arkadaşlar bi arkadaşın önerisiyle bu sürücüyü yükledim ve o ses bozukluğu düzeldi.
yeniden soruyum; aranızda acer fabrika varsayılan diski oluşturabilen çıktı mı? bende sorun veriyor, oluşturamadım. sistem onarım diski oluştur dedim, onu da oluşturamadı.
Dostum ben bahsettiğin diski (fabrika varsayılan diski) oluşturdum. Üstelik hiçbir sıkıntı da yaşamadım. Teknik destek alırsan iyi olur. Bilgim yeteri derecede iyi olmadığından yardım edemiyorum. Kolay gelsin.
denetim masasindan ses surucusune gel eski surucuyu gei yukle de otomatik yukler kardes
deneim masasi -sistem -aygıt yonetiis-i ses r-ealtekte -saga tıkla- ardından ozellikler- yukardan surucuye gel- orda surucuye geri don gorcen onu secccccc
kardes fabrika diski olusturamiyorsan yapacagin tek birşey var alt f10 ile windows tekrar yuklenir d klasoru varsa gidebilir.. almak yani sistemi baştan kurmak windowsta hicbirşeyyapmadan direk recovery al... anca oyle.e.e olmazsa arkadaslara bak
quote:
Orijinalden alıntı: ukalaaa
5739G - 744G32Mn modeli, İntel Core 2 Duo P7450 2.1 Ghz işlemcili modelin oyun performansını denemiş olan yok mu? GTA 4 oyununda kaç FPS aldığını merak ediyorum bilgisayarın. :) Kim benim için ölçebilir?
http://www.notebookcheck-tr.com/NVIDIA-GeForce-GT-240M.21088.0.html Yukarıdaki linkte bizim ekran kartının farklı marka ve model laptoplardaki performansı incelenmekte.. 2.1 işlemciye sahip olan modeller de bulunmakta testte sayfanın altından bakılabilir.. Buradan detaylı bigiye ulaşabilirsiniz..
GTA4 o grafiklere göre aşırı güçlü bir bilgisayar istemekte.. Yani optimizasyon sıfır.. Direk konsoldan port etmişler oyunu.. Son patchle biraz olsun düzeldiği söylenmekte.. Oyunu kurarsanız patch yüklemeden oynamanızı tavsiye etmem açıkçası.. Ekran kartımız gayet iyi performans vermekte neredeyse tüm oyunlarda performansı çok iyi.. Ama GTA4 kurmadığım için size net bir sonuç veremiyorum zira oyunun kendisi optimizasyon açısından çok başarısız.. Full ayarlarda olmasa da ayarları biraz kısarak oynayabileceğinizi düşünüyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: berkans
bu fan asırıı sınırımı bozmaya basladı, yok mu suna bır cozum ya, gıdıp baska daha sessız bır funla degıstıremezmıyız sunu. Asırı ses cıkarıyor.
Verdiğim programı kurarsanız fanın istediğiniz sıcaklıklarda açılıp kapandığını göreceksiniz.. Bence bir deneyin.. Ben böyle kullanmaktayım ve çok memnunum.. Yeni bir bios çıkana kadar programı kullanmaya devam..
arkadaşlar bi arkadaşın önerisiyle bu sürücüyü yükledim ve o ses bozukluğu düzeldi.
yeniden soruyum; aranızda acer fabrika varsayılan diski oluşturabilen çıktı mı? bende sorun veriyor, oluşturamadım. sistem onarım diski oluştur dedim, onu da oluşturamadı.
Nasıl bir hata alıyorsunuz bilmiyorum ama ben ve arkadaşım bu diskleri sorunsuz olarak oluşturduk.. Toplamda 3 disk gerekiyor.. Sadece biraz uzun sürmekte..
Ana sayfaya eklemiş bulunmaktayım Nvidianın son ekran kartı driverları.. GT240m içindir...
günesindostu teşekür ederim driveri yukledim ve ses sorunu gitti şuanda herhangi bir sorun kalmadı normal bi şekilde video müzik dinleyebiliyorum hatta kendimce bi test uyguladım facebookta arka arkaya 20e yakın video actım wmedia playere actım ouik player ve media player classici actım aynı anda cap cut patküt seslerinden eser kalmamış:) bi arkadas recovery cd sinin hata verdiğini söylemiş aynı hatayı bende ilk aldığımda yasadım o cd yi yaparken notebook unuzda herhangi bir program acık olmıcak herşeyi kapatın o şekilde deneyin hatta ben 10a yakın dvd yaktım bu yüzden yarıya kadar gelip donuyodu dediğim gibi yap dene büyük ihtimalle yaparsın bendeki modeli t6600 vista 32bit ses sorunu yasayan arkadas varsa güneşindostu nun verdiği driveri yuklesinler çözülüyo
notebooku alıcak olanlara bi tavsiye gercekten bu fiyata alınabileceklerin arasındaki en iyisi ses şuanda mükemmel hiç bi notebookta bu kadar iyi ses duymamıştım görüntüsüde süper oyunlardada cok rahat oynayabiliyosunuz full özellikleri acıkken hatta arka planda müzik bile dinliyorum crysis, call of duty falan sorunsuz oynuyor ısınma problemi kesinlikle yok fanıda sessiz sürekli calışmasınıda ufacık bi pro ile çözebilirsiniz ben kullanmıyorum o tarz programları o yüzden yuklemedim hiç bi sorun yok suanda gercektende tavsiye ederim herkeze...
Downloadcular için ve gece gündüz makinesini açık bırakanlar için ufak bir enerji tüketimi hesaplaması yaptım ana sayfaya da koydum kafanızdaki sorulara ışık tutar umarım.. Bu sayede makinenizi açık tutmaktan korkmazsınız
--LAPTOPU DOWNLOAD BİLGİSAYARI OLARAK KULLANMAK VE ENERJİ TÜKETİMİ (FATURA)-- Yukarıda da söylediğim gibi P serisi işlemcinin de avantajını kullanarak Acer enerji tüketiminde mükemmel bir sonuç çıkarmış.. Gerçi bu ekran kartı ve bu işlemciyi kullanan tüm markalar için söylediğim geçerli.. Artık performans artarken enerji tüketimi de bir okadar düşmekte.. Bunun sonucunda daha az ısınan ve daha az fatura çıkaran laptoplar alabiliyoruz artık..
İncelemesini yaptığım modelden bahsedecek olursam.. Benim makinem gece gündüz yani günde 24 saat açık olmak üzere günlerce kapanmadan çalışmakta.. Sadece bilgisayarı tazelemek için 2-3 güne bir makineyi yeniden başlatmaktayım.. Bu süre zarfında netten download yapmakta..Makineyi açık bırakıp güç seçeneklerinden sadece ekranı kapatmaktayım..
Aşağıdaki resimde de görebileceğimiz gibi Acerımız 49 wattlık 6 hücreli bir pille gelmekte.. Bu pille yukarıda da bahsettiğim gibi çoğu zaman 3 saatlik bir süre zarfında laptopumuzu fişe takmadan kullanabilmekteyiz.. 49 wattlık pil demek laptoptan 49 watt/saatlik bir güç çektiğiniz taktirde pilin tam olarak 1 saat sonra boşalacağı anlamına gelmektedir..
Acer 5739 aşağı yukarı 4 saat boyunca ekranı kapalı olarak pilde kullanılabildiği için saatte yaktığı enerji 49:4 den aşağı yukarı saatte 12.25 watt enerji tüketmektedir.. Ki bu tüketimi aşağıdaki resimde görebilmekteyiz.. Bu demek oluyorki ekranı kapatım makineyi downloada bıraktığımızda saatte yalnızca 12 watt enerji tüketmektedir.. Bu da 24 saat açık kalan bir makine için
Günlük----------Aşağı yukarı 300 watt Aylık------------ Aşağı yukarı 9 kw
Sonuç olarak makinenizi bir ay boyunca hiç kapatmasanız bile 9 kw enerji tüketmektedir.. Bu da aylık kw'ı 20 kuruş bile alsanız 1.8 TL yapmaktadırki bu da hiçbirşeydir.. Yani Acerınızın faturanıza yansıması gece gündüz hiç kapatmadan download yapıyorsanız aylık 2 tldir..
ACİL YARDIM : arkadaslar bende acer 5739g p7450 işlemci modeli var fakat aldıgımda fabrika çıkışı ingilizce erocvery ve ingilizce işletim sistemine denk geldim pc yi fabrika ayararına döndürelim dedik alt+f10 yaptım imaj ingilizce oldugu için gene hereşy ingilizce oldu türkçe kurulum seçeneklerinni seçmeme ragmen. daha sonra aynı model bir laptop dan erocvery disc oluşturup boot dan yükledim süper oldu herşey türkçe oldu tabi erocvery oluşturdugum diskin makinesi türkçeydi neyse efendim . bu aralar gene bootdan atayım dedim sistem temizlensin virüslerden arınalım dedim erocvery diski takıyorum boot seceneklerinden usb cdrom un üzerine gelip F10 a basıyorum enter diyorum disk takılıyken daha öncede aynen böyle yapmıştım. fakat bu sefer kapanıyor ve windows acılıyor hiçbirşey olmuyor diskten erocvery yapmıyor lütfen acil yardım edin acaba boot seçeneklerindeki sıralama mı yanlış lütfen arkadaslar yardımmmmmmmmmm.........
wa be ne hesap ama:=)
quote:
Orijinalden alıntı: poseidon8888
günesindostu teşekür ederim driveri yukledim ve ses sorunu gitti şuanda herhangi bir sorun kalmadı normal bi şekilde video müzik dinleyebiliyorum hatta kendimce bi test uyguladım facebookta arka arkaya 20e yakın video actım wmedia playere actım ouik player ve media player classici actım aynı anda cap cut patküt seslerinden eser kalmamış:) bi arkadas recovery cd sinin hata verdiğini söylemiş aynı hatayı bende ilk aldığımda yasadım o cd yi yaparken notebook unuzda herhangi bir program acık olmıcak herşeyi kapatın o şekilde deneyin hatta ben 10a yakın dvd yaktım bu yüzden yarıya kadar gelip donuyodu dediğim gibi yap dene büyük ihtimalle yaparsın bendeki modeli t6600 vista 32bit ses sorunu yasayan arkadas varsa güneşindostu nun verdiği driveri yuklesinler çözülüyo
notebooku alıcak olanlara bi tavsiye gercekten bu fiyata alınabileceklerin arasındaki en iyisi ses şuanda mükemmel hiç bi notebookta bu kadar iyi ses duymamıştım görüntüsüde süper oyunlardada cok rahat oynayabiliyosunuz full özellikleri acıkken hatta arka planda müzik bile dinliyorum crysis, call of duty falan sorunsuz oynuyor ısınma problemi kesinlikle yok fanıda sessiz sürekli calışmasınıda ufacık bi pro ile çözebilirsiniz ben kullanmıyorum o tarz programları o yüzden yuklemedim hiç bi sorun yok suanda gercektende tavsiye ederim herkeze...
arkadaşlar ben de vatandan 8700 ü adım bugün gelecek bakalım hayırlısıyla
hayırlı olsun kardesim .. sorunsuz kullanman dileğiyle.e.
arkadaslar nolur yardim edin mutu arkadasim bi el at yaw.. . simdi sag alt kosedeki bataryanın ustune geliyorum her sarz doluyor diyo cekip bidaha geliyorum sarz dolmuor yazio...sizce windows kaynaklimi... gecen bilgisayar kendiliğinden fisten cikarica kapandi bunu 3 sefer yapti ama sonra actim ne kadar kapanmasi icin nugrassamda kapatamadim :;) acaba bataryada bi problemmi var. ama sarz doluo ve 3 gayet guzel gidiyo .. .yuksek performanste 2.5 saat bilgisayar 5935
ÇOK ACİL !!!!
Biraz nazar biraz da dikkatsizlikten olsa gerek 5739g'min numpad kısmına yarım çay bardağına yakın su döküldü,hemen bataryayı söküp bir havlu yardımıyla üstteki suyu sildik ardından makinayı bir saat kadar ters şekilde bekletip suyun dışarı çıkmasını sağlamaya çalıştım,makinayı yeninden açtığımda herhangi bir sorun olmadı ancak sayı tuşlarının bazıları ya çalışmıyordu ya da tutukluk yapıyordu ben de cihazı yeninden kapatıp bu sabaha kadar ters biçimde beklettip az önce açtığımda ise sayı tuşlarının çoğu,yön tuşları,backspace ve spacebar ile birkaç harf tuşu da problem çıkarmaya başladı,şuan tam anlamıyla çıkmazdayım.
Kullanıcı hatası olduğu için sevis bu duruma nasıl yaklaşır çok merak ediyorum alalı daha ancak 15 gün oldu,kendi kendime yapabilecek bir şeyim var mı bilen birilerinden yardım bekliyorum.
işteb u
kardes harbi uzuldum adina .. .:( abi klavyeni deistirmek isteyebilirler buyukbi ihtimal kullanıcı hatasi diye.. ama bi ihtimal var tabi bana gore icini silip tekrar gonderebilirler belki.. icini silseler duzelirmi ki . . .: bu klavyeler hani su almazdi yaw.....(oyle bişey savınmadılar yanlıs yonlendirmiyim arkadasim seni.) hangi sehirdesin arkadasim eger bulunduğun sehirde servis varya oryaa ver . .. yada bir gundaha bekle belki kurur kendine gelir.
İstanbul'dayım servisten yana bir sıkıntım yok.Yaptığım araştırmalarda kullanıcıların çoğu bir süre sonra düzeldiği yönünde yorumlar yapmış en sık rastlanan durum ise temizlenmesiymiş yani değişimde bahseden pek yok.Benim en büyük handikapım su döküldükten sonra kurumaya bırakıp 1 saat sonra merak dan dayanamayıp açmam oldu! Hemen herkes 1 gün kadar ters pozisyonda bekletildiğinde geçtiğinden bahsetmiş forumlarda.Şuan cihazı ters biçimde bekletiyorum bu gece tekrar bakacağım eğer düzelme olmazsa servis bakınacağım.
quote:
Orijinalden alıntı: dellytecus
ÇOK ACİL !!!!
Biraz nazar biraz da dikkatsizlikten olsa gerek 5739g'min numpad kısmına yarım çay bardağına yakın su döküldü,hemen bataryayı söküp bir havlu yardımıyla üstteki suyu sildik ardından makinayı bir saat kadar ters şekilde bekletip suyun dışarı çıkmasını sağlamaya çalıştım,makinayı yeninden açtığımda herhangi bir sorun olmadı ancak sayı tuşlarının bazıları ya çalışmıyordu ya da tutukluk yapıyordu ben de cihazı yeninden kapatıp bu sabaha kadar ters biçimde beklettip az önce açtığımda ise sayı tuşlarının çoğu,yön tuşları,backspace ve spacebar ile birkaç harf tuşu da problem çıkarmaya başladı,şuan tam anlamıyla çıkmazdayım.
Kullanıcı hatası olduğu için sevis bu duruma nasıl yaklaşır çok merak ediyorum alalı daha ancak 15 gün oldu,kendi kendime yapabilecek bir şeyim var mı bilen birilerinden yardım bekliyorum.
bende laptopıma su dökmüştüm. öncelikle yapman gereken şeyleri doğru yapmışsın , bende bu yöntemleri uygulamıştım. ve internette araştırdığımda bazen sıvı dökülmelerinde anakart falan da yanabiliyormuş. yani klavyeyle kurtulursanız iyi olduğu söyleniyordu. klavyenin durumunu gelince malesef bu bozulduğunun habercisi bende de ilk zamanlar tuşlar saçma sapan başka tuşları basılmış gibi algılıyordu ve bir süre sonra ( 1-2 gün bile sürmeden) tamamen kullanılmaz hale geliyor. yani mecbur servise göndermek zorundasın ve klavyenin parasını senden isteyeceklerdir.
quote:
Orijinalden alıntı: gunesindostu
hayırlı olsun kardesim .. sorunsuz kullanman dileğiyle.e.
Teşekkür ederim arkadaşım bu arada umarım problemin çözülür benim cihaz yarına kaldı yarın getireceklermiş