 ghz ve 0,80 ghz seçenekleri mevcut . Biz 1,6 Ghz seçeneğini seçiyoruz .Bu sayede işlemci saatini sınırlayıp ısınmasını engelliyoruz. Merak etmeyin 1,6 ghz fena bi değer değil .Bilgisayarınız donma yapmadan çalışıyor . 2K Video izleyebiliyorum şuan .
    Herkese Kolay Gelsin

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.