Şimdi Ara

[Acemiye Yardım] Hangi anakart ve ram? (mhz, bus hızı, çarpan vs bilgili arkadaşlara)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2007'de bilgisayar toplarken araştırdığım tüm bilgiler beynimden uçmuş. İşlemci, anakart ve ram ayarlarını stabil yapabilmek istiyorum, bunu yapabilmek için de en doğru anakart ve ram'i almak istiyorum tabii ki. Bu konuda okuyup hafızamı tazelemek için güncel bir yazı aradım, ancak bir türlü bulamadım. Verebileceğiniz her türlü okuyup öğrenebileceğim kaynak yararlı olur, kendim hatırlamaya çalışırım.

Eğer buradan cevap vermek ve anlatıp yardımcı olmak isterseniz, 5000tl bütçeli topladığım kasanın (şimdiye dek i5 6600 işlemci ve gtx1070 ekran kartına 3000tl harcadım, yani geriye 2000tl kaldı) toplamayı düşündüğüm sistemin özellikleri:

Elimdeki işlemci: Intel i5 6600 3,3GHz (Resmi Sitesi)
    Olası anakart: Asus B150M PRO GAMING (Resmi Sitesi - Vatan)
    Olası ram: DDR4 2X8GB ama CL ve MHz ne olmalı bilemedim (Vatan)

Bu almayı düşündüğüm anakarta uyumlu çalışan bir 16gb (2x8) DDR4 ram almak istiyorum, ancak hatırladığım kadarıyla işlemci ile mhz ve çarpan uyumu olması gerekiyordu, buna ek bir de anakart desteklemesi. CL ise ne kadar düşük olursa o kadar iyiydi sanırım, o kadar kalmış aklımda on yıl aradan sonra. İşlemci 3,3Ghz olduğuna göre, ram'in MHz değerini nasıl hesaplayacağım? (çünkü 2,6GHz işlemcim için bios'dan 333x8 gibi şeyler ayarladığımı ve ram için de buna uygun bir şeyler yaptığımı hatırlıyorum, ama ne olduğunu tam hatırlamıyorum)

Bir arkadaş en baştan bana hatırlatabilirse, ya da okuyabileceğim bir kaynak verebilirse çok memnun olurdum.

Not: Overclock hiç düşünmüyorum, sınırları zorlamayan, default soğutmayla süper stabil çalışan bir sistem istiyorum. Dediğim gibi sadece kasa için 5000tl bütçem var ve işlemci (i5 6600) ile ekran kartı (gtx1070 oc edition) toplam 3000tl'ye alındı, diğer parçaları kalan 2000tl ile henüz almadım, yani önerileriniz ile belirleyebilirim. Şimdiden çok teşekkür ederim <3

• cruelstroke kullanıcısına yanıt
    Buss speed fln ıntel core mimarisiyle tarih oldu artık bunlar otomatik yapılıo sizin ugraşmanıza gerek yok.

Yüksek frekanslı ram istiyorsanız z serisi anakart gerekir ama işlemci k serisi olmadığı için z serisine gerek yok 2133mhz cl14 ram almanız daha iyi olur.

Kasa olarak Dark n10
    psu higpower 600w

Hdd wd 1tb
    ssd adatasu800 256gb
    monitör 1ms ips ekranlı vı model işinizi görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @crysef, yani daha ucuz olmasına rağmen 2400MHz CL14 almak yerine yine de daha yavaş olan 2133MHz CL14 mü almalıyım, doğru mu anladım acaba? Bir de hiçbir ayar yapmadan 3,3GHz işlemcim ile sorunsuz uyum içinde çalışacak değil mi, emin olmak için soruyorum da?

Çok teşekkür ederim paylaşım için.

• cruelstroke kullanıcısına yanıt
    Anakart Z serisi olmadıktan sonra sen rami 2400taksanda çalıçağı hız 2133mhzdir.

Anakart z serisi olmadıkça 2133den yukarı çıkmaz ram hızı bu sebeple 2133ram önerdim

İşlemciye herhangi ayar gerekmez otomatik anakart kendi yapar sizin bşy yapmanıza gerek yok

• @crysef, çok teşekkür ederim bu bilgiler için, çok yardımcı oldu kavramam açısından.

Son bir soru sormam gerekirse, z serisi bir anakart düşünmeli miyim? Overclock yapmayacağım, bana sadece ram avantajı mı olur? Daha önemli soru, eğer sadece daha yüksek MHz ram için gerekiyorsa, buna değer mi fiyat farkı gerçekten?
  • Sanırım bu soruyu anakart forumuna sormam daha uygun olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruelstroke

@crysef, çok teşekkür ederim bu bilgiler için, çok yardımcı oldu kavramam açısından.

Son bir soru sormam gerekirse, z serisi bir anakart düşünmeli miyim? Overclock yapmayacağım, bana sadece ram avantajı mı olur? Daha önemli soru, eğer sadece daha yüksek MHz ram için gerekiyorsa, buna değer mi fiyat farkı gerçekten?

Z serisi anakartlar overclock içindir siz overclock yapmıcanız için gereksiz olur.

Daha yüksek frekanslı ram oyunlarda performansa çok az etki eder hatta bazen etki etmez bile o sebeple 2133mhz cl14 ram işinizi fazlası ile görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 11 Aralık 2016; 15:25:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @crysef, çok teşekkürler, dediğinizi uyguluyorum <3
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.